Keresés

Részletes keresés

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3154
...azért vigyázz az újjadra! :-)))
Előzmény: lore (3153)
lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3153
Szia,
végre megeredt az újjad. Azért gyere előtérbe is néha :-)

lore

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (3152)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3152
üdv,
nem akarom elkiabálni, de ma már mintha jobban lennék. Pl. meg bírtam enni egy pirospöttyöst, meg ittam kb fél liter teát.

Oya
köszi, télleg tök rendes vagy, remélem meg tudom oldani magam-magam.

Fargo
hello, örülök, hogy jól utaztál, párizs már csak ilyen. Bár én nekem nem volt időm az autókat nézni, mert feltett szándékom volt, hogy levadászok egy szines csajt. Nem jött össze sajna, bár hobe-nak van egy képe, amin egész jóban vagyok eggyel. Kár hogy nagyon halványak ay emlékeim, mert hát nem voltam józan...

lore
ha gazdag leszek dolgoznál nekem, mint gumifelelős? nagyon vágod a témát!

Bolas
én meghalnék, ha nem működne az autóm egy hétig, nemhogy 6-8! Bátran kérdezd ivanicst, nem kizártt hogy tud segíteni, vagy hívd 06309336336 számot. Ez egy bontó. Ügyes légy!

Macsek szerintem hazudik, mer itt leselkedik. Ha elkezdjük szidni, biztos nyávog egyet.
Tehát : gonosz törpe, nincs is volvod!

Maradok háttérben

Triznyák
aki még zöld, de a vére már kering.

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3151
Sziasztok,

keton,
de hamar megszaladt! :-) Avass be a titkodba, nekem is kell egy ilyen.

macska,
ne hülyéskedj, nyávogj ide valamit, kérlek!

guruló,
nem Fulda az véletlenül? Én az Opelekre Fulda téligumikat vettem, nem bántam meg. A Fulda nem ma kezdte az ipart, ez onnan is látszik, hogy extrém méretekben is gyártanak abroncsokat.
Egyetértek viszont fargoval, mármint az olcsóbb márkák ügyében. Én még a Sava abroncsokat is számításba venném, a Good Yearhez tartoznak, nekem jobban tetszik mint a pirelli alaptípusa, holott még annál is kedvezőbb árú.

hobe,
fargo is és én is az Ivanicshoz hordjuk a tankokat. Egyszerűen el kell fogadni, hogy ekkora az órabér és kész. A munklájukkal eddig maximálisan elégedett vagyok, bár mint többször említettem, az S40-es (Triznek: cégünk S40-ese amit Édesanyám hajt, nemisakárhogy!) 52e km alatt mindössze két izzót fogyasztott, tehát nem volt alkalmam komolyabban letesztelni a szervízt.
Ami különösen tetszik: az udvariasság, a tisztaság, a korrektség.
Elvégre ha megveszel majd' 7millióért egy autót akkor igazán elvárhatod, hogy a későbbiekben is értékarányos szolgáltatásokat kapjál...
Amúgy működik az ABS és a TRACS, vagy csak világít a kontroll-lámpa?

Bolas,
nagyon sajnálom :-((( Vigasztaljon a tudat, hogy lore szívéhez is hozzánőtt a 'nagy fehér' :-)

lore

keton Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3150
sziasztok

ismételten megkérdezem: lehet Svédo-ból szép 940 classic jelzésű Volvot importálni? KELL KELL KELL

fargo,
a franciák vezetési stílusának leírása naggyon jó! én is pont ezt tapasztaltam (+hogy nem szédülnek el a sok körforgalomtól, ami nagyon jó találmány, de azért az 50 lakosú tanya 3 útjának kereszteződéséhez is rakni...)

doktor úr,
üdv újra

macsek,
hol vagy (hozom az egeret)??

DCs

Harvester Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3149
Bolas

Bontókat nézted?
Amikor nekem gyári eredeti alkatrész kellett, akkor az Adria sétányos meg a Búza utcai Volvo bolt 4 nap alatt szállította... mi ez a 4-8 hetes idő??? Egyébként szar ügy...:-(

Harvester

Előzmény: Bolas (3148)
Bolas Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3148
KÖZFELHÍVÁS!
Segítsünk Bálnán!

Kiderült mégsem lesz alkatrész Bálnához..
Tehát kb 4-6-8 hét mire talpra tud állni!

