Aha. Na nálunk a családban nem sokan értenek a zenéhez. Egy-két unokatesóm van, aki zenét tanult, de elég hamar abbahagyták... Eddig enyém a rekord, ha jól számolom 9 vagy 10 év...:)
Hú, ennek nagyon király a hangszerelése, meg a dallamvilága!!! Na, ezt télleg meg kell hallgattatni Lóriennel, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondana...
Ilyen zenét nem sűrűn hallgatok, de ahogy elnézem, ez nagy valószínűséggel változni fog...:))) Harpokratesz, Te honnan ismersz ilyeneket???
sokkal érzelmesebb, költőibb, mint a jpop. itt nincsenek brutál dolgok, de tud kemény és dögös lenni.
Hongkongban ugyanis a kantoni nyelvet beszélik, ami egyfajta kínai nyelvjárás, annak ellenére, hogy a mandarin a hivatalos kínai nyelv. ezért canto.
egyébként ilyen:
és most a legnagyobb kedvencemet raktam be neked, aki eszméletlen cool, dögös és sexy, lelke is van, és még értelmes is. olyan pasi, amilyen a nagykönyvben meg van írva.
megnéztem a tévés szereplését, ilyen idióta talk-showkban csak idiótán lehet viselkedni és idióta kérdésekre csak idióta válaszok adhatók. persze teszi ezt halál komolyan:)
Hogy G. milyen idős, s hogy miért övezi oly' nagy titok-fogalmam sincs.
Egy-két japcsi rockzene európai árakon kerül forgalomba mostanság , nyilván attól még Magyarországon nem lehet a cdboltba besétálva beszerezni, de internet által megfizethető áron, igen. Eddig csak horribilis japán áron adták.
Yahoo-val nem kisérletezem, én sem értek hozzá, meg különben is utálom. egyszer már elrabolta a leveleimet, azóta nem írok rajta.
az IMBD adatbázisa szerint Gaku-chan, alias Gakuto 1971-ben született. honnan tudják, ha titkolja és még a rajongói sem biztosak benne, mert vagy '73, vagy '74, vagy ki tudja.
ő Ázsia egyik legnépszerűbb, legtöbb lemezt eladó popbálványa, aki egyben színész is, és a legszebb ferdeszemű fiú. vele indítottam itt a topikon a kedvenceim listáját.
így van, letölthető fájlcserélőkről. aki meg tudja tenni tegye meg, én sajna nem:(((
(nincs otthon gépem, munkahelyi gépre pedig nem engednek fcserélőket feltenni (jogos)).
úgyhogy marad a DVD beszerzés, egyébként is azon kell nekem.
netre szinte senki nem teszi fel a zenéit, ami érthető, de néhány szám azért lehetne.
a japánok ebben nagyon fukarok, van olyan canto-popsztár kedvencem, akinek teljes albumai vannak fent, és mégis veszik a lemezeit tucatjával. hozzáállás kérdése is az egész.
"szerintem le is lehet tölteni bármelyik filecserélgetö progival, me' szoktam látni sokfelé~ "
Nekem nem jó az netem nagyobb méretű letöltésekhez, de ha neked igen, akkor hajrá! Gacktot sem a normál netes oldalakon érdemes keresni, hanem fájcsereberélő helyeken, amik kész kincsesbányák ezügyben.
Igen-igen, a koromból kifolyólag régebbieket nem ismerek...:)))
Hmmm, ez a Kampec Dolores határozottan tetszik, belehallgattam pár számba, és szerintem nem rossz... Egyediek. Ez a jó a PUF-ban is például, hogy annyira más a zenéjük, minden alter zenekarnak vannak sajátosságai, olyan jellegztes dolgok, amiről fel tudod őket ismerni.
Szóval formálod itt a zenei ízlésem!:) Viszont Te is halgass meg pár PUF-számot, mert tényleg nagyon jók!!! Az a baj, hogy a honlapjukon csak 4 szám van fönt, abból egy feldolgozás, egy sorozatfőcímzene, + két olyan szám, amik nem kerültek föl lemezre, szóval nem épp a legjobbak...
Amit láttál, a kosztümökből és az előadásmódból kifolyólag :visual kei. Akárcsak a Malice. Zeneileg viszont nem lehet összehasonlítani 2 együttest. S a Malice-nak is vannak mindenféle zenéi, korszakai , lemezről lemezre más.
Amit tudok:
1996 Voyage
1996 Ma cherie (kislemez)
1998 Merveilles ( rajta Le Ciel)
-ezek lágyabbak , Gackt az énekes
2000 Bara no seidu
2001 Gardenia
2001 Beast of blood ( kislemez)-klippet találsz az ld 50-en, de többször nemreklámozom ezt az oldalt. Nézz körül, csak 3 oldalnyi visual kei van, s a bulvár rovatban van két Gackt Utában tévés szereplés, amikoris nevetségessé teszi saját magát. Sajna a formátuma miatt nem tom megnézni.
Hihi, ezek a Music Station-ös japi tvszereplések olyan megmosolyogtatóak, főleg ha egy vad rock zenekarról van szó. Vagy a profin megcsinált videoklipp, vagy a koncertfelvétel a jó....de ezek a tévés cuccok..áááááá:-))))))
Nem is az a legbosszantóbb a médiában, hogy japi zene nincs, hisz na és. Francia zenével sem ostromozzák a tvnéző-rádióhallgató élőlényt.
.....
Nos, arra akarok kilyukadni, hogy felsoroltátok a kedvenc MAGYAR zenekaraitokat, többé-kevésbé ismerem őket, a nagyját csak névről. De nem az a lényeg, hogy az én tudásom mennyire hiányos, hanem az, hogy a hazai média elhanyagolja a saját művészeinket, alkotóinkat. :-(((((((
És ez esetben nem nyugtat meg a szlogenem, hogy "aki keres az talál", hisz itt élek, s elvárom, hogy a média jelentős része "rólunk" szóljon. Bár van egy másik szlogenem is:" mennyé el koncertre". :-) Nyilván ti sem a tvből ismeritek a Kampec Dolorest, de most csak mondtem egy példát.
Na , bocsánat a szaggatott okoskodásért , de ...de ...de ...ez most így kerek.
hát ez az, ahhoz hogy japán filmek, zenék, stb. mehessenek nálunk, nem lenne elég a piroskarika, ki kéne találni egy magasab korhatárt, pl. 24, de még akkor is emészhetetlenek lennének a mi gyomrunknak és agyunknak:)
HÁT NEM SEMMI, elég brutál, de nem primitív! (ezt most lehet jó és rossz értelemben érteni):)
gondolom a Malice Mizer nem ennyire vad...
inkább punkoknak tűnnek. a másik klippet is megnéztem róluk, a tévés szereplést.
Gackt után kitartóan kutatok, eszméletlen sok lapot lehet találni, rengeteg fotóval (WOW!), de nekünk zene és klipp kell persze.
szerintem ő is nagyon imádnivaló pasi:)) az IMAGE-e is baromira tetszik, nagyon jól fekszik neki minden. szerintem NEM IDOL (ez hülyeség), de erre majd később kitérek, ha kicsit jobban megismertem.