Egyältalän nincsennek ott a hozzäszoläsaim csak egy-kettö,hogy lätszodjon az olvasoknak miert ömledezett annyira a szabadkömüvessegröl ,minha tudna is mi az,a többi anti-igei videoi alatt.
Kegyelemböl en semilyen szemelyi kultuszt es bälvänyimädäst nem nyomatok,hiäba is erölködsz.
"Biztos volt jó tanítása Branhamnek, mint ahogy van Benny Hinn-ek és Copelandnek is, ez nyilvánvaló, mert
ha csak hamis tanaik lennének, akkor kibukna egyből mindenkinek, igaz?"--te hallgatsz egyebkent mäs tanitokat rhr-en kivül?Nevesitened öket,hätha tanulhatnäk tölük is valami hasznosat,mint Billy bäcsitol?
Ti egy olyan embert szabadkömüveseztek le aki egesz eleteben azt predikälta,hogy sehova se lepjetek be,sem ne csatlakozzatok es a felekezeti gyülekezetek is csupän päholyok!
"
Ahogy prszm írta, neked Krisztusról kellene beszélned, az ő tanításait, példázatait emésztgetned és gyakorolnod azt, amit
Ő bemutatott: az engedelmességet és az Atyának a természetében, lelkületében való járást." - ezt nyugodtan megtehettem eddig is ezen forumon valo ritka forgolodasom es nemely Branham predikäciok idönkenti hallgatasa mellett,anelkül,hogy Branham imädo szabadkömüves lennek,amint te gondolod.
Rövid részlet egy prédikációból (1953),hogy láthassuk milyen "engedetlenségben és lázadásban" zajlott Branham élete amint Gordon Lindsay-t mellőzve él.
A teológiai kritikákat meg kétséges elfogadni olyan részről mint a pünk karizmatikus körök.Kb egy hónapja láttam egy bemerítkezést videón,megkérdezték az illetőtől,hogy "Hiszel az Atyában,hiszel a Fiúban,hiszel a Szent Lélekben??Akkor megkeresztellek az Atya a Fiu és a Szent Lélek nevében!!
Akkor a részlet:
"Californiába kellett utaznom, egy régi autón. Volt ám sok zötykölődés! Az egész út odafelé 53 óra hosszú volt, hajnali kettőkor érkeztünk meg. Öt órakor kellett kelnem, hogy egy rádió műsorban prédikálhassak. Utána jöttek a Keresztény Üzletemberek, és ismét prédikálnom kellett az ő nemzetközi találkozójukon. Még aznap délután prédikáltam egy nagy baptista templomban is, és aztán... aznap éjszaka. És ez így ment tovább, pár óránként kellett szolgálnom, míg végül is hétfő este az Angelus templomban prédikáltam. Aztán éjjel 11-kor vonatra ültem, és 64 óra alatt hazaértem. Úgyhogy elképzelhetitek, tegnap előtt érkeztem meg, és egyszerűen...
És tegnap a feleségem ötven valahány telefonhívást jegyzett fel, ennyien hívtak, hogy menjek betegért imádkozni. Csak tegnap délelőtt, ötven valahány hívás. Persze, nem mindegyik volt helyi hívás. Voltak belföldi hívások is, mint pl. Megtenné, hogy eljön Floridába? El tudna jönni ide? Louisville-ből beszélek. Ők... Hogy válasszam ki ötvenhármuk közül, egy délelőttre? Gondoljatok bele."
Szomorú látni, hogy 20 év kevés volt a magába szállás helyett elhagyni dolgokat. Úgy látszik fontosabb a pénz ennél a számára. Ő tudja. A hazugságokról (megint) már nem is beszélve.
Tehát akkor miről is szól ez a video,milyen színben is tünik fel Roberts Liardon újból,William Branhamről értekezve,amint azt tette kb 20 évvel ezelőtt elhintve elméletét a magyarra is lefordított,sőt élőszóban átadott (H.Gy) "Isten ábornokai" című könyvben. Abban a könyven,amelyre hivatkoznak a magyar pünkösdi-karizmatikusok tömegei ha meghallják W.M. Branham nevét (plusz még Rick Joyner könyve is,aki azóta belépett a Jezsuita-Opus Dei katonai rendbe).
