Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Pitecus!
ez baráti társaság, minden volvo nevezetű márka iránt szimpátiát érző ember tag lehet :-)))) Csak ha jössz talira vigyázz Bolassal mert ha 10-el nekikoccansz totálkáros lesz a kocsid, neki meg vizes ruhával kell letörölni a maszatot a lökhárítójáról! :-)
fargo, Bolas, Templar, CYRUS és a többi 'zabálni' (amúgy Templarosan...) vágyó!
Bolassal azt beszéltük, hogy egyrészt lehetne spontán körtelefon útján is, meg akár egy söröző is.
Az érdi helyről fargo meggyőzött és nincs is messze. Van Piliscsaba előtt egy kis étterem: a Kopár Csárda. Nem nagy a választék, de vannak finom dolgok, nem zsúfolt, jó árú és nagy parkolója van, nagy autók számára is!
Templar,
Milyen kormányzárat használsz, hogy szájrusznak így feltűnt? Valami self-made lophatatlan csodát?
Igen ezt jelenti de az eredete a gyermek szó.
keton,
UV??? Ekkora baromság! Elbeszélgetek a kémiatanároddal, asztán jól égni fog!
Mint már említettem a környéken sok diplomata-volvo van és én is sok 40-esen látttam pl. a 2,0 SE feliratot. Meg ha jól tudom a GLT ill. GLE felirat is a 70-esből már kikopott, de diplomata-volvon (V70) láttam, hogy GLT 2,5 20V. Szal külfödre más feliratokkal árulnak, szvsz Mo. a német piacnak megfelelő feliratokkal kapja az árut. Tehát az a V70 amit láttál, import-árú.
doki,
Hogy mi legyen az újságban? Ez olyan egyszerű és olyan bonyi, hogy csakna!
1. Talikról egyértelmű, klubról egyértelmű.
2. Idősb autóknak segítség, szereléshez, anyagbeszerzéshez.
3. Volvos hírek esetleg kémfotók, mer azok izgalmasak!
4. Volvo-topik legjobb beszólásai, képei ... :-)))
5. Volvos levelezések
6. Interjúk közismert volvosokkal pl. George Rose stb...
7. Ivanics (immm-r az egyetlen Bp.-i márkaker. ?) hírek: akciók, visszahívások (bocs)
8. Típus-ismertetők (pl. 740-be 1985-ben milyen extrákat lehetett rendelni stb., nekem az ilyesmi érdekes)
Képzeljétek ez a rohadt dög S40-es már megint elromlott! Tegnap kicseréltem a második kiégett izzót az életében (47e km)! Nahát!!!! :-)))
Egyébként az izzó ami kell beléje tungsramból 300Ft, filipszből meg 2600Ft. De a holland télleg fehérebben világít... Amíg ennyi a kocsi össz hibája addig megérdemli a drága égőt!
fargo,
Na mi van a kocsiddal? Újra régi fényében ragyog? Vagy vadászod még a neszeket a beltérben? :-)
Aaaaahhhh!
Ez zene füleimnek. Egyébként csak jó véleménnyel vagyok az ALEKO iránt( otthon is tudom szerelni, ami HUF-ot eredményez a zsebemben :o)).
Én is jelentkeznék klubtagnak (amennyiben lehet).
Ha kell tudok segítséget nyújtani klubalapítási ügymenetben (alapítószöveg etc.), mert a skoda klubtól el tudom kérni az ügymenethez szükséges mintákat.
Pitecus
Sajnálatos ámde érthetô döntés. Bár én személy szerint sosem vettem volna Aleko-t (volt már egy a családban, sajnos) de az elv - mégha fájó is - megérthetô. Remélem, hogy azért nemsokára már VOLVO tulajdonosként üdvözölhetlek. Némi gyógyírt adhat talán az, hogy - amennyiben értesüléseim helyesek - a VOLVO Klub tagja lehetsz akkor is, ha nincs ilyen autód.
a doktor úr
Szeretném megköszönni a volvókról adott információkat. 400 KHUF-ért nem találtam az igényemnek megfelelő autót (vagy lestrapált volt, vagy túl öreg). Ezért a pénzért egy 6 éves alekót vettem, amely megközelíti a volvó kényelmét (el nem éri!!). Családi autóba kellett gondolkodnom, ezért döntöttem így. Azért a volvókat nem felejtem, mert Ők a szívem csücske. Talán, ha a közalkalmazotti informatikus fizetésem versenyképes lesz, talánakkor veszek 1 újat (csak kombit, bálna előnyben:o)).
