Ha figyelmesen elolvasod írásaimat, akkor kiderül belőle, hogy nem vettem észre, hogy DVD reocderről van szó, és nem DVD lejátszóról. És ennek megfelelően korrigáltam vélaményem. (azt elismered, hogy DVD lejátszóba értelmetlen dolog TBC-t rakni... :-)
Nem tudtok segíteni nekem? Keresek egy olyan eszközt, ami be tudja hangolni a koaxról érkező jelet, és rca /s-video kimenetre teszi ki. Hi-Fi sztereónak kell lennie. Mi a neve a berendezésnek, és mennyiért kapok ilyet kb.?
Esetleg a célra alkalmas videót mennyiért kapok?
(Jobb lenne, ha ezen a kütyün keresztül menne a tv-tunerbe a kép, mert sokkal jobb minőségű jelet kaphatok, mint a beépített, gagyi tunerrel.)
na, megnéztem:
ilyen nevű funkció nem szerepel a használati leírásban, de ettől fügetlenül tud olyat csinálni, hogy állókép lejátszás, meg lassított lejátszás. a kockánkénti lépegetést mintha nem tudná. ez Panasonic NV-FJ 632-es.
legjobb katalógusból kinézni mit akarsz, ott részletes leírások találhatók, és utána vadászni rá. nemcsak boltokban kell keresni, a net-en is lehet vásárolni. legjobb, ha először a márkák neve alatt kezded a keresést.
A reklam azert uvolt, mert a reklamcegek mar ugy adjak le a reklamot a tv-nek, hogy keresztulmegy egy dominatornak nevezett cuccon, mely ha ismereteim pontosak, akkor par hangszinre bontva a kulon hangszinteken vegez hangositast. Tehat kulon hangerot emel a mely, a kozep, es a magas tartomanyban, igy lesz meg hangosabb a reklam. Ha hulyeseget mondtam, vmi hozzabberto majd korrigal :)
amíg lehet kapni vhs-t addig nem, köszi.
nekem ráadásul egy húszéves sony tévém van (még scart-ja sincs), de nem adnám semmi pénzért, jobb képe van, mint a mostaniaknak (japán gyártás).
nekem egy középkategóriás (60-65e Ft körüli)Panasonic VHS magnóm van, asszem az nem tud ilyet, de majd megnézem, nem biztos. gondolom az ennél drágább árkategóriásak már tudják ezt.
holnapra megmondom.
"Az RTLKlub hangja sztereó adás esetén egyértelműen vagy 3-6 dB-vel gyengébb, mert valaki nagyon ügyes náluk (!)"
A reklámot monóban adják? Mert azt figyeltem, meg, hogy a reklámok üvöltenek mint állat, a filmek és egyéb műsorok meg csak suttognak azonos hangerőbeállítás mellett... gondolom azért, mert ha netán valaki pofátlanul elaludna a film alatt, a reklámra azért jól felébredjen...
Jog&Shuttle = Képlassítás ill. kockánkénti léptetés.
Egyébként nemcsak a boltokban, hanem a termékkatalgusokban is ritka manapság az ezt tudó típus. SVHS-t meg nem akarok venni.
Szerintem meg olyan, hogy VPT nincs (műszzakilag). Amiről Te írsz, az a szolgálat (!) jellegére utal, azaz logisztikai alapú különbségtétel.
A VOX pl. (régebben, ma már nem hazsnálom) a VPS(!) jelsorozatot a reklámok alatt - csak "ha volt kedve":ez is igaz - "lekeverte" azaz egy állj panacsot adott ki ugyanarra a timer kódra. (Vagy az állj parancsnak megfelelő timer kódot adta i : megközelítés kérdése:-) ). Aztán a reklám végén időben újraindult.
De úgy érzem ez a szolgálat ugyanúgy elhal, minta rádiós adatjelzés (infó-műsorra) - vagy az mégsem halt el csak én hallok keveset róla? :-D
Az AH egyszer fel fogja persze tenni valamelyiket (igaz egyelőre a műholdkövetésük is sokszor kézi vezérléssel megy ha bedöglik a PC! :-D ) - DE!
Arra gondolt már itt (vagy bárhol) valaki, hogy HA:
- az adásidőt nem tartják
- a reklámokat vagy adják vagy nem (RTLKlubon van, hogy 60-80 perc megy le megszakítás néllkül főműsoridőben!)
