Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Láttam egy eladó 244 GL D6-ost 2,7 (Rákoshegyen)
Ez értékes ? sajnos nem értek hozzá. 06/20/9727536
eléggé körbenőtte már a gaz, és úgy látom lenne rajta néhány nap munka is.
Jo reggelt! Koszi az autot!:-) Mit mondott a szerelo, az alapjarat a legtmero miatt sz@r ugye?
Mennyibe kerult nekem a dolog?
A haturol jovo ocsmany zorges most megszunt?
Guruló
én egy adagra benevezek de csak ha télleg nem para felcipelni.
Hobe
autó levizsgázott, szilentek kicserélve, alapjárat szar, nem olyan a légtmérő amire Pisti számított, átmegyvele, egy rönós cimbijéhez, aki talán annyira megtaknyolja, hogy egy darabig jó legyen:-(.
lore
vigyázz a corsaval, nem turkálok opeléknal, mer macerás. Hova akarod tenni a hűtőt/tűzhelyet a corsában, amit veszel? Vagy Anyukádnak teheratuói is vannak?:-)
Frigyes
luciról még mindíg nem nyilatkoztál (olvass vissza ha nem érted).
Na menek, mer tenger a dógom...
Triznyák
aki szokott dolgozni is, mer nem tudományos:-)
Persze, hogy érdekel a 940-es! Gyertek úgy a talira, hogy hozod a pereputtyot és Mrs. guruló vezetné az olajosat te meg a turbobenzinessel zingetnél!
Ha nem aggya oda, akkor hívd Triznyákot (telszáma: 107 és ott ismerik), majd ő elkéri. Nekem is ő szokta...
Gyorsulásban egyébként nem hiszem, hogy van esélye az 1,7 ellen (most nemtom, hogy van-e egyáltalán 16V-s változat. Vagy 8V-s nincs), majd a talin Harvesterrel nyomtok egy versenyt.
lore: Ez az.... Szerintem gyorsulásban, fogyasztásban és rugalmasságban nyerő..... :-)
Ja, és holnaptól megint drágul a nafta... ugyhogy diesel(szőkitett is! :-( ) rulez!
O.T. = Oriza Triznyak. Nala van (vagyis a szerelojenel) a 480-om. A sarvedo tippeket koszi, de szerintem en mar nem akarok vele foglalkozni, mert el akarom adni. (O.T. nepper intezi az ugyeket a tavolletemben)
Az alapjarat/turbo/legtomegmero kozotti osszefugges eleg homalyos szamomra. Amiota nalam volt az auto, csak egyetlen napig volt tokeletes minden rajta:-( Vagy az alapjarattal volt gaz, vagy a turboval:-( Nekem nagyon ugy tunik, hogy valami kontakt hiba lehet, mert ha megnyomkodom a legtomegmerobol kijovo kabelt, akkor az alapjarat ingadozasa megszunik, viszont a turbo meg neha elkezd szarakodni:-((
Ha jol emlekszm Neked van zene a 480-ban? Hova raktad a hangszorokat?
A hatso lampasor torest nem igazan ertem, nekem csak a kozepen van a muanyag egy kicsit megrepedve, de alig lathato.
Szasztok,
na mi van már? Kicsit kések és ennyi? Amúgy ma is ritka vendéget jáccom, túl vagy egy trágyaláson, azt most megyek háztartási gépeket nézgelődni, de NEM volvoval! Hallod Triz? Sőt lorenével és Corsával! Wow!
CYRUS,
látom kitettél magadért :-) Szal akkor a felnieladásban tudsz segíteni? Amióta levettem, fent vannak a padláson. Bár lehet, hogy el sem adom. Lehet, hogy meggazdaxom és lorené kap egy szervos corsát, arra príma lesz.
Trizzy,
az OPEL topikban láthatod a vectrát melyet nyúzok. Nem fikázni!
Egyébként az autódat tervezem körbefotózni, érdekes képi dokumentációja lenne egy közel 400e km-t futott autónak...
A guruló,
hogyan hoznád a halászlét? fargonak is ez volt az ötlete, hogy vigyuk oda, aztán melegítsük fel. Nekem meg az, hogy menjünk ki az O.T. birtokra aztán vígadjunk amolyan magyarosan! :-)
lore: + vagyok, de a tegnapi nap de-jét a szegedi Okmányirodában töltöttem. Gyerekek...40 perces riadalmat okozott, és 2 programozót kellett felhívnia a szerencsétlen ügyintézőnek, hogy egy nyavalyás "umlaut a"-t elfogadjon a gép. Gondoltam hogy szórakorzok még egy kicsit, és + szívatom őket azzal, hogy az anyukámat ugyan Kecskésnek hívják, de "Scharfes s"-szel írja.. :-)
460 1.7 16v kontra 1.9 TD: egyértelműen a turbó a nyerő...tapasztalat és kész....