Keresés

Részletes keresés

BorosRita Creative Commons License 2010.04.21 0 0 182
hát mi pont november elsején voltunk.
és esett is, de ez senkit nem riasztott el.
aznap 23-ig volt nyitva a park, azért is lett az a nap választva, így mi a parkban kezdtük, aztán studio hétig, az akkor zárt, aztán át a parkba, na hát akkor már lényegesen egyszerűbb volt feljutni, öt percig ha kellett várni akkor már, persze még akkor is volt egyik-másikon tumultus.
nekünk sikerült magyar szót is hallani:). volt egy vonat a studióban, ahol a kulisszák mögé visznek és ott a nő a végén mindenféle nyelven elköszönt, majd miután a miénket kihagyta, mi és a hátunk mögött ülő magyarok szinte egyszerre mondtuk be, hogy viszontlátásra, a nő nézett, hogy mi van, ugyan milyen nyelv ez:). aztán mondta, hogy ha leszálltunk, menjünk oda hozzá, és mondjuk el megint, hogy legközelebb mondhassa:) hát nem tudom, mekkora sikerrel járt ez a kezdeményezés:).
Füles65 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 181
Azért a tapasztalataim birtokában inkább azt tanácsolnám, hogy akinek csak egy napja van, az inkább az 1nap/1park jegyet vegye és menjen csak a DisneyParkba. Olcsóbb, nagyobb az élvezet (főleg gyerekkel) és talán majd legközelebb vegye célba a Disney Studios-t is. Persze akinek megadatik, az élvezze mindkét parkot min. 2 (de inkább több) napig és esténként látogassa meg Disney Village-et is, különös tekintettel a Rainforest Cafe-ra (csak ajánlani tudom, nem olcsó, de élmény étterem !!)
Persze ez csak nagyon személyes ajánlás !!!
Füles65 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 180
Azt hiszem "tumultus" napot kifogni egyáltalán nem nehéz, mi most a húsvét előtti héten voltunk, a zord időjárás ellenére hömpölygött a tömeg. Igaz, Európa-szerte iskolai szünet volt, ennyi spanyol-olasz-francia-angol szót régen hallottam egy helyen! :)) (Belegondolni sem merek, hogy mi lehet itt nyáron)
Próbáltunk a FastPass-al időt nyerni, de azért az kajakos feladat, hogy minden menő játékra összeszervezd a FastPass-okat úgy, hogy ne legyen üresjárat. Mi jártunk úgy is, hogy FastPass ide vagy oda, a Big Thunder Mountain hullámvasútnál másfél órát álltunk sorba, mert közben néhányszor 'technikai problémák' miatt leállt a menet és az újraindítást bizony mindenkinek ki kellett várni. (de legalább addig sem áztunk, amíg sorban álltunk :-))))
Előzmény: BorosRita (179)
BorosRita Creative Commons License 2010.04.20 0 0 179
nekünk nem volt elég:), én még maradtam volna, bár mi kifogtunk egy tumultus napot.
Előzmény: akoshikon (178)
akoshikon Creative Commons License 2010.04.20 0 0 178
:-)  mi gyerek nélkül mennénk 32és 36 éves ugygondoltam igy az 1 nap 2park jegy nekünk bőven elég :-) köszi az infót
Előzmény: Füles65 (177)
Füles65 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 177
Van, csak nem biztos, hogy ki tudod használni.
Mi 2nap/2park jeggyel voltunk és már holnap visszamennék, mert úgy érzem, hogy nem fedeztem fel a két park minden zegét-zugát.
Bár az is igaz, hogy annak ellenére, hogy kétszer 20 is elmúltam voltam olyan gyerek,
mint a velem lévő 9 éves :))
Előzmény: akoshikon (175)
BorosRita Creative Commons License 2010.04.19 0 0 176
mi olyannal voltunk.
Előzmény: akoshikon (175)
akoshikon Creative Commons License 2010.04.19 0 0 175
van olyan jegy ami 1nap 2parkba szól?
BorosRita Creative Commons License 2010.04.19 0 0 174
nem is vettem magamra.
mi két nagy felnőtt voltunk:), két 22 éves, akkor még.
Előzmény: sz.h (173)
sz.h Creative Commons License 2010.04.19 0 0 173
Bocs,nem ellened akartam beszélni.Ti mekkora gyerekekkel voltatok?
Előzmény: BorosRita (169)
sz.h Creative Commons License 2010.04.19 0 0 172
Azt tudod,hogy a fast pass-nál a papíron lesz rajta,hogy mikorra (milyen időközre ) érvényes?Tehát előszőr beállsz a fast pass-ért,amin látod a saját idődet,és majd visszamész.Persze,ha kevesen vannak,lehet ,hogy azonnal bemehetsz.
A fast passt nem ott kapod ahol a belépőjegyet,hanem az attrakcionál.A belépőjegyet kell bedugni az automatába és kiadja a fasst pass-t.
Előzmény: kraftwerk (170)
BorosRita Creative Commons License 2010.04.19 0 0 171
hát mi pl, nem tudtunk róla, csak furcsáltuk, hogy van egy másik sor is, ahol olyan egyszerűen bejutnak az emberek.
kraftwerk Creative Commons License 2010.04.19 0 0 170
Ugy dontottunk a Studios-t most kihagyjuk. Talan majd egyszer maskor.
A Fastpass automatakat pedig argus szemmel fogom lesni. Lehet, hogy azt gondoljak az emberek, hogy az kulon fizetos vagy hogy ugyis gyorsan megy a sor!? Aztan ha mar felig vegigallta a sort akkor nem all ki belole.
BorosRita Creative Commons License 2010.04.18 0 0 169
hát igen ízlések és pofonok, engem mindkét rész lenyűgözött:)
Előzmény: sz.h (168)
sz.h Creative Commons License 2010.04.18 0 0 168
Szia!

