Keresés

Részletes keresés

Exti Creative Commons License 2000.04.14 0 0 35
Kedves gyulaicsaba!
Ugye, hogy nincsenek véletlenek, és azok a háttér emilek azért "éreznek" valamit? :-))
Örülök Neked! (Mellesleg nyílt 70-es topic is, ha túlélted a 30-at :-)
Lehet, hogy egy férfikartól régizenével kombinálva elolvadnék... fúú...

Nick! Csodás lenne a hétközi egy próba, imádnám! Ha addig nem változnak jelentősen a körülmények, és lenne még egy pici szoprán hely, tudod...

Képzeljétek, mi itt whisperrel a háttérben már kitárgyaltuk az operairodalom egy részét, és felvetődött, hogy meg kellene nézni együtt az Amadeust. Mit szóltok?

(-: Exti :-)

Előzmény: gyulaicsaba (33)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.04.14 0 0 34
Remek, remek, alakul a társaság...

A lent említett kórus a Gabrieli Énekegyüttes.

gyulaicsaba, milyen érzés egynemű karban énekelni? Nekem nagyon furcsa lenne már egy kórus nők nélkül...

Nick

Előzmény: gyulaicsaba (33)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.04.14 0 0 33
Ezt a meglepetést!
Kedves kollégák, sziasztok, nem tudtam nem idejönni!
Én a Voces Aequales, meg A.N.S Chorus, meg ilyenekben éneklek (csak fiúk, olálá!) régizenét, meg egy kis kortársat is! De örülök, hogy létrejöttetek!
Nick, milyen kórus?
Exti, nahááááááááát...!!!
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.04.14 0 0 32
Exti, pont tegnap beszélgettünk róla: ősztől elképzelhető, hogy hétköznap délutánonként lesznek a próbák, sokak számára egyszerűbb lenne így. :-)))

Nick, basszus

Előzmény: Exti (30)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.04.14 0 0 31
Szia kaszino!

Biztosan lesz koncertünk május 14-én Hévízen (balatoni turné... :-) ), illetve május 25-én Budakeszin, a zeneiskola zenekarával és gyermekkarával közösen. Ezen kívül június 7-én a Thália Színházban egy Haendel: Julius Ceasar előadáson fogjuk a néhány kórusbetétet énekelni. Egyelőre ennyi.

És hol énekeltél és miért hagytad abba?

Nick

Előzmény: kaszino (29)
Exti Creative Commons License 2000.04.14 0 0 30
Csatlakozom!

Kedves kaszino! Van amelyik topicban életkor/mellbőség paramétert kérnek bemutatkozásképpen. Itt egyszerűen szólamot "kell" bemondani. :-)

Exti, a szoprán

Előzmény: kaszino (29)
kaszino Creative Commons License 2000.04.14 0 0 29
Kedves Nick!

Tudod már mikor lesz a fellépésetek? Nagyon kíváncsi vagyok rá. Én 15 évet énekeltem vegyeskarban, most hagytam abba. De koncertre azért szeretek járni. A tiétekre is elmennék, ha jó az időpont.

kaszino

Előzmény: Nick Grabowsky (23)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.04.07 0 0 28
Kösz, hogy megnézted!
Úgy látszik, működik a mágia, mert végül megtalálták nekem bakeliten a Concerto-ban. Úgyhogy hurrá, hurrá.
Előzmény: whisper (27)
whisper Creative Commons License 2000.04.06 0 0 27
Süllyedünk!!!
A CD nincs meg.
whisper Creative Commons License 2000.04.03 0 0 26
Nem hiszem, hogy meg lenne, de azért körülnézek a CD-im között.
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.04.03 0 0 25
Van esetleg valakinek nagy komolyzenei archívuma, amelyben felbukkan egy Mozart Missa Brevis (D dúr, KV 194) lemez/CD/felvétel? Úgy tűnik nem triviális beszerezni.
???

Nick

whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 24
Anno kamarakórusban alt voltam. Most talán tenor lehetek (egyéb lehetőségek: bariton, basszus). Sajna már vagy 12 éve (hű de sok) nem énekeltem, azóta sokat mélyült a hagom és szűkült a hangterjedelmem. Most leginkább a néző és lelkes hallgatótábort gyarapítanám.
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.03.31 0 0 23
Sajnos előbb nem lesz, és mindenképp szólok. Whisper, te milyen szólamban jeleskedtél/jeleskedsz?