Azért a topicokt továbbra is olvasom...
Üdv.
Egy jó kajolásban én is benne lennék. Szerintem kezdjünk el gyűjteni helyeket és idôpontokat, oszt szavazzuk meg!
Tippjeim kajolásra:
No I.
Érd, Branco Steak House
Nagyon igényesen fôznek, MINDEN rettentô finom. 2000-2500 forintból degeszre szoktam enni magam, sôt olyan is elôfordult, hogy ott kellett hagynom a kaját, akkora adag volt. Út szélén kell parkolni, sajna.
No II.
Fészkesfehérvár, Fogadó a Két Góbéhoz.
Jó kis túra lenne, végig a 7-es úton, majd szépen sorban beállni a jó nagy parkolóba, (kamionokra méretezték). A dupla bélszínlángost nagyon jól csinálták, eddig 5-ször ettem itt, de csak egyszer kellett csalódnom. Nyáron ki is lehet ülni, és stirölni a kocsikat.
No III.
A 71-es úton a tihanyi leágazó elôtt van a Gólyafészek (?) fogadó, itt is jókat ettünk, nem is túl drágán, egész tűrhetô a halászlevük. Kiülôs hely is van, elégséges parkoló. Kicsit hosszabb túra, de nagyon szép a hely. (Tihany)
No IV.
Cáki Csikó Csárda
No, ez lenne csak a hosszú túra, ez a hely Kôszeghez lenne közel. Nagyon olcsó és finom a konyhája, a környék számtalan jó hellyel kecsegtet.
No V.
Hétvégén autókáztunk Tök felé (Zsámbéki medence), ott láttam egy-két nagyon klassz kis fogadót,azt hiszem hétvégén letesztelem.
Lehetne túrát szervezni az Ôrségbe is, több naposat, hétvégére. A Vadása tónál tudok kiadó házakat, 8 személyesek és fejenként kb 2000 Ft/fô az áruk. Kétágyas szobákkal, 2 fürdôvel, komplett konyhával. A környéken igazán jó kajáldát nem találtam, Zalaegerszeg 35 km-re van, ott lehet jót enni. Viszont mivel a házaknak jó konyhájuk van, ott is lehetne fôzni, van még szabadtéri fôzôhely is, (bográcsgulyás? halászlé? paprikás? akármi?) össze lehetne hozni. Az Ôrség április-májusban GYÖNYÖRŰ, májusban kötelezô a Jeli arborétum (kb 40 km) megtekintése, feledhetetlen. A házakat elôre le kell foglalni.
Vazzeg, egész nap nem ettem semmit, koplaltam egy jó kis ételmérgezés miatt, most meg bélszínlángosok, cordon bleu-k, tárkonyos vadragu-levesek, fatányérosok lebegnek a szemem elôtt. EZT NEM LEHET KIBÍRNI!
Gyermekek. Jut eszembe, ha már így elfelejtôdött, vegyük elô egy kicsit a mi kis újságunkat. Szeretnék javaslatokat kérni a belbecset (tartalom) illetôleg. Merho' így lassan készül el, mint a Luca széke.
apuci
Utánanéztem az o3->o2 átalakításnak, hát elég érdekeset találtam. A könyv szerint ultraibolya sugárzásra automatikusan történik a dolog, de szvsz a Volvo nem UV lámpával csinálja...
...ha még figyelmesebben olvasod akkor látod, hogy én is reagáltam a foggyógyászra...
Ennyit erről, szerintem is az a helyes út ha nem veszed fel a kesztyűt!
lore:
Az említett kötözködô most egy fogorvos, aki elmondása szerint 2 S-Klasse mercivel szaladgál. A BMW kontra Audi topicban kifejtette, hogy ô mindenkit levillog a merdzsójával, leginkább az Audikat. Erre páran, többek között én is, elôadtam a véleményemet az efféle kultúrálatlan újgazdag seggekrôl, ezt a mai napig sem bírja megemészteni. Ha visszakeresel az általad idézett topicban, egyértelműen látszik, hogy a fickó rosszindulatúan kötözködik.