Mi most voltunk sokadszor Disneylandben a két gyerekünkkel.Ma már nagykamaszok,de 2 évesen is voltunk velük,és 7 évesen is.
szerintem egyértelműen a Disneylanbe menjetek a 7 éves gyerkőccel.Igazán sokmindenre fel tudtok vele ülni.Gyorsan el is megy az egész nap,majd meglátjátok.
Mi kb.10 éves koruk körül voltunk a Studioban a gyermekeinkkel,és azóta sem vágynak oda.Nem is tudtak ott felülni semmire.Egy kaszkadőr show-t néztünk meg.Az érdekes volt..de ennyi.Az igazi mesevilág a Disneylandben van.
Előzmény: kraftwerk (165)
Füles65 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 167
A FastPass-ért nem kell külön fizetni. Minden menő játék bejárata mellett van egy FastPass kérő automata, amihez soron kívül odamész, lehúzod a belépőjegyedet (mint egy bankkártyát), kiköpi a FastPass jegyet, amire rá van írva, hogy milyen időintervallumban kell visszamenned és akkor sorban állás nélkül felülhetsz az adott akármire. Ebben az a poén, hogy míg más sorban áll 1 órát mondjuk a Space Mountain Misson 2 -ra, addig te oda mész ahova akarsz, a lényeg, hogy visszaérj abban az időintervallumban, amire a FastPass szól. Én sem értem, hogy akik sorban állnak, miért teszik, mert kb. addigra jutnak be sorban állással, mint mi, akik FastPass-al mentünk be, de álldogálás helyett mondjuk kajáltunk egyet.
Előzmény: kraftwerk (165)
BorosRita Creative Commons License 2010.04.16 0 0 166
hát lehet azt úgyis, hogy délelőtt itt, délután ott, szóval elosztásban, nyilván nem oda-vissza. mi egy napot voltunk csak, akkor mi kezdtük a nagyban, aztán a kicsiben, aztán amikor az bezárt vissza a nagyba. de mi szeretjük nagyon a hullámvasutat meg minden ilyen izgit. :) de én igazából így belegondolva, lehet hogy a studiot választanám egy akkora gyereknek, mert a parkban inkább az extrémebb játékok vannak, jó vannak ligthosabbak is, de a studio jobban gyerek centrikusabb, legalábbis az én emlékeimben így él. persze azt nem tudom, van-e olyan jegy, hogy csak studioba, de ti tudjátok.
Előzmény: kraftwerk (164)
kraftwerk Creative Commons License 2010.04.16 0 0 165
Meg egy kerdes: A Fast Pass-ert kulon kell fizetni? Mennyibe kerul? Nem talaltam ra sehol arat. Ha ingyen van akkor meg mindenki venne/vinni, ugy nem lenne ertelme.
kraftwerk Creative Commons License 2010.04.16 0 0 164
Ja, a 2 nap 2 park jegy dragabb mintha 2x vennek 1nap 1park jegyet, nem is ertem.
53 felnott, 45 gyerek (106+90) vs. 118+99. Ha napom van 2 parkra akkor nem fogok egyikbol a masikba atjarkalni, hacsak az egyik nem olyan es inkabb atmegyek a masikba.
kraftwerk Creative Commons License 2010.04.16 0 0 163
Koszi a valaszokat. Szallodat Parizsba ma foglaltam, viszonylag kozel a belvaroshoz de a Szajna ellenkezo oldalan es van sajat parkoloja is. (Ibis Paris Défense Courbevoie).
180 euro/3 ejszaka/3 fonek reggelivel. Par eve mar voltam Parizsan ugyhogy nagyjabol tisztaban vagyok vele. A varosba nem akarok bemenni autoval, meg gondolkodom, hogy vegyek egy Paris ComboPass® Lite-t vagy 2 napos "BKV" jegyet+a Louvre+hajozas. Pont ugyananyiba kerulne mindket lehetoseg.
A Studioshoz meg nem jott meg a kedvem. Inkabb csak a gyerek miatt mennenk. En majus vegen megyek Floridaba es ott a Universal studios szerepel a tervben. Felesegemet meg inkabb a kastelyok erdeklik. Disneylandben felesegemmel voltunk LA-ben tizensok evvel ezelott, uh az is inkabb csak a gyerek miatt erdekes. Le akarnam foglalni a szallast Disneylandnel de meg nem tudom, hogy 1 v. 2 napra foglaljam. Park utan mar Parizsban akarok aludni mert ha csak reggel megyunk tovabb akkor egy fel nap elmegy az utra es a ki-becsekkolasra.
Isatys Creative Commons License 2010.04.16 0 0 162
Ha autoval jossz Parizsba akkor mindenkepp vagy olyan szallast keressetek amihez jar a parkolo, vagy szanjatok ra naponta plusz 30 eurot minimum. Emellett a belvarosban nagyon nehez kocsival kozlekedni es parkolni is. Amellett, hogy maximum 2 orat lehet megallni mindenhol (kiveve parkolohazak es hotelek parkoloi) ennek tullepese eseten elszallitjak a kocsit.

