Keresés

Részletes keresés

Eolomea14 Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 24149

"Először is, az Orion űrhajó sajnos ma már gagyi, nevetséges, egyszerű "szórakozás"."

Legy szives, ne allitsd be tenykent a sajat [szamomra: sajnalatra melto] erosen szubjektiv velemenyedet :)

Előzmény: Empok Nor (24147)
Eolomea14 Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 24148

"Az Orion űrhajó sem ugyanaz már, mint volt nyolcvesen. :)"

Ezzel teljesen egyetertek; az Orion mai szemmel nezve, nekem, (es meg sokan masoknak) még jobb, mint annak idejen (az en esetemben: 11 evesen megelve).

Semmilyen muveszi termek felett nem jar - nem jarhat el - az ido. (Pl. egy Bach mu sem lett rosszabb attol, hogy csemballo helyett ma a szintetizator a korszeru. Az, hogy manapsag technikailag tokeletesebb trukkok lehetseesek a filmekben, az eg egyatta vilagon semmit sem von le az akkori filmek ertekebol.)

Csak a a technika es tudomany teruleten lehetseges elavulasrol beszelni - muveszet (regeny, szobor, film, vers stb.) eseteben nem.

Előzmény: Patreides (24146)
Empok Nor Creative Commons License 2023.02.01 -1 0 24147

Nos, én ezt 100%-ig ellentétesen látom, szinte semmiben nem tudok egyetérteni, remélem nem baj.:)

Először is, az Orion űrhajó sajnos ma már gagyi, nevetséges, egyszerű "szórakozás". Mi itt a Star Trekről beszélünk. Értem, hogy nem ez volt a célod, de ez, hogy zsibbadt aggyal és sörrel nézni a Treket, ez azért nem egy focimeccs, amit gondolkodás nélkül, az agyadat kikapcsolva nézel. Persze, vannak olyan epizódok, de pl. azért azt megnéztem volna, hogy hogy lehet kikapcsolódni pl. a Voyager olyan epizódjaira, mint a "Death Wish", ami az eutanázia kérdéskörét járja körbe szórakoztató, de végtelen humánus és tanulságos módon, vagy az "Extreme Risk", ami a magába fordult B'Elanna önsebzéséről szól, vagy a "Repentence", ami a halálbüntetés morális vonatkozásairól szól. Persze, van számos könnyed, szórakoztató epizód is, de azt mégsem mondanám, hogy a Star Trek olyan sorozat, aminek jót tesz az, ha az emberek a TV-ben nézik, azaz, reklámok vannak, kihagyják az első 10 percet mert később értek haza, kihagynak egész részeket, stb. Sőt, gondolj csak a DS9-ra, ami mostanában népszerűbb, mint az eredeti sugárzás alatt volt. Miért? Mert annak idején egy ilyen, folytatásos sorozat esetén az emberek nem tudták visszanézni, kihagytak részeket és így lemaradtak szálakról, utalásokról. Manapság, a streaming oldalak világában szárnyal a DS9 népszerűsége. Mert az emberek végre megadhatják neki a kellő figyelmet.

Ami azt illet, hogy megunhatod a Star Treket, én pontosan fordítva vagyok vele, mint te. Nekem 8 évesen mutatták meg először a Star Treket, az eredeti sorozatot, de felvételről, nem a TV-ben. És azonnal imádtam, azonnal nézni kezdtem, az egész hangulata, a rejtélyek, a karakterek, minden tetszett. Később megismertem a többi sorozatot is 10 és 15 éves korom között. És soha nem untam meg, rengetegszer újranéztem DVD-ről. Közben teltek az évek, elvégeztem az iskolát, sőt, egyetemre jártam, aztán azt is elvégeztem, közben pedig Star Treket néztem, ma is nézek, rendszeresen, pedig van olyan TOS rész amit legalább 30-szor láttam. De eközben soha nem untam meg és elmondom, hogy miért: mert az említett kulturális, politikai, filozófiai, szociális kérdések, amiket tárgyal, fokozatosan jutottak el az agyamig. Amikor 8 évesen láttam a "Let that be your last battlefield"-et, még csak egy izgalmas, érdekes sci-fi volt, de ma már felfogom, hogy milyen brutálisan erős üzenete van az előítéletekről, olyan, amit egyetlen mai "toleránsnak" mondott sorozat sem mutat be, azt a Star Trek 1968-ban megtette. Csak így, felnőttként veszem észre sok, többször látott epizódról, hogy valójában mennyire erős, mennyire fontos mondanivalója van. De ehhez az kellett, hogy vissza tudjam nézni bármikor.

