Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Segitsegeteket kernem. Kaptam egy regi eredeti Volvo radiot. A vezetekek csak siman
le vannak vagva a vegerol, es nem tudom, hogyan kellene bekotnom. A tipusa CR405X.
Ha valaki tudja, hogy melyik vezetek micsoda, kerem valaszoljon.
Elore is kosztok.
CYRUS, még valami: a telefon legyen nálad, nálam is lesz, akármi van (összetörök egy BKV-t, helyszínelés miatti késés stb.) rádcsörgök.
Akkor a postánál, úgy próbálok menni, hogy inkább 10 perccel hamarabb odaérjek.
lore
(közelednek a 9-es széria számai, utolsó alkalom! :-))
Bolas!
Hogy tört volna le az összes ujjam... Ez télleg a Bálna? A te autód megérdemelné, hogy vezérgép legyen (Templar figyelsz? repcsik) egy volvo-felvonuláson! Csak tudnánk követni!
:-)
CYRUS!
Öv ráér, majd a következő talin villogok vele :) Én ösztöndíjas PhD-student vagyok, amit itt kapok az kb. egy karcolás lefényezésére elég (Mr. Big-nél, fargo fogtad?).
fargo,
na mi volt? lore kíváncsi!
Doktor úr,
azért próbáld meg! Egyébként a te évjáratodban sajna elég ritkák a hetesek,:( jó neked :).
t mindenki
még nem tudom, hogy tudok-e menni holnap, sajna csak holnap reggel dôl el. Viszont most befejezem a melómat, ami annyit tesz, hogy géptelenné válok. Úgyhogy mindenkinek minden jót, ha Isten és a Párt is úgy akarja hplnap találkozunk.
sziasztok
a doktor úr
Lore okes akkor nekem ott jó a postánál odajutok :)))
Te neked miben fizetnek ha nem pénzért dolgozol?
Természetbnen? :))))
Sajna öv most nem lesz a faszinak nem volt és nem tudott szerezni de lesz szal összehozzuk majd!!
Bolas: Nagy sufni-tuningoló vagy te. Kár, hogy lekopott a neolux a tükrökről (pedig egy szombatod ráment a fújásra), hogy leolvadt a benzinkútnál vásárolt fólia. De hogy a felniket is lelopták! Ez szomorú :(
:-)))
Bolaska erre a rendszámra klikkelve nem indul csak az EXE-re!
(a tetőt flexszel vágtad ki?) Jövő hétvégén viszem a negyvenest a garázsodba és nekiesünk oké?
Hello doki!
Én általában napközben is a hálón vagyok, nagyjából ua.a helyzetem mint neked, csak én nem pénzért dolgozok :-(((
Szal napközben el-el kell menni valahova de azért itt vagyok és FIGYELLEK!
Én is dolgozom mintegy barom, de én egy számítógép elôtt ülök és non-stop fent van a net (bérelt vonal meg miazmás), és miközben a gép dolgozik és nem én, akközben egy jót neteznék. Már ha lehetne. Otthon meg nincs gépem, mert akkor otthon is dolgoznék. Úgyhogy este meg én nem tudok netezni. Szar ügy így napközben nagy magányomban. Na nem baj, majd regéket meg meséket írogatok ide a topicba.
a doktor úr
Hey lore bocs egy kicsitt elvoltam tünve szoval az a posta az Árpád hid elött a pesti vagy budai oldalon van? Budai ugye? nekem az is jó biztos megtalálom majd ugy indulok hogy tuti meglegyen !!
Ja és a 3/4 10 is jó
köszike
Cyrus
fargo,
Szerintem jó a 2. változat. Annyiban Volvo2xx-nek igaza van, hogy Ivaniccsal vagy bárki más szponzorral a kölcsönös előnyöket hangoztatva érdemes megállapodni, azaz ne tekintsünk senkire úgy mint az amerikai nagybácsira akitől "csak úgy" alapon várjuk a mannát. Igenis éreztessük valamennyi tisztelt leendő szponzorral, hogy itt egy potenciális vásárlói és reklámhordozói kör megközelítésére kapnak esélyt. Ezt szerintem épeszű üzletember gyorsan belátja, de ha nem mi se erőltessük. Ezért van igazad fargo abban, hogy ne kötődjünk kizárólagosan egy céghez.
lore,
Szellemi edzőtáborba vonultam.