Roberts videóját a hegyekben található fakunyhóval kezdi,Billy bácsi/ :-)/ szülétésével.Pozítív dolgokat mond róla (Többször is Ábrahám Lincolnozik,hogy tudjuk a megyét beazonosítani).
Külön kiemeli,hogy ő Roberts, egy city gay (?) ellenben Branham egy hegyi ember volt. Majd következik egy színes videó,Branham tv beszél (a film végig a youtube csatornámon található). Utána beszél arról,hogy a barátok,rokonok kigúnyolták de ezzel ne törődjünk mi sem ha velünk történne.Felnőve baptista szolgáló lett,1. feleség,boxolás,vadászat,majd egy angyal megjelenik az ajándékok igéretével,szivek titka felísmerés,színes videó megint.Ezután könyvreklám következik,Liardon szerintem a régi könyvével tör előre megint.Utána megint a szolgálat kezdetéhez tér vissza,hogy ő volt a sátoros alkalmon a legfiatalabb prédikátor,utána Jézus Only vs Szentháromságot emlegeti,felfedezik Branhamet a Pünkösdiek,elkezd az ajándéka működni,kirobban az ébredés.Majd jön Gordon Lindsay (itt Roberts meg is fog akadni a továbbiakban)aki egy 3ság hívő volt,ám barátságos mindenkivel.Egyik alkalom után beszélgetnek,Branham felveti,hogy legyen az üzleti segítője amire Lindsay igent mond.Lassan beindul Roberts ,említésre kerül az alul iskolázottság,majd (!) ismerősökre hivatkozva Billyt gyenge prédikátornak nevezi akinek elaludtak az alkalmain és csak az ajándékok müködésénél keltek fel az emberek (hehe vicces is lenne).Ezután fekete-fehér videó (végig a youtube csatornámon található)majd könyvreklám.Kezdeti alkalmakon (szerinte) Gordon Lindsay prédikált Branham pedig gyógyított.(Itt szerintem van egy kis ellentmondás,mivel pont ő mondta,hogy legfiatalabb prédikátorként is feltünt a tehetsége az idősebbek előtt a sátoros összejövetelen,még a tömeges,nagy gyógyulások előtt.)Megint a gay szavakat használja,Branham szerinte szellemi fickó volt Lindsay pedig az ige fickó és ez szerinte jól működött,nagy csapat voltak. A betegekért való ima túlsúlyba kerül,Lindsay kiszáll (figyelem ez Roberts Liardon véleménye).Már ekkor a gyógyulás hangja ébredés jelentős nagyságú volt,újságok,könyvek,rengetek sok érdeklődőt vonzó gyülekezetek.Lindsay elkezdett más szolgálókat megjeleníteni,levette Branham nevét a főcímekből.Branhamnek ez szerinte nem tetszik és elmegy.Gordon csinálja tovább több mint 150 gyógyítóval,kis idő után Branham vissza szeretne jönni Lindsayhez aki elutasítja mivel megrémül attól,hogy Branham megint eltünik.Branham alázatosan résztvesz az alkalmakont mint egy személy a csoportban,ám kettőjük kapcsolata nem lesz a régi.Roberts ezt Branham élete legnagyobb hibájának tartja (magyarán Branham nem csak gyógyított száját befogva,átadva a prédikáció lehetőségét egy 3ság hívőnek),mivel jól tudtak együtt egyensúlyban szolgálni.Ekkor jött a probléma,hamis tanítások.Roberts elnézést kér a nézőktől akiket ez felidegesít,de ő nem ítélkezik csak okulásból mondja el,hogy mi a jó és rosz.Dicséri Branham szolgálatának egyediségét,de újból Visszatér a hibához,Gordon Lindsay,hamis elhívástudata,hogy tanítani akart(Roberts nézz a tükörbe)és nem abban volt boldog amire Isten elhívta.
