egyszer egy felfazas miatt voltam a lannyal gyereknogyogyasznal,nincsenek rola kellemes emlekei.Ez is orvosfuggo,mert a sajat felnott nogyogyaszom ezerszer gyengedebben bant vele
Van olyan, hogy gyereknőgyógyászat, bár ha én odáig jutok, akkor a sajátomhoz viszem a gyerekemet... Mivel így tíz éves korában mintha elkezdődött volna valami a melle körül, hirtelen megrémültem, mi lesz itt, és beszélgettünk kicsit. Mondtam neki, mindenféleképp eljön majd velem, ha itt az ideje, megkérdezte, mit csinálnak ott, elmeséltem neki, azt mondta fúj, az gusztustalan, aztán megbeszéltük, hogy a fogorvos meg a szájában nyúlkál, a fül-orr-gégész az orrában, azt mondta, tényleg, az is gusztustalan, mégis ki lehet bírni, szóval talán nem lesz gond... :-)))
egyetertunk,hogy a nem a legszerencsesebb dolog kamaszlanyoknak fogamzasgatlot szedni,de meg mindig kisebb bajnak tartom,mint tizenevesen osszesezdni 1-2 nemkivant terhesseget.
Szilva2 : es hova viszed nögyogyaszhoz? Van most olyan, hogy gyereknögyogyaszat ill. gyereknögyogyasz? En olyan ellenszenves dokikat fogtam ki, még magánrendelöben is :-((
Marcius : jo, persze igazad van, de azert lássa az a gyerek néha, hogy az anyja nöböl van es hogy zajlik a normális hetero élet. Pl nem ertette, miert nem hisztizek, ha ha késik a barátom. Nomost ö jo ember, megbizhato ember, de kb 50 km-röl jön es egyébként is pocsékul menedzseli a dolgait, ezert mindig kesik, kiveve ha eg a haz , szinhazba megyünk, bankba stb. Persze hisztizhetnek, de minek? Artana a hangulatnak es attol sem jönne gyorsabban meg egyebkent is mindig szol ha valami gond van es megsem tud jönni. Különben sme vagyunk tökéletesek....A nagylanyom ugy gondolta, fel perc kesesert mar ki kene rugni... szoval latnia kell alternativákat, hogyan lehet békésen megoldani kisebb problémákat, mert esetleg neki is lesz egy baratja aki nem tökéletes es ha csak kirugni tudja a kisebb hibákárt , akkor eleg nehez lesz neki, nem?
"Itt mindenki házas es a gyerekei apjaval el együtt?"
Én igen, méghozzá boldogan, és idén már 20. éve. Szinte gyerekfejjel bútoroztünk össze, mindenki megjósolta, hogy el fogunk válni. Még nem jött össze, és ha így marad a kapcsolatunk, akkor még egy darabig nem is fog.
Sajnos nem ez a jellemző manapság. A családomban is, és a baráti társaságunkban is vannak fura kapcsolatok vagy válások, második házásságok, amik esetenként szintén rosszak. Nekem az a véleményem, hogy ha egy gyerek normálisan van nevelve bármilyen háttérrel - értem ez alatt, hogy ha kellemetlenségei vannak, akkor meg tudja beszélni a hozzá legközelebb álló felnőttel a családban - akkor nem lesz vele gond.
Hiába él egy gyerek a szüleivel, ha azok állandóan marják egymást, ott bizony gondok lesznek, és ez is saját tapasztalat. Az én szüleim állandóan veszekszenek, a mai napig is, bár ahogy apám öregszik, azért egyre elviselhetőbbé válik, néha már azt is rá lehet fogni, hogy jó fej. De azért gyerekkoromban ilyet nem mondtam volna. Képtelen a normális kommunikációra, ha valami kicsit is idegesíti, akkor már ordít, de úgy, hogy az ember az ijedtségtől vigyázzba vágja magát. Borzalom.
Visszatérve a fogamzásgátlóra.
Nem hiszem, hogy bármennyire is kevés benne a hormon, az jót tenne egy fejlődésben lévő szervezetnek. A lányom mióta "nagylány lett", látszik rajta, hogy hízásra hajlamos. Egyáltalán nem dagi, csak eddig csontsovány volt, és a megszokott zörgéshez képest gyakorlatilag daginak tűnik. Holott nem az. És a fogamzásgátló bizony hízlal (is). Én pl. 6 kilót fogytam, mikor abbahagytam a szedését.
Mondjuk tényleg korai még emiatt aggódnom, és ha úgy látom, akkor úgyis elviszem egy nőgyógyászhoz, az meg majd úgyis szépen mindent részletesen elmond nekünk.