Bolas dögös képeivel kapcsolatban egy felvetés. Lehet, hogy célszerű lenne a feltett képeket valami közös hómpédzsen felrakni, itt meg csak a feltalálási helyet jelezni. Nekem sajnos otthonról eléggé lelassítja az ügymenetet, ha egy jelentős méretű kép van a szövegbe szúrva. Másnak ez nem gond?
Ha nem akkor persze én is kibírom, sőt nem szeretném hogy ettől Bolas úgy érezze hiába tanulta meg ilyen nagy fáradtsággal a képfelrakást :-))
Bolas: most legalább 2 db enyhén hiányos bálna fog szombaton egymásra kacsintgatni. Így nem fogom magam egyedül érezni. Azért sajnálom a dolgot. Kár, hogy mások lesz..ják azt, hogy az a verda kié, meg hogy szereti-e vagy sem. De az élet már csak ilyen.
Alaptétel: két féle ember van a világon. Az egyiknek VOLVO-ja van, a másiknak VOLVO-ja LESZ.
Igen fargo, arra az általad bepastezott 780 belsőre gondoltam, szvsz nagyon állat! Hogy én is hozzászóljak az általad (egyedül csináltad? gratula!) készített immár kettes verzióhoz. Szvsz ezt már nem kell finomítani (tudom, hogy már nem, is lehet), amennyit esetleg leheten (én nem tudom hol) az már nem oszt nem szoroz az Ivanicsnál. A lényeg, hogy lássa nem egy kitépett kockés papíron írtad a metron munkába menet (fargo metron hahahahahah :-))))))
Valent-barátok baráti társasága... :-))))))))))))
fargo, Bolas: az a kép fake? Ti nem láttátok a garázsomat! :)) Bolas te meg ne fotózz engedély nélkül, nem azért vittem ki a mezőre a kedvenceimet!
Bolas!
Tartsd meg aktivitásod, ha megvan aki betörte a hátsó lámpád akkor szólj segítek kiherélni, majd lenyeletni vele. De most irány a bontó hátsó lámpáért (és első lökhárítóért).
Ezek a képek honnan vannak? Mert nem azonos forrásból tehát furcsa. Apád nem a Volvohángerinél dógozik? Ha vannak analóg formában is akkor hozhatnál szombaton...
CYRUS,
élsz még?
Szerintetek hányan leszünk? Vagy ez kiszámíthatatlan mert nem tudni, hogy hányan jönnek a kettesklubból?
Volvo2xxx,
szerintem az Ivanics nem jó ötlet. Az ember a tapasztalatok alapján ítélkezhet, melyek ezek szerint neked nem jók, de szvsz a többségnek igen (főleg compare with Valent).
Egy-két dologban szeretnék hozzászolni a klubhoz:
1.Próbáljátok önnállóan beindítani a klubbot, mielött a szponzorokhoz fordulnátok.
Nem értem mire ez a nagy Ivanics láz, ha tudnátuk mi folyik a berkeken belül... . Az Ivanicstól elvárható lenne, hogy maga keresse majd fel a klubbot, hiszen nállatok nagyobb reklám nem létezik számára. Ha ennyire hajtjátok az Ivanicsot mindenre rá fogja rakni a kezét ( ne ti legyetek az örömlányok és ő a str....)
2. Ha tényleg ilyen sok tag verődött össze ennyi ídő alatt hamar a saját lábatokra tudtok állni és nem kell kuncsorogni a nagyképű Mr.-ek nél.
Ja és még egy kis apróság: Ki nem sza..ja le, hogy az Ivanicsnak a használt alkatrész kereskedelem mekkora bevételkiesést jelent.
Elégedjen meg az új kocsik és alkatrészek horibilis profitjával és szervízdíjaival.
Képzeljétek el mi történt!
Ma este valaki berúgta a jobb hátsó lámpámat!
Álltam a körúton (tök szabályosan, tehát senkit sem zavartam) kb 5 percet és mire kijöttem csak a bevert lámpát láttam..
Szóhoz sem jutottam!
