Ahogy ígértem, itt egy beszámoló a 2005. febr. 9-i londoni Megadeth buliról. A sztori ott kezdődik, hogy kb. egy 2-300 méteres sort kellett kiállni, több utcán át kanyarogva. Először azt hittem, hogy aznap már nem jutunk be, de érdekes módon 25-30 perc alatt már lement a sor (fogalmam sincs hogyan), amit csak azért említek meg, mert erről (is) példát lehetne venni itthon. Még annyit megjegyzésként, hogy iszonyatosan kutúrált volt a tömeg, a rendőrök csak muszájból voltak ott, de semmi beavatkozásra, fegyelmezésre nem volt szükség, mindenki beállt a sor végére. Ja, és a részegségtől fetrengők, kunyerálók látványa sem volt jelen. A Diamond Head (RULEZ!!!! nagyon királyok voltak!!!) kb. 3/4 8 körül lépett színpadra és kb. egy 50 percet nyomtak, olyan klasszikusokkal, mint HELPLESS, IT'S ELECTRIC, AM I EVIL?, PRINCESS. De az újabb nótáik is nagyot ütöttek! Kibaszott jó volt a hangzás! Nagyon jól volt keverve az ének és a gitárok! Ezt azért jegyzem meg, mert sajnos a MEGADETH-nél, mintha nem is ugyanaz az ember ült volna keverőpult mögött. Sajnos azt kell mondjam, hogy bárcsak úgy szólt volna a MEGADETH, mint a Diamond Head... De a lényeg, hogy pontban 9-kor elkezdődött az "intro",ami a CD-n lévő Blackmail the universe szám előtti kb. 30 másodperces részből állt. Aztán meg jöttek egymás után a jobbnál jobb nóták, csak ahogy írtam, iszonyatosan szarul volt Mustaine hangja keverve, mintha nem is énekelne, viszont a dob, meg a gitárok iszonyat hangerőn voltak! A közöséggel jó 4-5 szám után kezdett csak el kontaktálni, amit összesen kb. még 2-szor tett meg, viszont akkor elég hosszú blokkokban. pl. elmondta, hogy 2-3 éve az orvosok még azt mondták, hogy soha nem fog tudni gitározni, de hogy most újra itt van és láthatjuk, hogy jól működik még ez a kéz. :-)))
Ezt tuti jelenet volt. (Ja, közben valaki, egy üres műanyagpohárral majdnem eltalálta a fejénél, ami csak milliméterekkel kerülte el, ezt valami olyasmi szöveggel reagálta le, hogy "nem érdekel, a fasz, (itt a 'jerk' szót használta) nem elég ember ahhoz, hogy az arcomat találja el" :-))) Aztán még az "Of mice and men" előtt beszélt Diamond Darrell-ről, akinek ajánlotta a számot. Ezen felül, még az volt nagyon tuti, amikor a "Back in the day" közben a szám vége felé feljöttek az "Óóóóó"-zós résznél a Diamond Head tagjai is. Nagyjából ennyi. Egyet sajnálok a hangzást, (amiért a köcsög keverő ember tehet elsősorban. Ja, egyébként sokszor lehetett is
látni, amikor nem énekelt Mustaine, hogy folyamatosan oldalra kifelé dumált a stuff tagjaihoz, gondolom a hangzás miatt.) de amúgy minden nagyon profi volt és jó, hiszen vettem egy turnépólót, ja, és a már korábban látható MUSTAINE pengetőt is megszereztem a végén! Ez pedig mindent feledtetett, főleg ami a hangzást illeti. De meg különben is, Mustaine önmagában is egy óriási figura, csináljon bármit is, legyen akármilyen a hangja, egy igazi mágus,vérprofi!!!
London Feb 9th set list:
Blackmail The Universe Set The World Afire Skin O' My Teeth Scorpion Wake Up Dead In My Darkest Hour Something I'm Not Angry Again A Tout Le Monde Die Dead Enough Trust Tornado Of Mice and Men Kick The Chair Hangar 18 Back In The Day Sweating Bullets Symphony Peace Sells
Paranoid/Holy Wars
u.i.: képeket is sikerült csinálnom, majd ma még töltök fel egy párat, csak most elhúzok ebédelni!
Rockdetector.com: So what are the reasons behind that decision? Do you think MEGADETH has run its course?