A "Grandes Eaux" eloadas, vagyis a szokokutak mukodese az alabbi idopontokban van:
aprilis 3-oktober 31 kozott minden szombat-vasarnap 11-12 es 15.30-17.00 kozott
plusz eloadasok:
aprilis 2 pentek
majus 13 csutortok
julius 14 szerda
es majus 25 illetve junius 29 kedd, ez esetben 11-12 es 14.30 es 16 ora kozott.
Ilyenkor a belepojegyre plusz nyolc eurot (6-18 eves kor kozott 6 eurot) kell rafizetni.
Hetvegeken menjetek hamarabb ha kocsival mentek, mert kesobb nehez parkolohelyet talalni. A Kastely elott van egy nagy parkolo, fizetos, de ez a legegyszerubb.
Előzmény: kraftwerk (160)
BorosRita Creative Commons License 2010.04.16 0 0 161
én voltam a studioban is, ott is van néhány játék a nagyobbaknak (hullámvasút, hotel lift, ami egyszer csak megindul és eléd tárul a park, miközben zuhansz:)), de ott több kisebbnek való játék is van, mozifilmeket vetítenek, donald kacsa show, az egész walt disney történetét bemutatják, honnan indult, hogyan, néhány háttérinfó, van egy elektromos vonat ami körbe visz és elölről látod a díszletet, hátulról meg megmutatják, hogy valójában milyen, hogyan csinálják. kisebb, mint a park, de szerintem kicsinek, nagynak is nagyon jó, ott főleg a háttérinfókra mennek rá játékosan, a parkban meg a játék. ha két napra veszed a belépőt, valamivel olcsóbb, mintha kétszer vennél jegyét.
Előzmény: kraftwerk (160)
kraftwerk Creative Commons License 2010.04.16 0 0 160
Sziasztok!
Mi is május elejen akarunk menni, egesz pontosan 6.-an indulni Nemetorszagbol (itt elunk) autoval egy majdnem 7eves gyerekel, Luxembougot utbaejtve. Csutortok este este ernenk Disneylandhez es a penteket szanom a parkra. Aki volt mar a Studios Parkban is attol kerdeznem, hogy megeri oda is bemenni? A Disney oladalan talalhato par kepbol szamomra nem igazan derul ki, hogy mit is lehet ott latni/csinalni. Ha megeri akkor egy nappal elobb mennenk, csak hat az +nap benne lenne 250 euroban (belepo, szallas, kaja). Meger-e annyit?
Hetvegere tervezem Parizst es hetfore Versailles majd le delre a Loire volgyi kastelyokhoz.
Lejjebb olvastam, hogy csak vasarnap mennek a szokokutak Versaillesban, ez tenyleg igy van? Akkor lehet, hogy kicsit varialok a programon.
Isatys Creative Commons License 2010.04.15 0 0 159
FIGYELEM, FONTOS!!!

