Keresés

Részletes keresés

Bolas Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1416
CYRUS!
Mégegyszer köszi segítséged.
Ezért a 'zucuki' filinget is elnézem!
:-)

lore!
Neked meg köszi a telszámot.
Azért CYRUS-t kértem meg, mivel a barátnőmnél aludtam és tudvalevő, hogy nem laknak messze egymástól.
Szóval szerintem ne csinálj belőle autómentőst ha egy mód van rá!
Viszont a te kulcsodra igényt tartok, ha ócsóé adod!

A Volvo Magazint mint újságnevet támogatom.
Szerintem azért jó, mert egyszerű -nem túlspilázott- és mégis benne van a méltóság!
Szavazzuk meg!
lore-nek pedig tapsvihar.. ováció..

fargo!
Vedd meg a nejednek a 745-öst.
Aztán ha akarod bármikor átülhetsz madj belé.
ÉS tényleg minden 2. találkozóra avval jöhetnél.
És megtarthatnánk hamarosan a kinek szebb a 7-ese versenyt is.
(én mondjuk csak április végétől neveznék, akkor lesz sok pénzem..)

Ki mit tud a Volvo Klub Magyarország sorsáról?
Fejlemények?

keton Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1415
Üdv mindenki

Kölcsönmodemmel is gondok vannak, w2k nem szereti :-(

Suzuki vs Volvo?

Amikor hátulról belelöktek egy Suzukiba, nekünk betört a két első lámpabúra, a Suzukiban 300k ft kár. Erről ennyit.

DCs

Előzmény: lore (1414)
lore Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1414
Szinte az orromban érzem amikor régen kései órákban taxival kellett hazamennem és a dohányos taxis szagtermékét 8-10 csodafenyővel igyekezett elütni. Meg amikor egy lada kipufogófüstjét elnyomja fenyőillat :-)))))))))))))) Szal én nem élek vele... bár egyszer édesanyám amikor még a corsával járt egy bevásárlá után a kocsi ülése alatt hagyott egy hagymát. Fél év múlva találtam meg úgy elrejtőzött a kis mocsok. A végén egy kiadós corsázás után már fel sem tünt egy hajmás böffenet! :)

Bolasnak mi lenne a véleménye a suzuki vs. hetes ütközéséről negyvennel? Suzi totálkár, volvo festék hét rétegéből max. 2 lehorzsolódna, mi????
Senki nem reagált arra, hogy szerintem el van túlozva ez a volvokeménység, egyébként a gyűrődő zónák idejében nem is illdomos erre büszkének lenni! Lapozzatok vissza az ide vonatkozó hozzászólásomra, láthatjátok, hogy nem lettem audis, csak objektív véleményezést várok.

lore

Előzmény: CYRUS (1413)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1413
Hiiii

Lore ja ja sikerült bár rohangáltam kerékulcsért egy ideig mert apám elvitte a Volvot és abba volt !
Most majd hallgathatom Bolastól sokáig hogy Suzukival közlekedtem :)))
Na neked jó autótakaritást én már tul vagyok rajta :) Probáltátok már a Zöldalmás Wundebaum illatositót?? hát az isteni ajánlom mindenkinek ! Na pá :)

Előzmény: lore (1412)
lore Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1412
Hi evribodri!

fargo,
milyen volvot fontolgatsz a nejjjednek? Add neki a szíved egyik csücskét majd kérd el tőle minden második talira!
Akkor mész majd az Ivanicshoz a tempomat-problémáddal vagy nélkülözöd 10-15e km-ig?
Depressziónak vége? Egy ideig aszittem azért nem írsz mert a bilics feltörte a kezed. Bevették a szögedi apehesek a mesédet? :-)))))))))

CYRUS, Bolas!
Sikerült a wheel-change varázslat? CYRUS megadhatom a számod mindenkinek aki lerobban az út szélén? :-))))))))))))
A new age nemegyenlő new edge-el. Na nehogy aszidd, hogy az új 40-esen pl. japánszem vágású első lámpák lesznek! NANEEEEEEE! Egyébként a ford se erőlteti túlzottan ezt az élezősdi dógot ha jól tudom. Szvsz nem lesz túl értékes formájú egy fucus 10 év múlva, míg egy golf vagy astra igen.
Ja tökre meglepődtem, hogy van olyan kettes aminek ua a hátsó lápája mint a hetesnek. Hol volt 15-20 éve még a VW platform-stratégiája! :-))))
Bolas te meg ne járkálj kulcs nélkül, én tudok adni egyet ha érdekel.. (klubtagoknak kedvezmény :-)))

