Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Ahogy mondod lorö, kertészkedtem egész hétvégén. Mindenesetre egy 130 kilós legyezőpálma megroppintotta a derekam a cipeléskor, azóta még a Volvo is kényelmetlennek tűnik, minden kuplungoláskor nyilall.
Hadd folytassam egy jó hírrel, a Volvicsek fogyasztása normalizálódott a vezérműszíj csere és a szelephézag állítás után: 7l vegyes és 9.2l tisztán városi fogyasztást mértem az utolsó két tankoláskor. :-)) Ja, és szokás szerint az öngyógyító mechanizmusok is működtek a kocsiban, abbahagyta az alapjárati fordulatszám túlzott hintáztatását.
Na végre egy életjel!
Ne aggódj fargo, holnap este kipihizzed a fáradalmakat!
(vendíz, gyorsulás..)
Május 6 nekem ok.
Alcsútdoboz király hely. Ha akarjátok megérdeklődőm kinyitnák-e nekünk.
Tatai vár is jó lenne.
A többit nem ismerem de egy ily' expert, mint te csakis jó helyeket mondhatsz.
Egyébként honnan ismered ilyen jól kis hazánkat?
Sokat kirándulsz, esetleg mindenfelé kell jönnöd-menned?
A 29-i talira, mint "kistalira már utaltam az... 1706-os hozzászólásom 3. pontjában... Végül is mindegy -- ma kaptam egy emilt Elnökünktôl, azt mondja, el kellene halasztani a 29-i talit május 6-ra, ugyanis még nincs oficial idôpont meg hely, és akinek nincs internet-hozzáférése, azt levélben, még idôben kellene elérni. Másrészt meg a május 1-i hétvégén valószínűleg úgy fognak hemzsegni a kirándulók mindenütt, mint a lemmingek. Szóval május 6.
Helyszínként én felvetettem a következôket:
- Tatai vár / tó környéke: lehet sárkányolni is a Kálária-dombon.
- Alcsútdobozi Arborétum: 32 km, lehet, hogy még nem lesz nyitva, de az is lehet, hogyha szépen kérjük, beengednek. Kajálda nem nagyon van a környéken, bár nem túl messze, Bicske határában lehet jót enni a Baderban.
- Vácrátóti Arborétum: így utólag nem is olyan jó, mert elég lassan lehet odaérni. Viszont szép hely.
- Pákozdi Arborétum: ez sincs túl messze, nagyon klassz hely, van egy kis tó ligettel meg padokkal, kajáldát keresni kell.
Javaslatokat még küldhetnétek...
A talin lehetne véglegesíteni a logókat is.
A punnyadást inkább hagyjuk, reggel 9-kor ültem le a gépem elé, azóta még nem nagyon keltem fel, még kajálni is itt kajáltam, gályáztam idáig. Néha feltűnt egy családtag a háttérben, mondtak valamit, ami nem jutott el az agyamig, szóval elég kaka volt a mai napom. Tegnapelôtt óta ki sem tettem a lábam a lakásból :-(
Locsolók? Szerintem nem voltak. A fiammal körbejártuk a nejem mag a lányom reggel, azóta is szaglok rendesen. Állítólag a fiam, míg a nejem átvitte az anyóshoz, elhaznált (magára) egy üveg pacsulit a kocsiban, úgyhogy lehet, hogy holnap reggel kissé büdösen fogk tárgyalni az ügyfeleimmel.
Sárkányolás, vacsi a hét második felében OK, gyorsulni mehetünk holnap, majd telegrácsolunk nap közben. Wendy's Ruly'z.
Szögedre csak jövő héten megyek.
Talán..
(tudod nem véletlen esett a választás a hétfőre.. márc.15, húsvéthétfő, május 1..)
Zsi üzeni, hogy bocs, de a húvéti extázis a markába kapta..
Azt is mondta, hogy legközelebb ha nem vesz észre téged, megengedi, hogy nyugodtan kikapd a Pirosból és felkend a motorháztetőre!
(Piros=a japán autója. Mivel nem szeretem ezért csak így hívom..)
Ha szkanderozni akarsz, szóljál, mert jó embert választottál!
Sőt, a Bálna is odarittyent egy nagy fekete füstöt a házad elé..
:-)
Akkor mi lészen a holnapi nappal?
Mivel?
Hánykor?
Hol?
Micsodaaaaa? Tudod ki punnyad! Merénnnem! Az utsó topikos hozzászólás félkilenctájékán az enyimé vót! Azóta hivogatom az összes rokonomat, hogy melyikük költözne havi 30-ért sátorba, úgyis meleg van. De eddig senki, fene a jó dolgukat.