Dave Mustaine: "Yes, I think so. I also think it will be good to let it go on a high note. I mean, even though some people that listened to 'The System Has Failed' didn't really have the same perspective as the fans did, the record is doing good, and the ticket sales for this tour have been really great. I still have a record contract for some MEGADETH records and I have a record contract for some Dave Mustaine solo records. So I'm not going to say that there isn't the remote possibility that there will be another MEGADETH tour or record, because who knows? But for me right now, I'd like to pursue what the future holds for me without the MEGADETH name over my head. I know it's going to be hard starting out all over again, but after METALLICA I started out again with MEGADETH, so I think I can do it again now."
Még talán mindig nem józanodtam ki a boldogság részegségéből! Tegnap éjjel értem haza a londoni második koncertről (2005.02.09.) de egyszerüen nem találok szavakat, ugyanis álmomban sem mertem gondolni, hogy a tavalyi (2004.07.01.) prágai Metallica koncert után (ahol sikerült Hetfield pengetőjét elkapnom!!!) érhet még egyszer akkora szerencse, hogy Dave Mustaine pengetőjét is megszerzem, de ért!!!! Egyelőre ennyi, a képek magukért beszélnek! (Legkésőbb hétfőn majd leírom, hogy milyen volt a buli.)
Ahogy Mustaine mondaná: Good Bye Droogies! :-))))))))))))
Nem tudtok valami jó módszert, hogyan tisztítsam ki az egeremet, mert már idegesít, hogy a görgőt használva olyan irányba indul el a kép, amilyenbe akar? (Ez játék közbe is nagyon dühítő)
Ja, egy kicsit pontosítanék a koncert-képminőségével kapcsolatban: teljes képernyőre rakva azért már nem olyan tökéletes, de egy jó minőségű avi-nak így is bőven megfelel!
Épp most szedem le a 2004. november 24-ei Philadelphiai Megadeth-koncertet torrent file-ban. A file-t ezen a címen keressétek: http://www.vip-torrents.com/
Ha bejött az oldal, írjátok be a keresőbe: Megadeth. Miután kiadta a listát, már csak le kell tölteni a file-t, és elindítani valamilyen torrent kezelővel. (én a Bitcomet-et használom) Sajnos a letöltés elég lassú, de ahogy belekukkantottam, mindenképp megéri.
A felvétel rejtett kamerával készült, de nem túlzás azt állítani, hogy sok mai DVD-n kiadott film elbújhat mögötte, ugyanis szerintem kifogástalan a minősége.
A hang persze nem egy agyonra-átmixelt hangzású, hanem igazi nyers koncert-hangzás. Ennek ellenére - nem tudom, hogy ez a felvevő érdeme, vagy a Megadeth-é, de szerintem - a hangzás szuper!
Mindenképp töltsétek le, kötelező darab! (ez persze beletelhet 1 napba is, mert a torrent-es mutatvány nem egy világcsúcs sebességú letöltést jelent...)
Nézzetek bele, s írjátok le a véleményeteket, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy tetszik Nektek!
Ugyanattól a a belfasti rajongótól kaptam ezeket a képeket, akitől korábban beollóztam egy text-et a Megadeth fórumból. Küldött videót is, de azt nem tudom ide felrakni, bár nem is egy DVD minőség! :-) Főleg a hang nagyon gagyi, mert a digitális fényképező mikrofonja nem nagyon szerette a hangerőt! :-)
Egy belfasti rajongón beírása a Megadeth fórumról:
the gig was great, the crowd were being tits and throwing stuff at Dave and he replied "please dont throw things at me. If you don't stop im gonna have to come down there and kick your ass" that was sooooo cool.
Blackmail The Universe Set The World Afire Skin O' My Teeth Scorpion Wake Up Dead In My Darkest Hour Something I'm Not Angry Again A Tout Le Monde Die Dead Enough Trust Tornado Of Mice and Men Kick The Chair Hangar 18 Back In The Day Sweating Bullets Symphony Peace Sells/Mechanix
Blackmail The Universe Set The World Afire Skin O' My Teeth Scorpion Wake Up Dead Something I'm Not In My Darkest Hour Angry Again Of Mice and Men A Tout Le Monde Die Dead Enough Trust Tornado Kick The Chair Hangar 18 Sweating Bullets Symphony Back In The Day Peace Sells/Mechanix
Dublini "testvéreink" hozzászólása a Megadeth fórumáról a tegnap előtti koncertről:
I have never seen any band as tight as Megadeth were last night. Absolutely incredible for the first night of the European tour. I repeat INCREDIBLE. Everyone was in top form. Dave was in a really cool mood and there was some good interaction with the audiance. Glen nailed every solo and Shawn and James killed. There is no praise high enough for Daves performance vocally and on the guitar.
