Igen az eszközök jók ,a kábelezés is rendben. Már elértem ,hogy cubase alatt mükszik. De jobban szeretem a Reasont nekem 5 van és a Cubasét csak ugatom. A Reasont meg idestova 5-6 éve használom. Pont ezért dühít ,hogy nem sikerül a beállítás. Úgy ,hogy a szinti hangjait használjam. :(
Néztem példákat a TC súgóban ajánlott oldalról is, de nem jön össze az F0.*F7 vagy (.*), [*] stb. változatokkal sem. Lehet hogy a RegEx meg a Hexa feltétel már kicsit sok neki hogy találjon vmit.
Sziasztok!Adott egy roland edirol pcr-800,Olyat produkál,hogy usb-ről kapja a feszültséget,és kierősitve szofttal nagyon hangos zúgás hallható.Mi okozhatja ezt a problémát szerintetek?
Nem szükségszerű, hogy a MIDI fájlban is ugyanúgy legyen kódolva, mint a midi adatfolyamban, de nyilván ez a legpraktikusabb.
Viszont - épp emiatt - olyan sok "F7" sem lehet egy midi fájlban (nyilván épp elég ha már egy van pluszban nem "eredeti" jelentésével), gondolom a csatornáknál, meg az időadatoknál lehet(ne) még, a paramétereknél nem hiszem, ott 0-127 értékek fordulhatnak elő?!
Az F0 ... F7 keresést lehet regexp kereséssel (is) meg lehet csinálni.
Ja, igen. Az nekem ismert volt hogy F0-al kell kezdődnie és F7-el záródnia egy sysexnek. Meg van bennük olyan rész is ami azt mondja meg egy eszköznek, hogy most hány bájt hosszú adat fog közvetítődni. Tehát elég bolondbiztos a rendszer. Ezért sem értem mikor egyesek sysexben "megírt" midi "vírussal" ijesztgetnek, hogy "beírja magát az OS. flashébe és hazavágja a hangszer alaplapját"! (Roland Zenegaléria szinti főmuftijától tudom.) Khhhmmm...!
Ezt kipróbáltam. A sample midi fájlokkal ment, de nem sok semmire jó amit kiírogat. Saját midikkel meg lefagyiztatta a böngészőt. :) Elég kezdetleges valami lehet ez.
itt https://github.com/colxi/midi-parser-js a clone or download-nál le lehet zip-ként tölteni, és van benne egy demo-browser.html, amivel - ha jól értem - ki lehet próbálni bármit is csinál :)
nem igazán értek hozzá amúgy, csak innen néztem a F7-et
Igen, ezt más is mondta, de az vele a baj, hogy hexaként értelmezhet olyan F7 adatot is a fájlban, ami mondjuk valami szűrőbeállítás x-edik paramétere stb. Úgy meg nem tud keresni a TC, hogy pl. F0*F7, ami bizonyosan F0-al kezdődő és F7-el záródó sysex üzeneteket jelölne, köztük bármilyen hosszúságú egyéb kódokkal. Próbáltam is már, de az van, hogy a találatokban lesznek olyan midik (később megnyitva), amikben egyáltalán nincs sysex kód, de mint írtam, lesz benne F0 bájt értelmezés...
Van pár száz midi fájl, amelyek némelyike sysex parancsokat tartalmaz. Az egyenkénti megnyitogatás nélkül, szeretnék valami módszert vagy utility progit (ha van), amely kilistázná nekem ezen fájlokat. Ismertek ilyesmit?
Nemrég vásároltam egy Roland RS-70 ,ami rendelkezik usb il. midi kimenettel. Azzal szembesültem ,hogy Win.7-re már nincs a szintihez driver de gondoltam semmi gond. Mert van nekem usb midi átalakítóm majd azzal megoldom. A szintit szerettem volna vezérelni Cubase vagy Reason progikkal de nem sikerült. Mivel én kifogytam az ötletekből minden segítség jól jön.
Úgy döntöttem összeházasítom a Karafun 2 progival, amit elkezdtem nagy hirtelen magyarra fordítani. Remélem összejönnek, mert annak is nagyon impozánsak a szolgáltatásai.
Bár ugyanitt megtalálható a régi Edirol verzió is, azzal, hogy az csak 48 kHz-en ment, legalábbis ezzel a konkrét appal. lényeges az is, hogy milyen Android verzió van. Arra mindenképpen számíthatsz, hogy gyorsan leszívja az aksit.