Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 2000.03.09 0 0 875
Urak,

kösz az észrevételeket, most csak beugrottam 2 percre, bôvebbet késôbb.

Ami a használt autó / alkatrész értékesítést illet: ez szerintem sem jelent az Ivanicsnak konkurrenciát, ki az az ôrült, aki 200-as, 700-as Volvohoz aranyáron vásárol gyári alkatrészt. Arra persze illik felhívni a figyelmet, hogy az igazi az eredeti alkatrész, s ha olyan darabokról vn szó, amelyek létfontosságúak a kocsi biztonsága és üzemelése szempontjából, akkor mindenképpen ajánlható a gyári cucc, de pl. egy öregebb járgányhoz nem rendel senki sem méregdrágán ablaktekerô kart, hanem megveszi a bontottat. Az Ivanicsnak is van bontott alkatrészekkel foglalkozó embere, aki rendszeresen szerez be rendelésre használt cuccokat.

later...

gszoke Creative Commons License 2000.03.09 0 0 874
Szevasztok !

Elkészült egy "proforma" alapszabály, minden paramétere változhat ill. változni fog a szombati találkozó alatt. Ott véglegesítjük és jövő hét elején lesz leadva az ügyvédnek.Lényeg az, hogy a jegyzőbíró szájíze szerint készült a szöveg.

Fargo !

Jó amit írtál, ennél jobbra szerintem nincsen szükség. Azzal a megállapítással egyetértek, hogy "vén" szekereket nem istápol Ivanics, ill. nem jelent neki forgalom kiesést a mi "háttér-kereskedelmünk". Sőt a website-on keresztűl lehet majd tőlük alkatrészt rendelni !(..tervek szerint)

És most az alapszab.(Nem a tartalom a fontos!Ne kössetek feleslegesen bele, én is tudom, hogy nevetséges).A többit szombaton ! Viszlát..

Gergő

------------------------------------------------

VOLVOKLUB (baráti társaság) alapszabálya

Alapszabály

1.§ A társadalmi szervezet neve: VOLVOKLUB BARÁTI TÁRSASÁG
Rövidített alakban : VBT (továbbiakban : VBT)
2.§ A VBT székhelye: ...........................

3.§ A VBT célja:

a) A VOLVO márkanéven ismeretes jármű tulajdonosainak ill. az említett márkájú járműveket kedvelő de azzal nem rendelkező személyek baráti társaságba való tömörítése.

b) Rendezvények, találkozók szervezése, más belföldi v. külföldi klubbok által szervezett rendezvények körülményeinek, paramétereinek továbbítása a klubtagok felé.

c) Márkatársakat összehozza, azoknak restaurálási, javítási, szakmai tanácsokat ad.

d)Lehetőségekhez mérten biztosítja tagjainak érdekvédelmét.

4.§ A VBT tagja lehet magyar és külföldi személy, aki a VBT alapszabályát elfogadja, a tagdíjat
megfizeti.
(2) A VBT pártoló tagja lehet az a magyar és külföldi magán- vagy jogi személy, aki adományaival segíti a VBT munkáját, de tagként nem kíván részt venni.
(3) A VBT tagjai
a) részt vesznek a VBT tevékenységében és rendezvényein,
b) részt vesznek a vezető testületeinek megválasztásában és tevékenységében.
(4) A tagdíj évente..........Ft.-, amelyet belépéskor, illetve minden év január 1-15-e között kell megfizetni.

5.§ A tag felvételéről a VBT dönt.

6.§ (1) A VBT legfelsőbb szerve a taggyűlés, amely valamennyi tagból áll.
(2) Az elnökség a határozatait szótöbbséggel hozza meg, szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt.

8. § (1) A VBT ügyintéző szerve az öttagú vezetőség, amelyet a taggyűlés saját soraiból nyílt szavazással választ
meg.
(2) A vezetőség választja meg tagjai sorából az elnököt.
(3) A VBT-t az elnök képviseli.

9.§ (1) Azokban a kérdésekben, amelyekről az alapszabály, illetve az ügyrend nem rendelkezik, a társadalmi szervezetre vonatkozó jogszabályt kell alkalmazni.
(2) Ezt az alapszabályt a VBT ...................... -án összehívott taggyűlésen fogadta el.

BUDAPEST 2000. március 9.

Harvester Creative Commons License 2000.03.09 0 0 873
Jól van Templar, bár neked legyen igazad :)

Akkor szombaton a Brico Store-nál... Holnap sajnos nem leszek neten, remélem nem változik a hely és az időpont. Volvo forever.