Le is!!! addig amig angolból kiváló, dicséretes, és csak a két vietnámi osztálytársa jobb nála, addig egy fejenállás smafu. És biztos vagyok benne, hogy meg tudnám tanítani, én ugyanis tornásztam kislány koromban, de nem fárasztom. Sztem bőven elég amit csinál. Biztos nem vagyok elég maximalista:-dddddd
Az enyám se tudott ! Ket hetig tartott, mig megtanitottam ( mert a testnevelö nem magyarazta el nekik ) mire jött a kézenállás és arra azt mondta, hogy - idézem : "nem tudok kézenállni, nincs kedvem hozzá és nem is akarok, és ugy fogok meghalni, hogy nem is fogok tudni " erre mit tehetsz mast, mint elröhögöd magad ? Abban az evben megnyerte a kerületi uszas diakolimpiat, a budapesti mezei futot es csapatban a budapesti triatlont is. vagy masodik lett, nem is emlekszem pontosan. Ugyhoyg leszartuk a testnevelés negyest :- ))))))) a fiad is leszarhatja nyugodtan :-))))))))
Hát az még nincs neki, de tegnap 3 program között már lett e-mail címe. Mert kellett a regisztrációhoz valami tevés honlapra;-))) Viszont ma este, ha minden igaz meglesz, mert Tominak síszünet van:-)
Igen, ezzel tökéletesen egyetértek. Ott van a fiam, aki ugye pici kora óta korcsolyázik, görkorcsolyázik, tud biciklizni, sízik, úszik és cselgáncsozott évekig. [4 évig néptáncolt Imre bácsinál és 4 évig kosarazott Jutka néninél. Akik azért rendesen odafigyeltek a gyerek harmonikus fejlődésére.] Mostanában heti 20 km-t úszik, minden szombaton meccse van. És 4-ese van testnevelésből, mert nem tud fejenállni. Vigasztalásul elmondta, hogy 2 gyereknek van ötöse az egész osztályban. Mintha ez érdekelne minket;-)
Még mindig a tornához: sztem nem csak Pesten van ilyen torna, mert Szegeden tuti, ugyanis nyáron kirándultunk ott és vhol a városközpontban láttam kiírva:)
de talán vmi könyv is van róla és ha a gyógytornát is csinálod sztem ezt is meg tudod csinálni! Az ortopédián amit csinálnak az sztem is katasztrófa!
Zsuzsa! válaszolva a tornával kapcsolatos kérdésedre:
Mi a CANTIENICA® - módszer? Az "intelligens fitneszként" is jelölt CANTIENICA® anatómiai alapokon nyugvó edzésprogram. Alkalmazható a test szépítésén túl, megelõzõ jelleggel terápiás fitnesz módszerként, illetve gyógykezelésként már meglévõ panaszok esetére is. A módszer alapját a csontozatot tartó mélyizomzat megerõsítése, a gerinc megnyújtása és a medencefenék edzése, izomzatának folyamatos aktivizálása adja szinte meditatív hangulatban.
Saját szavaimmal:a csontokat tartó izmokat erősítik és ezáltal elmúlnak sok éves derék és hát fájások, szebb lesz a tartásod, erősebbnek érzed magad,jobb lesz a közérzeted...
Ahogy írtam már nekem tényleg használt! Amikor én elkezdtem a nagyobbik lányom elsős gimis volt és anno 7.osztályban járt gyógytornára, de 8.-ban sem tudott már odaérni (kora délután volt) gimiből meg pláne. Amikor éreztem h számomra milyen pozitív hatású ez a torna gondoltam neki is csak jót tesz, megkérdeztem persze az edzőt , ő is igent mondott. A lánynak tetszett, meg gondolom érezte ő is h jó persze a kicsi is jönni akart ő akkor 13év körüli lehetett.Időbeosztás szempontjából egy főnyeremény volt, h egy helyre jártunk! És a példánkon felbuzdulva még jó pár anyuka elhozta a nagyobbacska lányait :)
Az iskolai testnevelés sztem sem igazán jó! Sok esetben még inkább káros is lehet!
A fő program (és délután is csak azok között választhatsz) a labdajátékok!és aki azt nem szereti????na meg időszakosan a felmérések! ja és gimiben assszem telente van szertorna is , de abban meg az a röhej , h mindenféle alap nélkül h is tudnák megcsinálni a gyerekek...
tricse! és melyik gyógyszertől? én még erről erről soha nem hallottam! Előre bocsájtom: nem vagyok gyógyszerpárti én magam soha nem szedtem és ahogy leírtam a nagyobbik lányomnak sem engedtem,de ahogy Te is írtad "rettegni" kell szinte! Mert se el nem zárhatod, se állandóan nem ellenőrizheted a gyereked... akkor szted mi a megoldás? Én azt hiszem h mégis a kisebb veszély a gyógyszer ! Nagyobb , komolyabb bajokat előzhetsz meg vele!
Amit meg a gumiról írtál...hát ha erre nem képes(mármint egy fiú), akkor ne ...
Sztem ezek a korosztálybeli fiúk akikről beszélünk bármire képesek lennének azért...:) nekem ugyan nincs fiam, de a bnőim közt vannak fiús anyukák és ők is éppúgy féltik őket nehogy elkapjanak valamit, meg nehogy a lány terhes legyen esetleg, szal egy normális szülő a fiút éppúgy felvilágosítja ezekről a dolgokról és a normális fiú éppúgy védekezni akar, mint a lány!
