Keresés

Részletes keresés

meghallhatom Creative Commons License 2009.03.14 0 0 880
Tudom azert mondtam.Legy boldog vele.
Előzmény: wizes (873)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 879
Össze-vissza beszélnek az oláhok. Mindegyikük másra keni a szart. Érződik, hogy rájöttek: túllőttek a célon.
Előzmény: kibéd (878)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 878

Radu Berceanu, a román kormány közlekedésügyi minisztere, és az egyik legbefolyásosabb kormánypárti politikus tegnap Aradon járt, és az újságírók kérdésére elmondta, hogy a minisztérium nem tud arról, hogy Sólyom László, magyar köztársasági elnök számára kértek volna engedélyt a polgári légi hatóságtól, amely a közlekedésügyi minisztériumnak van alárendelve.

Berceanu a következőket mondta:”Érdeklődtem erre-arra. Én úgy tudtam, hogy Sólyom László államelnök állampolgári minőségében jött volna, egy polgári jellegű repülőgéppel. Erre vonatkozólag azonban nem kaptunk semmiféle kérelmet, s nem is utasíthattunk el így semmit. (…) A sajtóból értesültem én is, hogy katonai géppel vagy helikopterrel jött volna. Azonban, ha katonai eszközöket használsz, az már bonyolultabb, nehezebb és kiszámíthatatlanabb eset.”

A Gardianul nevű napilap kormányforrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Magyar Elnöki Hivatal kérelmét sértésként fogták fel a román hatóságok.
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 877
Bocs, de a sok ezer településnevet elég sokáig tartana leírni... :)
Előzmény: Dr. bodza (866)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 876
Nem kell elképzelnem. Sajnos. Ennél súlyosabb is megesett már.

December 01.
Kempinsky
D209
román miniszterelnök
pezsgő

Nem rémlik?
Előzmény: Törölt nick (864)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 875
Forrás? Tény, vagy hipotézis?
Előzmény: Dua (850)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 874
Helyesen következtettek. Ezt már többször is kifejtette. Gyurcsányi is egyet ért vele ez ügyben.
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 873
Komolyan ezt vártam .
Előzmény: meghallhatom (870)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 872
Jár arrafelé is... Nézz utána...
Előzmény: RealCorpus (848)
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 871
mintha Magyarország nyíltan az 1000 éves határok visszaszerzésére törne.

Húha!!

mé nem 1100 minygyá?
Előzmény: Árpi76 (869)
meghallhatom Creative Commons License 2009.03.14 0 0 870
Meg egy par kettös allampolgar.
Előzmény: wizes (861)
Árpi76 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 869
Szerintem Spanyolországnak nagyobb a szava, mint Belgiumnak, attól, hogy Brüsszel Belgiumban van az ország jelentősége nem lett (jelentősen) nagyobb.

Szlovénia köszöni szépen nincs jól, éppen diplomáciai offenzívában van, mert területi vitája van Horvátországgal. Sőt a szemét soviniszták, irredenták az is megszellőztették, hogy amennyiben ezt nem rendezik megvétózzák Horvátország EU csatlakozását. Ennek ugyan nem örül senki rajtuk kívül, de ezzel rászorítanak mindenkit arra, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

Szerintem ebben a szövetségben senkinek nincs külön érdeke. 60-70 millió közép európai polgár érdeke van, ami egybeesik egymással. Ezek a konfliktusok eddig csak bajt okoztak. Nem csak a magyaroknak, hanem mindenkinek.

Az a baj, hogy pl. a Benes dekrétum kb. akkora baromság, mintha Magyarország nyíltan az 1000 éves határok visszaszerzésére törne. Nem tudom, hogy kinek és főleg, hogy mi érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyen jogszabályok hatályosak maradjanak, de az biztos, hogy sem Csehországnak, sem Szlovákiának nem érdeke. Tudod, kollektív bűnösség, kitelepítések... Hogy is jönnek össze a 21. századi európai jogszabályokkal? A szálkákat ki kell húzogatni, Magyarország annyit tehet, hogy mindenhol elmondja, hogy nem akar határmódosítást, de minden magyar nemzetiségű számára a legmagasabb nemzetiségi jogokat követeli. A Benes dekrétumok nem hiszem, hogy tarthatóak lennének.

Persze hallgathatunk mindenről, az utóbbi 7 év erről szólt, a határon túli magyarság érdekében egy fél mondatot nem mondott a kormányzat. Ennyi idő alatt azért látni kellene eredményeket. Látunk is: mindennél jobban gyűlölnek bennünket.
Előzmény: BringasLevy (847)
Aerion Creative Commons License 2009.03.14 0 0 868
Valóban nem, ami éppúgy nem jelent semmit, mint az, ami írtál.
Előzmény: PuPu (728)
Dr. bodza Creative Commons License 2009.03.14 0 0 866
Meg Kibéden, Szovátán és Balavásáron...
Előzmény: kibéd (845)
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 863
Hülye fletó nem jó embereket rakott oda mi?

