Keresés

Részletes keresés

Turbo Lada Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3180
Sziasztok

A segítségeteket kérem!
Keresek Volvo 2.4 TD-hez, turbo nyomás szabályzó szelepet./ ami a turbón van /.
Nagyon fontos lenne ,előre is köszi.

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3179
WWW mindenkinek,
ez nem semmi. Felkelni félötkor, és bepattanni a
topikra... lore, akarsz róla beszélni? Mongyuk a többi
sem semmi. Reggel hétkor élénk cset. Áruljátok mán el
hogy a rákba lehet ezt csinálni. Én általában ha nincs semmi
dolgom, akkor nem kelek fel dél előtt, ha viszont van,
akkor meg nem csetelgetek. Szóval nem értem, világosítsatok fel...

Na, viszont az a helyzet, hogy bizonyos klánok prognózisa ellenére az éjjel nem haltam
meg, hanem egész üzemképes vagyok, megyek tenni a dolgaim. Tehát ha lore bejössz a városba,
vagy Oya esetleg előkerültök Fargoval, akkor sms, vagy fón, és még akármi is lehet.
Gondolom úgyis kiváncsiak vagytok hogy tudtam túlélni azt a baromi erős
mérget, amit az arcomba pumpáltatok egy óvatlan pillanatban:-).

csa mindenkinek

Dolgos Triznyák
PS Frigy, telszámom küldöm ne aggódj.
PPS Bomfunk Mc's : Freestyler
Tök király zene ugye? Ha kell valakinek, megvan mp3ban

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3178
Jó nagyot!

Az általános letargia láttán sietve újfent kinyilvánítom abbéli szándékomat, miszerint
szombaton délután feltűnök a találkozó általam oly jól ismert helyszínén.

E célom megvalósításához csupán egy kontakt személyre lenne szükségem
(lore már említette a lehetőséget), akit feltelefonálván meggyőződhetnék arról,
érdemes-e még kimennem, avagy már egy lélek sem tartózkodik az említett
objektum közvetlen környezetében.

Ne feledjétek, hogy ha szputnyikkal megyek, valaki a kombi Volvo-jával sötétedés után
opcionálisan elvihetne egy darabon.

F.M.

lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3177
...dehogy... (stílus vazzeg, stílus!)
Előzmény: lore (3176)
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3176
Na ha csendben vagytok, akkor idézek még valamit az újságból. Tesztelik a Peugeot Partner HDi-t (tudjátok ez a Berlingo Peugeot megfelelője). Idézet tehát a 'Kényelem'-ről szóló rovatból:
A viszonylag nagy tömeg és a legendásan finom PSA-rugózás kombinációjaként a Partner gördüllési kényelmét a luxusautük szintjére emeli - egyértelműen simábbra egyengeti a szörnyű pesti utakat, mint például a Volvo S70.
Sokan és sokat kritizálták már az S70 rugózását/futóművét, de, hogy egy ilyen kisautóval se legyen versenyben...
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3175
ad1: A doktor úrnak nem tetszett a hangnem, szóval tessék odafigyelni. Legyen kicsit irodalmibb (huh, ez a szó!)

ad2: Bolasnak dupla igazolása van, én meg ha törik ha szakad!

lore

Előzmény: Templar (3174)
Templar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3174
Hátmerazér mer a kezdeti lelkesedés után most bezzeg szinte mindenki hátrál kifele a részvétel alól.

Templar a megkeseredett

Előzmény: lore (3173)
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3173
Miért lenne túlméretezett az ötlet?? Ki szkeptikus? Miben?

lore aki tele van kérdésekkel (pl. mi az a farba? :-)

Előzmény: Templar (3172)
Templar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3172
Rojálerforsz,

Nem hiszem, hogy bárki komolyan hitte volna, hogy a Volvó nem rozsdásodik, merigenis rozsdásodik csak nem annyira. Nyilván függ a karbantartottságától, meg attól, hogy milyen klimatikus viszonyok között tartják.
Ennyi rozsda az én '79-ben épült 244-emen is van :-)

Mindenki,

Akkor most mi van? Túlméretezett ötlet volna az autósmozi? Ott lézengünk majd egy páran a találkozón, vagy mi? Triznyák dicséretes szorgalommal lábadozik, egyébként meg csupa szkepticizmus dől a topicból.

