Sziasztok!
Írtam egy rövidke összefoglalót, kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá.
A Szentendre és Vidéke Hírharsona 2001. október 14.- számában az alábbi cikk olvasható:
Oroszlánok felvonulása környékünkön
Szerkesztőségünkbe szombat délután többen is betelefonáltak, hogy oroszlánokat láttak csoportosan közlekedni környékünkön. Mivel a betelefonálók különböző helyeket említettek, és az oroszlánok számát sem azonosan állították, ezért munkatársunk felkereste a helyszíneket, és szemtanúkat keresett, hogy személyesen tájékozódjon, és első kézből adhassunk hírt erről a különleges eseményről.
A szemtanúk állításai alapján a következő történt.
Az oroszlánok Budán verődtek csoportba körülbelül tizenegy órakor. Hogy oda honnan érkeztek, senki sem tudta megmondani. Állítólag az egész országban rengeteg lelhető fel belőlük, munkatársunk az oknyomozó riport készítése folyamán többel is találkozott, de nem tudta megállapítani, részt vett-e bármelyik is a szombati eseményben.
Az első biztos pont Budán a Flórián Üzletközponttal szemben lévő parkoló, ahol egy hölgy pillantotta meg őket először. Sz. Ildikó elmondta, hogy piros Nissan Micra gépkocsiját az oroszlánok körbekerítették, de kérésére utat nyitottak neki. Ugyanott B. István is látta őket, mikor elindultak a parkolóból. Elmondta, hogy Skoda SL 110 típusú személygépkocsijával nem mert az oroszlánok közé beállni, inkább megvárta, míg elhagyják a parkolót. Ez kb 11.45-kor történt.
Következő szemtanúnk L. Noémi, aki szintén egy oroszlánt vezetett. Ő a Szentendrei útra akart rákanyarodni. A sorból több oroszlán is intett neki, valószínűleg azért, hogy álljon be a menetbe, de ő határozottan kézben tartotta sajátját, így meg tudta akadályozni a csatlakozást. Erről az útszakaszról több szemtanú is eltérően nyilatkozik, elképzelhető, hogy a csapat kisebb részekre oszolva közelítette meg városunkat. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy városunk több lakója hívta fel figyelmünket több különböző helyen és időpontban látott oroszláncsoportokra.
Következő szemtanúnk B. Károly, a szentendrei Skanzen parkolóőre. Déli 12 óra környékén arra lett figyelmes, hogy a parkoló elé oroszlánok csoportjai érkeznek. Ekkor kapjuk első biztos információnkat számukat tekintve. B. Károly 14-et számolt meg, akik három csoportban érkeztek. Itt szemmel láthatóan tudatosan várták be egymást, majd együtt indultak tovább. Legközelebb Pilisszentlászlón figyelte meg őket V. István és neje, akik az udvaron dolgozgatva oroszlánüvöltésekre lettek figyelmesek. Kitekintve az útra, láttak az úton elvonulni 14 oroszlánt. Ezt erősíti meg a visegrádi Fellegvár, valamint a visegrádi bobpálya parkolóőre is. A bobpálya parkolójában békésen pihentek. Ezt már A. Krisztián mondta el, aki hallatlan bátorságról téve tanúságot Suzuki Swift gépkocsijával annyira közel merészkedett hozzájuk, hogy hallhatta néhányuk morgását is. Ez szerinte azért lehetett, mert szemmel láthatóan csoportképet készítettek az oroszlánok, s ő ebbe mászhatott bele. Rendkívül szégyelli magát, de csak bátorságát akarta fitogtatni barátnője előtt. Itt kb másfél órát tölthettek el, majd a jelek szerint elindultak vissza.
P. József és neje a Pilisen átvezető út egyik kisebb tűzgyújtó helyén pihentek, amikor fél három tájékán hirtelen megjelent 10-12 oroszlán, és elfoglalták a parkolót. Ők egy kissé megilletődve hagyták el a helyszínt. Beszámolójuk szerint csodaszép látvány volt, amikor ennyi oroszlánt láthattak beállni a parkolóba, melyet életük végéig nem fognak elfelejteni.
Öt-tíz perccel később egy másik, nagyobb erdei tűzgyújtó helyen megismétlődött a jelenet. S. Gábor szerint először csak egy jelent meg, aki valószínűleg terepszemlére érkezett, majd értesíthette a többieket, mert néhány percen belül megjelent az összes. Ő ezt, állítása szerint már nem várta meg.
