Keresés

Részletes keresés

pok_ussz Creative Commons License 2002.05.22 0 0 650
Azért annyira csak nem hiányzik a golfütő...
:o)
S az Éj anyánk milyen filmen? Azt sem láttam még... El tudom képzelni, hogy azt normálisan megcsinálják (szemben a Bajnokok reggelijével, s az 5-ös számú vágóhíddal)...
Előzmény: Zog (649)
bookworm Creative Commons License 2002.05.21 0 0 648
Sajna nincs videóm, meg én is alig láttam belőle pár mozzanatot.. mondjuk már ott megakadtam, hogy a rengeteg hivatkozás "tündérországra".. ami ugye "fairyland".. és a fairy szleng-jelentése... ami a fordításban abszolúta nem jött ki.. nem tudom, hogyan lehetne, de nemteccett..
Előzmény: pok_ussz (646)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.21 0 0 647
Szerintem addig örülj, míg nem láttad. Én még moziban láttam anno, és utána vissza akartam kapni pénzemet és másfél órát az életemből. A könyvet imádom, de a film az valami borzalmas volt. Ami a könyv vs filmadaptációt illeti: igenis vannak jó filmfeldolgozások. Sajnos a Bajnokok reggelije nem az.
Előzmény: pok_ussz (646)
pok_ussz Creative Commons License 2002.05.21 0 0 646
A fene vigye el, lemaradtam róla...
:o(
Nem vette fel valaki?
Szeretném kölcsönkérni a kazit, ha lehet.
Előzmény: bookworm (631)
bookworm Creative Commons License 2002.05.20 0 0 645
Vagy a Két Lotti a közepén a Shirley Temple-hasonlattal (amit kb 15 éves koromig meg sem értettem, de ez titok ;)
Előzmény: madfax (644)
madfax Creative Commons License 2002.05.20 0 0 644
Erich Kastnertől a Repülő osztrályt szeretem, bár annak a végén is moralizál.

Nekem van morálom:)).Azt szeretem. Az íróktól meg atörténeteket, amelyekből én szeretem levonni a tanulságot, és nem a szájamba rágják :))

Előzmény: elbéjé (643)
elbéjé Creative Commons License 2002.05.20 0 0 643
Szerintem meg nagyon is jól áll neki. Nagyon szeretem, amikor Vonnegut moralizál, és azt is nagyon szeretem amikor Mark Twain moralizál, sőt a Camus-től is nagyon jó olvasni a moralizálást, de említhetném Erich Kastnert is, és egyáltalán nagyon szeretem, amikor ezek a humanista írók időnként kibújnak a fikció-háttér mögül és némileg idősödvén fontosnak tartják így is kiadni ami összegyűlt bennük a világról.
Előzmény: madfax (635)
madfax Creative Commons License 2002.05.19 0 0 642
Na nekem is eszembe jutott egy:

Wenders:Amerikai barát vs. Patricia Highsmith:Ripley és a maffiózók (pedig a könyv sem volt rossz, de Bruno Ganz rulez)

Előzmény: nebamun (639)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.15 0 0 641
bvúúúú
Sz. István Creative Commons License 2002.05.13 0 0 640
OK. Ez tényleg nem érdemel több szót; ízlés kérdése. Tehát, ha Te úgy gondolod, akkor tutira igazad van. Azért érdekes.:-)
Előzmény: nebamun (639)
nebamun Creative Commons License 2002.05.13 0 0 639
"Tud valaki egyetlen megfilmesített könyvről, melynél ne lett volna jobb a könyvváltozata?"

Tucatnyiszor idézett példám: Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok c. kisregényéből készített Menzel film. De szerintem a Sörgyári capricco-val is hasonló a helyzet.

Előzmény: Sz. István (636)
nebamun Creative Commons License 2002.05.13 0 0 638
Bizony, az idő haladtával egyre soványabb a "cselekmény" és egyre több a moralizálás.
Az Időomlás pl. már csak az. Ezért volt aztán kellemes felüdülés a dr.Kevorkian, mégha valójában csak egy novellácska is.
Ati-pati Creative Commons License 2002.05.13 0 0 637
Az én sorrendem is pont ez. Kicsit megszeppenve hallgattam eddig a többieket, mert ők a "A Titán szirénjei"-t leszólták, pedig nekem éppen az a nagy kedvencem.

Ati-pati

Sz. István Creative Commons License 2002.05.12 0 0 636
Üdv minden újnak!

Tud valaki egyetlen megfilmesített könyvről, melynél ne lett volna jobb a könyvváltozata? – mert ha igen, akkor a hiba az ön készülékében (fej) leledzhet. (Természetesen elég jó azért lehet egy ilyen.)

Vonnegutban azt szeretem, amit az ajánlókban is gyakran hangoztatnak róla: a maga „pihentagyúamerikai” megközelítésével igazából pár igen gondolatébresztő, mély dolgot boncolgat. Megmutatja délről is, amit mi leggyakrabban északról nézünk.

Biztos kevés új V. könyvet olvasok, hogy nem veszem észre a fokozottabb moralizálgatását.

madfax Creative Commons License 2002.05.11 0 0 635
Üdv minden réginek.

Nekem sokkal jobban tetszett a könyv, mint a film(Bajnok)de Vonnegutot akár csak Viant "szolgai" módon nem lehet megfilmesíteni.

A legjobb feldolgozás szerintem minden hibája ellenéra az 5-ös számú vágóhíd.

Az én toplistám:

A Titán szirénjei (-szerintem az, hogy sf alpokat használ nem von le semmit az értékéből, hiszen az csak díszlet.)

