Sziasztok, szerencsére a homéro higanyszala 20 fokot mutat, igy sokkal kellemesebb a fekvés és a lab-, kéz puffadasa. Végul is nem vészes a vizesesésem, de a kezeim reggel és este fajdalmasan puffadnak és alig tudom behajlitani.
nekem a só elhagyása mellett a doki a cukor elhagyását is ajánlotta, merthogy az is vizvisszatartó. semmi nasi, semmi cukor a teába, stb... nekem is brutálul nézett ki a lábam az utolsó két hónapban, mint egy elefántnak, egyetlen pár formátlanná hordott, kidobásra érett bőrcipőbe bírtam csak beleerőltetni, ha mindez ráadásul még kánikulában történt volna, nem tudom, mi lett volna. a teljesen kicsinált cipőt elraktam a következő alkalomra, sose lehet tudni :) (nekem is nagyon bejött a tavaszi szülés ezért, a következőnél is igyexem elkerülni a július-augusztus-szeptemberi gigapocakot, mert nem hiszem, hogy kevésbé vizesednék be másodszor, meg nekem a fülemen is adrenalin folyt ki az egész terhesség alatt, ha kánikula miatt nem tudtam volna kirohangászni magam, biztos meghibbanok :))
(egyébként a terhességet nekem a végén jelentkező vizesedés mellett egyetlen kellemetlen tünet kísérte, de az szinte végig: az orrnyálakhártya duzzanata. az se túl kellemes, hogy csak függőleges helyzetben szelel, fekve már nem, és akkor aludjál... :((( )
Nekem semmi segítségem nincs, csak a férjem mikor szabadnapos, de így is azt mondom, hogy inkább ez, mint az utolsó hetek szenvedései :)
Nekem az első terhességem volt nyári (Bence júni 27) a többinél figyeltem, hgoy tavasziak legyenek :) Ez jobban bejött :)
Vizesedés: Én kiamradta mbelőle szerencsére, de azt javasolják hogy sómentesen főzz meg krumplit, és azt edd egy napig petrezselyemmel. Állítólag nagyon jó vízhajtó, de nem ártalmas...
hat nemtom, igaz, hogy nekem sok segitsegem volt az elso 2 honapban, de szazszor jobb volt, mint a 40-41. het... foleg a 41. amikor az ember bevonul az elore bejelentett csaszarra, es azt modjak elozo este, hogy "bocs, megse, inkabb varjunk" AAAAAAAAAAAAAAAAAA. tavaly csak a fel nyarat kellett nagy hassal vegigszenvedni, most meg az egeszet, ugyhogy nem is remelnykedem abban, hogy konnyebb lesz a vege :/ persze felemelo dolog ez a terhesseg, de azrt jo, hogy nem tart tovabb, mint 40 het (altalaban ;))
Igen, a vérnyomasom minden honapban lemérik, és azzal nincs gond! A sos kaja elhagyasat nem tudtam...uhhh, még a paradicsomot is jol megsoztam eddig! Akkor erre oda fogok figyelni! Koszi a tanacsokat!
Most, hogy kicsit huvösebb van, valamivel jobb, de nem sokkal.
Na de én nem tudok csak 1,5 L vizet meginni egy nap! 3 az nem is menne.....
Igen! :-)Mar nincs sok hatra, ennek azért nagyon orulok, bar mindenki azt mondja pihenjem ki magam most, mert utana nagyon nehéz lesz. De én mar alig varom, hogy lassam a kis csöppségemet!!! Egész nap fekudni, senki nem szol hozzam, ez sem valami szuper jo! Ha ugy lehetnék terhes hogy még maszkalhatnék az mas lenne, bar egyre nehezebb a mozgas is! De remélem, hogy nem leszek gyenge amikor "nyomni" kell, igy hogy folyamatosan fexem!!!!
Jo hétvégét MINDENKINEK! Otthon hallom jo meleget mondanak, 30 fokot is...kitartast mindenkineka hoségben!