Azt hittem én is, hogy felnőttként majd nem fog ennyire érdekelni a Star Trek, de épp ellenkezőleg, ma még nagyobb rajongója vagyok, mint gyerekként voltam. Vagyis igazad van abban, hogy a befogadó megváltozott, de nálam ez csak pont azt eredményezi, hogy ezúttal több réteget veszek észre a sorozatban. Amúgy is szeretek filmet elemezni és a Star Treknél vannak epizódok, amiknél kifejezetten szeretek elgondolkodni és odafigyelni a látottakra. Ami azt illeti, sokszor előfordult már, hogy Star Trek epizódokat hoztam fel példaként filozófiai, politikai, társadalmi témájú vitáimban a barátaimmal, ismerőseimmel.

Előzmény: Patreides (24146)
Patreides Creative Commons License 2023.02.01 0 3 24146

Nem tudom, lementve valahogy nem ugyanaz az egész. Nekem is sok sorozat van eltéve, bármikor elővehetném, de nem teszem, nincs rá igényem.

Emlékszem, amikor úgy jó húsz éve ment a Voyager délutánonként, kora este az egyik csatornán, és én hazaértem a hajtásból, a fejemben még a hazaúton is programsorok futkároztak le-fel, és zsibbadt aggyal bekapcsoltam a tévét, kezemben egy doboz sörrel, milyen életmentő volt a Voyager bevezető zene, meg a szokásos bevezető képsorok...

Most, ha előveszem a DVD-t, aho ott sorakoznak az epizódok, vissza is teszem a dobozba, valahogy nem ugyanaz az egész, nem nyújtja azt a szórakoztatást.

Ebben nyilván benne van az is, hogy a tévén nézni egy közösségi szórakozás, tudom, hogy abban a pillanatban sok más ember is ugyanazt nézi, meg persze a lelki igény sincs már meg rá, azt hiszem.

Egyszer, kétszer, tízszer meg lehet nézni az évek alatt, de végül mindent megun az ember, meg maga a befogadó sem ugyanaz már tíz, húsz év elteltével.

Az Orion űrhajó sem ugyanaz már, mint volt nyolcvesen. :)

Előzmény: Empok Nor (24145)
Empok Nor Creative Commons License 2023.02.01 -1 0 24145

De hát bármikor megnézhető bármelyik Star Trek sorozat a régi szinkronnal az interneten, ha valaminek mindenáron szinkronosan kell. Nekem is megvan lementve minden Star Trek minden része 2005-ig, attól, hogy valakik új szinkron csinálnak, még nem fog eltűnni a régi.

Ami meg az új sorozatokat illeti, amennyit azokból angolul láttam, hát, én nem pazarolnék világítást és áramot egy szinkronért, szerintem költsük azt a pénzt valami hasznosabbra. Angolul nézve elmondhatom, hogy felesleges leszinkronizálni, akkor ugyanis csak egy másik nyelven hallgatjuk ugyanazokat a baromságokat.

Előzmény: ron89 (24144)
ron89 Creative Commons License 2023.02.01 0 0 24144

Végül új szinkron lesz a TNG-hez vagy marad a régi?

A Discovery-vel nem tudom mit bénáznak ennyit.  Elég nagy öngól volt, hogy két nappal a 3. évad premierje előtt levették a Netlix-ről, és így a világ 99%-ának elérhetetlen lett legálisan.