:-((((((((((((((((((((((((((((((((

Szóval ha ismertek valakit, akinek van az 1985-ös 740 GLE D típusú Volvohoz "a kormánymű jobboldali munkahengerénél lévő gyűrűje" az rögtön hívjon fel lécci a listán szereplő mobilomon, mert errefelé a elkövetkező héten igen ritkán leszek!

Előre is köszi!

hobe Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3147
Mi a tapasztalat az Ivaniccsal? Szerintetek egy nap alatt ezt a ket problemat meg tudjak oldani? (azt mar tudom, hogy melyik munkafelvevohoz NEM kell mennem..)
Előzmény: fargo (3146)
fargo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3146
Szia hobe :-)

Klasszul elkerültük egymást Párizsban, nem nagyon tudtam átolvasni a topicot, ezért nem reagáltam. Csak az Oya küldött tegnap egy SMS-t, amiben utalt Rád, de akkor már késô volt.

A 850-nél esetenként el szokott szállni az ABS szenzor, vagy csak simán a csatlakozó a féktárcsánál. Ezt tapasztaltam a 460-nál is, egy mozdulattal, ingyen orvosolták a szervízben.

A lambda szondára vonatkozóan ekkora összegnél (200k) a következôkre tudok gondolni:
- átverés,
- katalizátor,
- valami komputeres egység.

A lambda szonda szerintem nem kerülhet többe, mint 40-60k.

Előzmény: hobe (3145)
hobe Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3145
Fargo

parizsi beszamolod teljesen hiteles, semmit nem tudok hozzafuzni!:-))
(idohiany miatt /no"/ nem kerestelek:-(( )

Volvo szerviz itt sem all a helyzet magaslatan:-( Egy nap alatt nem birtak kideriteni, hogy a lambda jel es az ABS/TRACS miert vilagit a muszerfalon:-((

Mi az a dolog, amit a lamda miatt ki kene cserelni es tobb, mint 200e forintba kerul? (sajnos nem sokat ertek a helyi nyelvbol..)

Előzmény: fargo (3132)
fargo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3144
Szia Guruló:

Nem ismerem a Fuldant, de az olcsóbb kategóriából bátran választhatsz Toyot, Falkent vagy Barumot. Nagyot tévedni nem fogsz velük. (Árakról fogalmam sincs, sajna.)

Előzmény: A guruló (3143)
A guruló Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3143
Lécci, aki ért hozzá:
Említettem, hogy sikerült taccsra vágni a tapadófelületet a 440-en.
Nos, van itt egy gumi, amiről szeretném hallani a véleményeteket:
FULDAN (made in Germany) 180/60 R14 H
A gumis dícséri, de isten bizony ezt a márkanevet még életemben nem hallottam.
Tudtok róla valamit? Tesztek jobbak, mintha mosószappant kötöznék a féltengelyek végére?
Ja, és 14.700 HUF/db szerelve.... ez nem rossz..
Guruló

Előzmény: joyride (3142)
joyride Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3142
Sziasztok!

Frigyes Mester közérdekű hozzászólásának másodközlése:

Nagytarcsa, autósmozi megközelítése:

Rákóczi út - Kerepesi út - Őrs vezér tere - Veres Péter út - Cinkotai HÉV megálló (eddig tökegyenes az út),
sorompóval szemben, főútról jobbra Vidámvásár út, egyenesen, elhagyod BP területét és néhány száz méter után jobbkézre meglátod a célobjektumot.

Remélem, hogy ez alapján én is odatalálok!

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3141
Dehogy, dehogy. Most intézem cégünk domain regisztrációját, a domain karbantartásának költségeibe pedig a korlátlan hozzáférés is benne foglaltatik. (előbb utóbb szükségem lesz egy webmesterre...)

Az egyetemen az év 365.25 napjának minden órájában (tehát éjjel, ünnepnapokon stb.) tartózkodhatok. A munkaidőn kívüli időszakokban a kapukon csak egy kódkártyával lehet közlekedni, én meg olyannal (mint kis-kutya) rendelkezem.
Amúgy ha már egyszer bemegyek, akkor nemcsak netezek hanem kihasználom az ottani gazdag agyállományt/szoftverállományt stb.

lore

Előzmény: Harvester (3140)
Harvester Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3140
lore! Ne haggy minket magunkra a nyáron... könyörgöm :-)))) TVNET vagy matáv 4000 forintos nem játszik? Vagy járj be a tanszékre neccelni, én is azt csináltam anno. Volt engedélyem a tanszékvezetőtől, hogy bemehetek amikor csak akarok dolgozni.

