Keresés

Részletes keresés

doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1492
Szasztok.
Ma reg ledöglött az autóm. Egy VOLVO! Tiszta tragédia. Kiderült, hogy az AC pumpa kaput gegangen ist. Szóval cs. Új ára 70E ft, úgyhogy maradt a bontott, ami csak 25E, viszont úgy szól mint egy centrifuga. Tudtok esetleg erre valami jó gyógymódot? Halálba bír idegesíteni ahogy ott a seggem alatt duruzsol. És tényleg 70E egy új AC pumpa? Vazeg! Na mindegy. Lényeg az, hogy újra gurul a benzinzabáló, és a többi le van szarva sbôrrel takarva! :-)))
a doktor úr
Előzmény: Harvester (1491)
Harvester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1491
Hajrá! Te biztos jó gazdája leszel.
Előzmény: fargo (1490)
fargo Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1490
Kösz, még ma megnézem. 100-120k egy Volvoért szerintem nem sok píz, pláne ha olyan jó állapotban van, mint ahogy emberünk az elôbb elmondta...
Előzmény: Harvester (1489)
Harvester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1489
fargo linkelésben béna vagyok, itt a levele az öregnek:

=======================================================
Felado : sgyozo@elender.hu [Hungary]
Temakor: Re: *** HIX AUTO *** #697 ( 28 sor )
Idopont: Tue Mar 28 09:06:38 EST 2000 AUTO #698
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szevasztok

Eladnam motorhibas volvomat igen kedvezo aron .
A hiba jellege : onindito torott , a fogaskoszorubol
kitort 3-4 fog . A muszakija tavaj jiliusban lejart .
1983 -as evjarat 1985 Cm3 -es , szervo kormany ,
szervo fek , tetobalak , elol elektromos ablakemelok ,
elektromos tukrok . injektoros , benzines , ha behuzzak ,
siman beindul , 93 -ban vettem mozgaskorlatozott utalvanyra ,
de mivel nincs nincs munkahelyem , a rokkantnyugdijbol nem
tudom se megjavitani , se fenntartani .
Az Ivanics bontoban megerdeklodtem 7 ezer az onindito , es
ugyan ennyi a fogaskoszoru is .

Iranyar : potom 120 000 penz
+ atirasi koltsegek ,mert azt se tudom a nyugdijjambol vallani :((( .

Erdeklodni emilben : sgyozo@elender.hu
vagy telefonon : 284-2456
vagy szemelyesen
Szucs Sandor Gyozo
1204 Bp. Ady E. U. 111 .
(hataruti metrotol 52-es vollancso)
No aki kapja marja .

Ps. E heten 20 000 ft kedvezmeny !!!!!!!
(mert a fejemre nottek a szamlaim:(((

Előzmény: fargo (1488)
fargo Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1488
Harvester,

tudnál dobni egy linket?

Előzmény: Harvester (1487)
Harvester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1487
Hali

Most olvasam a mai HIX Autó -ban, hogy egy rokkantnyugdíjas öreg árulja a Volvicseket, mert nincs pénze megjavíttatni. Valami 1983-as 2000 ccm-es kocsi, gondolom 200-as. 120 ezerért adja, ennyit megérhet. Mindenesetre szomorú látni, hogy valakinek ilyen hétköznapi okok miatt meg kell válnia a kocsijától :-(

Harvester

Templar Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1486
Gud móning,

fargo, lore köszönöm a tippeket, immár bizonyos, hogy a bukófrekvenciás fordulatszámtizedelő okozta a fényszóró rozsdásodást.
fargo, on-line vagyok volvodanival fényszóró ügyben csak arra gondoltam hátha másnak is van, így gazdasági versenyt indukálhatok ami az árakat jótékonyan befolyásolná:-))

Templar, the Master of Business Science

Ui.: Ma reggel láttam, hogy a Zsidó Hitközség hivatali autója is Volvo (bár a rabbiságról már lecsúsztam)

