Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
A Corában vettem meg a heti autósújság termést, otthon a "könyvtárban" estem neki az Auto2-nek. Vazzeg, az újságból valaki ollóval kivágott valami nyereményszelvényt. S mi volt a másik oldalán?! Naná hogy a cikk a Volvo új biztonsági központjából! Azt hiszem holnap visszamegyek, s tökönrugdosok valakit. Biztos, hogy a Cora valamelyik alkamazottja a bűnös, mert kötve hiszem, hogy egy vevô a tumultus közepén nyelve hegyét a szája sarkába kidugva szabdal szét egy újságot.
Szóval ezt annyira surmó-pitiáner-bunkó-prosztó-balkáni-paraszt-genny dolognak tartom, hogy ihaj! Kíváncsi lennék, hogy a többi újságból is hiányzik-e a szelvény...
Végül is nem mentem le: sok a meló, s most biztosra kell mennem, hogy kész lesz, nem lehet a hétfôi leadást ellinkelni, meg túl késôn is ébredtünk, kialudta magát az egész család, meg fel is hívott Kmétrôl egy barátom, és elárulta, hogy káoszba fulladt a város, a legközelebbi parkolótól vagy 45 percet kell caplatni, mire a helyszínre ér az ember. Így stornó lett a program, helyette bevásároltam...
Fargo: Köszönöm szépen (vagyis az autóm köszöni). Sajna nem hiszem, hogy a 460-as indexburával túl sokat tudnék kezdeni. Turbóra nem merek sportlégszűrőt rakni, a kipufogóm meg ugye nem gyári.....
Egyébként lehet hogy hülye vagyok, de az öthengeres blokk nem Volvo fejlesztés?!? Szerintem ugyanis az...
Sajnos gőzöm sincs, hogy tudok-e jönni talira, főleg amíg nem közlitek, hogy hol a túróban van ez az autósmozi. Ugyanis 2-án lemegyek Balcsira (sznob-parti a Dexionban), és hát nem tervezek túl hamar lefeküldni.
Zarquon:
LÁTTALAK az Ivanicsnál, illetve a kocsidat láttam, körbe is nyáladzottam, s megállapítottuk, hogy talán a legszebb 480-as :-) Az a két színű festés elég dögös, gyári, vagy Te csináltattad?
Fehér indexbúrám sajna nincs, csak I-es Golfhoz 2 darab. Viszont próbáltad már kihypozni?
Viszont maradt a 460-ból pár elfekvô alkatrész, eddig még nem kellett senkinek: egy bal elsô indexbúra, még szűz, meg egy sportléxűrô, meg egy kipufogó tartó gumiakármi (hátsó).
Zene:
Sajna CD-m még nincs a kocsiban, bár tervbe van véve. Addig is rádió (nem)rulez, mert a kazettásdit nem igazán kedvelem. Ha végre lesz CD is a kocsiban, akkor sok Who fog szólni benne, meg Mike Oldfield, meg régi klasszikus / progresszív rock, meg stb.
Sajna CD-t nem ádott az Úr az autómba, ezért egy-egy erősebb fékezéskor jó néhány kazetta tart bemutatót a fizika néhány alaptörvényéből (vö. Öveges Professzor).
Jöhet minden ami nem metal + dizsi, bár az aktuális favorit a pillanatnyi hangulat függvénye. Korai Öröm, Miles Davis, Pat Metheny, John Scofield, Stan Getz, Vivaldi, Mozart (Aki a zene Bethowenje. -Copyright Fábri S.) Ezen felül filmzenékkel stimulálom a dobhártyát, pl. Mátrix, Tarantino válogatás. Ilyesmi.
Decibel mindig van bőven, amit a gyári (nagy) rádió még bírna valahogy, de a hangxoróknak már nincs sok hátra. Elég gyengécskék szegények. Ez van.
Templar: Igazán nem akarom önnön műveltségedbe vetett hitedet porrá rombolni, de felhívnám figyelmedet, hogy a kultúra nem csak a furcsán villogó doboz tartalmát jelenti. Jelen esetben például halkan megjegyzem, hogy bár nem említettem, de ez egy könyv.... :-)
Mielőtt kineveznétek kultúrfelelősnek, közlöm, hogy legalább egy éve nem olvastam semmit, de ha igen, csakis pure PONYVÁT!!!