"Branham testvér elkezdett prédikálni ilyen dolgokat" -mondja Roberts,hogy megértsük komolyan,említi a nők hibáztatását,itt van egy vicces rész,ami már siralmas,azt mondja hogy Branham azt tanította Éva ALMÁS esete miatt okolhatók ma a nők mindenért.Doktrinális hibaként említi-felekezetesség a fenevad jele és ez csak a kezdet.Jön hirtelen a dráma,autóbaleset.Már nem említi felesége feltámasztás,csak,hogy kirepült a szélvédőn és visszajött. Isten nagy prófétája visszatért az Úrhoz.Roberts úgy gondolja,hogy ez szomorú,de szerinte ez a rosszabb dolgok bekövetkezésétől tartotta vissza Branhamet és a Krisztus testét."Ha rosszul látom,sajnálom."-mondja,"De ez az ami történt".Szerinte Branham a menyben van és sok dolog van amit tanulhatunk tőle.Reméli,hogy sok időt fogunk szánni arra,hogy Branham jó részét tanulmányozzuk és óvakodunk a Branham rossz részétől.Vannak olyan emberek akik ún. Branhamizálók ,nincsen náluk prédikátor csak kazettákat hallgatnak,Roberts ezt véleményezi,ez helytelen,mivel magadnak egyedül hallgasd a kazettákat de kell,hogy jó prédikátorok prédikáljanak és kicsoda is pásztorolt téged mióta Branham elment az 1960-as évek óta?Reméli megrendeljük könyvét,mert kevés a 30 perc mindent elmondani William Branhamről mert sok jó dolog lenne még és sok jó dolog okulásra.Szeretem,értékelem és nagyra becsülöm-mondja.Telefonszám a képernyőn,könyvreklám.Biztató szavak.Reklám.Vége.
Én is annyira boldog vagyok,hogy vannak emberek Magyarországon,akik várják az Igéretek beteljesedését.Ezek nem emberi Igéretek ,hanem Maga az Úr Igérete Ábrahám Királyi Magjának.Eljön az Úr,Riadóval Arkangyal szózatával és Isteni Harsonával.
A Próféta által hírdetett Üzenet a Riadó.Ó micsoda ébresztő hang ez az én szívemnek!!
Imhol jön a Vőlegény.Haleluja.Ne félj te kicsiny nyáj,tetszett az Atyának hogy nektek adja az Isten országát.Bárcsak még lennének emberek akik felismernék az antikrisztusi rendszer csapdáját.Ó Istenem légy irgalmass,hogy a Világosság Felragyogjon a sötétségben lévő szívekben.
I was a student at Liardon's school and I was there when he announced his sin. I will quote him the best as I can, "I know you have been hearing some rumors and I wanted to let you know that they were true. I have been having a homosexual relationship with the youth Pastor John. I will be getting counseling and I will be back in 3 months." No repentance. No sorrow. No nothing. I left that ministry and I never looked back. The teacher's had been disappearing and we had no idea what was happening. We felt so betrayed.
Örülök neki hogy vagyunk még néhányan akik ugyanigy látják a dolgokat Branham testvér személyét és szolgálatát illetöen mint ahogyan Te! Haleluja!! Az ÚR áldjon meg!!!
Annyira hálás vagyok,hogy Isten elküldte a Prófétát.Az Ő szava ,a Jelenések 10 7 Hangja.A Bárány Feltörte a Pecséteket a szolgálatában.Krisztus azonositotta az Igével az Üzenetet.Egyedül álló szolgálat,ami nem hasonlítható semmivel.Leleplezve a háromság hazugsága és minden felekezeti babiloni rendszer.Jézus Krisztus Csodálatos személye újra az Őt megillető helyre került.Haleluja.Az Ő szava még ma is él,és megtalálja az eleve elrendelt Magot.Aki a Próféta ellen megy az Isten ellen megy.Kemény, de az igazság.