Június végén megyünk Portugáliába. Liszabonban már voltam néhány éve, most megfejeljük Nazaréval, Batalhával, Fatimával Portóval és Bragával, ez után nyaralás Porto Santóban.
Kérdezném, hogy van-e Porto Santóval kapcsolatban tapasztalatotok?
Onnan egy napra szeretnénk átmenni Funchalba, van hajójárat, de azt hallottam reoülő is közlekedik naponta többször is a két sziget között. Ha van infótok erről, vagy Porto Santoról azt megköszönném!
4 oldalt olvastam vissza a fórumon és őszinte megdöbbenéssel csodálkoztam rá kérdésedre és a fórumos társak végtelen türelmére. Az alapján ahogy geodo 1 -et kiosztottad nem várok semmi önkritikát és gondolom én is hasonló sanyarú sorsa fogok jutni mint geodo, de kockáztatok.
Az általad felsorolt kicsiny üdülőhelyekre minden magyar utazási iroda szervez utat, az Atlanti óceán hőmérséklete a Portugál partvidéken általában 29-30 C fok, ember alig, angolul jól beszélnek ( bár írtad, Te nem beszélsz) akkor viszont nem mindegy? A portugált tájszólással használják, viszont magyarul sokan tudnak.
Az ár - apály miatt nagyon gondold végig melyik évszakban utazol, bizonyos hónapokban nagyon veszélyes.
Fáróba megy CSÁRTER ( Ezt utazási irodák bérlik kuncsaftjaik részére ) megy fapados és nem fapados légitársaság is, Valamint DZSÁMBÓ DZSET, helikopter és hidroplán.
Remélem sokat segítettem és várjuk további konkrét és érdekes kérdéseidet!
Bocs, de én is csak a saját véleményemet mondtam el....mások vagyunk ennyi! Mások a határaink is!
Én is egyéni szervezésben utazgatok, de nem próbálok a magam oldalára állítani senkit...és megértem ha valaki nyelvtudás, szervezési valamint tájékozódási képesség nélkül fizet inkább egy utazási irodának azért 2-3* árat, csak hogy biztonságban érezze magát és a családját vagy épp a kényelme miatt...sztem ne is feszegessük tovább a témát....
Azt állítod ha nem beszélek angolul, akkor ne menjek saját szervezésben, mert a nyelvtudás az egyetlen járható útja a kommunikációnak. Olyan példákat hoztál fel amelyek az emberek többségének simán megugorható. Nekünk akik bevállaljuk az önálló szervezést egyrészt meg van hozzá a megfelelő technikánk (google maps, google translator, egyéb offline térképek, offline fordítók) másrészt megvan a bizalmunk önmagunkban, hogy a felmerülő problémáinkat önerőből kezelni tudjuk.
Egy gyermek 2-300 szóval komminikál, és megértjük őt. Ennyi szó felszedése angolból sem ördöngösség. Nagyobb gond a pszichikai szájgörcs ami sok embert érint, tehát képtelen kiejteni a szavakat, de ennek ellenére érti amit mondanak neki.
Az utazási iroda fog adni mellém egy tolmácsot, aki majd megold nekem minden kommunikációs gondot, kér nekem egy bolo caco-t a péktől?
Véleményem szerint két intelligens ember nyelvtudás híján is tud kommunikálni. Ha mégsem jönne össze, akkor bizony az intelligencia nem csak a szótárukból hiányzik. Egyszóval a nyelvtudás hiányát nem tudom elfogadni indokként.
A vészhelyzeti kommunikáció más dió.
Ha baleseted van, vagy egyéb olyan dolog történik, amely csak úgy kommunikálható le, hogy nincs hozzá személyes kontaktus a párbeszédben résztvevő másik féllel, csak telefon, akkor tarts a tarsolyban egy telefonszámot akit itthon felhívhatsz. Macerás így áttételesen elmondani egy baleset történetét, de nem lehetetlen. De lehet konferencia beszélgetést is létrehozni.
Más.
A távolság az otthontól teljesen indifferens. a 2499 km távolság mennyivel másabb mint a három vagy ötezer? Ha baj van hazagyalogolsz?
Az "az emberek többségének a tájékozódási- és helyzetfelismerő képessége"-éről alkotott véleményed legalább olyan súlyozott megállapítás, mint az a véleményem, hogy az emberek többségének szüksége van egy másikra, akit felelőssé tehet saját töketlensége miatt.
A szervezetten utazók vagyonosabb része azért mással szervezteti meg utazását, mert így kényelmes neki. A kaland nem tartozik az igényeik közé. Egy elég telemes rész csak simán fél megpróbálni és azt hazudja még önmagának is, hogy így kényelmes neki.
A maradék pedig az, aki mindössze azért utazik irodával, mert kell egy felelős neki, ha nem jön a repülőgép érte.
Semmi problémám azokkal akik irodával utaznak. Ha azt szeretik és az esik jól nekik, tegyék azt.
Én nem utazom irodával. Elmondom az indokaim és azt mondom, gyertek át az én oldalamra és próbáljátok ki! Mit veszthettek? Max csináltok egy "nem olyan jó nyaralást"
Figyelj mindenki utazzon a saját felelosségére úgy ahogy akar! én nem utazgatnék 2500 km-re vagy messzebb már útitárs nélkul sem...arra ott vannak a kozelebbi célpontok.
Ha valaki nem beszél angolul, lebeszélném minden esetben a saját szervezésű utakról! Anélkül el vagy veszve, mert csak úgy tudsz kommunikálni és értelmezni dolgokat. Alapszintű dolgok: jegyvásárlás, tömegközlekedés, szállásfoglalás...és arról még nem is beszéltem ha történik egy váratlan helyzet. Nyelvtudással is kell pár nap amíg kiismered magad egy idegen országban és egy idegen városban és sajna az emberek többségének a tájékozódási- és helyzetfelismerő képessége a béka segge alatt van.
Megoldás: nyelvtanulás, útitárs keresés vagy utazási iroda
Lagosba fogunk lakni, mi ugy foglaltunk hogy kaptunk hozza bérautot, lehet hogy egy autot àt tudunk adni, mert 4 nek elég egy auto és kettö jàr, beszėlhetünk ha jo az idöpont
A jövő héten már csak melegebb lesz? Árnyékban fáztunk.
20 -22 fok volt , de napos . Este kellett a dzseki.
A viz hideg - 18 fok , de a tűző napról jól esett a vizbe menni.
Albufeira irányába menjetek ha sziklás öblöket kerestek , mert Villamoura felé egyre laposabb a part a kikötőtől már sziklák sincsenek , de ezt csak a repülőről láttam , ill. a google-n néztem. Villamoura irányában kb.2- 3km-t érdemes menni.