Templar
a szemrehányó tekintetű

lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3171
Szia Harvi :-)
nem hagyom el a topikot: az opelek ezért is olcsóbbak...

Szerintem egyébként RAF2 pont a rozsdamentességet próbálta demonstrálni...

lore

Előzmény: Harvester (3169)
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3170
Most olvastam az új autopiacban a V70/Omega/Passat/C dízelek összehasonlító tesztjét. A volvo csak harmadik lett (első a merci, második a vw), főleg az öregecske dízelmotor miatt. Tény, hogy jöhetne már a volvo common rali dízele...
Érdekes, hogy a belső térben a volvohoz közelebbnek érezték a Passatot mint az omegát. Az automotorundsport tesztjében (amiről régebben bővebben írtam) viszont a mérőszalag szerint a V70 belső tere szinte totál megegyezik az omegáéval. Most akkor mi lehet az igazság??
Nem kell meglepődni egyébként, direkt két-két eltérő kategóriás autót hasonlítottak össze. A merci a jó motorjával és a kiforrotságával nyert. Az is érdekes, hogy a fékekre a merci több pontot kapott mint a svéd. Szintén a német lapban viszont kimagasló eredményeket ért el az omega és a volvo. Nem hinném, hogy a magyarok is méréseket végeztek...
Persze lehet, hogy a dízeleket gyengébb fékekkel szerelik, bár ennek nem sok értelmét látnám, hiszen ezek is nyaldossák a 200-at (a volvo el is éri!)

Ja, fargo: már írtam egyébként: nem emlékeztél rosszul a 16-os felnik alá beszuszakolt fékeket télleg 16-os fékeknek nevezik minden sajtóanyagban, tehát nem emlékeztél roszul.

guruló,
azért írtunk egy-két dolgot gumi-ügyben... Ugye akkor Fulda és nem Fuldan?
fargo megüti a 'háromajtósszekrényapuka' szintjét? :-)

lore

Harvester Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3169
RAF2

Az megvígasztal, hogy az enyémben is van ennyi rozsda? Nem tudom hány éves a kocsid, de szerintem egy hasonló korú Opelhez (de most nehogy elkezdjen lore totális annihilációt játszani) képest sokkal kevesebb rozsdát találni bennük. Szóval relatív :-)

Más... a svéd kapcsolat sajnos nem tud jönni a június 3-i találkozóra, csak két héttel később. Pedig tényleg akart jönni, de valami munka közbejött neki. Nekem régebben mesélt jópár belső Volvos sztorit, csak én nem tudom eldönteni, hogy miket lehet ebből itt leírni.

Harvester

Előzmény: RAF2 (3164)
A guruló Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3168
Fargo: Azt a sofőrt minimum ki kellett volna csinálni. És miért ilyen pipogyák az ovónők???? Szülőin tessék + említeni, hogy azért van a telefon, hogy azon lehessen beszélni rendőrrel-fuvarvállalatigazgatóval-háromajtósszekrényapukával...nem???? Az ilyesmi kihozza belőlem is a vadállatot..... :-(

RAF: jólvannnnna, majd' minden idősebb járgányban találsz 1-2 rozsdafoltot, főleg ha olyan extrém helyeket nézel, mint a kipufogó környéke a motorban... Ez tán csak nem hiba?????

Fulda: Nem özönletttetek el a válasszal....de elriasztani sem tudtatok.. :-) Thx...

Guruló

Előzmény: fargo (3160)
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3167
Köszi. Még spórolok...

Az alsó képen mit is kell látni?