Előzmény: Templar (872)
Templar Creative Commons License 2000.03.09 0 0 872
Harvester észrevételéhez annyit, hogy szerintem a márkakereskedők profiljába régi kocsik és azok alkatrészeinek forgalmazása nem igazán illeszkedik.
Nekik a "használt kocsi" egy-két éves autó. Nem hiszem, hogy pl Ivanicsnak konkurrencia egy 2-300-as kocsik adatbázisa.
Én ezt nem látom problémának.
Neki ez inkább reklámlehetőség, miután az eladásait növelheti. Aki ma öreg Volvóval jár az még vehet mindennapos használatra tőle S80-at:-)
Előzmény: Harvester (871)
Harvester Creative Commons License 2000.03.09 0 0 871
Ja még valami. lehet, nem politikus, hogy a szponzornak leírod, hogy szeretnél egy alkatrész adatbázist és öregkocsi aukciót, vegül is ez az ő biznisze, ha emiatt az ő nyeresége csökken akkor....

Bocsánat ha sokat áskálódom, de oly nagyon szeretném, ha jól összejönne a dolog.

Harvester

Előzmény: Harvester (870)
Harvester Creative Commons License 2000.03.09 0 0 870
fargo

Gondolom még csinosítasz a szövegen, de bátorkodom megjegyezni, hogy a régi Volvok restaurálásáról két bekezdés is szól, ugyanolyan tartalommal. A másik, hogy lehet, nem szerencsés az alapító okiratban rögzíteni a tagdíjat, hiszen ez a létszámtól és még sok más tényezőtől is függhet, szóval talán nem állandó. Különben tényleg jó a szöveg és jól összeszedted a célkitűzéseket!

Harvester

Előzmény: fargo (867)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.09 0 0 869
kedves fargo és mindenki más!
lehetôségem, kedvem és szakmai tapasztalatom alapján szívesen vállalnám a periodika - de szép definíció - elkészítését (készíttetését), valamint igény esetén segítséget tudok nyújtani a webes megjelenést illetôen. (tervezés, felhelyezés, karbantartás, tárhely-biztosítás, stb) Bármi kell csak szóljatok.
a doktor úr
Előzmény: fargo (868)
fargo Creative Commons License 2000.03.09 0 0 868
Közben sikerült a Gergôt elérni, lehet hoy hamarosan felkerül ide a Klub alapító okirata is ...

Az alábbi szöveg csak a Klub bemutatkozó / indító prezentációs anyagának szövege, ezt szándékozzuk letenni holnap az Ivanics Úr elé...

fargo Creative Commons License 2000.03.09 0 0 867
Egyelôre ennyit sikerült összehozni, ha van ötlet, kiegészítés, javaslat, kifogás, akármi, akkor hadd szóljon!

VOLVO KLUB MAGYARORSZÁG

Az utóbbi idôben több fórumon is felmerült az igény egy hazai Volvo Klub alapítására. Az elôkészítô megbeszélések, internetes levelezés és személyes találkozások során fény derült arra, hogy egymástól függetlenül több lelkes amatôr társaság is tervezi márkaklub indítását. Szerencsére ezek a kezdeményezések egymásra találtak, így közös erôvel láttunk hozzá a Volvo Klub Magyarország megalapításához, ehhez a márkaképviseletek illetve a vezérképviselet segítségét kérjük.

A Klub célja elsôsorban a Volvo által képviselt értékek népszerűsítése, a márka minél szélesebb körben ismertté tétele. Célul tűztük ki továbbá a klubtagok érdekképviseletét, a márkakereskedések segítését az értékesítésben, veterán Volvok felkutatását és lehetôség szerinti restaurálását, szakmai tanácsadást Volvok vásárlásához, karbantartásához, és egyéb, a márkával kapcsolatos kezdeményezések felkarolását.

Rövid távú terveink között szerepel klubtagság toborzása, Volvo találkozók szervezése ismerkedés és tapasztalatcsere céljából, a Klub közismertté tétele a Volvo tulajdonosok, márkaképviseletek, szervízek, alkatrészkereskedések és általában az autósvilág körében.

Szeretnénk egy rendszeresen megjelenô periodikát készíteni, ahol az éppen aktuális klubeseményekrôl, értékesítési akciókról is tudósítanánk. Ebben a kiadványban szóhoz juthatnának az egyes márkakereskedések, bemutathatnánk a Volvo által napjainkig gyártott modelleket, szakmai tanácsokkal láthatnánk el a tulajdonosokat járműveik üzemeltetését,
karbantartását illetôen. Szakszerű információval szolgálhatnánk az újonnan megjelent illetve fejlesztés alatt álló műszaki újdonságokról,
bevezetendô illetve tervezett modellekrôl, prototípusokról. A klub magazinjában helyet kaphatnának Volvot használó és a márkát támogató, ismert közéleti személyiségekkel készült interjúk is.

