sabian: Hol lelhetők fel a képek?
Valaki felvetette, megyünk-e az Autókiállításra? Kérdezem én is. (Én megyek vmikor szombat délután).Mi lenne, ha találkoznánk a Pug standon? Utána egy barátságos sörözéssel zárhatnánk a napot. (gondolom oda nem feltétlenül érdemes kocsival menni. Persze én könnyen mondom, 4-5 buszmegállóra lakom a Hungexpotól).
Str
Sabian: Akkor jól sejtem, hogy közeledik a tender kiírása? :) Egyébként a "képaláírás" nagyon tetszik. Komolyan mondom, ez lesz a sírfeliratom:)
Jut eszembe: felajánlottam volt, hogy igény esetén írok a körnek filmeket és filmzenéket. A film az két file, két CD, de zippelve tán felfér egyre is, annak viszont nem sok értelme:) A filmzene az 1 CD és csinálok rá egy bonus tracket az eredeti mellé. Kimásoltam a filmből a nagyjelenetben azt a 15-20 másodpercet, ahol nincs semmi motorzaj, se semmi, csak a scratchelés és azt sikerült elég kultúráltan loopolni. Tehát: kinek kell és mennyi? Az írás díja: CD-nként egy nyersanyag + egy Piros pöttyös Óriás Túró Rudi, mely kiváltható egy tesztvezetéssel :) Egyéb felajánlások mailben jöhetnek:)
Az első dia elkészült. Fellelhető képek:
Oroszlánok a skanzennél
Parkolás Visegrádon (incl. egy negyed Buzuki Stift)
Bobozás:
SQS (a laza, aki még integetni is mert)
Strasszer (klasszikus kanyarvételi technika)
MetaCode (még a hajam is lerántotta a menetszél)
AUE (A grimaszmester)és párja (mosoly a köbön)
Lopee és fia (színtiszta élvezet)
Naplopo (a kiegyensúlyozottság szobra)
GRX (irtózatos koncentráció) és kedvese (erotikus fékezés)
Gyuszkó párja és a pici ( a szép család)
A következő kb. 10 képre jövő hét pénteken lehet számítani...
Ígérem azok is hasonlóképpen leleplezőek lesznek...
sabian
Sziasztok,
mi is remekül éreztük magunkat szombaton, köszönjük, hogy ott lehettünk. A gyerekek sajnos a sütögetésnél már picit unatkoztak, ezért nem tudtunk annyira közösségi életet élni, de majd legközelebb...
Gyuszkó: van rajta usb, meg nekem is van notebook, majd legközelebb azt is visszük, meg tartalék elemet a fényképezőbe, mert azt most elfelejtettem, így aztán hamar le is merült :( De azért jónéhány kép sikerült, kiírom majd cd-re és elküldöm Sansalvadornak. De ha van rá igény, felrakhatom a tár.hu-ra is, csak mondja el valaki hogy kell...
Jaj ne haragudjatok, de Európait egy másik fórumról ismerem és úgy megszoktam az ottani nevét. :-) Szóval az Utolsó Európai 307-es Pugjáról van szó.
Európai jöhet róla kép? :-)
Valami nagyon nem stimmel ebben a táblázatban, én úgy tudom hogy a dupla Weber karbis motor csak 72LE volt.
És mi a helyzet a 90 utáni GTI-kkel? Arról sem szól.
Sajna most nincs gépkönyv a közelemben, de a hétvégén megnézem és referálok.
a francba sajnos lemaradtam.:(((((( Azért látom jól sikerült, ez a lényeg! Az utolsó pillanatban -azaz reggel- vesztemre változott a helyzet, küldtem is egy sms-t GRX-nek, mivelhogy ő szervezgette a bandát, aztán később Sabian is felhivott, de sajna nem tudtam elindulni. Mire viszont délután elindulhattam volna, már késő volt. Francba. Sorry...
Viszont örömmel felrakom az oldalra a képeket! Csak küldjétek bátran.
hali mindenkinek eladó egy vadi új 206 xsi 15 zoll-os alufelni az amivel most jonnek ki a 206 sport verziók...méretek 6,5*15 4*108 a lukkörrel...
ár alku nélkül 59 e ft szerintem baráti..