L. János Trabantjával közlekedett a jelzett úton. Egy nagyobb emelkedőn, amikor éppen vissza kellett kapcsolnia hármasból kettesbe, a visszapillantótükrében észrevett egy csapat oroszlánt. Nem ijedt meg, de tisztelettudóan lehúzódott és hagyta, hogy az erősebb és gyorsabb elfoglalhassa az őt megillető helyet az úton.
Valószínűleg ezen a helyen hosszabb időre letáboroztak, tüzeket gyújtottak, elfogyasztották magukkal hozott ennivalóikat. Ezt megerősítette S. Csaba és barátnője is, akik Suzuki gépkocsijukkal valamivel később álltak meg a parkolóban, és tettek egy rövid sétát az erdőben. Hasonlóan nyilatkoztak F. Gábor, H. Bence és J. Viktor, akik szokásos hétvégi motorversenyeiket rendezték többi társukkal együtt. Véleményük szerint négy fajta oroszlán volt felfedezhető a csoportban. Mivel többször is elmotoroztak a parkoló előtt, határozottan állítják, hogy az oroszlánok békések, jókedvűek voltak, jó étvággyal fogyasztották el az elkészített sülthúst, sültkolbászt, sültszalonnát (az ételre vonatkozó véleményüket csak a levegőben terjengő illatokra alapozzák).
Egy alkalommal, mikor arra motoroztak, észrevették, hogy a legújabban kitenyésztett oroszlán elhagyja a parkolót. Mivel úgy látták, hogy többen mennek vele, arra gyanakodtak, hogy valamilyen ”próbaút" zajlik, de nem követték.
Négy óra után arra lettek figyelmesek, hogy az oroszlánok egyenként, illetve laza csoportokban hagyják el a helyszínt. Mivel ekkor már kisebb csoportokban vonultak, nem rendelkezünk megfelelő információval arról, mikor és merre vonultak. Csak feltételezni tudjuk, hogy minden oroszlán megérkezett szálláshelyére.
Remélem tisztelt olvasóinkat megfelelően tájékoztattuk az "oroszlánfelvonulásról", felkutatva a lehető legtöbb szemtanút. Felhívjuk olvasóink figyelmét, ha a témával kapcsolatosan további információkkal rendelkeznek, azokat osszák meg szerkesztőségünkkel, hogy mindenki teljeskörű tájékoztatást kaphasson a ezen szombati rendkívüli eseményről.
Nem is gondoltam volna, hogy én írok elsőnek a tali után:)
Most is csak azért, hogy mindenkinek megköszönjem ezt a kellemesen kellemes találkozót, programot és légkört. Ahogy az angol mondaná: you've made my day:) Majd este még írok, mert most megyek vissza a konyhába, mert ott a nő és épp egy ebéddel készül meglepni, de én is segítek:)
Sajna, Franky_t itthon dolgozott ma...es emlegetett titeket rendesen, hogy nem tarthatott veletek....
Mindenesetre a kicsi (306) es a nagy (406) is kint volt velunk dolgozni ;-)
Pajtások,
...szóval egyik szemem sír, a másik nevet. Merthogy ma délutánra végleg 100% lett a 95-ből, amit korábban már jeleztem.
Úgyhogy sír, mert ismételten nem tartok veletek. :-( Pedig szép kis társaság és jó program van alakulóban! ;-)) (Bobozni is elég rég voltam már, de jó lenne megint...)
Viszont nevet, mert egy szintén mókásnak ígérkező, egész hétvégét betöltő, színes, szélesvásznú, magyarul beszélő kiránduláson lesz szerencsém részt venni. Igaz PUG-ok ott nem lesznek, egy db se! ;-(
Viszont a távollétemben megkérném esetleg a csapatot egy kis szívességre, ha nem túl nagy a kérés és eszetekbe jut ;-)): a tűzcsiholás folyamata során mutassatok be plíííz valami apró boszorkányos áldozatot a Mocskos Anyagiak Isteneihez, hogy minél hamarabb a rendelkezésemre bocsássák azt a csekély összeget, ami a szívem vágya beszerzéséhez még hiányzik! :-)))) (Persze lehet annál több is... ;-)) ) Én is teszem a magamét az ügyben, de egy ici-pici szerencse nem ártana... :-))
Szóval jó szórakozást nektek! CsMaT!?
Sziasztok!