Előzmény: RAF2 (3165)
RAF2 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3166
...hát nem :((

a felsösor van elcsúszva,
a 1991 alatt a 71,85,76 stb van
a 1992 alatt 82,94,86 és igy tovább

Előzmény: RAF2 (3165)
RAF2 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3165
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997
944 GL/S 71 82 92 101 115 127 145
945 GL/S 85 94 103 112 124 137 155
944 GLT/SE 76 86 96 105 118 130 -
945 GLT SE 90 98 107 116 127 140 -
944 Turbo 78 89 99 108 122 130 148
945 Turbo 90 99 108 117 129 140 158
964 E 3.0/2.5 90 103 118 134 150 164 -
965 E 3.0/2.5 100 113 128 144 162 176 -

lore:

itt a teljes árlista 91-es modellévtöl kezdve.a számokhoz hozzá jön még három nulla.

remélem jó helyre estek a számok...

RAF2 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3164

a volvo is rozsdásodik...

RAF2 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3163

no comment!
lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3162
Akkor írok is...

Zsi,
hát igen, néha alaposan körbeszaglászok :-) Örülök, hogy Bolas helyett is ellátsz minket képekkel!
Rydell 850-esének nem semmi a futóműve! A kis sárga chop roof-fal és 850-es frontrésszel meg tuti, hogy egy fanatikusé :-)

CYRUS,
opelnél is az a szitu, hogyha Bécsben van akkor 1-2 nap. Bár azt hiszem minden szervíznek vannak kijelölt szállítási napjai, pl. heti kétszer. Ha sürgős a dolog és egy másik szervíznek (ez opelnél általában a Maxabo, ami a legnagyobb raktárkészlettel rendelkezik) van raktáron akkor futárkodni is tudnak.

RAF2,
csak ennyi az ára? Feltöröm a malacot, remélem érnek még meglepetéSEK :-) Gyerünk keton, közös a célunk!

fargo,
ezt már nem hiszem el, hogy csak a te életedben vannak ilyen sztorik! :-)
Megalapíthatnánk az ovi-kommandót. Hogy mik történnek ott... Vigasztaljon, hogy a leendő bűnözői kör leendő tagjai vagy a mostani bűnözői kör fijjacskái a tolvajok, kisfiad pedig a becsületes áldozat. Ötlet: helyezzünk el a többi kissrác szekrényében cetliket 'tudom mit tettél ifj. fargo cuccával' felirattal, aztán amikor viszik haza őket és anyuci olvassa fel a cetliket akkor kell figyelni melyik sír előbb! Remélem a hátizsákban a piros F1-es nem volt benne! Ezek a tifosik nagyon fanatikusak ám!
A részeg sofőrhöz lehet, hogy rendőr kellett volna, mi van ha máskor is felönt a garatra? Lehet, hogy csak így tudja eléviselni a kölköket, akkor meg ne vállaljon ilyen fuvarokat éskész!

A nyomozást lezárni nagyontudó zsandároktól nem vártam többet. Talán ki kellett volna hívni az eseménykor a Fókusz stábját ilyen dumával, hogy 'életveszélyt okozott egy állat, a rendőrség micsinálilyenkor???', na akkor talán rámozdultak volna, így lehet, hogy egy szalmaszálat se tettek keresztbe az ügyért...

Ja, uraságod balos? :-) (kérdezi a szabó, ha nadrágot varratsz)

lore az aktív

lore Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3161
Jóóóóóóó reggelt!!

Még mindig szundítotok? Hasatokra kakaslik a pirkadat! Kizaágyból (cr Triz)!

lore

fargo Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3160
Ma a fiamék ovijában kirándulást tartottak volna. Meg is rendeltek egy buszt valami vállalkozótól. A járat meg is érkezett potom egy óra késéssel, csak egy dolog hibádzott: a sofôr hótt mata részeg volt.

Kérdem én: milyen ember az olyan, aki képes lenne kockáztatni 50-60 kisgyerek életét azzal, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül elindul velük úgy, hogy szinte beszámíthatatlanul részeg. Nagy szerencséje volt az ürgének, hogy nem én vittem reggel a srácot az oviba, mert akkor nem úszta volna meg azzal, hogy az óvónôk elküldik a retkesbe. Az a minimum, hogy rendôrt hívok.

Szerencsétlen kiskölykök teljesen ráizgultak az egész napos túrára, erdô, hátizsák, pokróc meg minden, erre jobb híján kiterelték ôket a közeli játszótérre. Már csak ezért is megérdemelte volna a sofôr a herénbillentést.