Pontosan nem tudom, kikkel, de beszéltünk a talin az 1.6-os injektoros XU motorok teljesítményéröl is. Kicsit utánanéztem:
-javítási kézikönyv elöször 105, majd (1986-tól) 115 Le-nek írja (a 205-ben), ez utóbbival egybevág a saját forgalmimban szereplö 85 kW
-egy másik helyen 3 XU5 motort említenek 205-ben, másik négyet 405-ben:
Adalék a Visegrádi Hirvivö cikkéhez, a félreértéseket eloszlatandó:
"Mint arról már hirt adtunk, a szemtanúk korábban egymásnak ellentmondó adatokat közöltek a térségünkben lezajlott oroszlán-gyülekezö résztvevöinek számáról. A Hivatalos Nagymacska Adatbázis tájékoztatása szerint azonban minden kétséget kizáróan 15 példány gyült össze múlt szombaton. Prof. Dr. Gerald Duracell neves leo-lógus megfigyelése szerint 12 egyed valószinüleg elöre jelezte a csoportnak részvételét, 3 kisebb példány azonban spontán módon csapódott a csoporthoz, a többiek láthatóan nagy örömére. A félreértéseket a kutató szerint az okozhatta, hogy a visegrádi-fennsíkon tartott pihenönél kissé késve csatlakozott az a példány, amely feltételezéseink szerint élelmet zsákmányolt a többieknek."
Lehet hogy az en bena szamolasom eredemenye de mintha metacode gordult volna be utolsonak a parkoloba 16.nak vegulis tokmind1, nemvaloszinu hogy a MIAUTONKAT szamoltam 16.nak :))) Koszonom a kisoroszlanyok neveben hogy mi is ott lehettunk kiraj volt.
A digit kamerával kapcsolatban, van-e rajta USB port, mert ha igen megsokszorozhatóak a vele készített képek száma egy ilyennel rendelkező nootebookal, amit fel tudnák ajánlani a KÖVETKEZŐ TALIRA.
(sajna jelenleg gyengélkedik az aksi igy most nem tudtam prezentálni.)
APPUKKÁMMM! Ekkora extra király hétvégén már régen voltam (lehet, hogy még nem is!!! Sőtt! Biztos!!).
Csak csatlakozni tudok az eddig megszólaltakhoz a szervezést illetőleg. Mind az oroszlánunk, mind pedig a család többi tagja nevében THX mindenkinek!
Strasszer:
Király a cikk! Az autók számának megvitatásába nem kívánok belefolyni.
Az Utolsó Európai:
Egy 306-os is sikerült a konvolyba csábitani, mégha rövid ideig is!
sabian:
Szerencsére Az Autók Királya az emberi faj legkifjabb tagjaival is annyira előzékeny, gyöngéd, és vigyázó (stb., stb.), hogy semmi ilyenre nem volt szükség. Teljesen meglepődtünk, hogy ilyen jól bírta ezt az egész napot. (ezen felbátorodva tegnap levittük Csornára a rokonokhoz [Győr után kb 80 Km.]).
SQS-t sem sikerült felavatnia.
Fótók scennelését még mindig vállalom. (malyd kiadom vkinek idebent!).
SQS:
Köszi a pártfogást.
Mit szólnál a mai nap du.-hoz kb 18-19 között?
Dodj egy mélt, ha jó és egy találkahelyet!
All:
Tegnap végre sikerült megtekinteni a videofelvételt, van benne náhény jelenet, amit esetleg használni lehetne a PUG oldalon bemutatva a talit mozgóképekben is (visegrádi kanyarokon oroszlánfelvonulás, bobpálya melletti sorakozó, tűz körüli elmélyült eszmecsere[automata ablaktörlő?], stb). A digitalizálás még egyenlőre problémás, de 1-2 héten belül ez is megoldódik. Ha van igény jelezzétek.
Sajnos a szemtanúkról eszembe jutott a hétvége egyetlen szomorú története oroszlános szempontból: Vasárnap reggel hazafelé igyekeztem (Bp-Szfvár 45 perc a korlátozásokkal együtt, BTW), amikor Kisfaludon az országúton a falu bejáratánál kékvillogó, autómentök stb. Csatt eredményeként egy Mondeo az árokban pihent, és sajnos a másik résztvevo egy bézsmetál 405-ös volt, elég csúnyán benyomott orral:-(
Talán szerencse, hogy ahogy láttam személyi sérülést nem eredményezett a történet.