A vulkankitores miatt ma (csutortok) estetol bizonytalan ideig de elorelathatolag minimum hetfoig PARIZS OSSZES REPULOTERE ES LEGTERE ZARVA VAN!!!!

Ha valaki most repulne, mindenkepp erdeklodjon a legitarsasagnal. A BFM radio es a FRance Info bemondta, hogy akinek emiatt toroltek a jaratat, az a helyek fuggvenyeben atfoglalhat kesobbi jaratokra vagy visszakerheti a penzet.
CSG Creative Commons License 2010.04.01 0 0 158

Köszönöm a tanácsokat :)

Mi Május 5-11 között leszünk kint.

5-én  18kor szállunk le CDG-n és a Opera Garniér-nél lesz a szállásunk. Arra gondoltam, hogy RoissyBussal mennénk be, az ott tesz le a közelben, és kb annyi mint a RER.

(mondjuk kicsit aggódok, mert a szállás nagyon jó helyen van, a webes képek alapján is jól néz ki, mégis meglehetősen olcsó volt, igaz vagy két hónapja lefoglaltam. 6 éj két főre 600 EUR...)

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&msid=116558837976558345821.00048081ac3d7f270e495&t=h&ll=47.514121,19.047117&spn=0.00371,0.009624&z=17

6-7 kötelező látnivalók+múzeumok... + egy szülinapi vacsora!!!

Ha jól tudom Május 8 a II.világháborús győzelem ünneppe, nagy csinnadrattával, koszorúzással a diadalívnél, szóval arra a napra megvan a program ;-)

9-én kimennénk Versailles-ba, mert akkor mennek a szökőkutak is :)

10-én maradékok :D

11-én meg 14:30ra a CDG-n kell lenni :(

ehhez a tervhez ezt a passt néztem ki:

http://paris.conciergerie.com/pass/paris_combo_pass_premium.php

szerintetek megéri?

MártiSatya Creative Commons License 2010.04.01 0 0 157
És még egy dolog. Mielőtt bármilyen kártyát is vennél, először gondold át mit akarsz csinálni, mit akarsz megnézni és ehhez a programhoz vegyél a Neked legkedvezőbb kártyát. Mert egy dolog, hogy a Múzeum kártya harminc múzeumra biztosít ingyenes belépést, de ugye azt két nap alatt lehetetlen... Lehet olyan nap, hogy az amúgy nagyon kedvező mobilis napijegy sem éri meg!
Isatys Creative Commons License 2010.04.01 0 0 156
Bocs, PMP-t akartam irni. A Paris Pass-ban van kozlekedes, viszont ez a jegypenztaraknal (ratp) megveheto. annyifele pass van mar hogy siman keverheto.
Előzmény: Isatys (155)
Isatys Creative Commons License 2010.04.01 0 0 155
Vagy van a Paris Visite kartya, ami a metroallomasokon is kaphato. De a PASS is eleg sok helyen (ahogy irtak elobb- FNAC, szerintem Carrefour, Auchan is, stb)

A Paris Visite-nek annyi elonye van viszont, hogy ingyenes vele az utazas. Mindenhova. Emellett kedvezmenyesek a muezumbelepok.

Ha pedig egy hetre mentek, es a PP mellett dontotok, hetfotol-vasarnapig vehettek pass navigo-t is.
Előzmény: CSG (153)
MártiSatya Creative Commons License 2010.04.01 0 0 154
Mi a Paris Museum Pass favorizáltuk + az utazáshoz napi jegy vagy tízes tömb jegy.
Így nagyon megéri. A Paris Museum Pass az FNAC stores -ban is vásárolható. Ha itt vásárolod meg Te írhatod rá az adataidat és az érvényesség kezdetét. Itt mindenféle egyéb jegyeket is árusítanak talán Paris Pass is, de ezt nem tudom biztosan. Én a Museum Pass javaslom 2 nap 32 EUR 4 nap 48 EUR.

Előzmény: CSG (153)
CSG Creative Commons License 2010.04.01 0 0 153

Sziasztok,

méjus elején megyünk Párizsba, egy hétre, és találtam egy jónak tűnő lehetőséget: Paris Pass. Ezzel a bérlettel egy csomó dolgot lehet megnézni+utazni. Egy gondom van csak, hogy ez szinte minden cégnél online vásárolható. Ha bármilyen okból meghiúsulna az utazás nem igazán látom, hogy visszakaphatnám a pénzem. Kérdésem, hogy tudtok-e olyan PASS-ról, ami Párizsba érkezésem után vásárolható meg?

Előre is köszi

CSG

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!