Az már csak hab a tortán, hogy valaki lenyúlta a kisfiam kis hátizsákját, benne a legkedvencebb játékaival. Tuti, hogy nem elveszett, mert reggel betette a nejem a kisszekrénybe, onnét nem vették ki napközben, de délután már nem volt ott. Eddig csak gyanakodtam, hogy valaki lop az oviban, (ruhák tűntek el, meg apróságok), most már tuti, hogy valaki rájár a cuccokra.

Ja, mellesleg ma jött meg a levél a zsandároktól, hogy a nyomozást eredmény nélkül lezárták a Volvo ügyében. Nem értem a dolgot, hiszen volt több szál is, amin elindulhattak volna. Akkor most én vegyem kézbe az ügyet, vagy mi?

Egyszóval kissé megint tele lett a balzsebem :-(

RAF2 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3159
szia keton!

nem értem kérdésedet,mi lenne az akadálya hogy bevigyél egy 940 classic volvót? vámszabályok?

az árakról:
98-as modellek: 129 000 SEK- töl 179 000 SEK-ig

ez volt az utolsó év hogy gyártották öket,igy kitett a volvo magért,ezek nagyon jól felszerelt kocsik.

Előzmény: keton (3150)
CYRUS Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3158

Sziasztok!
Fura, de nekem meg pont az volt a tapasztalatom hogy gyors az ivanics!
Mi a futómühöz rendeltünk, különböző dolgokat, plussz valami csövet ami a kipufogótól megy a motorhoz és két nap alatt meghozták a Bécsi raktárból...Ez nekem nagyon jónak tünt! + Ott volt egy haverom aki az Opel Gombosnál dolgozik és azt mondta nem akarta elhinni...Náluk állitolag ugyan ez az Oplenél 3-4 hét lett volna....Persze lehett nekem csak mákom volt
Előzmény: Zarquon (3155)
Zsi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3157
Hali All!

lore
Te bitang mindenhol körbefigyelsz?
Nagyon helyes! Bolas holnap vizsgázik!

fargo
Zsírossan tóltad a J-N-en. löktem 1bakit bocsesz tehát? "ZÖLD"

Mindenki
Bolas megzuhant a bálnácska miatt aki tud segítsen ez a mindene /majdnem/.
1-2 pic.

pápá!

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3156
Te még másnapos vagy? :-))))
Előzmény: Zarquon (3155)
Zarquon Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3155
Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, de elég sokat szaladgáltam, a hétvégén meg eget rengető három napos kanbulit tartottam a haverokkal. Most buli van, mert jövő héttől tanulni kell (záróvizsga über alles).

Bolas
A Triznyák kollega által ajánlott bontót mindenképp érdemes megpróbálni, a 480-hoz mindenük van (csak ép hátsó lámpa nincs, de nem is vártam mást), ami azért nem csekélység. Ezenkívül áll(t) náluk egy elég korrekt amerikai 2-es (ha jól emlékszem) teli extrával, amit érdemes megvizslatni.

fargo, keton
Jók a Franciaországgal kapcs. észrevételek. A francia nők tényleg szarok. Koszosak is. Én egyszer voltam autóval Párizsban, akkor a közlekedéssel nem volt problémám. Pedig egy metrótérkép (!) alapján próbáltam tájékozódni, hehehe... A körforgalmakkal kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy én azt csodálom, hogy nem kopik asszimetrikusan a gumijuk meg a futóművük...meg a nyakuk, a seggük, stb.

hobe
Szerintem ez a probléma vagy valami computer, vagy átkúrás. Még egy ultraspéci vagy gyári katalizátor sem hiszem, hogy drágább egy százasnál.
Több mint érdekes ez az Ivanicsos munkafelvevős dolog. Én mindig egyvalakihez viszem, kíváncsi vagyok, ő-e az az illető, akihez nem kéne....