Jó lehet ez a V70R képernyőkímélő. Nekem egy tehenes van (fehér alapon foltos, négyLÁBÚ teremtmény, környezetre relatíve ártalmatlan), de a desktopomon ott virít egy kellemes kis V70R, szép sötét metálkékben. Azelőtt C70, azelőtt meg 480 volt. Na mindegy.
megszolalok mielott teljesen a feledes homalyaba merulok :)
TRIZNYAK En is zenei mindenevo vagyok, am jelenlegi konfiguraciomon csak radiot hallgatok, azok kozul is azokat amelyekhez kedvem van. DehaegyszerVolvomlesz akkor befigyel egy CD-s fejegyseg es akkor majd hallgatok Pat Metheny-t, Metallica-t, ELP-t meg mindent ami van :) Mostanaban inkabb MP3 lejatszorol almodom, amelyben nem kell CD-t cserelni.
Valoszinuleg en vagyok az egyetlen aki eddig meg nem latta csodalatos alkotasodat, de Linux rulez es majd 7fon mhelyrol fogom elvezni :)
Bolas Reszvetem a Balna miatt! Volvo rulez, nem torik konnyen. Atmenetileg kereszteld at az Egri csillagok egyik szereplojere ;)
Esetemben zenei mindenevésről van szó. Autóban a dinamikusabb zenéket bírom, ami komolyzene is lehet csak üvőccsön, meg a feszültség ne csökkenjen. Most viszont átmenetileg nincs zeneszerszám a Volvóban, ami tág teret nyit a kreativitásomnak oly módon, hogy azt ordíthatok magamnak amit akarok. A legjobban Dire Straits megy.
"Pléjdögitarindöemtííívííí...."
RAF2,
Mitől vagy RAF2?
Zarq,
Ezt a filmet nem láttam, de olyasmi feelingje lehet, mint amikor Forrest Gump abbahagyja a futást, szembefordul az őt kísérő tömeggel és közli a döbbent arcokkal, hogy "Kicsit elfáradtam. Hazamegyek".
Olvasgattam, mi minden bír történni 1 ilyen kib… szombat délután. (Bezzeg a szörfösök!!!)
Ha valakit esetleg érdekel, a köz számára fel tudok ajánlani valami érdekest:
Volvo képernyőkímélő (win98, NT), olyan V70 AWD R + desgin.
Az irodai gépen tartom (igy legalább van miért bejárni), tehát leghamarabb hétfőn mehet fénypostával.
Bolas,
majd megnézem, csodálokozom, hogy nem azt írtad, hogy az opel torálkáros lett... :-)
Zarquon,
csak nem BME?
RAF2,
meg vagyok sértve. Bár valóban iorének is lehet olvasni a nickemet, de az LORE kisbetűkkel. Ha i-nek nézed akkor meg nem értem, hogy mondat elején miért írod kisbetűvel! nemecsek effektus vagy mi? Ha követed a hozzászólásokagt akkor sokan Lorénak írják, ebből is derenghet.
köszi az együttérzést,de azért nem kell szolidaritásból összetörni mindenkinek a kocsiját.
látod bálna ide vagy oda,de volvóval karambolozni elég biztonságos,legtöbbször a másik fél jár rosszabbul.
megnéztem mi ez a polar dolog a neten,hát itt felszerelési csomag nincs egyáltalán.a S/V 70 -esekhez két extra csomagot lehet megrendelni, SE és "biznisz". az elöbbibe föleg interiör extrák tartoznak bele,az utóbbiba klima,sebesség tartó,volvo guard riasztó,kupéfilter.
a régebbi volvokhoz is csak SE és "biznisz"
csomagokat lehetett kapni,föleg a szolgálati autó vevökörre kacsintva.
iore: www.volvocars.se tudom ajánlani,elég csinos honlap,kitettek a volvoék magukért rendesen.
fel tudod szerelni az álom volvodat on-line,szinét válszthatsz meg mindent,24 óran belül igérik hogy felhiv a volvótól egy eladó hogy fáradj be és kössünk meg az üzletet.
Úgy látom, front van. Mindenki zúzza a gépét. Jobb lesz vigyázni.
RAF2: Más kérdés, hogy itthon 92 után már nem adtak el egy darabot se (addig is csak kettőt). Viszont elég "sok" metálszürke meg fekete mozog, bár a múltkor a Műegyetemnél láttam egy nagyon szép piros ES-t 16"-os felnikkel, és fehér első indexburákkal.
Apropó, nem tud valaki fehér első indexburát 480-ashoz?
Az enyém valami elég jól felszerelt darab lehetett, mert az általad említett extrák közül csak az ülésfűtés és a légzsák hiányzik. Szívfájdalmam, hogy a légzsák nélküli kormány olyan, mint valami régi Corsáé... És ilyenkor elkelne egy kondi is. Nyáron feltúrják az M7-est...El tudjátok képzelni, mi lesz ott?!?