Tervbe vettük egy, a klubtagsági kártyákra épülô kedvezményrendszer kifejlesztését, a kölcsönöség elve alapján bevonva ebbe szervízeket, kereskedéseket, különbözô üzleteket, éttermeket, szállodákat, utazási irodákat, stb.

Szeretnénk felállítani egy alapot, amely a Klub saját anyagi forrásaira, illetve szponzorokra támaszkodva veterán Volvok restaurálását támogatná. Lehetôséget nyújtanánk az újjáépített autók idôszakos kiállítótermi elhelyezésére, illetve kiállításokon és egyéb rendezvényeken való
szerepeltetésére.

Az internetre alapozva tervezünk létrehozni – fôként az idôsebb Volvok tulajdonosaira gondolva – egy használt alkatrész adatbázist, illetve ehhez kapcsolódó alkatrész aukciós rendszert. Ugyancsak az internetet felhasználva szeretnénk kiépíteni egy mindenki által elérhetô, a gyártott modellekre, azok felszereltségére, műszaki paramétereire, típushibáira és jellegzetességeire vonatkozó adatbázist is.

A Klub működését javarészt tagsági díjakból, ezen felül támogatók hozzájárulásaiból finanszíroznánk. A tagsági díj elôzetes kalkulációink szerint kb. évi 6000 forint lenne.

Harvester Creative Commons License 2000.03.09 0 0 866
fargo aztán ügyes légy holnap. Itt drukkolunk mind.

Milyen doksit emítettél?

Előzmény: fargo (864)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.09 0 0 865
fargo
paróka! (azaz haj rá:-)
a doktor úr
Előzmény: fargo (864)
fargo Creative Commons License 2000.03.09 0 0 864
Friss hír:

Az Ivanics Úr most kérte, hogy a mai találkozót halasszuk el péntek délutánra, ma nem ér rá :-( Ez nem is jön rosszul, mert tegnap este korán kidôltem és nem bíííírtam feltenni az igért doksit. Ezt kb. fél óra múlva pótolom az elsô verzióval, amit holnap délelôttig még jól megvitathatunk...

Szôke Gergô telefonszámát egy órája keresem, Gergô ha megint erre jársz, csörögj rám légyszíves!

SzőkeG Creative Commons License 2000.03.09 0 0 863
VOLVÓS üdvözletem mindenkinek !

Már nem kell sokat várnunk a szombati találkozóig, mindenki "glancolhatja" a masináját.
Sajnos egy apró szervezési nehézségekből adódó kellemetlenséggel mindenkinek számolnia kell, hogy senkit ne érjen meglepetés. Arról van szó, hogy a minket fogadó étterem 40 főnek tud helyet biztosítani, tehát ha ennél többen leszünk - ami könnyen megeshet - ,akkor az autóink még meleg motorháztetőjén fogjuk a tápot elfogyasztani.
Na de fel a (henger)fejjel, csapjunk a lóerők közé. Útvonal-engedély nincs tehát bátran verődhetünk falkába ill. szépen libasorba, egymást érjék a lökárítók. Közel száz tonna svédacéllal és 12000 lóerővel senki nem fog szembeszálni!
A szombati viszontlátásra!

Szőke Gergő

doktor úr Creative Commons License 2000.03.09 0 0 862
Yó regggeltttttt VOLVOsok!
Egy nappal közelebb a talihoz.
mindenkit csókol
a doktor úr
Előzmény: larini (861)
larini Creative Commons License 2000.03.09 0 0 861
Gratulálok a 850 tulajdonosoknak!

CYRUS Creative Commons License 2000.03.09 0 0 860
Szerintem jöhetnek ha télleg érdekesek :)
Előzmény: Bolas (858)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.09 0 0 859
Akko jó :)) amugy nem is tudtam hogy az a B.D tér de a kocsidról rájöttem egyből feltünt a bálnád :)))
Előzmény: Bolas (857)
Bolas Creative Commons License 2000.03.09 0 0 858
Látom mindenkinek tetszettek a képek!
:-)

Kértek még?