Templar,
repülj már ide néha, régóta nem húztam ki a gyufát. A haldextárcsát mint látod fargonál is bekrepáltak, szal nem kamuztam ilyen ez a technika, kérdezd csak meg harvestert vagy turbojégmadarat!

dokikám,
milyen javaslatokat vársz? A fantáziám jó, de pl. esztétikai érzékem a formák és színek terén nem ér fel a tieddel (meg mindenki máséval :-)) /max. Templaréval hahahaha/. A cím lehetne pl. várj csak hadd gondolkodjam...megvan! Volvo magazin! Na milyen? Vagy ehhez is kellenek a jogok a Volvoautohungáiától? Akkor viszont a volvo védett feliratára is kell? Vagy abszolút belső terjesztés lesz? Vagy a márkakerskedők osztogatják majd? Te aszontad a web designban is segíteni tudsz a klubon. Ez ügyben érdemes körbe szaglászni már műxő klubokat, én nemrég láttam a honda barátok klubjának a szájtját és teccet.

Elwood,
ebben a +25%-ban kételkednék, persze laikus vagyok (csak a karbicsappantyúkhoz konyítok...).

keton,
megint nincs géped? Rácseppentettél valami frankó vegyületet mi???? NE a gépnél kísérletezz a kémcsöveiddel! :-)))) Éljenek a cpu-ra ártalmatlan ketonok!

volvodani!
Ha vasárnap szép idő lesz akkor nem itt rohadok az univerzitin mindenféle pályázatokat irogatva, hanem ez évben először elő a nagynyomású mosót és neki a gép(ek)nek! Sehol nem tudják olyan szépen lemosni az embör kocsiját mint saját maga!

Uff, én beszéltem!
lore

volvodani Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1411
sziasztok!

milyen hétvége áll előttetek?volvoztok vagy egyéb csemeg vár reátok?
mindegy jó hétvégét mindannyiotoknak

üdv volvodani

Előzmény: fargo (1409)
volvodani Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1410
templar

egyszer egy öreg szaki elmagyarázta ezt a karbis dolgot de akkor még nem voltam ennyire "érdeklődő"
A lényeg az hogy a dugattyú mozgását hivatott csillapítani az olaj ami a fogyasztásra hat ki.megpróbálok utánakérdezni , hogy kimerítő szakmai választ adhassak!
üdv volvodani

Előzmény: Templar (1349)
fargo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1409
Köszi CYRUS mester,

holnap magam is tervezem meglátogatni a fóti Corát, majd kicsit körülnézek. Egyre inkább fontolgatom, hogy a nejemnek nem mazdát veszek, hanem egy Volvot...

A hetes a szívem csücske.

CYRUS Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1408
Huh Fargo ennyire beindultál? Igérem holnap megnézem amugy mindig ha megyek a Fóti Coráb látom szal valakié aki ott dolgozik lehet de idáig nem volt eladó! Amugy GLE volt szal gondolom elég jó a felszereltsége, az az igazság ilyen elzárt helyen áll igy se a belsejét nem láttam se hogy mit ir a hirdetés de 7 számjegyü volt gondolom 1 milla körül lehetett! DE a te Volvodra tuti elcserélik!:))))))) Na mind1 holnap elmegyek arra megnézem és leirom neked a telcsiszámot!
Előzmény: fargo (1406)
fargo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1407
Hót sík terepen próbáltam, az M5-ösön, egyenesben.
Előzmény: lore (1403)
fargo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1406
CYRUS,

hol, mennyiért láttad azt a kombit? Mit tudsz még róla? Milyen motorral meg felszereltséggel árulták?

Még infot, mééég, MÉÉÉG, MÉÉÉÉÉG!!!

Előzmény: CYRUS (1405)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1405
Lore na perszehogy figyelek :)))
The Matrix has you :))
Szal képzeljétek azt hallottam hogy most hogy a ford megvette a Rabge és Land Rovert elgondolkodtak a teljes BMW megszuerzésén állitolag a 33 éves örökös csávó (a BMW 48%-a a Quandt család tulajdonában van) , nem utasitotta el az elképzelsét első lépésben a Ford továbbra is a Bömöstől szerzi a cuccokat , terepjárokhoz, szal a Bmw -sek is kezdhetnek aggodni hogy a Ford a New age designal elcseszi a kocsikat :)))

Fargo depresszio ellen a legjobb megoldás egy uj kocsi esetleg amit ma láttam eladót 740 kombi 88 as zsiruj állapotba na jó az ötlet? :)))

fargo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1404
lore:

kipróbáltam a trükköt, egységesen 5km/h-val többet mutat, igaz csak 80/90/100/110/120-nál mértem. Ehhez még hozzá kell adni a +3.3% eltérést, ami a nagyobb méretű gumikból adódik, így 150-ig kb kiegyenlítôdik az eltérés, onnét kevesebbet mutat az óra, mint az aktuális sebesség. (Remélem jól számoltam.)