Tali
Egyébként egyre valószínűtlenebbnek érzem, hogy elmegyek a hétvégén. Semmi halaszthatatlan (bár a záróvizsga miatt későbbre nem tudom eltolni), csak amolyan giga-kanbuli utáni holdkór-mosottfos állapot várható, továbbá 1-2 óra alvás után 140 km-t vezetni oda, majd vissza... Ráadásul szégyenszemre még mindig nem vettem benzinkutat. Ezért aztán nem nagyon hiszem, hogy megkísérlem a dolgot. Viszont a gyorsulásira én is kimegyek.

Triz
Ha a te autód az a 7-es ikerlámpás grafitszürke kombi sötét üvegekkel, ami a Villányin szokott állni, akkor azt én is ismerem! Elég jó kis büntetőautó-feelingje van, eltekintve attól a szürkésbarna, egyenletes porrétegtől, ami általában ellepi... :-)

Harvester
A szállítási határidőkhöz annyit, hogy a 480-ban egyszer beszart a radiátor (télen), és egy hónapig állt a kocsi, mire a cucc megjött az Ivanicsho' (legyártani meg idehozni nem 5 perc...).

Üdv,
Zarq

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3154
...azért vigyázz az újjadra! :-)))
Előzmény: lore (3153)
lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3153
Szia,
végre megeredt az újjad. Azért gyere előtérbe is néha :-)

lore

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (3152)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3152
üdv,
nem akarom elkiabálni, de ma már mintha jobban lennék. Pl. meg bírtam enni egy pirospöttyöst, meg ittam kb fél liter teát.

Oya
köszi, télleg tök rendes vagy, remélem meg tudom oldani magam-magam.

Fargo
hello, örülök, hogy jól utaztál, párizs már csak ilyen. Bár én nekem nem volt időm az autókat nézni, mert feltett szándékom volt, hogy levadászok egy szines csajt. Nem jött össze sajna, bár hobe-nak van egy képe, amin egész jóban vagyok eggyel. Kár hogy nagyon halványak ay emlékeim, mert hát nem voltam józan...

lore
ha gazdag leszek dolgoznál nekem, mint gumifelelős? nagyon vágod a témát!

Bolas
én meghalnék, ha nem működne az autóm egy hétig, nemhogy 6-8! Bátran kérdezd ivanicst, nem kizártt hogy tud segíteni, vagy hívd 06309336336 számot. Ez egy bontó. Ügyes légy!

Macsek szerintem hazudik, mer itt leselkedik. Ha elkezdjük szidni, biztos nyávog egyet.
Tehát : gonosz törpe, nincs is volvod!

Maradok háttérben

Triznyák
aki még zöld, de a vére már kering.

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3151
Sziasztok,

keton,
de hamar megszaladt! :-) Avass be a titkodba, nekem is kell egy ilyen.

macska,
ne hülyéskedj, nyávogj ide valamit, kérlek!

guruló,
nem Fulda az véletlenül? Én az Opelekre Fulda téligumikat vettem, nem bántam meg. A Fulda nem ma kezdte az ipart, ez onnan is látszik, hogy extrém méretekben is gyártanak abroncsokat.
Egyetértek viszont fargoval, mármint az olcsóbb márkák ügyében. Én még a Sava abroncsokat is számításba venném, a Good Yearhez tartoznak, nekem jobban tetszik mint a pirelli alaptípusa, holott még annál is kedvezőbb árú.

hobe,
fargo is és én is az Ivanicshoz hordjuk a tankokat. Egyszerűen el kell fogadni, hogy ekkora az órabér és kész. A munklájukkal eddig maximálisan elégedett vagyok, bár mint többször említettem, az S40-es (Triznek: cégünk S40-ese amit Édesanyám hajt, nemisakárhogy!) 52e km alatt mindössze két izzót fogyasztott, tehát nem volt alkalmam komolyabban letesztelni a szervízt.
Ami különösen tetszik: az udvariasság, a tisztaság, a korrektség.
Elvégre ha megveszel majd' 7millióért egy autót akkor igazán elvárhatod, hogy a későbbiekben is értékarányos szolgáltatásokat kapjál...
Amúgy működik az ABS és a TRACS, vagy csak világít a kontroll-lámpa?

Bolas,
nagyon sajnálom :-((( Vigasztaljon a tudat, hogy lore szívéhez is hozzánőtt a 'nagy fehér' :-)

lore

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!