Bolas Creative Commons License 2000.03.09 0 0 857
Bingó!
Előzmény: CYRUS (855)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.09 0 0 856
Lore 2 dolog!!
1., Esetleg valamerre Árpád hid felé? oda könnyen eljutok és onnan a szentenderi ut is közel van!!

2., Megkérdeztem havert azt mondta hogy ha annyira gyenge lenne a fényezés hogy azoktol a vegyszeres izétől elmenne a szin akkor már perelni lehetne :))) De mondta sok S40 es jár hozzájuk is és nincs gond szal megnyugodhatsz!!
Ővet néztem de nem volt a faszinak azt igérte Péntekre lesz ....Jó éjt

CYRUS Creative Commons License 2000.03.09 0 0 855
Bolas ma mentem 22körül a haver pizzériájába és a Chinoin pálya mellett állt egy Fehér 740-es EXE rendszámmal te voltál nem? :)
Elwood Creative Commons License 2000.03.08 0 0 854
Üdvözlet mindenkinek!

Hogy kicsoda Elwood? A Blues Brothers a válasz. :))))))

Bolas vasárnapi kocsija nagyon tuti! Honnan lehet ellopni?

De ami a legtutibb: hát az a mélykék 780, az naggyon király!!!
A sárga 850R már nem annyira, egyszer láttam ilyet Pesten, néhány KGST-indián ült benne (már bocsánat). Hogy honnét volt nekik, rejtély.

Valaki modja meg, ki gyártotta a 780-at? Mert nem biztos, hogy a Volvo. Annak idején egy kisebb cég a Senatorból épített kupét.

A talira sajna nem tudok jönni :(((((((( de bízom bennetek. A klub nagyon érdekel, az alkotmányt tegyétek közkinccsé!

Ami a Volvo-rakást illeti: szerintetek a legalsó 7-es gépen mekkora súly van? És szerintetek leült alatta? :))))))))

Egyszer láttam egy svéd filmben 850-es rendőrautót akcióban... Hát ott nem szívesen lennék bűnöző. Akkor már inkább a hazai Astrák.
Kint a zsaruknak azelőtt 760-asaik és Saab 9000 kocsijaik voltak. Jó, mi?

Templar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 853
Az teljesen korrekt, hogy egy ilyen tárgyaláson két embernél több már csak ronthatja a dolog hatásfokát.
Én egyébként optimista vagyok, ha Ivanics urat nem érdekelné a dolog akkor minek találkozna ez ügyben bárkivel.
Annak meg végképp semmi értelme, hogy számára teljesen ismeretlen emberekkel tárgyaljon, úgyhogy jó lesz ez így.

Szóval hajrá!

Előzmény: fargo (850)
fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 852
...a Klubot illetôen...

Nem megy ez már ma nekem, basszus, inkább elteszem magam holnapra. Hosszú volt ez a nap.

fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 851
Naná, hogy lemaradt a lényeg...

Szóval mindenesetre szeretném megosztani Veletek a gondolataimat, és kikérni a véleményeiteket, javaslataitokat a lubot illetôen...

fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 850
Ne értsetek félre, nem akarom "kisajátítani" az Ivanicsot, csak mivel a találkozót az Árpi beszélte meg (ô az Ivanicsnál dolgozott), nekem igazán nincs jogom azt mondani bárkinek, hogy csatlakozzon. Másrészt véleményem szerint ez inkább egy személyes jellegű találkozó, ahol az Ivanics úr 2 emberre számít. Harmadrészt többen is jelezték, hogy esetleg eljönnének -- akkor most kinek mondjam azt, hogy jöjjön, és kinek ne? Lerohanni az embert egy tucat ffôvel kissé udvariatlab lenne...

Javítsatok ki, ha rosszul gondolom, kissé már fáradt vagyok, és elnézést, ha az elôbb félreérthetôen fogalmaztam. Agyam zokni.

Előzmény: Templar (846)
fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 849
T5 Rulez :-)
fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 848
Azt hiszem 1.37-tel kell szorozni a kW értéket, hogy megkapd a lóerôt...
Előzmény: Templar (846)
fargo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 847
esznek?
Előzmény: lore (845)
Templar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 846
fargo,

Tedd fel szerintem is.
Képviselj minket Ivanics úrnál. Aki a vállalkozását és párszáz hozzászólással korábban részletezett családját ilyen sikeresen menedzseli, azt én vakon követem :-)))))).

keton,

Elvileg a forgalmiban benne kéne lenni a motor teljesítményének, igaz Kw-ban megadva, ami elég könnyen átszámítható, ha ebben segítség kell lore meg én biztosan segítünk.

Lyóccakát

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!