El is ment a kedvem az egész éjszakától!
Kinek volt jó ez?
És mire?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Inkább megyek én is szenderedni!
sajnálom, hogy nem tudsz jönni, azért kösz az infokat, megfontolandó. Én azon a véleményen voltam, hogy a használt alkatrész börze nem sérti a márkaszervíz érdekeit, lévén akinek öregebb verdája van, az valószínűleg úgysem veszi meg 40 ezerért a gyári darabot, akinek meg újabb, az meg nem jár bontóba, hanem inkább rászánja azt a bizonyos összeget, csak hogy tökéletes legyen a járgánya. Mellesleg ott van az Ivanicsnál a Bócsa Mester, hát ô direkt azzal foglalkozik, hogy az ügyfelek bontott alkatrész igényeit kielégítse.
Most elgondolkoztattál, de szerintem erre az alkatrész-börze dologra lehet, hogy vevô lesz az Ivanics is, hiszen alkalomadtán ô id kereshet rajta, ha egy-egy kurrens alkatrész árát a licitálók jól felverik, és mondjuk épp neki van ilyen raktáron. (Pl. bontott lámpák, hátsó szárnyak a 460-ra, vagy a 850R 17 colos felnije, ezeket pillanatok alatt elkapkodják.)
Mindenesetre azt hiszem, 2 variációt fogok készíteni, egyet alkatrész-börzével, egyet nélküle. Aztn alszok rá egyet, és holnap meglátjuk...
Dicseretes Fargo mester munkassaga. Sajna munka miatt (uj ugyfel virusmentesites+linux kihajitas->SBS 4.5 atallitas stb) nem tudok elmenni a szombati talcsira. Ugyhogy lecci "egypercesnemacsenddel" adozzatok azoknak akik eppen izzadnak valahol.... ;))
A klubbal kapcsolataban nehany eszrevetel,tanacs(ka):
Regebben en is probaltam szervezni egy volvo klubot. Mindenki qrva lelkes volt, de amikor konkret dolog merult fel, hirtelen senki sem ert ra. (pl. valakinek ki kellett volna cserelni a computeret, probara, mielott ujat rendel.) Senki sem vallalta. A kivagyisag, nagyotmondas viszont mindenkinek nagyon ment.(pl. az enyem ezerrel megy es csak 5 litert fogyaszt..., ilyen felni, olyan felni,stb.). Mas. Szerintem az elejen baromi sokan leszunk, de eleg hamar meg fogunk tizedelodni. a vegere csak a mag marad.
A Lajosek(Ivanics) es a tobbiek nem biztos hogy nagyon fognak orulni neki ha minden bonto, kisker,stb. publikus lesz mert gondjunk bele: kell egy uj(masik) lengokar a kocsiba. Az uj ara 34000+fa. Na most aszongyak ez az uj ara. Jo esetben felkinaljak neked, hogy van bontott is 16000+afa. Te erre felhivod a bontot es ott adnak neked 9-10000 ft-ert es nincs afa.
Na akkor ezt odaviszed, hogy tessek ocsi, szereld be. fizetsz 2000+fa munkadijjat es csa. Az o hasznuk a te zsebedben maradt. Tehat nem erdekuk, hogy tele legyel infokkal, max ha uj auto arakrol van szo. Velemenyem szerint mersekelt lesz a lelkesedesuk a volvo klubbal kapcsolatban.
Mas. Ha mar klub: Tagja vagy a Londoni Volvo Klub-nak, es kuldenek 1/4 evente "magazint". Ez a kovetkezokeppen nez ki:
eleje olvasoi levelek,
hirdetesek,
Ezutan minden tipusrol (200,300,400,700 etc) 2 oldal/tipus, helyt adnak az olvasok tapasztalatainak. Ezutan hirdetes.
Minden tipusnak van egy "register keeper"-re.
Ezek elmondjak az aktualis nyugjeiket,esetleg segitseget kernek az olvasoktol.
hirdetes.
Hiradasok a klub eleterol, mikor, hol lesz talalkozo, verseny, etc.
hirdetes.
hirdetes.
hirdetes.
Es persze vegul a : Coming Soon....
hat most csak ennyi, mek alunni...
tsok