Nem veszem fel a kesztyűt, nem megyek le a szintjére...
Van! Egy leányom és egy kicsi fiam. És tod mit, baromi büszke vagyok rájuk. Valamint a velük eltöltött idôk folyamán felhalmozódott nevelési, motiválási, munkaszervezési és egyéb irányultságú tapasztalataim felhalmozódásának okán teljes bizonyossággal, bátorsággal valamint ismereteim tökéletes birtoklásának teljes és megalapozott tudásában kijelenthetem, hogy: QS!
a doktor úr
Bolas v. Lore = 1:1. (így nagybetűvel, mert még nem lettek árulók) ;-)
A szájaskodásból meg elég legyen irgum-burgum! Ha nem lesztek jó fiúk, szétültetlek benneteket!!!
apuci doktor úr
off
Szia fargo!
Itt szólok hozzád mert ez az egyik legtisztább topik, még a srácok is csak pár napig szennyezték anno...
Szal lépten nyomon rád szállnak, ez zavar, ha nem ismernélek akkor azért zavarna, mert belekeverik a VOLVOdat is! Hol serdülők, hogy iq-vitéz milkósok látnak benned fröcsögni valót! Miért?
on
gratulálok, nem értek hozzá de nagyon megérte. Alapban minden új hetes lámpája ilyen volágos volt? Tom, hogy van jogsid, hagyjuk már a témát, állandóan az enyém veszélyeztetésére emlékeztet (mármint, hogy eccer úgyis elveszik!).
Szasztok skacok. VOLVO-m újra gördül! Igaz, hogy mindez 33E ft-ba került, de mindegy is. Mindenesetre elkértem a rossz AC pumpát, és isi-bizi szétkapom és megcsinálom, ha addig élek is.
Nehogy elhitesd itt a laikus jónéppel, hogy békefenntartónak mész ki! Már a pszicho-vizsgán túl agresszívnak találtak volna! :-))
Igen Ő volt lorené az anyós-szíten! Nemcsak reggöl fuvarkáztam nyelvórára, hanem délután is. Ilyen egy jó (kezdő? papucs?) férj!
Az mit jelent, hogy minőségi bontott áru? Értsem úgy, hogy addig jártad éjjel a nagy parkolókat, míg meg nem láttad és ki nem 'bontottad' a jó kis lámpákat? :)
Kezdek én is bepunnyadni..
Annyi a dolgom, hogy alig látok ki belőle!
De azért benézek és elolvasok mindig mindent.
(úgy tanították a suliban: "ha nem tanulsz, akkor legalább figyelj fiacskám!")
lore!
Köszi az infót!
Majd jelentkezem.
Igen jól láttad a lámpákat!
Nem újak, de minőségi bontott árú..
Majd ha visszajöttem Boszniából, akkor meglátod, hogy rá sem fogsz ismerni a Bálnára!
A zsoldból amit kapok, nagyon fel fogom tuningolni!
Már ráfér...
És én jól láttam, hogy melletted pedig lorené ült?
:-)
Még hogy én vezetek barom módra...
Nem én voltam...
Mit láttál?
Hol?
Mikor?
Nem én voltam!
A volvos kajálást meg szervezzük meg!
Ha mindenkinek jó, akkor a Húsvét utáni első szombatra tehetnénk..
Asszem pont 29-re esik.
Tehát 1 hónap múlva.
Találjuk ki a helyet és nyomás!
Vagy egy héttel későbbre is tehetjük...
Akkor már tuti pompázni fog a Bálnám.
DE ne én válasszak, hanem ti!
Aki benne van jelezze!
fargo!
Én sem irigyellek ilyen körülmények között..
De azért kitartás.
Már úgysincs sok hátra..
(bocs..)
Vagy ha mégis, akkor CYRUSsal bevállajuk az ügyet..
Ugye, C-ügynök?
Halló C-ügynök?
Itt B-ügynök..
Vétel..
Doki!
Ha 480T nem tud segíteni, akkor megpróbálok én is utána járni a dolgoknak.
Hátha sikerül összehozni valamit..