Harvester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1485
480T

Melegre járattam a motort aztán széthúztam a lamda szondánál a csatakozót és többszöri kézleégetés után rámértem a kétpólusú csatlakozóra. 0.00V-ot mért. Egyelőre itt tart a dolog, de azt hiszem ma megemeltetem a kocsit és úgy is rámérek mégegyszer, sure ami sure. Az alapjárat hintázik rendesen, kb. 950 és 850 között. Ja és az LH2.2 12-es tesztpontján konstans 0V van, szóval ha oda rakok egy LED-et az mindig világít, hiába tekergetem a CO potit. Te is most cseréltél O2 szenzort, a fogyasztásban is jelentkezett valami különbség? (fargo itt azt mondja nem számít).

Te hogy mérted meg a szenzort különben?

Szia
Harvester

Előzmény: 480T (1475)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1484
Igaz jelen pillanatban nálam is a szöke a nyerő :)) Ugye most nem a Volvoról beszélünk? :))
Jó éjt
Előzmény: doktor úr (1482)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1483
Ha már mindenki alszik, megyek én is. Pápá.
Előzmény: doktor úr (1482)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1482
Ja, és fôleg a pirosak-sárgák-zöldek-kékek-szürkék-fehérek-feketék-aranyésezüstszínűek-megazösszestöbbiszínű, de legfôképpen a szôkék!:-)))
Előzmény: doktor úr (1479)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1481
fargo, kösz.

mail jött-ment...

Előzmény: fargo (1480)
fargo Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1480
doki,

mail ment...

Előzmény: doktor úr (1479)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1479
VOLVO RULEZ!!!
Előzmény: CYRUS (1478)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1478
Azért ha már itt vagy mondhatnál valamit :))))
Pld Volvo rulez!! (főleg a pirosak) :))))))
Előzmény: doktor úr (1477)
doktor úr Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1477
Szia mindenki. Semmi modanivalóm, csak jelzem, hogy itt vagyok. Ugyan csak egy darabig, de addig is elôre.
Előzmény: fargo (1476)
fargo Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1476
Szia lacka,

már azt hittem elvesztél! Kénytelen-kelletlen el kell hogy fogadjam, amit mondasz. Viszont nincs valami tipped a 850 info-center macerájára?

Engem "izgatoz" a múlt, nagyon szerettem a 460-ast.

Előzmény: 480T (1475)
480T Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1475
Harvester,
Megmertedet a lambda jelet? Honnan tudod hogy rossz? S ha merted, mit mertel ? Egyebkent ne vegyel utangy.-t mert tom hogy ocso de kb fel evet muxik aztan jon az alapjarat hintaztatas...
Nekem egyebkent van egy gyari bontott, jo O2 sensorkam, ha kell 10-15k-ert vagy hasonloert el is viheted. Ha kell, szolj elokaparom, elviszed, ha teccik & muxik , fizeted.

Fargo,
ex 460-od nyomasa: Itten hever az orrom elott a computer programja source-ban, es alatamasztja a tapasztalatomat: if pressure >= 1.0 bar then stop the ignition and injection, set error code to 6. (boost press. reg. valve)
A Lajosek mereserol csak annyit hogy neha nem tul pontosak a muszereik. eccer lapos volt az elso, epp ott voltam futomuvezgetni , s kertem a Tibit merje meg a kereknyomast. aszongya : 2.3 bar...
namost ugye gyari ertek 2.1-re kell fujni. hozott masik orat mingya 1.4 vot..
szal biztos elmertek neked anno a turbonyomast.
de ha en 800- ba unek akko bizto nem izgatozna a mult...

fargo Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1474
Üdv Kollegák!

(Még mindig nem merem azt írni, hogy "Urak", hátha be-betéved ide egy nôstény is. Kedves hölgyek, ha erre kolbászoltok, tessék jelezni, hogy ne éljek kétségek közt. Amennyiben nem akad nônemű jelentkezô az elkövetkezendô 72 órán belül, akkor joggal fogok "urazni", senki se nevezzen hímsovinisztának, én elôre szóltam...)

lore:
Kössszönöm, kössszönöm a lökhárítóm megmentését. Ma majdnem elaludtam az M5-ösön 180-nál, azt hiszem ezt nem csak a lökhárítóm bánta volna. Errôl a mai kalandról még késôbb bôvebben, én teljesen kiakadtam...