- a TXT-en nem képesek pontosan követni a mindenkori műsorrendet(!)
AKKOR BÁRMILYEN DIGITÁLIS IDŐ/PROGRAM KÓD ESETÉBEN (is, sőt!) NEM INDULNA AZ _EREDETILEG TERVEZETT IDŐBEN_ A FELVÉTEL?!
:-DDDD
Ugyanis a legjobb digitális rendszert is képesek szervezetlenséggel használhatatlanná tenni (hány év után állt is vissza a TV2 TXT-je a normális üzemmódra a kicseszett műsor-ablakos förmedvény után?), nemde?!
A TV2 "videójele" és az RTLKlub videójele (kontraszt, jelszintek) észrevehetően eltérnek egymástól, mert nmindenki úgy szintez ahogy épp kedve van - a műsorlánc egyéb szereplőiről nem is beszélve.
Az RTLKlub hangja sztereó adás esetén egyértelműen vagy 3-6 dB-vel gyengébb, mert valaki nagyon ügyes náluk (!), az m1 és MTV2 őrületeit nem is részletezném (az ui. már az AH baromságaival együtt siralmas).
És 2006-tól el akarják kezdeni kivezetni (2012-ig befejezve, egyirányúan!) az analóg rendszert: miközben a tesztadás csak egy évben jó ha 3-4 alkalommal megy.
Bocs, ha kicist OFF-nak tűnnék, de kiközben a kommersz ipar nyomja felénk a legjobb cuccokat, a profi felhasználók képtelenek megfelelően használni a méregdrága berenbdezéseket (amiket - és ez most nem populizmus! - voltaképp mi, nézők finanszírozunk meg a reklámok elviselésével, a méregdrága emelt díjas SMS-ekkel - lásd Napló - stb.) és ezzel gyakorlatilag a kommerzs vagy félprofi (a korábbiakhoz képest mindenképp az!) házi cuccok lehetőségeit szűkítik be oktalanságukkal és sokszor szakmai tudatlanságukkal (de inkább "csak" nemtörődömség vagy a főnököktől - akiket a pénzcsinálás kényszere hajt - való félelem lehet az oka?) azok, akiknek a műsoforrás(!) megfelelőségéről kelene gondokodni, a műsort továbbítókon át egészen a KTV-s üzemeltetőkig (éljen a MatávKábel és a UPC, ahol hiba nélküli adás nem létezik - sic!)... és ez szerintem mélyen elszomorító.
Nem szeretnék nagy hülyeséget mondani itt (hiszen nem vagyok képeztt videótechnikus vagy mérnök, de tán némi fogalmam van az ügyekről :-) )...
A TBC egyszerűbben szólva egy (fél)képtároló és szinkron- és videójel helyreállító 8formázó) áramkör.
Na most a vinyós DV(D) recorderek a képtárolást (már csak a kódolás/dekódolás késéei miatt is) kell, hogy alkalmazzák, a szinkronjelek minnél tökéletesebb előállítása digitális rögzítés (és tömörgetés/kitömörgetés) mellett pedig kvázi törvényszerű.
Ezért írjk szvsz tehát, hogy virtuális... mivel ugyan nem külön egység (tehát nem lehet másra felhazsnálni!), de/hanem mint szolgáltatást, hozza magával.
NEM?
Üdv.
Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
alias: mikimaus :-)
Szeretnék venni egy hatfejes videót. (Sima VHS, és nem SVHS!) De olyant, amelyik tudja a Jog&Shuttle funkciót. De nekem úgy tűnik, hogy régebben nagyobb választék volt ilyenekből, mint mostanában. :(((
Ha amúgy akadálytalanul megy be és jön ki a kazetta, akkor a legjobbat feltételezve megnyúlt az ékszíj, és elcsúszik rajta az ékszíjtárcsa.
Keresdm eg a "csikorgó ékszíjat" vedd le, vidd el egy műszaki alkatrészboltba, és add oda, és vegyél leglább kettőt, hogy legyen tartalékba is. (kb. 100Ft) Ha megtaláltad az ékszíjat, akkor magad is megláthatod, hogy az csúszik-e...
Szalagbe és kifűzés hibátlanul megy, lejátszás-felvétel dettó.