Matrica: Én időről időre gyártok a kocsimra ilyen-olyan matricát. Csak olyan diszkrét 4-5 centiset. Teszek egyet a hátuljára valamelyik oldali lámpa alá, meg a B oszlop "turbo" felirata fölé. Most éppen egy R betű díszeleg rajta sejtelmesen, azelőtt TWR volt (lásd BTCC 850 majd S40, remélem értitek...).
POLAR: Láttam már ilyet, általában k. szép 900-as kombikon, de hogy mi lehet?!...
Az "A.Gy." lehet, hogy hihetetlen, de a srác monogramja.... Persze inkább neki kéne nyilatkoznia.
Iore: Szerintem is elég gáz lehet itthon az R felni. Egyébként az öt EGYENES küllősre gondoltam. Azt hiszem, az volt az első évjáratokon. Még nagyon tetszik az a sokküllős, kis kiemelkedő éllel a küllők közepén, ami a kerékagy irányába fokozatosan besüllyed. Az utolsó szériás R-eken már kicsit "kevésbé" állat felnik voltak.
Érdekes, mert én is úgy emlékszem, hogy nem egyszerre köszöntek le a 440/60 és 480-asok. Nem lehet, hogy a 460-ast 96-ig nyomták?
Na megyek, mert pénzt is kell keresnem (Citroen szervízútmutatókat fordítgatok éppen).
Azért időről időre visszanézek, remélem több törés egy ideig nem lesz!
mielött eldölök még utána néztem a 480ES/turbo felszerelésének.az utolsó modellévben (95) igazán kitettek magukért volvóék:alapfelszerelésbe tartozott a központizár,elektr. ablakemelö és visszapilllantó,extra fényszoró elöl,komputer,emelhetö vezetöülés,kormánylégzsák,fütött ülés,ABS a turbo modellhez.
utaslégzsákot szerintem még extrába se lehette megrendelni,viszont a 850-ben volt erre lehetöség.
az új S/V 40-be ami a következö évbe jött abba már volt mindenhol,még oldalt az ajtókba is (SIPS).
iore: nem is merem ide beirni a volvok közé: VW Polo
milyen svéd infóra gondolsz? mert van mindenféle ömlesztve,ugye mégis svédország a volvó hazája
polar feliratot még nem láttam volvón,maximum a music polar prize szponzorálta volvokon lehet ilyesmi.
itt nem nagyon divat ráragaszgatni matricákat a kocsikra,a gyári kinézettel megelégszenek az emberek.viszont majdnem minden kocsin van aluminium felni,és elég gyakori a sportosabb modelleken a tunung,2,5 colos kipufogó,chip csere,sport légszürök,sportos,keményebb rugók
apropó matrica: mégis az új s/v 40-esekhez van ilyen szürke matrica volvo árulja az ajtókon fut végig és s 40 felirattal végzödik a hátsó ajtón.nagyon frankó,megdobja a kocsit nagyon.ha találok valmi képet róla berakom ide.
Tegnap bánatomban nem tudtam fórumba sem írni..
Ti meg bezzeg mekkorát dorbézoltatok..
Sebaj!
RAF2!
Lásd, hoyg teljesen szolidarítok veled: én a Bálnám bal szemét siratom.
Tegnap délután kölcsönadtam édesanyámank a Bálnát, mert az ő autóját épp az öcsém nyúlta le..
Aztán negyed óra múlva kétségbeesetten hív, hogy megbüntetett egy opelt oladlról.
A hölgy aki az opelt vezette nem nézett körbe csak ezerrel kivágott édesanyám elé, aki 3 méteren belül nem tudott megállni és Bálna bal elejével befigyelt az opel oldalába, úgy hogy a hölgy nem tudott kiszállni sem azon az oldalon.
Ezzel szemben a Bálna szeme tört ki meg a bal index. A lökárító kicsit sérült, de nem vészes.
A hölgy elismerte a dolgot, a biztosító fizetni fog.
Végül is nem nagy a kár, de sajnálom szegány Bálnát.
Ráadásul pont most a tali előtt történik ilyen.
:-(
Viszont agresszívabbá vált ezáltal.
Olyan mint Jumurdzsák az Egri Csillagokból.
lore ha erre jársz nézd meg..
Össze kell szednem magam tanulásügyileg is, hogy legyen időm rendbehozni kis Bálnát a talira..
Nem érdekes, hogy vagy nem tudok időben elmenni, vagy korábban el kell jönnöm a taliról, vagy egyszerűen a bálna nincs olyan állapotban amilyenben szeretném?
Zarquon!
Jó a nicked eredete.
Már csak A.Gy.-t és macsekot( miért pont 007!)várjuk!