Nick

Előzmény: whisper (22)
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 22
Nick Hamarabb nem lesz fellépés, mint ápr. vége? Egész belelkesedtem! Ugye értesítesz minket?
Exti Talán a zongorád is megvan még valahol? Nem rendezel egy zongora-estet? Még a börtéjpárti előtt?
Exti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 21
Remil is :-)
Előzmény: whisper (20)
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 20
Exti! Emil ment.
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 19
Nagyon jó lesz! Hogy ne offoljuk szét a teljes topicot, rákattinthatsz az e-mail linkre. Vagy küldök emilben egy közvetlenebb címet. OK?
Exti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 18
Nagyon jó lenne. Elkezdem szervezni, és szerintem aki szeretne, csatlakozhat. Kiválasztok 2-3 előadást, hogy ne essen egybe az éjszakai műszakoddal, jó így? :-) De jó meglepetés ez így mára :-)
Előzmény: whisper (17)
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 17
Megbeszélhetjük! Persze csak ha van kedved, és elviselnéd társaságom. Lehet többrsben is.
Exti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 16
Örvendetes bizony! :-)
Csakis komolyat. Soha nem is kalandoztam ki más műfajba... Zongorillában Schubert, Chopin, Liszt, Bach, Mozart, Debussy körben éreztem legjobban magam, de a szívem csücske mindig az opera volt...
És évek óta nem voltam az Operában, pedig régebben heti kettő is becsúszott. Nem akar valaki elcibálni magával mostanában? :-)
Előzmény: whisper (15)
whisper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 15
Exti Drága! Ez azért örvendetes, nem? Hogy összetalálkoznak itten a hasonló érdeklődési körű emberkék! És milyen típusú zongorillázást űztél? Komolyat, könnyűt, vegyesen?
Exti Creative Commons License 2000.03.31 0 0 14
Bizony, bizony, fél életem a zenével telt eddig. Hogy a másik mivel, azt ne kérdezd! :-)
Gyűlnek itt a kollégák azért. :-)
Előzmény: whisper (11)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.03.31 0 0 13
:-)))
Előzmény: kaviat (12)
kaviat Creative Commons License 2000.03.30 0 0 12
innye, oda se néztem, és máris bekúszott ez a topic is a kedvencekbe... /zenecucc rulezol mindig/

.kav]4t r.e.b.

whisper Creative Commons License 2000.03.30 0 0 11
Jó ez a kezdeményezés! Az jutott eszembe, amikor még általános iskolába jártam és 5 évig voltam kórustag. Akkor elég sok versenyt megnyertünk. Utána már csak zenei kísérőként vettem részt ilyen fellépéseken, az éneklést hanyagoltam. Ha lennének ilyen koncertek, szívesen részt vennék néhányon, hallgatóként. Aztán persze lehet, hogy kedvet is kapnék.
Mindent bele fiúk és lányok!!!

Exti! Nem is tudtam, hogy szintén zenész! Örvendek.

Exti Creative Commons License 2000.03.30 0 0 10
Meg is pályáznám a szoprán helyet ezerrel nálatok, ha tudnám, hogy 120 %-osan tudom teljesíteni a próbákat. Na meg, ha illenék a csapatba. De ha illenék, már szóltál volna, úgyhogy inkább megyek tapsolni... :-))
Előzmény: Nick Grabowsky (9)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.03.30 0 0 9
Többek között azért is "váltottam kórust" (ez elég rondán hangzik) annak idején, mert az előző kezdett feltelni "puffer-emberekkel", akik a létszámot kitenni voltak csak ott. Ez mire jó?
Előzmény: Exti (8)
Exti Creative Commons License 2000.03.30 0 0 8
(nincs mit, a látszat ellenére komolyan veszem az éneklést :-))

Vivaldi Magnificat-ját szégyenszemre nem hallottam még, kérlek, szólja, ha nyomulhatunk hallgatni.

Igazából, mindig a nagy létszám aggasztott egy kórusban, és a szólampróbák, ahol még azok is belemélyültel a kottába, akik fordítva tartották. :-) Nekem ezt 15 évi zongorázás után nehéz volt tolerálnom.

Előzmény: Nick Grabowsky (7)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.03.30 0 0 7
(kösz hogy felhoztad a topicot)
Várhatóan április vége vagy május eleje, Vivaldi Magnificat és Mozart Missa Brevisből részletek.
Előzmény: Exti (6)
Exti Creative Commons License 2000.03.30 0 0 6
Mi a következő fellépésetek, Nick? Énekegyüttes-hiányom van, meg tapsolni is rég tapsoltam már. :-)
Előzmény: Nick Grabowsky (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!