Harvester:
Nekem a 460-ban nem is volt lambda szonda, amikor megvettem, a fogyasztáson egyeltalán nem segített egy új darab installációja.

Ma voltam az Ivanicsnál, holnap leadom egy napra az autót. A következôket mondták:

a:
Kuplung. A nyikorgásán tudnak segíteni, az hogy kemény, az a turbosokban széria, más a szerkezet. Az Attila elvitte próbaútra, negyed óra alatt egyszer sem sikerült a nyikorgást produkálni, (naná!, Murphy k. mamáját!) úgyhogy arra jutottunk, hogy nem kell kuplungot cserélni. Phew! Megspóroltam 100k jó magyar forintot.

b:
Kéziféket, napfénytetôt, belül zörgô (!!!) dolgokat persze orvosolják, no problem.

c:
Tempomat. Azt mondta a srác, hogy valószínűleg a tempomat-pumpa szállt el, avagy egy vákumcsô. Elôbbi esetben 60k, utóbbiban 1-2k költség.

d:
Ablakmosó. Valami nyomástartó szelep eltömôdhetett, 1,2k.

Megnyugodtam....

Templar:
Volvodanit próbáltad? Amit lore a dertoille szűrôrôl ír, az áltudományos humbug! A porbléma egyszerűen orvosolható a vulkánfiberfából faragott kétszer hôkezelt hárommenetes szabványosított tokcsavar cseréjével...

Mai sztori:
Apósom, arany bogár, vasárnap vett egy használt VW Polót. Ô magamagát überelhetetlen autós szakembernek tartja, ennek ellenére csak a papírok aláírása és a vetelár kifizetése után egy nappal vette észre, hogy elmondása szerint a kocsi háromból lett összeheggesztve. Tegnap este felhívott, és kérve kért, hogy ma menjek le vele Tiszakécskére és intézzem el a dolgot -- vissza akarja kapni a pénzét. Egyszerűen nem tudtam kitérni a kérés elôl, (családi okokból), át kellett szerveznem az egyébként agyonzsúfolt napomat, és délután levinni apóst az Alföldre. Útközben elmondta az eladót minden gazembernek, úgyhogy én arra voltam felkészülve, hogy minimum a fejét kell letépnem a siker érdekében. Ugyanis após aláírta, hogy megtekintett és átvizsgált állapotban vette át a kocsit.

A helyszínen kiderült, hogy a ganxsta eladó egy szerencsétlen munkanélküli srác, aki egyik napról a másikra tartja el a családját, és anyagi gondjai miatt adta el a kocsit. Após nyögésébôl kiderült, hogy nem volt "háromból összehegesztve", hanem csak összetörték, és rondán csinálták meg az alját. A srác sem tudott róla, viszont mikor beállítottunk a nagy sötét autóval (én, mivel egész nap tárgyaltam, talpig öltönyben, és "igazságosztós" nézéssel) és elôadtuk a kérésünket, majdnem elsírta magát. Apósom a drága rá is játszott, mintha én lennék a gorillája. Még meg is fenyegette szerencsétlent. A srác azt sem tudta, hogyan mentegetôzzön, látszott rajta, hogy tök kibukott. A pénze egy része már nem volt meg, de azért innen-onnan kölcsönkért és feljött velünk Budapestre visszavenni a kocsit.

Útközben az após össze-vissza hantázott neki, ("az igazságügyi szakértô már elkészítette a digitális felvételeket, amit számítógéppel elemeztek, és már a bíróságon van, csak az ô telefonjára várnak, hogy lesittelhessék emberünket, stb...), teljesen beidegelte a gyereket. Mikor eljöttünk tôlük, láttam a gyerek apján, hogy nagyon aggódik, ezért kiugrottam a kocsiból és visszaszaladtam hozzá, hogy megnyugtassam, kutya baja nem lesz a fiának.

