Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
hali,
mielőtt meghalok (nagyon szarul ézem magam, hagydmá abba lore!)közlöm veletek, hogy nekem a gumisom szokta eldönteni, hogy milyen kerekeket tesz fel. Nehogymán ezzel is én szaszeroljak!
Templar: uszony rulez, mivel a család búvár, van belőle dögivel. UV zöld jó lesz, vagy a hagyományos feketében hiszel? (nekem egy zöldet már lenyúltak a kocsiról tavaly....)
All: pislantsatok ide a Lali Király VOLT autójára! www.atveres.com
Szóvel akkor csak 2 adag halászlé kell???? Nem hiszem el... :-(
Mielőtt elhatároztam magam, hogy milyen gumikat szereltessek fel, hát alaposan körülnéztem.
A Nokian mellett nem csak az ára miatt döntöttem (mislenhez képest fél áron adják).
Elolvastam egy csomó svéd tesztet a neten, meg újságokban. Mindenhol az elsők között végzett. A különbségek hajszálnyiak voltak mindenhol. Bár csak 0C alatt keményedik fel ellentétben a többi nyári gumival, amik már 7C alatt kőkemények. Vigyázni kell vele, mert jégen szinte használhatatlanná válik. Szerintem jó vásárt csináltam vele, ajánlom másnak is.
Hídkő sokszor leszerepelt, a másik nagyon halk, de a vízen könnyen felúszik.
A Hakkapelita magyaruul azt jelenti: Hólovag. Nincs is nagyon vetélytársa, egy kivétellel Hídkő Blizzakk (de azt csak a skandináv országokban árulják). Télen mislen van a kocsimon (max 160km/h), tehát majd irigyen integetek…
Végre egy vélemény a Nokianról. Tényleg ajánlod? Akár egy mislen vagy 'hídkő' helyett is?
Ennek van köze a Hakkapelita finn márkához?
Az enyémmel lehet, kemény 2110es vazzeg!
lore
A hír igaz, de nem a VW a vevő, hanem a Daihatsu és nem az audiba olvasztják, hanem a Daewooba.
Egy kis reklám:
Gumik 195/55 Nokian NRV Különbség a gyári szerelésű Goodyear Eage Touringhoz képest ég és föld!
A Nokian halkabb, szinte eltűnt az összes futómű felöl érkező zaj. Kifejezetten jól kormányozható a kocsi. Vízen jobban tapad, mint az elődje. És ami szintén fontos Olcsó. Sajnos egy hibája azért van. Nem lehet vele telefonálni.
195/60 gyári felnin belóg a doblemezbe.
kiemeltem 10mm-t, (pogácsa)ekkor meg a sárvédő darálta kivül. Sebaj a flex megoldott mindent, most már 5en is beülhetnek.
Igy jár az aki nem ért hozzá.(Én pl)
Michelin MXV3A
Aki nem értette volna Inner Circle kollegával folyó párbeszédet:
IC a volvosoknak kedveskedett egy képpel, igaz amolyan IC-s megjegyzéssel ('A Szépség és a Szörnyeteg... vagy inkább a Páratlan Páros?')
:-))))) Kinek a pap....
Szal itt a kép, melyen szvsz Zarquon kollega gépe is látható a háttérben:
Macsek,
majd elfelejtettem. Morzsaporszívódtól ne próbálj
megválni! Ígértél nekem egy morzsaporszívózást.
Azóta is arról ábrándozom, hogy egy hodvilágos
nyári éjjen, Te, én, az autóm, meg a morzsaporszívó,
fenn a Jánoshegy tetején... És csak porszívózunk,
meg porszívózunk.
Triznyák
aki sose volt "porszívó", és a füvön is inkább jár.
Kivétel erősíti a szablyát...
Hali,
naggyából végeztem a dógaimmal, úgyhogy itt. Kicsit a halálomon vagyok. Ugyanis fáj a torkom, fázom, ráz a hideg, aztán meg verejték, meleg, fejfájás etc. Ezennel kéretik mindenkitől a Triznyák alaku voodoo bábuk békénhagyása, mer nem érek rá beteg lenni. HALLOD LORE????!!!!!
Műveltségi vetélkedő:
Mit kérdeztek? Szvsz amit nem tudhacc: hogy kell krumplit pucolni, villanykörtét kicserélni, villamoson jegyet lukasztani... Ilyen kérdések vótak?
Őszinte leszek: fogalmam sincs milyen méretü gumik vannak a zautómon. A nyári az Gislaved (made in sweden), és állitólag ez az eredeti gyári volvogumi. A télit nem tudom -a tipust sem. Sajna kicsi az agyam. De ez a lore! Szerintetek milyen ember az ilyen, aki minden autónak így tuggya a gumijait. Kérdés: lore, szomszéd milyen gumit használ télen/nyáron? És a felesége? És a másik szomszéd? És Fargo? És én? Na mond már, ugyis tudom, hogy tudod...:-)
Macsek,
gratula a megfijjatalodott autódhoz. Akkor most kb. egyidősek vagytok nemdebár? Vagy még mindíg ő az öregebb? városban nem ötvennel lehet menni, hanem ötvennel szabad menni. Qrva nagy különbség. És nem mindegy, hogy azt mennyi idő alatt éred el. Szerintem te sem engeded föl a gázpedált ötvennél...
Igazad van:
98ban vettem 4db új BORBET CF 14 collos felnit a Mozaik utcában + 4db 185-ös Sava Exact gumit. Akkor astrára vettem, szal opelekre jók, de pl. fiatra nem.
Van még plusz egy alig 5e km-t futott Sava gumim, mert gyorsan vettem a sérült helyett egy újat, de kiderült, hogy csak egy textilszál szakadt el benne, szal vulkanizálták (egyébként a késsel kiszúrt gumikat is tudják vulkanizálni, szal ez a sokkal kisebb pár milis vágás szvsz nem volt gond) és most okés.
A felniket a járdás horzsolások látszanak javítva még nem voltak, csak a kátyúzások után felszabályozva a Joóbnál (belső peremén enyhe deformációk).
A felnikhez természetesen megvannak a kerékagyszűkítők és a hosszabb csavarok is + egy kerékőr-garnitúra.
Akivel beszéltem eddig az aszonta, hogy 80 alatt ne adjam, öcsém akár be is vállalná ennyiért, mondván ez a minimum amennyiért el tudja sózni.
Szasz LOre!
Igérem nem happolom el a 3000-t macsek, elöl és ha nem dumálsz annyit akkor nem is fogjuk elbalfaszkodni :))
Figy , szolok havernak az Opel gumi ügyekben , de elkéne küldened emilben mégegyszer , hogy milyen , és mennyiért! Vagy szerintem végül is ide is beirhatod hátha más is talál rá vevőt!
Na bye :)
Ide se tegnap írtam utoljára - nem baj, Volvo még mindig rulez, ha nem is az lett végül.
GTV ülést tudok adni, van raktáron, a "repülőalfából". De szerintem jobban jársz az Opel / Volvo gyárival. Nem rossz azért, főleg 26 évesen (kortárs a láthatáron! :))) ).
Általában a BME-nél szokott lebzselni a GTV, de a múltkori volt az első eset hogy egy gyönyörű 480-as illusztris társaságában. Elolvadtam, mikor megláttam a két szépséget. Az utcában a legtöbb parkolóhely foglalt volt, és állt két autó. Pont. :)))
Ja az F1 fórumban meg hülyeséget írtam, "gyári turbó"... értsd: gyári tuning. Szép darab az a gép, gratula Zarquonnak, akivel ha minden igaz még egy karra is járok! :)