A depressziómat munkába fojtom :-(

lore Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1403
Ezt a topik állandó hanyatlását szvsz nem kéne emlegetni ennyiszer...
fargo,
Szal nézesd meg a duplatárcsás Haldexet lehet, hogy neked is tönkrevágta a csappantyút mint Templarnak :-)))))) Én ilyet még nem tapasztaltam a tempomattal, de egy tippem van, hogy hogy lehet ilyet előidézni. Tod erősebb motorfékezésnél nem jut benzin a motorba (ilyenkor erősebben is fogja az autót), és lejtőn amint kellően lefékeződik a motor akkor tud enyghén lökni egyet. Ehhez persze enyhe lejtő kell és ha neked több periódus is volt akkor minimum egy bucka-pálya :-) Tehát nem tudom, nálam müxik.
Te egyébként mikor használod? Én nemcsak autópályán, hanem gyér forghalmú országúton is. De asszem ez is még csak játék. De jól jött volna a vectrába amikor éjszaka zizzentem le kb. Marseilles-ig (Bolas ezt így köll írni, zsö ne kompran pá, zsö párle pá franszé :-)).
Végseb-próba... : nekem óra szerint a 235-237-et tartja és volt, hoigy sík terepen felröppent 240-ig (persze óra szerint) de akkor már szerintem jóval 6000 felett pergett a moci. Lemérted már a comp.-os trükkel a ténylegeset?

Megnéztük a Bennfentes c. filmet (utóbbi két héten voltam annyit moziba /4/ mint tavaly összesen de egyelőre bírom :-) és van volvos vonatkozás. A kigolyózott menedzser a 2,6 v. 2,8-as A4-es quattro audijából ült át egy gyönyörű új állapotú 745-be, mivelhogy megszorult anyagilag. Lehet, hogy egyedül voltam a moziban aki szerint ez előrelépés volt? :-)))))))))))))

CYRUS! Tudom, hogy figyelsz... :-)

Templar! Tudom, hogy megvan a véleményed... :-)

keton, Elwood üdv. újra itt!

Szal srácok nem kell a topik leépülésétől tartani, nem is kell ezt hangoztatni, nem kell fikázástól tartani, nem kell kihúzni a gyufát, nem kell megsértődni / :-) / és aki depressziós azzal finoman kell bánni (utyuluputyulu fargocska :-)

lore

fargo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1402
Na ne üljön már le a topic! Uraim!

Szerintetek mi baja van a tempomatnak, ha pl. száthúsznál úgy csinál, hogy ad egy nagy gázt, majd elveszi, majd megint gáz, majd megint elveszi. A kocsi 120-szal megy, max +/- 2 km/h-t tér el, a mutatón nem is látni, de érezhetô a lökés, amikor gyorsít, meg a turbonyomás mutatója is periodikusan ugrál.

RETTENTÔEN idegesít, fôleg az a tény, hogy nem tökéletes az autóm :-(

Ma én vagyok depressziós...

doktor úr Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1401
Jóreggelit mindegy kinek. Ezennel megnyitom a napot.:-)
a doktor úr
Előzmény: Bolas (1400)
Bolas Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1400
Előzmény: doktor úr (1399)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1399
1400 RULEZ!
Előzmény: Bolas (1398)
Bolas Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1398
Helló Doki!
Egyetértek.
De én álmos vagyok és megyek aludni!
Viheted az 1400-ást..
az újságcímen még gondolkozom..
Előzmény: doktor úr (1397)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1397
Na fijjug, ez a top-ic úgy leült, mint Janó bá' mikor megtudta, hogy hatos ikrei születtek. Semmi senkinek nem jut az eszébe, vagy ennyire sok a melótok. Javaslatokat, véleményeket vártam, de ez TÚRÓ!
A doktor úr
Előzmény: Elwood (1396)
Elwood Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1396
Gyerekek, ez a 480T úgy ugrik minden kis csipkelődésre, mint egy tigris...

Drága 480T! Itt mindenki szeret mindenkit, mert itt mindenki volvobuzi!!! Én pedig egészen komolyan kérdeztem a dízelt, lévén te szóltál eddig a legszakmaibb (szép szó!) módon a tuning kérdéshez. Ezért bátorkodtam gondolni, hogy ecsetleg tucc valamit olajfűtéses autó ügyben. Nekem nincs dízelem, de gondolkodtam rajta, ezért érdekelne, hogy mit lehet csinálni 109 lóval.

A sportauspuff ügyében: +25% -hoz gyakorlatice külön kipufogó kell minden hengerhez, ami ménkű drága. Ezért van ennyi tarcsi minden ótóban.