Amúgy kétlem hogy ne tudnának angolul ott.
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 861
Mintha a magyar kupoldában is szívna a makacssága miatt mint a torkosborz, peg abban magyarok vannak.
Előzmény: meghallhatom (858)
RealCorpus Creative Commons License 2009.03.14 0 0 860
S mi van ott?
Mé mennyek oda?
Előzmény: Dua (851)
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 859
látom, szokásod ha mást leszopsz akkor ezt teszed, én nem szopok picibohóc.
Amúgy meg a lábadközivel foglakozz ne a topiktárssal!
Már ha feléred amit írtam.
Előzmény: Regisztrált ingyenél (852)
meghallhatom Creative Commons License 2009.03.14 0 0 858
"Ezt a ...-t mindenütt megalázzák."

A magyarokat alazzak meg mindenhol evvel.Terad nem vonatkozik ha kubai befogadott vagy.
Előzmény: wizes (849)
RealCorpus Creative Commons License 2009.03.14 0 0 856
Két ország között mééé kell angolul?
Nem lehet román-magyar szöveget átküldeni?
meghallhatom Creative Commons License 2009.03.14 0 0 855
"Ennyi egyszerű. Március 15-e nem csak Budapesten ünnep, hanem Csíkban és Kassán is...."

Sohasem fogja megerteni.
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.03.14 0 0 854
Romániában a diplomaták pedig ugye nem ismerik a telefont, emailt, hogy visszakérdezzenek: mégis hogyan értelmezzük ezt a kifejezést?
Ehelyett ""feltételeznek"" és csinálják ezt a szívatózást.
Szóval ez a félrefordítós, félreértelmezős dolog nagyon gagyi indok.
Regisztrált ingyenél Creative Commons License 2009.03.14 0 0 852

mocskos vagy!
Öblítsd ki a szádat szadeszos!
Előzmény: wizes (849)
Dua Creative Commons License 2009.03.14 0 0 851
Menjen Lendvára. Oda nem is kell útlevél, s határellenőrzés sincs.
Dua Creative Commons License 2009.03.14 0 0 850
A bajt az okozta, hogy köztársasági elnök titkárságán nem tudnak angolul. A látogatás célját taglaló levélben self-government of Harghita-t említettek, ami a magyar Hargitai Önkormányzat tükörfordítása, de angolul mást jelent (talán inkább local government lenne a helyes kifejezés). Ebből a románok arra következtettek helytelenül, hogy Sólyom magyar autonómiát akar a legtöbb magyar által lakott román megyében.
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 849
Vajdaságba ment volna de onnan is elhajtották.

Ezt a ...-t mindenütt megalázzák.
RealCorpus Creative Commons License 2009.03.14 0 0 848
És akkor miért nem megy Ausztriába, Szlovákiába, Ukrajnába, Jugoszláviába?
...időnként legalább.
BringasLevy Creative Commons License 2009.03.14 0 0 847
Ugyan-ugyan. Kis országok is tudnak egyenrangú partnerként tárgyalni a nagyhatalmakkal, ha megtalálják a hangnemet. És mondhat bárki, bármit, a hangnem a lényeg.

Miért van az, hogy az egykor nagyhatalom Spanyolország, Portugália, nem tényező, csak úgy van. De pl Belgiumnak van szava.
Vagy nézzük a térséget! Ukrajna egy lesajnált meg nem értett ép hogy nem kitaszított ország a politikusainak köszönhetően. Szlovénia éli a világát és köszöni, jól van.

Persze rengeteget számít számít az is, hogy milyen az adott ország gazdasága. De a befektetők számára is az az ország szimpatikus, ahol stabilitás, kiszámíthatóság van. Ennek meg szinte alapfeltétele a felelős politika. Amivel párban jár a jó diplomácia. Vagyis nagyon is összefügg a jó gazdaság és a diplomácia.

A hozzászólásod összefogást érintő részével nagyon is egyet értek. De ehhez is diplomácia kellene! Minden résztvevőnek más és más az érdeke a szövetségben és minden résztvevőnek meg kell találnia a számítását a másik elfojtása nélkül. Ez meg maga diplomácia.
Ha barátnak akarom Szlovákiát, Csehországot, akkor nem egy nyilvános rendezvényen kérdezek rá Magyarország képviseletében a Benes dektrétumra. Hanem ott ünneplem az eddigi eredményeket. De valami csendes tárgyaló teremben, megemlítem, hogy mennyire fáj ez a magyar nemzetnek és megkeressük csendben a megoldást, hogy mindenki elégedett legyen. Mégsem így tették a "diplomatáink". Mintha a jobboldal érdekelt volna a megosztottságban...
Előzmény: Árpi76 (483)
dvhr Creative Commons License 2009.03.14 0 0 846
Amugy sajat szempontjukbol is hulyek a romanok. Eleg lett volna, ha kijelentik, hogy Solyomnak ujjlenyomatot kell adnia, es akkor nem megy oda.
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 845
Mert a nemzet határai nem esnek egybe az ország határaival. Ennyi egyszerű. Március 15-e nem csak Budapesten ünnep, hanem Csíkban és Kassán is....
Előzmény: Dua (844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!