Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Lore aludni?????????? kábé 3 ora mulva Forma 1 időmérő edzés :))
Amugy az a javaslatom hogy ha esetleg idén jól szerepel a Jaguár akkor a megalakuló klubb irjon egy levelet a Fordnak hogy jövőre Volvo néven szerepeljenek :))) ha szar lesz a Jaguár akkor felejtsük el :) Tényleg Gentleman vagy :)
Figyeltél CYRUS? Belepofázhattam volna de nem tettem, tuttam, hogy keton lesz a befutó akarva karatlanul. Dzsentlmen vagyok vazzeeg!
Egyébként meg akarok egy 960-ast (is). Persze először összespórolom a pénzt Bolas Bálnájára :-)
Ő is itt lesz 4-5 fele :-)
Templar te Simon is vagy? :)))))))))) Tied az 1800 (szakértő urak: ugye az 1800-as az angyal-autó). Azér ennek a Moore gyereknek volt ízlése :)
CYRUS,
megint összebalfaszkodjuk a 960-at? :-)))))))) Asszem 850 vagy Elwood kacsingatott a 850 felé, csak mint tuggyuk: T-5 rulez :-) de nincsenek itt szal keton hajrá!
lore
Nem, a kémia egyáltalán nem fekszik, mint említettem, az egyetlen amit tudok, az a dimetil-keton:-)
Egy 4x0 jött hátulról ~80 km/h sebességgel (lassan 2 éve)mi álltunk. Nem nagyon tört össze, saját kerekein elment az Ivanicshoz, ahol megállapították, hogy 2M ft kéne, így totálkár. Amikor elindultunk a haza, egyszer csak ordibál az ember, hogy hé, álljunk má' meg, erre kiderül, hogy a bálna vitte magával a kis 4x0-et.
Totálra törték? És hogy nézett ki az IFA a baleset után? :-)))
(remélem nem friss dolog, mert akkor =/%+%...
Hagyd a manualokat, holnap megvizslatom.
Most akkor fekszik neked a kémia? Mert ha igen akkor a kérdés: az új V70-nek és az S80-nak, hogy működik az ózon semlegesítője. Állítólag a hűtő van bevonva vmilyen anyaggal. Ha ez az anyag vmilyen katalizátor akkor mi van ha bekoszolódik? Ez nekem magas!
soros 4 hengeres 2.4-es volt (illetve még az, de szegényt totálra törték:-((( Elég erős volt, na persze nem száguldós, de pl egy leányfalui hegyi emelkedőtt 90-el vett.
Mindjért előkutatom az online manualokat, ott vannak adatok
Ez nem off! Én fizikából voltam de nem emlékszem semmire szal valszeg az első körben kiszórtak (különben vertem volna a mellem a felvételi :-)).
Az én szememben pedig aki ezeket a kötés-vegyület-rekació mi-mikort érti, na az nagy ember!
Egy olyan 2,4-est kipróbálnék. Már olvashattad, hogy volt szombaton egy lány egy 760-assal. Annyit láttunk csak, hogy egy barom V6-os van benne. Holnap elkérem a forgalmit? Szal van 2,4-es V6 is? Listád van?
Templar,
a többiek? A garázsban polírozzák a gépet?
Ha repülsz akkor mivel?
Ja, a kémiából fingom sincs! 3-os gimnazista koromban (huh 92-93-ban) ugyebár nem az agyam polírozása volt az elsődleges szempont (lányok, jogsi, autó) és kerek egy napig úgy volt, hogy megbukok. Persze lore egy nap alatt bármit kimagyaráz (háborúkat utdnék megakadályozni, audisokat volvo-vásárlásra ösztönözni meg ilyenek), szal nem volt szükség pótvizsgára. Szal véletlenül ismerek egy-két cumulust a GPS-t meg használom, tanulom, kutatom. Ja itt is a volvo! A navigációs rendszer kijelzőjének elhelyezése messze a volvoban a legprofibb (a rejtett tft), talán lehet még az elrejtésén finomítani de akkor is...
Ja, és ha hobbiból repülsz akkor mire kell? Csak a magasság vagy messzebre mész mint 50km?
Keton barátom, áruld már el miért ez a nicsked? Csak nem egy OKTV nyertes került ide. Nem tod, volt karburátoros 2,0 is a hetesekben? Milyen évjárat és hány km? Azért kérdem mert holnap elfelejthetem...
Hát azért az én magyarázatom a ketonra érthetőbb volt (még ha nem is 100%)! Tehát karbonil szénhidrogénnel, eztet rajzótad te is nem? :-)))))))))
Üdv. Templar kollega!
Huh.. szal kémiából elég gyenge vagyok de a keton szvsz karbonil (szén és oxigén) vamilyen kooperációban szénhidrogénekkel.
Remélem ezek után világos, hogy hogy jön ide a metil-izobutil-keton? Ja, a karbonil is csoport meg a metil is tehát pl. a meril metánból származtatott.
:-)))))))))))) ( <- ez itt minek a jele?)
keton's opinion?
Keton vitted a 940-et! Estefelé itthon én pl. már modemen vagyok, de a stratégia: néha benézek. Persze ha CYRUS vagy Bolas elkezdi a chatet akkor maradok.
Na elvittem a puccoldába a cég No.1. autóját. Még belülről is kitakarítattam (hiába CYRUS igényesebb fajta...). A tapasztalataim ismét jók, bár most két ablakot nem húztak 2 centire le, viszont a takart ajtókeretet eléggé suvickolták. Szal még mindig tudom ajánlani.
Tehát itt áll a garázsban a fekete szépség erre mit mond az Edusó Szilárd? Eső Hó miegymás! Eső miatt senki nem maradhat otthon! Én akkor is megyek.
Ja, és vazzzz még egy apróbb sérülés keletkezett a gépen. Kedvesanyám hazahozza délután, kérdem há emeg miafene? Noanswer ill. vagy ő vagy a parkolóban... Bolas beindítjuk a volvorongáló-ellenes kommandót? A doktor úr is beszállna :)
off fasza lett a vectra kipuffancsa :-)))))))) on
Bolas,
Először is, mélységes együttérzésem. Szegény gép!
2. Azért gondoltam 760-ra, mert én még nem találkoztam olyan 740-el, aminek a hűtőrácsig ért volna a fényszórója. De hát kivétel erősíti a szabályt.