Most már a saját oldalukra se tudják felrakni? Bár annyira nekem nem is hiányzik, a 4. évadot még nem tudtam megnézni, az a "sikoltok és elpusztul az egész galaxis" befejezés nagyon betette nálam a kiskaput. :)

Előzmény: divaoni01 (24141)
divaoni01 Creative Commons License 2023.02.01 0 0 24143

Igen, mivel elvileg az egész ST végső soron Paramount franchise, a magam részéről nagyon merem remélni, hogy előbb utóbb feltűnhet majd itt egyebek mellett a DS9, a Voyager, meg az Enerprise is például.

Előzmény: gunji jackdaw (24142)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.02.01 0 0 24142

A Strange New Worlds-höz készült szinkron (külföldön elvileg már elérhető), s lesz a Prodigy is magyarul. De igen, nagyjából magam is ezeket olvastam (a sorozatjunkie oldalán).

Ha lesz a Discovery, biztos adok neki egy esélyt. Jó lenne, ha a többi régi sorozat is jönne, nemcsak a TNG.

Előzmény: divaoni01 (24141)
divaoni01 Creative Commons License 2023.02.01 0 0 24141

Ok, a magam részéről örülök a Skyshowtime-nak és részben pont a Trek miatt. Viszont nézzük meg csak pontosan  mi várható itt ez ügyben a közeljövőben.

Ha jól követtem az infókat a Picard és Lower Deck nálunk marad az Amazon Prime-on.

A Discovery már nincs fent a Netflixen, de asszem az a Skyshowtime-on se lesz rajta első körben.

Ami tutira lesz az új streaming-en rögtön február 14-től, az a régi TNG 7 évada szinkronnal és felirattal is. És talán a Strange, de ott még magyarosításról nem nagyon olvastam konkrétumokat.

Tud valaki ezeknél többet vagy mást? 

Előzmény: gunji jackdaw (24140)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.02.01 0 0 24140

A hangsúly nem feltétlen a Picard-sorozaton lett volna, hanem, hogy végre elindul a Paramount stream oldala is, de így akkor esetleg mindenki megtalálhatja ott kedvenc sorozatát.

Hogy fogunk-e örülni neki vagy sem, az meg majd kiderül.

Előzmény: Empok Nor (24139)
Empok Nor Creative Commons License 2023.01.31 -1 0 24139

Egy szép február 17-e nekem, mint Star Trek fannak úgy néz ki, hogy leülök, rákattintok a lejátszás gombra és NEM nézem meg a "Picard-ot", sőt, bármit megnézek a világon, bármilyen nyelven, kivéve a Picardot.

Ha ugyanis ez megtörténne, elindítanám a lejátszást és jönnének sorba a: "Domíniumi ellen háború után is utópisztikusnak maradó, de egy röhejes marsi támadás után hétfőről keddre rasszistacsillagflottává változás", "TNG utáni időkben a Földön egy lakókocsiban drogozó és gazdag fehér Picardra irigykedő fekete nő", "karddal hadonászó szerencsétlen, aki olyan idegesítő, hogy hozzá képest Jar Jar Binks a csillagok háborújában meditációs gyakorlat", "hófehér ruhában sikítozó fehér őrült nő falusi kötéllel lesz öngyilkos, mert kiengedik az otthoni bezárt szobából", és ezekhez hasonló szálak, akkor nem egy jó estém lesz, hanem fogok baltát és felhasogatom a TV-t vagy laptopot amin nézem. Ami pedig sokba kerülne, szóval nem kockáztatom meg.

Én nem tudom elhinni, hogy valaki még mindig benyalja ezt, hogy "Jujj, visszatérnek a régi szereplők". Na és, jelent ez bármit is? Alex Kurtzman alatt teljesen mindegy, ez csak egyet jelent, hogy még több karakter lesz tönkretéve. Ki az aki ezek után is még izgalommal várja az új évadot? Én inkább rettegéssel várom, hogy mit fognak művelni már megint.

