Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
89-es évjárat nem túl biztató -- állítólag csak 90-tôl szabad venni, mert akkortól jobbak a motorok. Ne kérdezzétek miért, a szerelôk mondták ezt, amikor a 460-ról beszélgettünk, meg a hajdani tuningos ismeretség is. Na mindegy.
Arra lehet számítani a kora miatt, hogy lesz egy csomó költség vele. Ha nem volt nagyon törve, akkor megfontolható -- az egyik legszebb Volvo, szvsz.
Sziasztok,
Ismertetem a 480-as kedvező és kedvezőtlen tulajdonságait.
89-es évjárat, 1720ccm turbó, megy mint állat. extrák: centrál, computer, motoros ablak.
Állapot az Ivancsics szerint: hátsó szilent csere, kormánymű javítás (folyik az olaj 2éve).
Kipufogó hangos.
ami meg lesz csinálva:
szilent, kipufogó, műszaki (mert lejárt). A kormánymű (ivanics mond 50e huf) csak ha muszáj.
Szín ezüst metál, két sárvédő javításra szorul, de nem vészes.
Az ára kb 950ezer, de ez még nem fix.
Egyéb hiba: ingadozik az alapjárat (valszeg sima kontakthiba, javítható, meg lesz csinálva).
Csütörtökön tolom ki a szerelőhöz, addíg a XI ker.-ben van, utána a XVII-ben megtekinthető, ha valakit érdekel.
gurulo!
Sajnos ma vonattal voltam, de így is majdnem kihaltam..
Kemény idő volt lent!
Még a szép lányok is alig bújtak ki az utcákra..
A Virággal mi van?
Akartam betolni egy fagyit az arcomba, de be volt zárva!
Mi történt?
O.Triznyák!
Hogyé van az a 480?
Mindenki rá van izgulva te meg csak húzod az időt!
Gergőnek meg boldog névnapot!
Segítsek valamit a bejegyzéssel?
Hátha tudok valamit gyorsítani.
Volvo-mániához még egy (lehet, hogy már írtátok???): nálam legfőképpen az fordul elő, hogy ha olvasok vmilyen könyvet, újságot, stb a vo-val kezdődő szavakra automatikusan rámegy a szemem. Ez már odáig fejlődött, hogy egy teljesen teleírt lapon szinte azonnal kiszúrom az ilyeneket.
Tegnap az autómániában a manus télleg igen csak elájult az S80T6-tól, élmény volt hallgatni.
Doki,
nehogy má' ne zavazzál, én is megtettem, úgyhogy Te is légy oly jó...
VolvoKlub Magyarország:
A Sz. Gergô kínlódik a bírósággal, sokadszor dobják vissza neki az anyagot.
Beszéltem az ügyvédemmel, hogy mi a meglátása ezügyben, mikor mondtam neki, hogy egyesületet / klubot kellene alapítani, akkor sikítva rohant el. Azt mondja, hogy nincs igazán kiforrott engedélyezési procedúra meg szabályozás az ilyen polgári szervezetekre, ezért ahányszor a süket döntéshozónak eszébe jut valami extra, mindannyiszor visszadobhatja az anyagot. Emlegetett valami egyesületet, amit az ô irodájuk kezelt *hónapokba* tellett, míg keresztülverték a jogászokon az iratokat.
Úgyhogy a helyzet csak kicsit jobb, mint reménytelen, én teljesen tanácstalan lettem, szerintem mást nem tudunk tenni, mint drukkolni a Gergônek, hogy mielôbb sikerrel járhasson.
Na sziasztok. Baromira sajnálom, hogy lemaradtam a taliról, de a júniusi összeröffenésre nagyon rá vagyok izgulva. Engedelmetekkel a logókra én nem szavaznék, az okát remélem nem kell ecsetelnem. Azért szurkolok. Már persze magamnak. :-) Egy indiszkrét kérdés az érintetteknek: megalakult már hivatalosan a VOLVOKLUB Magyarország? Kezd egy kicsit olyan lenni ez az egész mint a rétestészta, nem? Bár lehet, hogy csak én vagyok türelmetlen? A franc tudja. A talira még lehetne:
- tolatva szlalomozási verseny
- tolatva gyorsulási verseny
- szakácsverseny (így étterembe se kellene menni)
- becsukott szemmel való tárgyfelismerési verseny (alkatrészekkel, egyebekkel)
satöbbi. Egyéb hülye ötleteim is vannak még.