Ma láttam qscarinás Zsi barátodat a kútnál, jellemző, hogy ő nem vett észre. Biztos locsolni ment! :-))))))))
Szal vigyázz kit punnyadozol le barátom, mer odavágok, hamáshogynemis de virtuálisan igen!
Templar! Körbenézek, van egy ismerősöm aki a kettesvolvója hátsóülését kiadja havi 30-ért éjszakánként, asszem valami repülős a koma, aki éjjel nem autózik... :-)))
Szal komolyan: utánanézek, bár nem említetted, hogy dupla-parkolóhely! :)
Hali,
jó! Klassz kis sárkányozás lesz, profi sárkányozóval (fargo) és profi repülés-szakemberrel (Templar) valamint két full-professzionális lámával (Bolas-lore). Várunk még jelentkezőket!
C-ügynök!
hol a fenébe vagy? Gyorsulási se? JV rulez, csak nézz már be! Az F1ben se láttalak!
fargo,
elhajtottad a locsolókat? Vagy mentél locsizni a kis kukacossal? :-))
Mi van a 855-el? Szépen zenél? Nyomatékgörbe kisimult?
keton,
ne stresszelj már 007-sztorikkal!
Más: tényleg forintért árulták a gépeket? Repes a patriota szívem, hogy a kemény konvertibilis forint lenyomja a frankot! :-)
Ez a 29-e érdekel engem is!
A sárkányozás úgyszintén szakterületem!
A bontósokkal vagy boltosokkal én se tudom, hogy mi van. Úgy látszik azt hitték jobban törjük a gépeket.
keton,
Nem vagy te túlontúl gyanakvó egy kicsit? Miből gondolod, hogy figyelnek? Úristen lehet, hogy engem is? Mit akarnak tudni és miért? Lehet, hogy eltűnök egy időre biztos ami biztos! Az is kehet, hogy nicket váltok. Persze nem mondom meg, hogy mire. Így talán lerázom Őket!
Végre megjöttem Fro-ból. Egy veterán-autó találkozón láttam egy kívül-belül gyönyörű 1800-ast. Ott inkább a 900-as széria megy, főleg a kombik. Újakat (pl S80-ast) nem nagyon látni. Volt egy gyönyörű eladó 760-as (minden Volvo gyönyörű:-) GLE 1.2 M Ft-ért, jól fog járni a leendő vevő. Azért jó volt itthon beülni az ismerős 7esbe.
más
Szó volt, arról, hogy jönnek a bontósok a fórumba. Csak én nem látom őket vagy kémkednek ők is (ez már mánia nálam?)?
Vendíz nekem is jó a gyorsulási előtt!
Zsi (qs!) is jönne és akkor meg vagyunk négyen az autóra!
Kérdés melyikkel menjünk (850T5/740GLED/VectraV6)?
Most lépek, mert dolgom van...
lore!
Nem voltál abszolút bunkó.
Miért lettél volna?
Viszont Bálna köszöni szépen.
Nagyon hálás!
Alig tudom visszafogni, hogy ne mindig 80-100-al menjen!
fargo!
Kajálni bármikor kész vagyok, csak szóljatok mikor, hol!
Akár hétközben is oké.
Mondjuk szerda ebédidőben?
Aztán hétvégén oké a találkozó, újra kaja és sárkányeregetés együtt!
(Van már volvos sárkány? vagy csinálunk?)
Mindenki!
Ma egész nap a Bálnám alatt/mellett/benne töltöttem..
Kicseréltem ezt-azt rajta.
De a java jövő héten következik:
Ködlámpa előre, a sibeda motorossá alakul, két hátsó ajtó is megkapja az elektromosságot (ez azért érdekes dolog, mert ma vettem észre mikor darabokra szedtem az ajtókat, hogy hátul is van ablakemelő motor, csak nincs bekötve! Szóval jövő héten kábelezés, és emelőgombot veszek hozzá!)
Aztán május első hetében bevonul a fényezőhöz, és minden kis hibát kijavítanak rajta, és körbepolirozzák.
Ha találok valakit akkor a felniket is át kéne poliroztatnom.
Tehát felőlem május közepén már tarthatjuk is a következő nagy volvos találkozót!
Jó lenne már a megalakult és bejegyzett Volvo Klub Magyarország hivatalos megnyitóján részt venni májusban!