Nos Szilva! Tényleg igazad van ez a dolog bármennyire felkészülsz is rá sokkszerűen ér! A nagyobbik lányom 15 és fél éves volt amikor véletlen megtaláltam a zsebében a fogamzásgátló receptjét, ...nem volt 4000Ft-juk h kiváltsák... Szörnyű érzés volt hisz nagyon - nagyon fiatalnak éreztem még "ehhez " a dologhoz és ráadásul úgy éreztem minden addigi "nevelésem" csődöt mondott, mert nem voltak nálunk tabuk ezek a dolgok nyíltan és sokat beszéltünk róla és rosszul esett, h mégis a hátam mögött stb...Meg a fő dolog az volt, h nagyon fiatalnak éreztem és a kapcsolatát sem éreztem olyannak amiben ennek meg kéne történni.Ő is megszeppent persze a lebukástól... még többet beszélgettünk én azt próbáltam neki elmondani amit éreztem is , h ez nekem mennyire rosszul esik(h nem volt őszinte)meg h mennyire féltem. Tiltani , büntetni semmiképp nem akartam, mert azzal csak eltávolodott volna tőlem meg nem akartam, h rossz érzésekkel körítve kelljen megélnie azt h szerelmes...stb.Pár hónap múlva véget ért magától is a kapcsolat, és a mostani barátjával pedig már 3 éve együtt vannak.
Látom , h megbízható a fiú szeretik egymást ez már azért teljesen más, soha nem tiltottam meg h együtt legyenek(azt gondolom hiába is tiltottam volna) de mindig el is mondott mindent.
Közben a kisebbik lányom is gimis lett és a két csajszin keresztül két középiskolai osztályba is belelátok úgymond, meg talán jobban rányilott a szemem ezekre a dolgokra, szal amit a Váradi Március mondott az naon igaz:a lányok többségével még 15 éves kora előtt megtörténik és nehogy azt higgyétek, h a fiúk idősebbek mert többnyire egykorúak a "partnerek".
Az hogy mennyire meg tud változni az ember hozzáállása a dolgokhoz azt hiszem mi sem mutatja jobban,mint az h a Kicsit már magam vittem el a nőgyógyászhoz, h kapjon tablettát. Pár hónap híjján 16 éves volt és Mercilon nevű gyógyszert kapott, az egyik bnője a Lindinettit szedi-ez mind a kettő nagyon alacsony hormontartalmú, a másik bnője pedig a Diane35-öt ez pl. a pattanásokra is jó.
Nekem az a véleményem , h nevelhetjük bárhogy és lehet velük a kapcsolatunk bármilyen jó ezeket a dolgokat úgysem kerülhetjük el és a legtöbb amit tehetünk, h megóvjuk őket !
Itt a neten elég jól utána lehet nézni egyébként a fogamzásgátlóknak.
neveltetésünk különböző,generációkon keresztül szép lassan változik de hidd el alicet nem fogod egyik pillanatról a másikra megváltoztatni egy-két újságcikkel. ő ilyen és ez nem is baj mert ettől érdekes ez az egész hogy nem vagyunk egyformák
Megbocsáss, de ez nem az én szubjektiv véleményem, hanem általában megváltozott az emberk felfogása.... amikor én voltam gyerek meg gondolom te is, akkor nem foglalkoztak azzal tul sokat, hogy a nö élvezi-e a szexet, tisztában van-e a teste müködésével, senkit nem éredekelt hogy éli meg a szülést, egyáltalán nem volt divat szoptatni, pláne több honapig, páros lábbal rugták volna ki az apámat a szülöszobából, ha be akart volna menni, egyszerüen másképp viszonyultak a testiséghez, de a mostani gyerekeknek nem lehet azt mondani, hogy nemi szervhez csak orvos nyulhat. Ha most 12-14 eves lányod van, akkor kénytelen vagy alkalmazkodni ahhoz, hogy vagy te mondod el neki és próbálod a saját erkölcsi normáidhoz igazitani a mondaivalódat, vagy inkább az IM-böl fogja megtudni amit akar. A mai világban SZERENCSETLEN-nek mondom azt, aki mint Március kartárs leirta esetleg már csinálta hármasban , de azt nem tudja, hol van a méhszája . Pár éve volt valami szülöszobás riportmüsor-sorozat az egyik kereskedelmi adón, hát a legjobban, teljes pánikban azok a szerencsétlen fiatal lányok visitottak szülés közben, páni félelemben, akiknek, mint a beszélgetés során kiderült lövésük nem volt arról, hogy müködik a testük. Ápp ma dobtam magam hanyatt a lányom tiniujságján, majd mindjárt elöszedem és bemásolok ide belöle, ha a tieid olvassák, akkor kukkants már bele egyik-másikba, mit tud meg belöle a gyermek a szexröl...
köszike de ezektől a modern gyógyszerektől egy ismerősöm,a barátnőm most meg a sógornőm citója lett p3-om a gumit meg hiáb viszi a lány ha a csávó nem engedi felhúzni------15 éves lánynál már félni sőt rettegni kell