Nálam durva vizesedés volt a 24. héttől az első babánknál, ezért írok csak. Az én orvosom a normál, nem túl sós étkezést javasolta, mivel a sóvisszatartás a sejtekből veszi a sót, akkor még erőteljesebb lehet a vizesedés. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények, azt ajánlom, találd meg, mi a legmegfelelőbb neked! Enyhén vízhajtó ételeket ajánlanak (ananász, petrezselyemzöldje, paradicsom például), de semmiféle erőteljesebb szert, hiszen árthat a magzatvíznek. Viszont elegendő víz fogyasztása javasolt, úgy 2-3 liter, de annál azért nem sokkal több. Ami biztosan segít: az érintett végtagok pihentetése a szívnél magasabban, tehát kezek-lábak felpolcolva. Könnyű séta esetleg, de csak este, ha már nincs meleg. Csak halkan kérdem: ugye a vérnyomásod ellenőrzik?
a sotlan evest vedd nagyon komolyan, sokat javulhat a helyzet! pl a bolti kenyer, sajt, felvagott, minden felkesz vagy kesz kaja (porleves, stb.) nagyon sok extra sot tartalmaz!
en az elso terhessegem vegen ugy neztem ki, mint Shrek, csak epp nem volt zold a labam ;) viszont szerencsere a szulessel gyakorlatilag minden viz lement, tehat magatol helyreallt a rend.
(van, aki terhesen nem vizesedik, viszont szules utan igen, az is elmulik par het alatt.)
Dagadáshoz, vizesedéshez még annyit, hogy 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak a kezeim, néha al ábam is...(Dokim közölte, 2-3 hét alatt elmúlik, ez is a vizesedés miatt van...én a szülés után vizesedtem rendesen, a papucsomat sem tudtam felvenni...az már leapadt, de pl. a jegygyűrűm még apolcon figyel, mert nem jön rám...) Kitartás! :o)
Homeo-bogyóktól bajod nem lesz, hogy mennyit segít, majd kiderül.
Köldökzsinórvér: én nem vetettem le, hiába lett volna kedvezmény az ikrekre. :oP Ha van rá keret, és meggyőzőek az érvek, jobban érzed magad, akkor vetesd le.
A többi kérdésedre én nem tudok válaszolni, de lesznek itt, akik igen.
A dagadás a tornától javulhat egy kicsit, de sokkal jobb már nem lesz. Főleg ha bejön a nagy meleg. Minden szűk holmit vegyél le magadról: Jeggyűrűt, szoros zoknit ilyesmiket és egyél sok zellert, petrezselymet, mert azok enyhén vízhajtó hatásúak. Beiktathatsz egy-egy gyümölcsnapot is, mert az is kinyomja a vizet belőled. Nekem olyankor cm-ben lehetett mérni a dagadás csökkenését. De legfőképpen beszélj az orvosoddal, mert ha a vérnyomásod is emelkedne, vagy fehérje lenne a vizeletedben, az a terhességi toxémia jele és ezt, ha valaki ennyire vizesedik, mint Te, akkor gyakrabban szokták ellenőrizni. Ja, és a sófogyasztást csökkentsd minimálisra, viszont igyál sok natriumszegény ásványvizet.
Probalkozom a labtornaval és osztonosen a kezeimet is maszirozom meg emelgetem, sot a férjemet esténkét egy labmasszazsra megkérem :-))
...de gondolom valtozni ez nem fog, remélem rosszabb sem lesz?
Hogy merre van a kulfold? Franciao. pontosan Parizs.
Igen, azt tudom is melyik cég ment csodbe. AZ a bajom, hogy itt szinte mindenhol falban utkozom a koldokvér levétellel kapcsolatban. Itt nem is nagyon "reklamozzak" mint otthon, s a kiasmamak alig hallottak errol a dologrol... jo uzlet ez vagy tényleg megéri a jovore nézve taroltatni a koldokvért?
Mindegy én felvettem az otthoni Sejtbank Kft-vel a kapcsolatot, van valakinek személyes tapasztalata ezen a téren?
Es mit szoltok a homeopatias szulésre valo készuléshez?
A köldökvérről sajna én nem sokat tudok, de biztos vannak itt okosabbak is. Csak annyit hallottam, hogy az egyik cég tönkre ment, de hogy melyik az passz!!!
Eloszor is szeretnék minden anyukanak GRATULALNI, akik a kozelmultban szultek!
Nalam a helyzet: fekvésre vagyok itélve, mert a baba tul lent van és nyomja a méhszajam, sokszot keményedik a pocakom ezért gyogyszert is szedek, a doki napi 2x adagot irt fel, de nem szedem csak reggel.
A baba mar a 30. héten 2,5 kilos volt, azt mondjak, hogy nagy baba lesz.
A melegtol iszonyuan dagad a kezem meg a labam, és mar nem is tudom a cipoimet, meg a szandikakat hordani, hmmm...igy marad a papucsozas. Még szerencse, hogy jo ido van :-)
Egyébként nincs semmi panaszom.... az alvassal sem,...a baba csak akkor mozog, ha én is ébren vagyok és akkor alszik, ha én is alomba szenderulok...
Csak a kezem bant, mert azzal még egy kupakot sem tudok lecsavarni. Mit tehetnék? Van valami okos megoldas ra, vagy ez igy marad?
Masik kérdésem: Van e valaki aki levetette a koldokvért a babajanak? Ha igen, akkor melyik céggel?
Cserri, sajnos a kórházról nem tudok mit mondani, ott én is elsőbálozó leszek;)) Amikor az elsőt szültem, még a Budai Honvédban dolgozott a dokim. Elmondásból olyanokat tudok róla, hogy: fel van újítva a szülészet + a szülőszobák; az ágy melletti dobozban áttolható a ded a csecsemősökhöz; és a dokim szerint érdemes kérni egyágyast, ha éppen van szabad, a "betegösszetétel" miatt (lásd a kerületi lakosság összetételét;)). Asszem 4 db egyágyas van és nem is túl drága, de sajna már elfelejtettem, mennyit is mondott pontosan a doki. Oda bejöhet Apa is (remélem, a nagytesó is, de ezt még nem tudom), a kórterembe (4 ágyasak és bent van a wc, zuhanyzó) amúgy nem mehet be látogató. Ja és a szülésznők: lehet fogadni szülésznőt, ha akarsz. Én mindenképpen szeretnék, főleg, hogy a dokim szerint olyan a végzettségük, hogy ha nincs komplikáció, egyedül is levezethetik a szülést!!!!!
Arról nem is beszélve, ha jön a rokonság akkor nyüzsgés van, és a kismami nem tud pihenni, pedig az kéne neki. Én jól voltam szülések után, de a vendégség nem hiányzott!!!!!!!!!! ( Ne engedj a rokonoknak!!!!!!!!! Imádom az Anyósomat, de ha nem akkor nem, és ezek ellenére Ő is imád! )
Adrenka: én is erre az 1 hét látogató stoppra gondoltam, főleg mivel az első héten tuti otthon lesz férjem is, remélhetőleg még a másodikon is :) És úgy gondolom, hogy 1 hét nyugi jár nekünk mint újdonsült családnak.
Igen, erre külön fel kell hívni néhány látogató figyelmét sajnos, hogy először mindig a nagyot foglalkoztassák, ne érezze azt, hogy most már mindenki csak a kicsire kíváncsi... S.
Ja!!! Az első kettőnél csak 1 év volt a különbség. A második bébihez csak az mehetett, aki a nagy , 1 évessel már játszott!! Nem lesz itt féltékenykedés jeligére!!!!
Ugyanez a kérdés mikor már egy hete kórházban várakozom naponta 10x (mindig mástól, de ugyanattól is volt, hogy kétszer) telefonon... Egyben vagy még???? - nem, de direkt nem szóltam, mert utálom, ha gratulálnak, meg örülnek a rokonaim....;o))))
Nálunk az elsőnél közöltem mindenkivel, hogy ha látogatható állapotban vagyunk, majd szólok. Mindenki elfogadta, várt, mikor szóltam jöttek... szépen sorban, beosztva, nem egyszerre rohantak meg minket. A többinél már hálás voltam, ha jött valaki és foglalkozott kicsit a nagyobbal/nagyobbakkal :o)) S.
Én is megsimogattam a barátnéim pociját, DEEEEE csak ha ő mondta, vagy engedte!!!! Én is felvettem nem egy picuri babát ölbe, DEEEE tisztán és csak is ha engedték!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én sok pocim is lehetett simogatni, DEEE nem mindenkinek, mindenkor és mindenhol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minden ördögömnél hazamenetel után egy hétig látogatási zárlat. Kivéve második, ott Apu akkor hozta meg a kiságyat mikor hazaértünk.... :-) Ne kövezzetek meg , dem a sterilitás miatt, hanem azért, hogy a kiskölök tán a közvetlen családját ismerje meg először. És bárki bármit mond, szerintem össze kell szokni anyának,babának, apának tesóknak. És majd utánna jöhet a cirkusz!!!! ( priváti: 3 kölök felnőtt, és a család sem utált meg... 9
Látogatás: Én sokat letudtam még a kórházban, ott úgyis unatkoztam :) A másik felét pedig úgy tudtuk le, hgoy elmentünk a hugom ballagására. Igaz hogy fárasztó volt a buszozás, meg macera a 3 kicsivel, de így egyben letudtam a zegészet, főztek is nekünk, és rendet tenni se nekem kellett :)
Na, az ilyentől én is dühbe gurulok, mondjuk én nem vagyok annyira szelíd :))
Meg mikor a buszon/utcán megfogdossák a mocskos kezükkel a pár hónaposod kezét, amivel utána egyfolytában a szájában túr.
Ennél még eggyel jobb, amikor kérdezés nélkül simán a kezébe nyomnak valami kaját. El nem tudom képzelni, hogy a csudába jut ilyesmi az eszébe valakinek???
Erre én ki vagyok hegyezve, mert a gyerek ráadásul allergiás, de ha nem lenne, akkor is.
RO-ból, remélve, hogy egyszercsak: köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!:) Eddig idióta embertársaim abban a hitben éltettek, hogy én vagyok a degenerált, mert nem fogdosok gyereket/hasat, nem gügyögök, nem kell mindent megfognom, amit csodálok (pl. gyerektalp, állatkerti állat - de hisz még sosem simogattál zebrát!!! - nem, és még csótányt sem, és akkor mi van?), elég csak néznem, és még hangot sem adok a tetszésemnek, csak csöndben elmosolyodok, ha látok egy aranyos gyereket, vagy szép terhes mamit, vagy egy felhőt, vagy bármit. Köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy eloszlattátok ezeket a rémes tévhiteket!!!:) RO on:)
milyen szépen tartja a fejét! És az a szexi tejpötty a szája sarkában! :-)))
igen, az egyben vagy még, az tényleg dobogós kérdés :-)))))
ami a családi látogatást illeti, nálunk mondjuk nem 50-60 emberről volt szó, sokkal kevesebbről, de ők asszem 2-3 hetes korában jöttek ki megnézni a friss gyereket, de mondjuk nálunk m ás a helyzet, ugye sok a gyerek, megy a rohangálás, nagy a ház, én meg felvonulok szoptatni meg ilyenek, aludni meg már úgyis csak csatazajban tud a manó, ha véletlenül csönd van, be kell neki kapcsolni a tévét vagy rádiót, vagy feltenni zenét, a csöndre, mint nálunk természetellenes jelenségre rögtön fölkapja a fejét :-)))))
Hogyhogy nem írtátok a legkedvencebb kérdésemet???
A csúúúcs, mikor busznyi hasat tolva magad előtt közlekedsz az utcán, és a szembejövő rokonok kérdése: Egyben vagy még??? Neeeem, csak úgy megszoktam a hasam, hogy párnát tömködök a ruhámba.....