Big hand to the crowd as well. We raised the roof plus the Megadeth chanting, well cool.
Plus the cryptic clue at the end - Dave wished everyone would drive home safely cause he wants all to be here the next time they come to Ireland. Ok he didn't say it would be as Megadeth but at least another Mustaine tour will happen!!
-----
Wow,
I must say, Ive seen them in 2001 and last night was just amazing, They have got better live, If that's possible ??? !!!! Im astounded, The sound was amazing, Mustaines guitar tone would cut the fucking ears off ya (which it did!!!) Brilliant, The new stuff sounds so much more energetic and heavy live, I love TSHF but it comes across better live, Of Mice and men was breath taking , and they started with Blackmail The Universe, and shit I Think everyone in the crowd started to bang along in unison, it was some site, Shawn's new Cymbal rack is kick ass, but one cant help but wonder if it has been taking straight off Nicks Kit from The Rust in Peace tour .... joking,
It was great to see Mustaine headbanging too, He went a bit mad towards the end of the show, I thought his head was going to fall off.. ha ha
Thanks Megadeth,
You have made my 2005 already, !!! Ill see yas tonight in Belfast !!! Boo yaa,
Kind regards, The Engines of Hate.
----
They got a great reception & Dave got an even BIGGER reception between songs. Everytime he was going to say something the crowd was shouting MEGADETH MEGADETH, It was loud.
B4 BITD (=Before Back In The Day) he was playing the riff slowly & said does anyone know this one, I was screaming me ass of at this point & i swear Dave was looking right at me as i seamed the only person going nuts!!!!!! It was Thrash fast & I really blew my voice apart during this one!!!!
It was such a Buzz & i cant come down!!!! If they play Download this year IM FUCKING THERE!!!!!!!!!
Now im going to bed to replay the whole gig in my head!!!
:-)))))))) majd beszámolok, ahogy azt már korábban írtam, de fénylépet nem biztos hogy fogok tudni csinálni, (bár viszek gépet) mert a jegyre keményen rá van vésve, hogy nem lehet fényképezni, meg hogy elkobozhatják stb. :-(
Tegnap kezdődőtt Dublinban a Megadeth európai turnéja, itt a repertoár:
Dublin setlist:
Blackmail The Universe Set The World Afire Skin O' My Teeth Scorpion Wake Up Dead Something I'm Not In My Darkest Hour Angry Again Of Mice and Men A Tout Le Monde Die Dead Enough Trust Tornado Kick The Chair Hangar 18 Sweating Bullets Symphony Back In The Day Peace Sells/Mechanix Holy Wars
7(!) számot is játszanak az új albumról, ami nekem nagyon teccik! Egy hét múlva megyek a londoni koncertre, remélem addig kitart ez a jó szokásuk! :-)
Találtam egy tuti linket, ahol az összes "re-issued" album számait többek között olyanokat, mint New World Order vagy Crown of Worms stb. meg lehet hallgatni:
King szerintem magában ugyanolyan jókat mulat a mindenkit leosztó interjúin, mint mondjuk én. :))) Imádom a tagot, zseniális figura. Sírva szoktam röhögni azokon, amiket mond. Mástól lehet, hogy nem tetszene, de tőle eleve ezt várom. :D
Nem tudom amúgy, hogy mostanában mi bajuk van egymással éppen. King amúgy tényleg játszott a Megadeth-tel pár koncerten, kisegítő jelleggel úgy '84 körül.
Jó fej lehet ez a Kerry King a való életben! :-))) - Ő mindenkit utál -
Azt egyébként lehet tudni, hogy miért utálja Mustaine-t az átlagnál jobban? Hol gyökerezik az utálat, mert ahogy tudom, anno még King segített a Megadeth-nek a Killing album idején. (persze azóta biztos volt idejük utálkozni)