Előzmény: gunji jackdaw (24138)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.01.31 0 1 24138

Hogy nézhet ki egy szép február 17-e este egy Star Trek fan számára?

Otthon rákattint a lejátszás gombra és megnézi az eredeti TNG-hangokkal magyarul az új évadot a Picard-sorozatból. És ha még egy Va'Ken Shon nevű andóriai lenne az új hajó kapitánya, az lenne a hab a tortán.

Nem lesz egyik se, de néha jó belelógatni a bilibe a kezem :) De legalább az SNW-hez kapunk szinkront :)

Február 14-én indul a SkyShowTime !

https://mentrum.hu/2023/01/bejelentette-indulasanak-datumat-a-skyshowtime

ron89 Creative Commons License 2023.01.30 0 1 24137

Egyszerre forgatták valóban, de az első évad "sikere" szerintem benne volt abban, hogy visszahozzák a régieket. Az első évad előtt az volt olvasható, hogy P.S. úgy vállalta, hogy  nem lesz Enterprise, nem lesz TNG 2.0, ehhez képest most mégis ez lesz.

Előzmény: lyukas csokoládé (24136)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.01.30 0 1 24136

Amennyi fan service volt eddig is a Picardban, ez nem valami nagy fordulat.

Amúgy ha jól emlékszem a harmadik évadot leforgatták már a második megjelenése előtt, szóval nem hiszem hogy arra lenne ez reakció. Így már a "minőség" garantált.

Előzmény: ron89 (24133)
ron89 Creative Commons License 2023.01.30 0 0 24135

Adblock nincs felrakva? Vagy mobilról nézted?

Előzmény: Patreides (24134)
Patreides Creative Commons License 2023.01.30 0 2 24134

Még egy ilyen szar szemét oldalt, a rohadt felugráló cuccaival!

Én hülye, nem néztem meg, csak kattintottam.

Előzmény: ron89 (24133)
ron89 Creative Commons License 2023.01.30 0 1 24133

"A Picard sorozat nem lett a legjobb,"

Elég finoman fogalmaztál. :).

Biztos vagyok benne, hogy eredetileg nem terveztek a régiekkel, ez már csak a kármentés, hogy hátha velük összejön valami elfogadható történet. 

Ezt most olvastam. Szegény legújabb borg királynőnk meghalt. Csak 45 éves volt. :(

https://www.origo.hu/teve/20230130-45-evesen-meghalt-a-24-es-a-star-trek-sztarja-annie-wersching.html

Előzmény: tippancs (24132)
tippancs Creative Commons License 2023.01.30 0 0 24132

Micsoda olcsó fogás... A Picard sorozat nem lett a legjobb, ezért a 3. évadra elővették a régi TNG legénységet, hogy a trek rajongók megnézzék...

gunji jackdaw Creative Commons License 2023.01.11 0 0 24131

Kurtzmann lehet, hogy folytatni szeretné :)

A spanyoloknál február 14-t sustorognak a SkyShowTime indulására, de vajon hivatalos bejelentés mikor jön végre? Az mondjuk nem jó, ha még csak most keresnek Social Media Managert Budapestre (LinkedIn-en - ha valakit érdekel, még nyitott a pozíció :)

Előzmény: ron89 (24130)
ron89 Creative Commons License 2022.12.30 -1 1 24130

Na vége  lett a Géniuszoknak. Nem volt olyan ütős a vége, mint a Lower decks-nek, kicsit egyszerű lett a megoldás a problémára, de azért így is tetszett. Jöhet a 2. évad: A keresés alcímmel. :) Ezeket a rajzfillmeket nagyon eltalálták.

1,5 hónap múlva jön a Picard utolsó évada, harmadszorra talán összehoznak végre valami értékelhetőt, ha már az első 2 alkalommal nem nagyon jött össze, eltekintve egy-két fellángolástól.

ron89 Creative Commons License 2022.12.21 0 1 24129

A port.hu 12.30-ra írja a befejező részt, ez az Usa-ban 29-én lesz bemutatva, így elképzelhető, hogy nálunk tényleg így lesz.