Csókol mindenkit
a doktor úr
Majd' elfelejtettem:
Tegnap nagy élményben volt részem: Egy haver felajánlotta, hogy kipróbálhatom az autóját. Egy Audi V8 quattrot! Nyomtam is neki az egérúton rendesen, alig tudtam kerülgetni a téglákat az úton! :-))))
Volt tegnap az autómániában az S80 T6 tesztje. A német-párti hírnevű újságíró nagyon odavolt tőle, nem is említett egy hibát sem. Fülig érő szájjal ecsetelte, hogy mennyire jól megy a gép, mekkora baromi hely van benne hátul is (19x magas a ficek!), és milyen ergonómikus minden. Télleg szép volt az a nyócvanas! Az újságíró meg is jegyezte, hogy hazánkban a német autók megítélése romlik, mert hát kik ülnek Merciben meg Bömösben. Ezzel szemben a szerény volvo főnyeremény diszkont áron! :-)
Nemtom ebben, vagy a karikakettőn volt-e, hogy hogyan szállítják az autókat. Annak az elején voltak bevágások a volvo crash testekről, volt olyan is, hogy egy újat a régi 700-assal koccantották. A szállítás útját is egy volvo páldáján követték, hát télleg rendesen be van csomagolva.
Ezt tudtam is, én láttam a negyvenest 'zsír' új állapotában, belül minden karton meg fólia volt...
Hi, Triznyák! Mit tudsz arról az eladó 480-ról? Mikori, milyen motor van benne, hányszor törték már a seggét? ( az a lexebb része)?
Ja, és hogyé' mongyák?
A guruló
Bolas: Üdv néked, remélem van a járgányodban klíma, mert ma itt legalább 30 fok + ÁFA lesz.....
Ja majd elfelejtettem,
a Porsche-val kapcsolatban.
A 480-as VOLVO sem egy eccerü kis szerkezet,
megy mint az atom. Itt áll egy az udvarban
ha valkit érdekel. ELADÓ !!!!!!!!
Hali mindenkinek,
ismét itt triznyák bácsi. Bocsesz mindenkitől az eltűnésért, csak az elmúlt időben munka mellett földesúri tehendőimet kellett gyakorolnom. Szóval van egy telkem Sóskúton a pincesoron, és már fel akartak jelenteni a gaz miatt. Most már viszont lehet terepgyakorlatot tartani a VOLVO-kal.
Más
Az enyém nem bálna (760GLE kombi csak hogy ne kelljen visszalapozni :-)), hanem tehén. De csak úgy kedvesen.
Az a baj a nyári találkozókkal, hogy én oda szívesebben megyek motorral, mint kocsival.
De azért sajnálom, hogy lemardtam a buliról.
Logo:
némelyik olyan fradi-szerű nem?
Most ennyi, de még maradok.
Ez a sárkányeregetés szerintem olyan dolog, hogy ha az ember egyszer rendes szelet kap, és belekóstol az élménybe, akkor jó eséllyel rabjává válik.
Pár hete Zalában elvittem apámat is a Kandikóhoz eregetni, hát látni kellett volna az öreget, 65 éves fejjel úgy örömködött, mint egy gyerek, hangosan kurjongatott és vigyorgott, mint a tejbetök.
Amikor ilyen dög meleg van, a szél csak arra jó, hogy szívasson, az csak elveszi az ember kedvét. Talán legközelebb sikerül, a jó szelet ki kell fogni. (Hidegfront elôtt és után szokott működni...)
Kissé hosszúra nyúlt a nap, most tettem le a lantot.
Programok:
Már gondolkoztunk rajta. Lehetne példul szervezni:
1.
Gyorsulási versenyt, persze nem a hagyományos gépi erôvel izomkodóst, hanem olyant, ahol mondjuk ötven méteres távon kellene minél gyorsabban végigtolni 3 embernek a Volvot.
2.
Alkatrész-felismerési versenyt, több kategóriában, oldalborda szinttôl a profi szerelôk szintjéig.
3.
Szépségversenyt, korosztályonként.
4.
Hibaelhárítási versenyt: a kocsit "titokban" elrontja valaki, a tulajnak meg be kellene indítani -- idôre. (Meg lehetne nyerni az ügynek egy-két márkaszervízes szerelôt...)
5.
Szlalom?
6.
Több most nem jut eszembe. Azért összeszedhetnénk minden kreatív energiánkat, és kitalálhatnánk valami jó pogromot. Segítsetek Ti is!
Még nem kaptam szavazatokat a távolmaradóktól. Vagy ide írjatok be, plíz, vagy dobjatok egy emilt...
A taliról hazafelé elkezdett az Egérúton a lámpától tolni egy audi V8 (a régi 4.2-es V8, az A8 elôtti). Egészen 160-ig gyorsítottam, tovább nem mertem, mert bár tök üres volt az út, féltem, hogy leesik a Volvo az aszfaltról abban a hosszú kanyarban. Én a külsô sávban nyomultam, az audis csak akkor sorolt át a belsôbe, amikor már látta, hogy nem tolom tovább, addig a Volvo seggében lihegett vagy másfél méterre. (Mit kötözködött, nem tudom!) Egy ideg kacérkodtam a gondolattal, hogy felvillantom a hátsó ködlámpámat, vajon mekkorát buktázik, de aztán inkább békén hagytam. Szóval átsorolt a belsô sávba, de az az ív már túl szűk volt neki, és elkezdett sodródni. Láttam az arcát, eléggé meg volt ijedve. Meg kell hagyni, szépen korrigált és egy ideig sodródva tartotta a kocsit az íven, viszont alig tudott megállni a következô lámpánál. Manôverezni már nem volt helye, szépen beszorult egy távolsági busz meg egy trabi közé, a Tétényi útnál már vagy 10 kocsival lemaradt.