Ha minden igaz, nemsokára egy 406 HDi Symbole költözik a családunkba. Ennek kapcsán olvasgatom a topikokat és most rátaláltam erre is, de a topik méretétől elrémültem.
Össze tudná nekem valaki foglalni a fenti típussal kapcsolatos tudnivalókat? Kb. egy éves gépet szeretnénk venni: mire kell figyelni? Aztán hová érdemes szervízbe hordani?
Gondolom azt kár megkérdeznem, hogy ebben a kategóriában van-e jobb a 406? :))
Akkor az új fejlemények tükrében ismét update-elem a listát a tali résztvevöiröl:
MetaCode - 406 Symbole 1,8
sabian - 406 Symbole 1,8
sansalvador - 406 Supreme 2,2
Gyuszkó- 405 GRTD
Zöldalma - 205 GTI 1,6
Utolsó Európai - 307 Presence 1,6
405GRX - 405 GRX 1,6
Strasszer - 406 SL 1,8
SumQuiSum - utasként:-)
Mihaszna züllött naplopó - 206 ...?
Iopee – 406 Symbole 1,8
buta – 406 Symbole 2.0 HDI
405SRI – 405 SRI 1,9
Akik nem biztosak, illetve esetleg késöbb csatlakoznak:
KariAti - 406 SVDT
franky_t - 406 SV 2,0
kenguru - 406 Symbole 1,8
szabika – 405 SRI 1,9
Hawaii? - Corsa, vagy utasként
Azaz 12 oroszlán felvonulása már biztos! Hú de jól fogunk mutatni:-)))
A "legfiatalabb gyerek" kategóriába én most nem neveznék be...inkább maradok a próbálkozásnál:-)))
Már csak egyet kell aludni.... :))) Holnap reggel irány a Cora: műanyag cuccok megvétele, utána autó mosi, két tégla a csomagtartóba (a rács alá) és máris a Flóriánon vagyunk....
alig várom!
sabian
Ui.: a legfiatalabb gyerek kategóriába nevezni szeretnék, hátha nyerek: 8 hét, két és fél centi, de már a pocak látszik
Gyuszkó, buta, szabika,
Mail ment Nektek is!
A tali nem az Eurocenternél lesz, hanem a Flóriánnal szembeni parkolóban, 11-kor!
Természetesen várunk Benneteket is, azért dobjatok egy választ lécci ha jöttök!
Hü de jó kis korzó lesz ebböl:-)...
Holnapra 18-23 fokot hazudott a Buona Martha, szerintem állat jó idönk lesz a piknikhez! Hurrá!
A nyamvadt életbe, hogy alig jutok idáig... Egyébként rendesen gyülekezik a NÉP! Ez jó! Kösz a maileket, részemről ha törik, ha szakad - megyek! Márpedig szakadni fog, mert egyébként aligha lenne időm szombaton, de sebaj mindent felrugok!:-)
Pénteken reggel még elviszem az egyik német partnerem 607 HDI-jét a servicébe, mert képzeljétek a motordiagnosztika hibát jelez a "környezetvédelmi rendszerben", azaz a kipuffogó rendszerben nem stimmel valami és a motorelektronika is szükségüzemmódba kapcsolt, van benne vagy 80 lóerő.:-(((
Kihagytatok a mailáradatból!! Légyszi, légyszi, légyszi! Kűggyétekmán el a találka idejét, helyét (esetleg vki telszámát ha netalán közbejönne vmi!) nekem is. Egész háten vidéken leledztem így most pótolom a hiányzásaimat.
A piknik party teccik! Részünkről támogatva! Bevásárlás a party előtt hentesüzletben (EUcenter?!).
Szívem felderült mikor megláttam a résztvevők listáját ! Enyi oroszlán egyrakáson!
Kesztyűtartóm nem hűthető, de egy táskát én is be tudok vállalni, sőt ha vki melegen szeretni a frissítőket, melegítőt is viszek (bébiétel!).
Ha az idő jó lesz 2. legifjabb PUG-ost is viszem az oldalbordával együtt.
Hurrá!
Hát Te mit csinálsz erre, ahol a madár se jár?:-)))
Természetesen nagy szeretettel várunk Benneteket is szombaton! Küldök mélt Neked is.
Ja és Zöldalma jó hireinek is örülök...hiába a GTI az GTI:-)
Szkúzi, de csúnyán félreértettem! És milyen a Big mac-okat nézi állandóan?
Egyébként ez a Meki volt az első munkahelyem, már ha érdekel valakit...
sabian