Ki tud valami fejleményről?
na, végeztem a lakással, minden a helyén van, most állhatok neki melózni. 14 különbözô munka vár ma, plusz ha esetleg végeznék, még a doki meg a Dave logói :-(
lore:
Mikor akarsz sárkányt eregeteni? Szerintem ha összejön a 29-i "kistali", akkor az ideális idôpont lenne...
vacsi:
menjünk már!
Gyorsulási:
Menjünk, ja, meg vendizni is. Ha túlélem a keddet, akkor mindent bele.
Szia,
igen, 25-én kedden lesz. Még beszélünk róla, betervezhetjük a Wendy's-t előre is! Chili rulez! :-)) CYRUS, jössz?
Kedd reggöl komoly számonkérésen leszek hivatalos, arra készülök most is. Pedig otthon moshatnám a kocsit, kertészkedhetnék (Harvester bezzeg biztos azt teszi!) stb...
Keton, Templar!
Lemaradtam, meg lusta vagyok... szal itthon vagytok?
Srácok!
Láttam szegény fargot tegnap, kb. 60 kilós éhezőművésznek néz ki. Aszittem éhségsztrájkot tart a Ford üzletpolitikája ellen, de NEM! Várja a tali-vacsit! Vagy rendezzük meg gyorsan (jövő hét, addig még bírja), vagy áruljuk el neki, hogy mi azért még eszünk!
sorry az eltűnésért, de tavaszi nagytakarítás keretében szétszedtem a gépemet, erre a nejem vérszemet kapott, szóval csütörtök óta csak most sikerült megint bekapcsolni -- az, hogy mit kaptam az ügyfelektôl a 2 napnyi kiesésért, az megint egy másik sztori, de inkább hagyjuk, mert a maradék jókedvem is elszáll.
Doki,
A logókkal még mindig nem jutottam sehova, de vigasztaljon a tudat, hogy nem vagy egyedül: Dave, az Amazonasos srác is küldött egypárat. Szóval még egy kis türelmet kérek, ma este már annyi erôm sincs, hogy kinyissam a Photoshopot.
Ádi:
Üdv a Fórumon, Elnök Úr! (Aki nem tudná, Ádi a Volvoklub Magyarország elnöke :-)
Mi lesz a jövô hét végi talival? Szerintem ha van kedve a bandának, akkor csináljuk meg -- addigra (leteszem a nagyesküt) produkálunk logókat, amiket a helyszínen meg is lehetne szavaztatni. Na?
lore:
Sárkányeregeteni mindig kész vagyok, ha van szél, bármikor mehetünk. Gyorsulásira is vevô vagyok. Mikor lesz, 25-én?
más:
Mikor megyünk vacsizni? Már rettentôen éhes vagyok... Meg törzshelyet is kellene választani.
Jó éjt meg libazöld és tulipiros Húsvétot, tojjon nektek a nyúl jó nagyot ;-) Kedvenc húsvéti színészem: Sónka Neri.
Bolas,
nem voltam bunkó? Családom szerint elég szakadt (fáradt) vagyok. Olyankor pedig a kommunikációs készségem nem éppen csúcs! Szal kipihenem magam aztán megalapítjuk a Bálna-repairing Co.-t. Én is el vagyok látva szerszámokkal, csinálhatjuk nálam is.
Ja, Édesanyámnak nem jön be a 740-esed, látta amikor elmentél. Azért még maradhat? :-))))
fargo,
engem érdekelne a sárkányozás ha komolyan gondoltad, itt a vitorlázó reptéren van elég hely. Bolasnak is oké a gyorsulási, részleteket megbeszéljük.
Micsoda?
17-kor indultunk Bécsből és 19:15-re már lakásban voltam!
Csak 3 hét után az ember előbb család, meg Volvo látogatás.
Holnap már több időm lesz írni.
Addig meg legyetek rosszak!
Ha lenne ennyi pénzem, érdekelni. Egyebiránt a Képes Autó Express-ben most elég jó a VOLVO kínálat, talán kicsit magas árakon. Bár hogyha ezek a normál árak, akkor feljövôben a márka - legalábbis ár szintjén.
A biznisz lehet, hogy olyan mint a mesében. A lánnyal együtt jár a felekirályság v. a volvo. Az a baj, hogy Érd-re kell kimenni az meg messze van! :-)))) Mindkettő királyság... :))
Ford-házassági téma: azzal, hogy a fordé a land/range rover, meg az aston, szal ez mit jelent? Azt, hogy nem lesz volvo-terepjáró meg SUV, vagy pont az ellenkezőjét a platfromstratégia miatt?
Pedig lehet, hogy sokan vennének volvo sport-feelingért: