Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Itt máá döglenek a szúnyogok annyira OFF vagyok.
Nem mondom, munkás volt, de csak kiderült, hogy Nagytartja, meg a többi fontos adat.
Szóval 3.-án jövök.
99%
Igen, egypárszor láttam már és a kulináris élvezetek istenének is hódoltam már vele. Akkor mellettem is jól mutathacc :-)))
Ez már olyan halpaprikás-szerű, nem? Megáll benne a kanál?
A holnapi ebéd Bolas-partyvá nem terjeszthető ki, most beszéltem véle, tanul ezerrel, holnap kéretik neki szurkolni! Volvos görcs nincs, úgyhogy audis görcsben lesz a gyomra...
lore
Nemnem... Szép, egészséges méretű harcsaszeletek nem törpeharcsából, közepes vastagságúra. Vizet pedig alig öntök alá. Egészen más íze van a dolognak, ahogyan kicsit párolog, besűrűsödik a finom borocska. Nyammm...
Mi Fargo kollégával renceresen szoktunk együtt hódolni a kulináris élvezeteknek. Ehez még tudni kell, hogy úgy nézünk ki egymás mellett mint Stan és Pan. Ha pedig találkoztál már vele, akkor tudod hogy nem ő a vékony.
Előferdült nem egyszer, hogy leadtuk az étteremben a rendelést, majd megkérdezték, várunk-e még valakit. :-)
A lényeg, hogy én nem paszírozom. A más halakkal való vegyítés télleg jó. A harcsa is okés (a törpe majdnem csak szálkából áll, valóban) de a csuka sem semmi. Komolyan ennyi bor belemegy? Én max. fél pohárral rakok bele, igaz, hogy 10 perccel a vége előtt, így van íze és a legenda szerint egybemarad a hal.
Volvotopik szakácskönyv készül... úgy tudunk beszélni néhányan a kajákról, hogy nekem öröm olvasni (fargo ebben verhetetlen :-). Ja, enni is ilyen emberek mellett jó! Ezt is tapasztalhattam...
lore
Na én pontosan úgy szoktam gyártani, ahogyan kedves apósod teszi. Egy pillanatra el is gondolkodtam, hogy én lennék-e az, de rájöttem, hogy csak nagyanyám Pécsi ráadásul még lányom sincs. Tehát a dolog kilőve.
Tudod én csak az alapot csinálom növényevő halból, azt is jól általpaszírozom a paradicsommal együtt, a fölös darabokat meg odaadom a macsekoknak. A darabhalak már harcsából valóak. Valahogy jobb az ízük és kevesebb bennük a szálka. Hagymából meg mindenbe dupla adagot szoktam rakni. Egy bogrács halászlé készítéséhez pedig egy palack vörösbor szükséges. Ebből minimum kettő deci a szakácsnak... :-)
Oya
aki imádja a hasát, de hálaajóégnek nemláccik rajta
Gyere holnap sztékhauzba aztán kitárgyaljuk ezeket a bajaiakat (akik lorénak végtelenül szimpatikusak!). A halászlé akkor halászból van téves. A Jókai bableves se Jókaiból van és a rántott hús se rántottból.
lorené Pécsi. Apósom kevés lével, fél pohár borral, paradicsommal, zöldpaprikábal és dupla adag hagymával bolbondítja a löttyöt, az is állat! Elneveztem szekcsőinek (ott kostoltam először).
Guruló,
3 különböző fajta szakszóm is van. Időm az ami nincs.
Megvan még annak az uszonynak a párja. Nem sajnálnék érte egy jelentősebb összeget:-)
lore,
A kettesvolvós melléküzemág is készül a tanálkozóra úgy tudom.
Én is láttam a hosszú hetest. Nekem nem kéne, állandóan tépelődnék, hogy most hova üljek.
Nem maradt el Bolas üdvözlése, én ettem ebből az alkalomból is.
Bárki bármit állít, a bajai halászlé szerintem is nagyon dögös (írhatnám, hogy rulez, ha nem útálnám ezt a szót) szívesen felmérném lore képességeit ezen a téren.
deriYoj,
Mindenképp gyere el:-)
Járt már valaki abban a nagytarcsai autósmoziparkolóban?
Jóvanna. Tudomén hogyan híjátok ti bajaiak -nyelvtanilag teljesen helytelenül-a hallevest. Merugye, ha a ugye az almalé almából, a paradicsomlé paradicsomból, a halászlé meg halászból készül. Ezitten pedig a verdikt kérem szépen.