Tök érdekes volt látni, ahogy keresztbe fordulva sodródik a manus, nem gondoltam volna, hogy az a quattro elôbb elveszti a tapadását, mint a Volvo.
A guruló,
A ferihegyi sárkányeregetést hivatalból ellenzem :-)
Dave,
Hi! Gondoltam, hogy a sárkányeregetés tetszett, mivel lore, fargo, Géza meg én rohangáltunk a domboldalon.
lore,
Való igaz, hogy idejekorán meghirdetett vonzó programokra van szükség. Mit mond lorené, véleményed szerint milyen programokat kellene szervezni;-))
Végre ide is bejutottam!
Nektek nem fordult elő mostanában, hogy nem, vagy csak nehezen jutottatok el az Indexre?
Nekem szinte minden oldal bejön, kivéve ezt.
Nem értem.
Mindegy.
Lényeg a lényeg!
fargo!
Nagyon tetszett a Volvo Vírus lista..
Rám mindegyik passzol, kivéve az építkezéses téglát.
De lehet hogy mostantól már azt is másképp látom..
Csodálkozom, hogy lore srác nem emelte ki külön a 4. pontot és nem ajánlotta rögtön a figyelmembe.
Hogy lehetséges kedves lori-fári (bocs!) hogy ezen elsiklott a mindig is oly nagy mértékben jelenlévő és mindent azonnal megpillantó figyelmed, amelynek ebben az esetben helyt kellett volna állnia?
Sajnálom, hogy kimaradtam az eregetésből (sárkány és szivarfüst karika..) remélem legközelebb több időt tudok veletek tölteni.
Hpg!
Mondd mire vagy kiváncsi?
Miben segíthetek a 740-el kapcsolatban?
Holnap megyek-jövök Szögedre, szóval külön üdv gurulónak!
Szeged és Volvo rulez!
Na megyek tanulni, mert holnap beégek..
Dehogy vagy szégyenben, szép az mindenhogy! Formája örök, kitűnik a forgalomból. (amikor hátranéztem először az Amazont szúrtam ki mindig, vonzotta a szemet. lorené is ezt mondta, úgyhogy merem én is! :-)))
(Akinek nem ismerős, Dave az Amazonos fickó, aki még szép logókat is gyártott.)
Igazad van, programokat kell gyártani. Engem mondjuk nem rettent el pár óra láblóga a klubtól, de talán másokat, újakat igen. Szal igazad van, igaz, hogy ezt az Ádiék is tudják, így készülnek.
Tetszett a sárkányeregetés? Legszebb öröm a ... söröm! :-))
Ja, ifjú feleséged beígérte, hogy a következő talira kivakszolva érkezik a zöld szépség!
Üdv Mindenkinek!
Gondoltam tiszteletemet teszem a tisztelt Klubtársaknál.
A szombati kirándulás szerintem is JÓL sikerült.
Jó társaság,remek Autók,kifogástalan
idô,minden megvolt.
Ja,és a sárkányozás TÉÉÉNYLEG tetszett!
A júniusi remélhetôleg még jobb lesz,és még többen el tudnak jönni.
De szerintem gondolkozni kéne jó programokon.Mivel más az ha elmegyünk valahova,és
más az,ha egy helyen vagyunk végig.Nem szabad,hogy az emberek akár egy kicsit is
unatkozzanak.Mert igy lehet,hogy aki elôször jött el,és még senkit sem ismer,legközelebb
már nem lesz olyan lelkes.Vagy rosszul látom a dolgot?
De azért VOLVO és júni.3. rulez!
Hi all!
Köszönet a hurrákért.... Egyébként este 8-kor már Szegeden voltunk...
Szerintem nagyon cooool volt, azért a sárkányozást sajnálom.... Nem lehetne legközelebb az egyik ferihegyi gurulóúton eregetni???? (csak a szakmabeli topictárs miatt gondolom...) Biztos jó nagy kavar lenne belőle.... :-)
Volvo love vírus 13: Azt veszed észre, hogy legszebb szerved arra a bizonyos jelvényre kezd hasonlítani... jobbra felfelé húz, és a végére egy nyilacska nő.....
A problémát helyileg a gyertyák csereberélésével próbáltuk orvosolni, a gyertyakábellel nem volt gond, de a gyertyák közül néhány már csúnyácska volt, úgyhogy valszeg ez (volt) a probléma. Hazafelé is néha-néha rángatott úgy 1500rpm körül. Egyébként 2 hengerrel is ment (az már más kérdés, hogy hogyan)
Kösz az infót, de mint azt már te tudod, engem főleg a 123-mas érdekel. Én csak azt írtam, amit kiírva láttem. Kösz mégegyszer, és örülök, hogy támogatod a volvókat.