Üdv mindenkinek!
Kis szösszenetem GPL licence alatt íródott, így természetesen javítani, illetve továbbgondolni lehet (ld. zöldalma, sabian). Aztán a végén megvalósítható az is, amit GRX javasolt, a honlapra kitétel.
Pl. Esetleg mindenki találhatna egy-két "szemtanút" a saját hazafelé útjáról, akivel bizonyíthatja a vele történteket. (velem nem történt semmi különös, hacsak az nem, hogy nemhivatalos időmérésem szerint 50 perc alatt elértem Budaőrsre, pedig két dugóba is belefutottam. Ja és ezt két szamtanúval tudom igazolni :-))) )
Str
Csak távirati stílusban ez egyszer (is)! Szóval egy élmény volt! Remélem ez még csak fokozódni fog!
Strasszer: wow! kúúúl! Nagyon tetszett! Kár, hogy ily korán leléptél. Tollba kellett volna foglalni azt is, ahogyan a maradék kajcsit "felosztottuk". 1.7 kg debreceni, egy oldal szalonna, vagy 15 liter üdítő, 25 zsemle, 1 kg kenyér, előre fóliába csomagolt krumpli.... :)))
Szabika
Egészségetekre a szalonnát, tudom, hogy jól fog esni! :)))
GRX
Csak azt sajnálom, hogy nem maradt abból a nagyon jó fajta bajor kolbászból... Hol lehet ezt a különlegességet kapni? Úgy ennék egy falatot belőle most! Tudod, a bajor az bajor!
Gyuszkó
Hazafelé mennyi etetés és peluscsere volt? Esetleg némi böfi Bogi nyakába, vagy éppen SQS ölébe???
A fotókat inkább előbb mint utóbb előhívom és akkor kiírom a tendert szkennelés ügyében, kizárólag 1,5 Mb alatti pályaműveket fogadok el.. :))
Üdvözletem és a mielőbbi viszlát élőben!
sabian
Ui: sansali nincs több igazolt távolmaradás! Kenguru! Hol vagy? Még mindig várunk... :)))
SZVSZ azért írt 14 autót a Pilisben Visegrád felé, mert ténlyeg 14 volt. A 15. ugyanis bevásárlás miatt jóval a többiek mögött ment. De a parkolóban 15en voltunk már.
Ja és még valami: tegnap a Kedvessel netezgettem egy kicsit, persze Pug-orientáltan. És rájött, hogy nagyon tetszik Neki ez a járgány:))) A www.autoexpressz.hu-n 5 percig vitatkozunk azon, hogy az egyik használt 406os sima piros-e, vagy metál:) De akkor is nekem volt igazam:)))) Szerintem ez a n? egy KGB-ügynök, mert általában azok szoktak ennyi mindenhez érteni:)))))
Üdv!
Kis kiegészítés Strasszer beszámolójához: ötfajta öröszlán volt, és (szerintem) 15 autó, egyébként :-))) Ez az autószám szerintem már örökre vita tárgya marad, Maadie a 206-os topikban 16-ról beszél :-) Nem lehetett semmi megjegyezni a neveket, nickeket, és autókat, nekem szerencsére elönyöm volt, mert mindkét topik találkozóira beszemtelenkedtem már :-)
Sajnos viszont úgy néz ki, hogy a "használt autó" nevü össznépi társasjátékban kihúztam a "Motorfelújítás: 3 körböl kimarad" kártyát :-(, jövö csütörtökön talán kiderül, mi is a pontos diagnózis. 240e km, az még egy oroszlánnak is annyi, pláne egy sportosabb változatnak.
Sziasztok!
Én is nagyon jól éreztem magam szombaton. Ezért is írtam ezt a kis összefoglalót.
MetaCode: nem vagyok, és nem is készültem újságírónak, habár az egyetemen volt néhány leendő (most már aktív) újságíró barátom.
Utolsó Európai: az eseményt némi kiszínezéssel ismertettem. Annyi igaz, hogy volt egy leányzó 206-ossal, aki éppen akkor akart rákanyarodni a Szentendreire, amikor mi mentünk. A többi írói munkásságom része.