Após nagyon vigyázott arra, hogy amikor az M5 fizetôkapukhoz érünk, akkor mindig elszunyókáljon, nehogy ki kelljen fizetnie az útdíjat. Azt sem igazán kérdezte meg, hogy azt a mintegy 40 liter benzint kifizetheti-e, amit elautókáztunk ma. Végül kiderült, hogy az volt a dolog hátterében, hogy sokallta a kocsiért kiadott 780k forintot, látott egy olcsóbb autót és azt akarta megvenni. (Megjegyzem, az amerikai bátyjától kapott 2M Ft-t kocsira, csak a háromnegyedét akarta megspórolni a smucig disznó!) Engem meg azzal nyaggat egy ideje, hogy szerezzek neki egy 460-ast, de lehetôleg 1.2-es vagy 1.4-es motorral, hogy ne egyen sokat.

Nekem meg ég a pofám szegény srác meg a szülei elôtt, gorillát csinál belôlem a saját segg apósom, elcseszi az egész napomat és lenyúl vagy 15k forintra. EZT IS NAGYON UTÁLOM! Legszívesebben kiraktam volna a f@szt az Alföld közepén...

Jól kidühöngtem magam, bocs, ha hosszú voltam.

keton Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1473
Bolas,
Az új modem (tegnap) óta gyorsabb lett, mondjuk mindig így kéne mennie

DCs

Előzmény: Bolas (1471)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1472
Lore egy dologban megfogsz lepödni.D.C szerintem is sucks :))

Bolas: Nekem is lassu de nem mindig

Bolas Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1471
lore!
Pre krászná sto tü gáváris pá ruszki..
Mnye tozse pácsimu já ucsilszjá pá 8 godov..
:-)
qs neked!
Amit én lezsírozok az le van zsírozva!
Nem hiába tanulok §-okat!

Nocsak Templar-Saint még megelőz engem..?

CYRUS!
Mi ez a sötétben való bujkálás, de közben közelről való nézelődés?

fargo!
Azért jólesik tudni, hogy ránk is gondoltatok közben..
..nehogy mi is megérkezzünk, ugye?

Sajnos nem fogom látni a jövő heti autó-mániát, mert nem leszek itthon.
De remélem fogtok tudosítani!

Nektek is lassú mostanában az Index?
Vagy csaknálam szórakozik?

keton Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1470
Üdv mindenki

lore,
Igen monogram, magyarázata egyszerű: nálam néha a nevek helyett aranyos kérdőjelek jelennek meg, így legalábba saját írásaimat megismerem (na és gondoltam a nálatok bekövetkező hasonló jelenségre). Szeretem az F1-et.

Holnap kémiadoga, úgyhogy mellékesen esetleg fellapozom a Volvo->o3->o2 fejezetet.

DCs

lore Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1469
Tamplar,
dógozz ne szövegelj! :-))))

Harvester!
Szerintem vedd a gyárit, eredetit és drágát! Ha drága, kérj Templartól!
:-)

Templar Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1468
Ma csak lore van a közelben?
Segítsééééééééég!
Harvester Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1467
Oké nem halogatom, kérdés az, hogy megbízhatok-e egy utángyártott lambda szondában (1/3 ára van a gyárihoz képest). Az utángyártottat egy angol cég csinálja, a Jaguar és a Rover gyári beszállítója. Azt hiszem kihagyom a gyári 45 ezer forintos cuccot... Vagy vegyek inkább mégis eredetit??? Q sokba kerül...:-(

Harvester

Előzmény: lore (1462)
lore Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1466
Szia Templar!

Szal első kérdésedre a válasz lsd. lentebb.