Meterlövész Egyidőben olvastam Brautigen Hogy el ne fújja mind a széljével, szerintem érdekesek a párhuzamok.

5-ös számú vágóhíd

Nem tudom, hogy vagytok vele de ahogy V. egyrejobban öregszik egyreinkább direkten moralizál és ez szerintem kevésbbé áll jól neki.

panka Creative Commons License 2002.05.11 0 0 634
én néztem :)
msebubu Creative Commons License 2002.05.10 0 0 633
En lattam ugy fel eve a Muveszben, es nemigazan teccett. A kedvesem el is aludt rajta :o)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.05.10 0 0 632
De.

[ZedIzDead]

bookworm Creative Commons License 2002.05.10 0 0 631
nem nézi senki az m1-en a Bajnokok Reggelijét?
msebubu Creative Commons License 2002.05.10 0 0 630
Tegnap olyan szellemi allapotban voltam, hogy barmit el tudok kepzelni magamrol, meg a Mrs. Robinson is lehet :o)
Előzmény: bookworm (629)
bookworm Creative Commons License 2002.05.09 0 0 629
mse, Mrs. Robinson-nal keverted? ;) (bocs :)

nálam a sorrend mondjuk Börleszk, utána Kékszakáll, aztán nagyonsok holtverseny, és az alja (ami nemigazán...) a Bajnokok.. kövezzetek meg, de az nekem nemtecc...

bw

Borzas Creative Commons License 2002.05.09 0 0 628
A Rosewater is zseniális, egy barátomnak az a második kedvence a Macskabölcs? mellett. Vannak benne igazán jó pillanatok, csak a lezárását érzem kicsit elkapkodottnak. Egyébként azért csak most szólok a körr?l, mert nemrég járok oda, meg - noha majd' minden Vonnegutot olvastam (ma kaptam meg végre az Id?omlást), nem hittem hogy eléggé beleástam magam a témába ahhoz, hogy érdemben vitázni tudjak róla...

Borz

msebubu Creative Commons License 2002.05.09 0 0 627
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá bruhu elrontottam :o( Na akkor helyesbitek...a Mr. Rosewater-t keptelen vagyok elolvasni
Előzmény: Enrico Palazzo (626)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.05.09 0 0 626
"... a Mrs. Rosewater-t keptelen vagyok elolvasni."
Próbáld meg a Mr. Rosewater-t :-)

"Járok egy Vonnegut-kibeszélő körbe a Társadalomelméleti Kollégiumba."
Szép dolog mondhatom, kibeszélni valakit a háta mögött, amikor nincs ott :-)

Matyika_ Creative Commons License 2002.05.09 0 0 625
Járok egy Vonnegut-kibeszél? körbe a Társadalomelméleti Kollégiumba. Jöv? héten lesz az utolsó "ülés".

És csak most szólsz?

Előzmény: Borzas (622)
msebubu Creative Commons License 2002.05.09 0 0 624
En pl. a Macskabolcsot kaptam meg eloszor. Nagyon megfogott, es olvasok Vonneguttol, Eppen ezert nekem a Macskabolcso az abszolut kedvenc, viszont a Mrs. Rosewater-t keptelen vagyok elolvasni. Mar negyszer alltam neki. A Titan az tenyleg eleg sci-fi, de a masik nagy szerelmem a sci-fi, ugyhogy azzal sem volt gondom :o)
nebamun Creative Commons License 2002.05.09 0 0 623
Szerintem is a Kékszakáll a legjobb, aztán a Börleszk (személy szerint ez nekem talán jobban is tetszik, de a Kékszakáll valahogy 'irodalmibb').
Sokat számít, hogy ki mikor, milyen sorrendben olvasta őket, mert pl. a Bajnokok.. és Macskabölcső nekem nem igazán jött be, míg a Börtöntöltelék nagyon. Másnak épp fordítva. Ha az ember olvas egy nagyonjót, akkor a következő lehet, hogy csalódásnak hat. De megfelelő ráhangolódással mindegyik nagyon 'tetszhető'.
Előzmény: Borzas (622)
Borzas Creative Commons License 2002.05.08 0 0 622
Elég jó az Éj anyánk magyar szövege, valszeg a könyv alapján készült. úgy emlékszem.
Egyetlen vicces momentum van benne, amelyt?l eltekintve a könyvhöz hasonlóan kegyetlen. Az a pont egyébként a könyvben is a kevés vicces dolog közé tartozik, ez egyébként "Harlem fekete Führere", nagyon tuti, amikor felvillan a feka szeme fehérje...

Egyébként szerintem a Kékszakáll a legjobb, utána a Macskabölcs?, Bajnokok, stb.
A Titán szirénjeit nem bírtam elolvasni, túl sci-fi nekem. Viszont a Player piano (Utópia 14) koraisága ellenére elég jó, átlagos antiutópia.
Járok egy Vonnegut-kibeszél? körbe a Társadalomelméleti Kollégiumba. Jöv? héten lesz az utolsó "ülés". Születtek elég érdekes Vonnegut-megfejtések...

Borz

Matyika_ Creative Commons License 2002.05.08 0 0 621
Tudom ajánlani a Fóv. Szab. Erv. könyvtárat a Kálvin térnél, zsákszám áll ott az irodalom, ráadásul elég sok minden megvan nekik angolul is.
Előzmény: Sprint (618)
Sprint Creative Commons License 2002.05.07 0 0 620
tényleg, köszi :)
Előzmény: bookworm (619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!