Habár ha jobban belegondolok ez utóbbi megoldást jelenthetne a manapság jelentős "több a halász mint a hal" problémára :-)
Különben is. Nekem egy halászlében -ha ragaszkodunk a nyelvtanilag sajnálatosan hibás értelmezéshez- igenis harcsa legyen, meg ikra, meg apróhalból jó kis alap, meg még ikra. de sok. Meg erős zöldpaprika apró karikákra vágva.
De azért ha saját készítésű étket készítesz bográcsben és kedves nejed saját két ügyes kezivel készíti bele a tésztát, talán hagyom magam meggyőzni... :-)
Oya
Aki má' megint úgy néz ki, mintha kötözködős hangulatban lenne pedig mégse.
ui:Megest idehalok egy kis krumplis prószáért. Vagy a nagyapám (szegényt isten nyugosztalja) sültkáposztáját is megkóstolnám eúgy egy teljes lábosnyival.
Ja, a Gyula, a taxis barátom, akit még a Siposba is úgy könyörögtek oda, hogy fôzzön már nekik halászlét, szóval a Gyula azt mondja, hogy olyan a halászlébe a tészta, mint 7-es Volvoba a Bontex tuning :-)
Ott leszek vazzeg, és megeszem elôled az összes gombás steak-et. Csak egyeztessünk, hogy összefussunk -- nekem ebédtájt lenne jó, mert este már pakolok.
Egy negyed bajai származásúnak sose ródd fel, hogy a halászlében (NEM halleves) metélt van! Azérmer meglincselnek! Lófej tudod... :-)) Szal bajai halászlé rulez, aki szerint nem, az meg nem kostólta. Majd szervezünk egy szűkebb kostolótalit, aztán bográcsban máguskodom nektek bajait, lorené meg gyúrja a tésztát, mind a 20 ujjatokat megnyaljátok utána!!
fargo,
akkor stippstopp holnap a Steakhauzban kajolok, de ha nem vagy ott akkor te vagy az áruló!! :)
Igaz, igaz, bár ha anyámra rájön az "újíthatnék", akkor érdekes vegyi fegyvereket tud kikísérletezni a konyhájában. De a krumplis prószájának nincs párja.
lore
Ti bajaiak nem általlotok mindent elrontani a metélttésztával?
A kedvesem édes jó anyja is beletuszkálja folyton a hallevesbe, a bablevesbe meg mindenbe én meg alig győzöm kifékezni. Bezzeg fatornyos kishazánkban nem csinálnak ilyen galádságot. Igaz Fargo?
Fargo>
Vazzeg szegény ember. Mellesleg, ha kicsit kevésbé szemfülesek a szembejövők, mi se úsztuk volna meg ennyivel tavaly.
Mostakkor legalábbis 2 db. születésnapom van évente?
nem javíttatom, mert nincs rá idôm, meg ha csak félgôzzel megy, akkor talán nem hajtod szét, mire hazaérek. Most hogy felemlegetted zingetôsdi szokásidat, lehet hogy behegesztem a kéziféket.
Hallottad, hogy ma meghótt egy embör ott, ahol tavaly februárban flippereztünk?
lore:
Ha még mindig éhes vagy, akkor nosza, menjünk el Érdre kajolni. Elvisszük az Oyabanyát is, jó fej és nem kákabél, annak ellenére, hogy alig 32 kiló. Csörögj rám, ha OK, én is dög éhes vagyok. Viszont kocsim még nem biztos hogy lesz, úgyhogy megint vonszolnod kell a seggemet, hacsak Oya nem visz el minket a céges Totoyájával -- azt meg jól lefikázzuk, piha.
fargo
aki szanaszét renderelte az agyát az elmúlt 3 napban, meg ma is szopatják az ügyfelek, meg enni sem volt ideje, mert mikor elindult, hogy belinkeljen az arcába egy Gombás steaket, akkor bemondták a rádióba, hogy ne menjen arra, mert halál volt az úton, és lezárták :-(
Lacka,
a tali június 3-án lesz, délelőtt 10 órakor találkozunk a Bp. és Nagytarcsa között található autósmoziban (Nagytarcsához közel). Ott lesznek programok, büfé stb. amíg jól érezzük magunkat.
Ádi (elnökúrpajtás) küldött egy mailt a taliról. Akinek nem küldött az még nem regisztráltatta magát, a tali erre is remek alkalom.