Viszont most hétvégére nem ír új részeket, de az ajánló szerint meg lesznek. Korábban is voltak beírva ismétlések, de mást adtak helyettük, teljesen megbízhatatlan a műsorterv.

Érdekes ez a Star Trek Géniuszok címfordítás.

Előzmény: gunji jackdaw (24128)
gunji jackdaw Creative Commons License 2022.12.20 0 1 24128

Egen, a két ünnep közöttre írják az évad utolsó négy részét, elvileg másik online műsorújságokban is, pl: https://mentrum.hu/premieres

Így csak nem rontják el :)

Előzmény: ron89 (24127)
ron89 Creative Commons License 2022.12.20 0 1 24127

Karácsonyi ajándékként folytatják a Prodigy-t a Nickelodeonon, a mősorújság szerint 2x4 rész lesz a hétvégén. Az ajánló szerint új részek is jönnek, valószínűleg a 18. részig fogják leadni. (eddig csak a 15.-ig adták le). A port.hu-n persze nem így van számozva, szóval hiszem, ha látom.

lyukas csokoládé Creative Commons License 2022.11.18 -1 0 24126

Gyerekfejjel néztem - főként -  a DS9-t és a Voyagert a tévében, megvan a nosztalgiám a szinkron iránt, de most már csak eredeti hanggal nézem (amúgy mindent, számomra ismeretlen nyelvű filmeket és sorozatokat is). És hát... a szinkron ugyan nem rossz, de az eredetiek sokkal jobbak. Gyakran mások is, és inkább nézem azt, ami a készítők szándékát jobban tükrözik.

Ajánlom mindenkinek adjon egy esélyt az angol verzióknak! Akár felirattal is, hamar rááll az ember agya. 

Patreides Creative Commons License 2022.11.17 0 1 24125

Mondhatni, the neXt generation.

Előzmény: Patreides (24124)
Patreides Creative Commons License 2022.11.17 0 1 24124

X-generáció.

Előzmény: MrJones512 (24123)
MrJones512 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 24123

Azon tűnődöm, hogy 51 évesen mennyire számít cardassiainak az ember? :)

Előzmény: Patreides (24122)
Patreides Creative Commons License 2022.11.17 0 1 24122

A boomerezés ősi cardassian szokás. :)

Előzmény: MrJones512 (24121)
MrJones512 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 24121

"Miért jó az a régi tulajának, hogy nem adja oda másnak az eredeti szinkront? Ha odaadná, akkor kapna X összeget, így meg csak ül rajta, és pontosan 0 Ft-ot kap."

Itt nem csak jogi-üzleti akadályokra kell gondolni: a régi szinkronok analóg hordozóra készültek és (valószínűleg) nincsen már belőlük, csak a készre kevert, effektekkel ellátott, sztereó hangsáv. Ezt digitalizálni, zajcsökkenteni, leszedni róla az effekteket, majd szereplőnként szétbontani újrakeverni nagy meló lenne.

Ahogyan én hallottam például, a filmstúdiók ma már nem csak a hanganyagot adják a szinkronizáláshoz, de a hangra rátett effektusok paramétereit is. Szóval gyakorlatilag a  szinkronizálás hangmérnöki része mára már automatizált művelet.

És akkor még az olyan nyalánkságokról nem is beszéltünk, mint pölö annál a szerencsétlen Csillagok Háborújánál, hogy negyven év alatt kijött belőle vagy tíz féle verzió, mindenféle újravágásokkal, meg betoldott jelenetekkel. Honnan akasszanak le mittudomén egy Kránitz Lajost (RIP) mert Vadernek időközben lett két plusz sora?

Summa summárum: pár elvetemült boomerért nem éri meg felfényezni a régi ezüstöt.

Előzmény: ron89 (24113)
tippancs Creative Commons License 2022.11.17 0 0 24120

Mi a TAS sorozatot nézzük jelenleg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!