AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Én kb a Damnation-ig nagyon szerettem őket, de azóta egyáltalán nem mozgatnak meg. Az újnak kétszer is nekiálltam, de a 2. számnál már kifejezetten irritált.
A Cure-é, természetesen, mindig háklis voltam az ilyen fantáziátlanul patetikus címekre. Jó, valahol passzol ebbe az öregedés tematikába, de azért na. Mondjuk a Slowdive tavalyi Everything is Alive-ja is hasonló kategória, és a zene ott is tetszett.
Hát, ha ez siránkozás, akkor valószínűleg tényleg nem vagy elég öreg a lemezhez, ami nem baj, sőt :)
Nekem maga a csoda az új Cure (oké, mindig csíptem őket), a Youtube-on ingyenesen streamelt (és továbbra is elérhető) 3 órás! Troxy koncertről nem is beszélve, ott még jobban átjön az egész.
Nekem a zenével együtt kiadja ez a szöveg, még ha bugyuta is első olvasásra. Végülis őszintébb dolog 65 évesen énekelni az elmúlásról, mint 30 évesen a világfájdalomról.
Igen, hát nem vagyunk egyformák. Szerintem egy öreg(edő) ember nyugodtan írhat az öregedésről, sokkal inkább, mint pl. Lukács 50+-osan ugyanazokról a témákról, mint amikről 25 évesen írt. Szerinted siránkozás, szerintem méltóságteljes gondolatok halálról, veszteségekről, egyebekről, de ez is szubjektív. Sajnos az öregedéssel jár egyfajta mimózaság kialakulása is az emberben, olyanokat csinál, úgy reagál bizonyos élethelyzetekre, amik miatt a húsz-harminc évvel korábbi önmaga megmosolyogná őt, szerintem te még nem vagy elég öreg ehhez, de majd biztos megtapasztalod :) Ha meg nem, annál jobb.
Na erre tényleg kár volt betűt pazarolnod. :D Arról a lemezről beszélünk, amin rajta van a Riff Raff, a Sin City, a Gone Shootin', a Gimme A Bullet, a Rock And Roll Damnation (ami kábé annyira egy tömény rakenroll esszencia, mint a Zep Rock And Roll-ja, és azért említem azt, mert állítólag ez utóbbi volt Bon Scott egyik alltime favoritja), szóval, hogy érveket és ellenérveket ütköztessünk, mondhatnók, az álláspontod alátámasztása nem áll túlságosan szilárd alapokon, ezért úgy érzem, jogosan kérdőjelezem meg kijelentésed létjogosultságát. Avagy röviden: egy faszt.
Ha rá kéne mutatni, melyik a kevésbé zseniális Bon Scott-os lemez, én a Dirty Deeds-re szavaznék, persze ízlések és pofonok, és a tévedés kockázatát a messzemenőkig fenntartom!
Nyilván eléggé absztraktak ezek a szövegek, de szerintem jól illeszkednek mind a jelen korhoz, de úgy általában véve a zenéhez is. A homofób/szexista albérlet hirdetés feléneklése mondjuk tényleg nagyon kortárs-művészi, de azért elmosolyodtam rajta. Belefér.
Viszont én itt leszek a hangulatromboló, de én frászt kapok az új Cure album szövegeitől.
"I'm outside in the dark wondering how I got so old
It's all gone, it's all gone Nothing left of all I loved It all feels wrong It's all gone, it's all gone, it's all gone No hopes, no dreams, no world No, I don't belong I don't belong here anymore"
"Jaj, de öreg lettem, el sem hiszem". Hát baszki, annyira nem nehéz megöregedni, ha sokáig elkerülöd, hogy meghalj, már kész is a baj, megöregedtél, öreg. Ha pedig nem akarod elveszíteni a szeretteidet, akkor célszerű előbb meghalnod, mint nekik, vagy csinálj gyerekeket, és akkor - ha szerencsés vagy - akkor nem szerettek nélkül fogsz lelépni innét. Ez a siránkozás nekem nem jön be. Mindig is benne volt a Cure-ban a szorongás, és soha nem volt igazán absztrakt a szövegvilág, de most nekem ez kicsit cringe.
Jó, hát lehet védeni, de ezek zömében értelmetlenségek. Egy füstös kocsma hangzavarában az alkoholista értelmiségiek mélyen egymás szemébe nézve biztos fel tudják fejteni a mögöttes tartalmat, számomra ilyen nincs.
Abban viszont én sem értek egyet Ádámszkijjal, hogy 40 felett ne írjon senki szöveget, erre pont az itt is sokat citált új Cure-lemez a legjobb ellenpélda.
nem osztom ezt az elutasítást, suta és esetleges, de szerintem van a sorok között némi erő itt-ott és legalább nem a műfaj paneleiből építkezik. furák, mint a zene is.
az meg, hogy 40 felett semmi értelme a szövegeknek en bloque, hát elég edgy kijelentés. lánglelkű későtizenéves bölcsészpalánták szoktak ilyesmikkel csajozni.