Előrebocsátom, hogy nem vagyok műszaki affinitású, de valahogy úgy tudnám leírni a dolgot, hogy amikor megpróbálnám eject-elni a kazettát, akkor valami kis motor nyivákoló hangokat ad ki, erőlködik, de nem dobja ki a kazit. Ha be akarom tenni, nem viszi le a helyére, tehát marad a vízszintesen becsúsztatott helyzetben, a berakónyílás szintjén.
Ki-be meg úgy rakosgatom, hogy levettem a videó borítását, és így kézzel tologatom ki-be-fel-le a kazettabeadó-részt (nem tudom, ezt minek hívják).
Amint benyomom + le a helyére, érzékeli a videó hogy bent van, és egyből be is fűzi a szalagot.
Egy DVD-ben van TBC? Ez fura, vagy csak reklámszöveg? Bár végülis "virtual" :), ezután meg azt írnak rá, amit akarnak
(pl. jár hozzá egy virtuális hűtőszekrény :-)
Én is azt javaslom, hogy javítsd meg magad, vagy kérjél meg valakit az ismerőseid közül, akik konyítanak valamit hozzá.
A márkaszervíz a legrosszabb hely, ahová viheted, ott garantáltan közel annyi pénzre megvágnak, amennyiért egy új videót kapsz, még jobbat, mint amid van. (minimális javítási díj 8eFt, és ennyiért csak ránéztek, még semmit sem csináltak)
Ha végképp nincs ismerősöd, valami egyszerű magánszervízbe vidd el, ahol párezerből megúszod.
Majd jól fôdarabcserét (mondjuk komplett mechanika) kell csinálni, ez nincs raktáron, tehát 3 hét, és kb 25-35ezer Ft.
Amúgy egy 15 Ftos mikrokapcsoló szart be feltehetôen, amit 2 óra alatt a legbénább amatôr érdeklôdô is kicserélne azzal együtt, hogy full megtisztítja és a szükséges helyeken újrazsírozza a mechanikát...
Thomson (ChromaPro) típusú videóm van, de a műszaki részletekhez béna vagyok. Most beszart a kazetta ki-be adó rendszer, szerencsére maga a felvétel-lejátszás, minden egyéb működik. Manuális ki-be tudom rakosgatni a kazettát. (sajnos muszáj voltam, mivel a vidijó munkaeszközöm, filmeket fordítok)
De persze el kell vinnem szervizbe.
Kérdésem az volna:
1. Ilyesmit meg tudnak 1-2 nap alatt csinálni?
2. Milyen árra számítsak? (nem sóherkedni akarok a javításon, csak ha tudnátok valami nagyságrendet mondani, hogy ne verjenek át azzal, hogy ötször annyit fizettetnek). A gép leírásában láttam Thomson márkaszervizként a Diószegi Sámuel utcában levő helyet, ez megbízható?
Azt jelenti, hogy a PC-s DVD íróval megírt dolgokat le tudod vele játszani.
Mi az ami újdonság volt számodra? Megnyugodhatsz, nem létezik lebutított verzió! Összesen kétféle variáció van, az Amerikába gyártottak azok 110V-osak, nem Scart, hanem cinch (RCA) csatlakozójuk van és nem koax, hanem "F" csatlakozós az antennabemenet.
Tudja a progressive scan-t is, viszont ahhoz olyan tv is kell!
A DVDR77-be pedig már PCMCIA aljzat is van, hogy a digit fényképezőből egy adapter segítségével lementhesd a képeket.
A DVDR80-as is az Amerikai piacra készül, van benne egy plusz szolgáltatás az EPG (Electronic Programming Guide).
Ezekből láthatod, hogy egy típuson belül nincs tudásbeli megkülönböztetés, más tudásúnak más a típusszáma is. Üdv.
Abban az esetben csak sw kérdése, ha már áramkörileg ki van alakítva. Ezt akkor szokták alkalmazni, amikor ugyanazt az áramköri panelt építik be nagyobb, vagy más tudású készülékbe és csak a szoftverben különböznek. Sokszor még abban sem. Elég egy opciót átütni és máris tudja az adott szolgáltatást. Ezek az apróságnak tűnő változtatások (ún. extrák) sokszor még akár 50e Ft-al is megemelhetik a készülék árát, pedig azt akár az olcsóbb is tudhatná.
A DVDR75 esetében ez nincs kiépítve, mert azt a panelt csak abban alkalmazzák. Azért még tovább érdeklődöm, hátha van valami egyszerű átépítési lehetőség. Üdv.