Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Üdv. srácok!
Sokmindent megbeszéltetek míg nem voltam. Bolas a nagy work-changer, fargo meg kiderítette ketonnal, hogy a felfele-indexlámpa tök hülyeség, felfele nem megy még a volvo sem.
Ma megint moziba voltam (Többet töltesz a monitorral mint velem...hűha, must have some fun!), amerikai szépség. Állat film! Ajánlom..
Na a lényeg barátaim:
Ki jön a 19-ei rakpart ralira? Aki nem tudná mi a pálya elmondom: a közlekkari napok alkalmával ezek az autóbuzi (megveszik az astra GSI-t a következő lépcső meg a pályagumi még a chiptuning előtt stb.) közlekkaros srácok minden évben megrendezik a rakpart ralit. Itt meg lehet nézni, hogy verik le a trabik a BMW-ket szlalomban stb. Igaz én elég veszélyesnek tartom, hogy tök amatőrök a nézőktől centikre ezerrel pörgetnek, de távolabbról is fun! Holnap de. még leszek aztán du. anyós-após látogatóba megyek (Pécs), szombaton du. vissza. Aki jön az írjon. Számom a listán.
Bolas, ha jössz akkor a bálnával mehetnénk, az az igazi. :-)
Ja 8-kor kezdik, de fél9-9 előtt nem érdemes kimenni. MINDIG hideg van, de árulnak teát. Fotósoknak NAGYSZERŰ alkalom.
The Volvo shift indicator light (S.I.L.) is a device designed to help you get even better gas mileage from your Volvo car. Studies have shown that the best fuel economy is obtained by shifting gears at low engine rpm and high relative engine load. The Volvo S.l.L. is calibrated to show you when to shift for improved mileage without sacrificing smooth acceleration.
Use of the S.I.L. is simple. Shift to the next higher gear as soon as the light comes on. You may find after using the S.I.L. for some time that your natural shifting rhythm will adapt to the S.I.L's suggestion. Some drivers may even shift before the light comes on.
Obviously, there will be times when you need to shift later than the light would indicate, for example, when climbing hills or trailer towing. Using the light regularly, however, should result in a mileage improvement of six percent or more. depending on how you normally drive.
Szóval az második sorban azt írja, csak manual váltónál (ez így egy kicsit ellentmondásos)
Szóba került a Volvok fogyasztása, a mienk 1990es, 2.0i motor, átlagosan, városban 9-10l a fogyasztása, 8 alatt eddig nem sikerült. (rekord: egyszer mentünk vele 620km-t városban, úgy, hogy a tankba még maradt 10 l.)
Látott már vki ilyet a műszerfalán:
Ez a lámpa elvileg kigyullad, ha már váltani kéne. Mi próbáltuk, de nem akart semmi sem égni.
No, Doki figyelj:
Egész pontosan jogot tanulok..
Mellette itt-ott vállalok mindenféle munkát, amit érdekesnek találok.
Jelenleg 2 hete nem tudok dolgozni, mert felmondtam az utolsónál (mindenféle üdülés, ingatlan külföldi nyaralók adás-vétele), hogy elkezdhessek egy másikat, amit visszamondtak (nem nevezném néven, de az egyik mobilszolgáltató cég)
Nagyon sokféle munkát kipróbáltam már, amiket azért hagytam abba, mert közben rájöttem hogy nem tetszik, vagy túl keveset fizettek.
Igazából olyan helyet keresnék, ahol meg tudnék már állapodni egy időre és egyetem emllett is végezhetném.
Tudom, hogy sokat szeretnék, és kevés ilyen munkalehetőség van, de én kitartóan keresgélek még, mert magam akarom fenntartani!
Nem szeretek függeni senkitől anyagilag..
Most persze van egy nagy kiugrási lehetőségem is, ami ráadásul a szakmámba is vág, de még nem kaptam róla hivatalos visszajelzést..
„Bolas kedves, ha akarod,
jó pénzt érhet most a farod.
A helyszín a Váci utca,
hol mindig akad pénzes buxa.
Teli lesz a tankod ne félj,
csak reggeltôl estig ...sikálj!":-)
Most nem tudok semmi biztatót, én is alkalmazott vagyok csupán. De ha lesz valami érdekes meló, persze szólok. De ezt majd inkább személyesen egyszer egy volvo-találkozón megbeszéljük, oks?
Érdekes, hogy te egy benzinesre vágysz én meg egy dieselre :))))
Hiába van a segged alatt Rózsa Gyuri egy hetvenes,
jön lore és megmutatja mit tud egy negyvenes!
Templar ez vicc volt, nem rím!
Gyárthatunk szólásokat is:
Beégsz mint Frei a száraz tankkal vazze!
Rókaszínű a hajad mint a Rózsagyuri hetvenese bébi!
Bepaliznak mint Pálffy-t a Jaguárral öcsém!
Magyarul és angol konyhalengvidzs? Sokat néztük az emtívit mi? :-)))))
Mielőtt Bolas félreérti: profi francia és angol a srác, én tudom! Bolas ne aggódj meglesz a telitank!
Tudok neked munkát! Harvester egy pénzes (volvo-telek) ürge: tehát nem fogja a benzines mögé szerelni a rotokapát! Neki egy dízel erőgép kell! Az ötletért 25% a további menedzselésedért +25%-ot kérek. Harvester így van?
Vagy add el a tested. A pécsi orvosin már nem tudnak mit felboncolni... Csak kérd meg őket ne sokáig engedjék lüktetni a szíved egy medika kezében (nem csak szívet boncolnak a medikák! :-))))).
Na jó reggelt :)) Sikerült felkelnem :)
1 , kérdésem van nem tudja valaki a egy olyan 89-90-es 480-t be lehet hozni az országba megfelel az előirásoknak? Fargo te nem tucc valamit azt hiszem neked régebben megfordult ez a fejedben! Előre is köszi!
Bolas ! Ha eladod a tested menj a zserbohoz, ha mákod van kifogsz egy jó kis 50 éves nyanyát talán még egy 780 is vesz neked ha jó leszel :))
Na pá este most rohanok este leszek!
Miért tudsz valamit javasolni?
Egyetemre járok főállásban, de ügyintézek több helyen is...
Tudod, hiába beszélek 2 nyelvet és értek néhány dologhoz, nem kellek senkinek..
Főleg azoknak nem, amit szeretnék csinálni.
Szóval ha más nincs, eladom a testem...
:-)
(mielőtt lore félreérti: bármit elvállalok mostantól kezdve ami a jóerkölcsbe nem ütközik, és megfizet annyira, hogy ne legyen gond a Bálna telitankolása. Eddig ez 9 hónap alatt 2-szer sikerült...)
BOLAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!
KIRÁLY VAGY! KÉPEKET MÉG MÉG MÉG! SOKAT!
De szvsz oszd be szépen, mert mire Templarnak letölti már lejár a havi 20 óra hozzáférése :-))) Elkedvetlenedik és akkor nem tanulok meg kultórszivarozni never more!
Szal én itt LAN-on vagyok és teper ezerrel a háló, nem zavar sőt! IMÁDOM!
Egyébként kihívlak a hóra vazze! Vectra-Volvo crash teszt lesz a következő talin! Méghozzá lorevéhat kontra Bálna csattanás. Bolas áll, én meg 40-el oldalba kapom. Ha télleg csak 3 karcolás és a festék felső rétege jön le akkor én állom a kárt ha meg több baja lesz a akkor:
'repól a bálna
ára meg a bukszámba...'