Tehát még egyszer, de már óvatosan kérdezem: hogyan vélekszöl dízel ügyben? (gombot nem kell varrni, e tekintetben meggondoltam magam... :)

Ps. a kérdésre a dízelbálnások is kéretnek reflektálni, mit hallottak, mit nem.

fargo Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1395
Üdv :-)

480T:
Nehogy megsértôdj, kollega, szerintem senkinek nem állt szándékában megsérteni, sôt! Azért mellesleg felvilágosíthatnál a 460-ast illetôen végre, nem fikázásból, hanem komolyan kérdeztem, amit, mert most elbizonytalanodtam...

A 850-est illetôen a következô kérdésem lenne Hozzád, hátha meg tudod oldani: amikor az infocentert a két legfelsô állás között kapcsolod (külsô hômérsékletrôl átlagfogyasztásra), akkor a kapcsoló köztes állásában egy pillanatra azt írja ki a kijelzô, hogy "disc". Nem mindig, de rendszeresen. Mi lehet ez?

lore:
kösz a 1791-est, majd meghálálom.

Bolas:
az a kabrio szerintem megint egy fake. Túl magasan van a csomagtartó fedele, egy valamirevaló formatervezô lejjebb húzta volna meg azt a vonalat ;-) Mellesleg nem is annyira a csomagtérfedél van elkefélve, hanem a beretusált hátsó kerék lett aránytalanul kicsi. Végül is mindegy, a konklúzió: túl vaskos a hátsó kerékív feletti "hús" ahhoz, hogy tökéletes legyen. Amúgy szép, nem lenne semmi egy ilyen verda, nekem legjobban az eleje tetszik, az félelmetesen szép a 700-asokon.

más:
Ma Szegedre zingettem az M5-ösön, kipróbáltam, mennyit megy a T5: 240 volt a vége ötödikben (4-ben 220), de csak 5000-et pörgött. Valószínűleg egy kissé könnyített leömlô meg hátsó dob adna még neki +20-at. Ha a végsebesség kedvéért nem is (ki a fene száguldozik állandóan 240-nel?), de a motor dolgát megkönnyítendô lehet, hogy ez lesz a következô beruházásom a kocsira. Egyébként 200 felett is tökéletes a 850-es egyenesfutása, abszolút nem imbolyog (ellentétben a 460-assal), a legnagyobb zajt a menetszél kelti a tükrök környékén, a motor hangját nem érzékelni. Egyeltalán nem elviselhetetlen benne a zaj. A legproblémásabb a fék, kétszer-háromszor egymás után megállni ilyen sebességrôl valószínűleg kikészítené a tárcsákat. Szóval elkelne egy kissé izmosabb fék, fôleg azután érzem így, hogy kipróbáltam az új V70 fékjeit, na azok úgy haraptak, hogy az valami döbbenetes volt...

Ezzel együtt imádom az autómat :-)

keton Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1394
Üdv mindenkinek

Hét elején nem volt gépem, tegnap meg Bill bátyó közreműködésével nem tudtam fellépni(most is kölcsön modemmel vagyok). Szülői igazolás is kell? :-)

szép S60-asok jöhetnek...

DCs

Bolas Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1393
Az üzemanyag tank 82 liter..

A gyufám pedig nem eladó..

Mi ez a pangás?

Előzmény: lore (1391)
lore Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1392
Javaslom Uraim, hogy ezentúl finoman bánjunk az új volvók dizájn-elemzésével, mert kevés a tökéleteshez közelálló, kellően sportos, elegáns, konzervatív, fiatalos, nyugodt, dinamikus, szép, egyedi, modern és bájos autó, de EGY már van:

vélemények?
lore Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1391
A te gyufád viszont tőzsdén van ha jól emléxem!
Hány literes is a tankod (mármint a bálna üzemanyagtartálya)?
Előzmény: Bolas (1390)
Bolas Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1390

Hohohoho!
Csak lassan a testtel!
Senki sem akar a gyufádhoz érni..
Előzmény: lore (1389)
lore Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1389
Amiért nekem jó lett volna az 1385.
Ajánlom is a messzemenő egyetértést ha nem akarod kihúzni a gyufám! :-))))))))))))))))
Előzmény: Templar (1388)
Templar Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1388
Helyes, helyes kapja fargo a 1791-et.
Fogalmam sincs, hogy az mitől olyan szerfölött jó, de messzemenően egyetértek lore-val.
Előzmény: lore (1386)
Bolas Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1387
Ha jól látom a hajnali csemegét elrontottam.
Most újra próbálkozom..
Kíváncsi vagyok vajon fargo úr mit zsól hozzá!

Előzmény: Bolas (1381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!