Megjegyzéseim:
a szofisztikált váltókezelés nem túl magyaros, ezt hívják az idegen szavak benyomorításának, a jelentésbeli differenciák (sic) ellenére.
Peched van oroszul is tudok! :-)))
Szal ha próbálsz fonetikusan írni akkor inkább vjáprosz! (gyk.: oroszul ez a kérdés)

A rozsdásodás oka: a vákkumszivattyú a kettesekben a szervó olaját is hajtja amik a dertoille szűrők kezdetleges mivolta miatt a túlnyomás-szelepnél eresztenek. Itt olyan gázok jutnak ki a motortérbe amik megkötik az oxigént és egyúttal oldott hidrogént bocsátanak ki. Ezek a hatások elősegítik a foncsor korrózióját. Bár érdemes előbb a haldex-tárcsákat kicserélni.

lore

lore Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1465
Hali,
doki! Nem teljesen marhaság! Ez kémia, úgyhogy ketont kéne megkérdezni, de legalábbis a polihisztor 'hajlamú' Templart. Templar viszont dolgozik mint egy rabszolga, keton meg állandóan tagadja, hogy milyen profi a kémia tudományában. Ezért én azaz sci-lore próbálok ideszösszenteni valamit:-))) :

Irodalom: Főleg automotorundsport és lorekopf:
Az ötlet Los Angelesből származik ahol a szmogot okozó (tudom, csak áttételesen) ózon föld közelben található. Az ózon (gyk.:o3) az autó (autó=volvo :-) hűtőjén keresztül áramolva egy titokzatos katalizátor-anyag (ezzel van bevonva a hűtő, mint tuggyuk már a 80-ason debütált) oxigénné (gyk.:o2) alakítja. Kontinensünkön szerencsére nem ilyen földközelben helyezkedik el az ózon, de sajna egyébként ha minden autó ilyen hűtővel lenne felszerelve akkor losziban 1-2%-os csökkenést, míg az EUban 0.1-1% ózonkonc.-csökkenést lehetne elérni.
Szvsz a hűtő koszolódása nagyon nem minden, hiszen az o3 molekuláknak érintkezniük kell a katalizátorral (amivel a hűtő van bevonva).

keton,
tudsz választ adni a titokzatos kat.-anyagra?

lore

Előzmény: doktor úr (1463)
Templar Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1464
Hello lore meg a többiek is,

Magam se értem hogy szaladtak így össze a dolgaim. Próbáltam be be nézve lépést tartani az eseményekkel.
Szal lore nem jövök S80-al legfeljebb, ha sikerül kireszelnem egy megfelelő kulcsot, vagy időközben alkotmánybíró leszek (Bolas titkos terve szerintem az, hogy így jusson S80-hoz és ő velem ellentétben már beíratkozott a jogra).
Én is láttam az Autómániát és kíváncsian várom, hogy hogyan tisztíccsa a levegőt a V70.
Öromhír viszont (legalábbis nekem), hogy a 244-em fogyasztása beállt a városi 10-11 literre az előzetes elvárásoknak megfelelően, nyilván a szofisztikált váltókezelésem és általában a csiszolt vezetéstechnikám folyományaként.
Ha már itt vagyok feltennék egy vaprószt (lore!!). Tud valaki elfogadható áron 244 első lámpákat eladót? Sajnos az enyémek a fényszóró belső oldalán tiszta rozsdásak, úgyhogy a gép szemei pont olyanok mint az enyémek voltak az elmúlt napokban.
Újabb érdekes dolog került nyilvánosságra, házi pedagógusunk fargo a golfokat is rugdossa. Mindenki kerülje a vele való összetűzést!:-)

doktor úr Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1463
Jóreggelit. Tegnap néztem az Autómániát az RTL-en, és a jövô heti adás (hétfôn este) beharangozójában azt hallom ám, hogy a következô műsor tesztautója az új V70-es lesz. Úgyhogy akit érdekel, ebben az idôpontban üljön a TV elé. És egy kis nüansz: a műsorvezetô így konferálta fel mindezt: „ Következô adásunkban bemutatjuk az új V70-es VOLVO-t, amely - nem tudom tudják-e - még a levegôt is tisztítja.":-) Ja. Meg az orromat is.:-)))))))
a doktor úr
Előzmény: lore (1462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!