Str
Remekül éreztük magunkat a hétvégén, mindenkinek köszönet, aki a szervezésben részt vállalt, és jelen volt! Nagyon tetszett a családias hangulat, ami számomra eddig ismeretlen jelenség volt az autóstalikon.
Várjuk a folytatást! :-)
Ja, és Stasszer, ez a cikk éteri! Amúgy nem is tudtam, hogy próbáltunk elcsábítani külsős oroszlánt az út során...:-)))
Remélem jól telt a maradék hétvégétek, mindenki kipihente a szombati talit és frissen vágtok neki az új hétnek...
Részemröl, illetve részünkröl csak azt tudom mondani, hogy nagyon jól éreztük magunkat szombaton, szerintem szuperjól sikerült az összejövetel. Jó volt IRL is megismerkedni azzal a népes táborral, akiket eddig még nem ismertünk. Korzó Visegrádon, aztán a jó kis bobozás, Gyuszkóék és Iopee-ék aranyos juniorjai, tuzcsiholás az erdöben, 307 tesztvezetés (köszi Európainak), fincsi sültek (és bajorvirsli csakazértis!:-)...), meg közben sok-sok érdekes téma...
Szóval jóvót, na! Már alig várom a képeket:-)...szkennerbajnokok hajrá!
És milyen jó volt megint a GRX-szel suhanni...hétfö reggel hazafelé élvezni a kényelmet meg a nyomatékot...
Strasszer kolléga kiváló szösszenetét akár linkelhetnénk is a page-re, nekem nagyon bejött...:-)
Strasszer: elsőre bedőltem:-)) azt hittem valós az újsághír, monddsza, gyakorlod az újságírást?:-))) Remek summázás mindenesetre!!!!!
Ha hozzátehetem a magamét, valaha managgersuliban tanultam a csapatok kialakulásának folyamatát. Hát olyan szépen prezentáltuk, hogy csak na! Nézzük:
11 óra, összeverődünk, mint a kiskanalak a mosogató alján, vigyorok, kézfogások, affeneseemléxikkivelfogottkezetéppen. Meg hogy kinek mi a polgári neve, mondjuk, az nem is mindig fontos. Az egyetlen közös kapcsolódási pont eddig: ugyanabba a márkába zúgtunk bele mindannyian. Aztán hamar jön egy abszolút humán momentum: nincs elég kaja. Vásárlás. Picit felengednek a lányok, asszonyok, oldalbordák, kedvesek és szépek, és elindul az első fonal: kolbászok, szalonnák, zsemlék és arányaik. Remek, már két közös téma van.
Visegrád. Döcög még a motor, "sörétes puskával" lőjük a témákat, hátha valamelyik szemcsén beakad a társalgás megindítása. Bobozunk, én már majdnem antiszociálisnak érzem magam, utolsóként a társaságból szánkázva lefelé.
Irány kajázni, a mozgást Strasszernél jobban le sem lehet írni. Sabi, Sabiné és Sabika (Szabika, bocsi a majdnem azonosságért) kivágyik az árnyékból, feljebb húzódnak a hegyen helyet keresve, mint az afgán Északi Szövetség felderítő partizánjai, telefon jön, mennyünk. Kicsomagolás, sütés, tűzrakó párbaj (szabika vezet, SRi+SQS behozza, majd a parázs mennyisége adott időre majd ugyanabban a mennyiségben rendelkezésre áll, kezdődik. Egyre több az őszinte mosoly, huhú, alakulunk. Még talán mindig nem "igazi" csapat, de hát ezt ne is várjuk el egy egymást három órája ismerő embertömegtől. Ne adjuk fel, folytassuk, ismerjük meg egymást, hozzunk még arcokat a klubba, remek a kezdés, még jobb lesz a folytatás!
Nekünk Siófokon könnyebb volt, kevesen voltunk, nem lehetett nem egymásra figyelni. Itt nagyobb volt a team, hosszabb lesz az út egymáshoz, de az alaphang nagyszerű volt, én személy szerint mindenkinek köszönöm ezt a napot!
Sansali, kenguru és a többiek: nem tudjátok, mit hagytatok ki! Ugye nincs legközelebb hiányzás?