volt egy olyan problémám, hoyg 4 esben meg 5 ösben 5500 fordulatnal elkezdettingadozni. Hol meglódúlt mint egy állat hol megtorpant egy fél másodpercre. Senki nem tudott mondani rá semit. Úgy sejtették, hogy a csippelésmiatt van és a túl nagy nyomás ellen védekezeik az ecu. Egy másik N75 ös szelepet ajánlottak. Na a spuri-tól elmúlt a jelenség.
Valami ilyen adatot láttam én is, de majd ránézek pontosan. Na, az még nem volt nullázva. (28eKm:-)) Így valszeg kis hibával lehet számolni az átlagot illetően.
Sztem a tempomat nem jelent spórolást. A FC kijelzője, ha manuálisan lassítok (elveszem a gázt - teljesen) 0 -t mutat, ha a tempomat, akkor mindig jelez fogyasztást. Gondolom ha manuális, az üa. lezár, ha a TM-t, az csak keveset vesz vissza, és így továbbra is van üa. ellátás. Sztem átlagban jobban jön ki a vége. Persze lehet h tévedek.
Nem, nem vagyok feka, de muszáj valahogy asszimilálódnom, ha életben akarok maradni amikor este átvágok a kisebbséggel fertőzött területen útban hazafelé. :-))
Annyira elvonta a figyelmemet a fehér felni, hogy észre sem vettem az összes Skoda jel hiányát.
Amúgy nekem még a jel is tetszik, lehet azért, mert az összes (3) eddigi autómban ezt néztem? :-))
gaba!
Éppen most vettem A5-öst.
Egy-két 500-as csomagot szívesen átadok már most, de az nem fekete.
Az nem rossz! Pedig a fogyasztás a teljes bejáródás után még javul sokat. A bejáratás alatt azt értem mire minden tökéletesen összekopik egy motorban, szóval nem az első 1500 km csak, hanem kb tapasztalatom szerint valahol 10-20000 km körül van! Pl a jelenlegi verdám is mostanában eszik normálisabban, és 27000 km van már benne (5 hónapos G Astra). Az utóbbi 2-3000 km-en vettem észre a kb 1 literes fogyasztás csökkenést!
Szerintem addig örüljünk, amíg ilyen csúnya jellel készülnek... Ha így halad tovább a márka, pár év és lehet hogy lecserélik a jelet valami szebbre.... Angliában állítólag már most presztízs autó az OII! Ezt a design-on kívül a megbízhatósággal érte el. Illetve talán mert ott nem volt a márkának "keleti" múltja! :)) Egyébként a jel tényleg szörnyen csúnya.... De legalább egyedi :)))
Ha már az akksihoz nem értek, megnéztem az excel táblámat a fogyasztásról.::) RS TDI 19e km. tankolt átlagfogyasztás: 8l/100 km (egy tizedesre kerekítve:))
Ezzel én elégedett vagyok. Tegnap éjszaka volt egy sürgős 5k-s, ott 9,5 volt óra szerint, végig autópálya.
Bámulatos a 8 alatti fogyasztási adat. (TFSI) Az enyémben 3700 nál jár a km számláló, sokat használom kultúráltan, de mégis 10 körüli a fogyasztás. Mondják, hogy a bejáratás alatt többet fogyasztanak az autók, de ez azért túl nagy különbség, nem lehet csak emiatt.
Ezüst és limuzin. Egyébként úgy láttam, (po hu honlap) hogy a gyémánt metál már nem rendelhető, hanem egy más színkód csak, az pedig sötétebb a képen (grafit).