Tehát lesz gyorsulási verseny (amolyan vóvós), alkatrészfelismerés, kvíz stb. Lehet családot hozni, kutya-macska (007) nagyi stb..
Gyere!
Héy, aki csak autóhiány miatt nem jönne az írjon! Mindenkit felszedünk, kevesen mennek teli kocsival!
olyan limuzinokkal járnak az itteni taxisok.
szembeforditott kanapék hátul,frankó lehet.
még nem utaztam benne,majd egyszer kirendelek egy ilyet :))
sajnos nem emléxem ki járt innen volvo vásárlás gondolatában.a 85-86-os évjáratú 740-eseket itt 300 000 forinttól (10 000sek) már lehet találni.
elég kevés az extra általában az ilyen bálnákon de ha jól gondozott példány, nincs egy szál rozsda se rajta.(legfeljebb az alvázon alul)
nem tudom az évényben levö magyar behozatali törvényeket,és azt sem mennyibe kerülnek az ilyenek otthon(lehet hogy ott olcsóbb?) de szerintem megér minden koronát mert ennél jobb 15 éves autókat nem lehet találni,ezek az örökkévalóságik elmennek.van amelyiknek 300,400 ezer km van az órájába és megy mint a szélvész.(van ismerös ilyen paraméterü volvóval,tanusithatom)
Asszem valami GAA-*** volt a renccáma. És valszeg. csak korábban használták diplomatákok szállítására. Nem úgy nézett aki a sofőr, mintha ilyesmire szógálna. De minden lehet.
Jól visszaolvastam az előző hozzászólásomat. Lassan át köll keresztelkednem Fülligh Jimmyre. Az ő stílusába talán belefér az a brutális mennyiségű (nem szándékos) elgépelés.
Oya
Fijjugg!
Esz ety naty bozzorgany! Ja ez nem az a levél.
Sz'al egészen idájig gálya hegyek voltak kora hajnaltól (még alig pitymallott mikor keltem) kezdvést. Ellenberger reggel egészen különleges élményben volt részem.
Mit gondoltok mit láttam? Eelmondom, mer ugyis csak költői kérdés volt. Piszkos Fred barátom mesélte, hogy nagy írók ilyent is szoktak tenni az irománnyaikba.
Szóval láttam egy 740 GL gépjárművet, szép diplomatakék színben. Először hátulról. Kicsit gyanús volt, és mivel Oya bácsi nem kifejezetten a lassan, megfontolt haladásáról híres ezért aztán megtekintettem oldalról, majd a visszapillantó tükörből is.
Aztán bevártam. Ugyanis csak utólag durrant eszembe, hogy igen érdekes volt, tekintve direkte is az ajtók számát. Nem csak első kettő, meg hátsó kettő hanem direkte középső kettő is volt rajta és volt vagy olyan gosszú, mint egy fél villamos.
Szegény sofőr meg először nem tudta, mitől esett ki a szemem...
Repülőnap meg nagyon rulez volt. Annak ellenére, hogy Fargo megetetett, hogy majd jön und találkozunk aszt nézünk együtt jóféle gépmadarakat aszt mégse jött el, meg leégett a képem, meg 400Huf volt egy sültkolbász 1 szelet kenyérrel, meg 240 egy pohár dréher jó volt. Kifejezetten. Szombaton hatalmasat derültem, amikor bejelentették a Drakkenre, hogy "a Volvo ekkor-és-ekkor kezdte mag a gyártását", holott Saab az istenadta, dehát ugye úgy hasonlítanak ezek a svéd autógyárak egymásra mint egyik tojás a zsömlére.
Nnnna... Viszonthallásra.
Oya
Fargo
Gyógyíttatod már az autódat, hogy tuggyak jól zingetni vele jövő héten? :-)
2651. hsz. ami az 5-ikem zsinórban, hacsak CYRUS nincs a láthatáron, mer ő mindig az enyéimbe ágyazódik!
Bolas,
adagolóshoz mikor mész? Ne halogasd fijjam, meghálálja! Mutti fizeti a Bálna nóziját, vagy nem ő volt a hunyó?
TRIZZY,
merre vagy te helyileg (tom megnézhetném, mert küldtél vmi hómpédzset, de lusta vagyok, meg modem...)? Csak, hogy tudjam, hogy idő alapján optimalizálva az útvonalkeresést, felezőnél kávézzunk!