A jobb hátsójával mit csináltál az S40-nek? Én a legszebb horzsolásokat akkor szereztem, amikor először próbáltam eljutni az Ivanixhoz. Túlmentem és valami földutakon/hegyvidéken keresztül törtettem vissza (a térkép szerint teljesen korrekt utcák, de azt hiszem nem autóstérképet, hanem túristatérképet kellett volna nézni...). Szóval ott az egyik 2 méter széles vadcsapáson sikerült felakadni a Volvicsekkel, majdnem kitört a ködfényszóró. Argh

Harvester

Előzmény: lore (3139)
lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3139
Én lassan 'figyelgetni' sem tudok, ugyanis a gyorsulási után a tali is veszélybe került :-(( Össze kell szedni magam és péntekig nagyot alakítani (előadva 15 perc, leírva 10 oldal ábrákkal, mellébeszélés nélkül, rá egy hétre ugyanez angolul).

Ráadásul ez a napközbeni netezés májusban itthon netto 6000-embe került, júniusban vigyázok, pedig valószínű, hogy akkor is túlnyomó részt itthon dolgozok majd...

lore

Előzmény: Frigyes Mester (3138)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3138
Üdvözlet Mindenkinek!

Dolgozom én is, de azért figyelgetek.

F.M.

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3137
Helyes, helyes, mindenki dolgozik...

Hangnemváltás indokolt, különösen a külső szemlélőkre kell gondolni és visszafogni a virtuális nyelvezetet.

Az S40 jobb hátsóján egyre nagyobb felületi horzsolások éktelenkednek brrrr...

Megtenné valaki, aki munkahlyéről netezik, hogy bekopizza és adott esetben kiegészíti a talira igyekvő indexes listát?

lore

lore Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3136
Szépjóreggelt!

doktor úr,
jó újra látni :-) Logovégeredmény nincsen ki lett postázva a többieknek. Tali júni 3-án a Nagytarcsai autósmoziban, 10-től.

fargo,
üdv. itthon. Mostmár többet tudok Franciahonról, nem is vágyom annyira oda :-)

lore

doktor úr Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3135
Hát jó reggelt, jó reggelt! Elôször is Templar kolléga: köszönöm. Másodszor is elnézést a hosszú kihagyásért de rengetegkurvasokmelóbabelevalódöglés esete forog fenn. Most sikerült elolvasnom a hozzászólásokat, úgy 2600 óta. Gratulálok, szépen vagytok, sokat is írtatok, csakhát a hangnem! Egyébként szeretettel üdvözlöm azokat, akikkel még nem sikerült szót váltanom - már így virtualice - de közülük is legesinkább a szebbik nem képviselôit (jét?). Szóval sok minden történt amióta nem jártam erre. Pl. ha jól tudom lezárult a szavazás logo ügyben. Esetleg publikus a végeredmény, vagy csak a taklin lesz közölhetô? Apropó tali: mikoris? holis? lesz? Na belôlem egyelôre ennyi azt hiszem bôven elég lesz ma reggelre. Jó újra itt! És jók legyetek!
Szeretettel üdvözöl mindenkit
a doktor úr
Előzmény: Frigyes Mester (3134)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3134
Jó reggelt Mindenkinek!

F.M.

CYRUS Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3133
Welcome back Fargo :)
Előzmény: fargo (3132)
fargo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 3132
Hallali :-)

Üdv, Népes Társaság, Volvósok Örökbecsű Nemes Kompániája!

Alázattal kérem elnézésteket a kései bejelentkezésért, de midôn szerencsésen megtérten Franciahonból, elsô dolgom valóban szegény gyermekim megmentése vala az rút asszonyállat karmiból, majdan ajándékul hozott játékok installálása s kimerítô ismertetése az csemetékvel. Szerencse vala, csemetém izibe kidôlt a játékban elfáradva, s asszonyom is mél álomba szenderült, így hamarosan sikeredett leülnöm az billentyűk elé, s végigolvasnom a T.opic termését.

1.
Gratula a 3000-hez!

2.
MacskaNémber, el ne menj, szomorú leszek :-(

3.
Tali Rulez.

4.
Mercedes Suxx Mega.

5.
Tartalmában rövidített élmény be számoló:
a,
Franciahonban sok autó leledzik. Kevés kivételtôl eltekintve a kép elég egyhangú: Peugeot, Renault és Citorján minden mennyiségben. Igazi változatosságot az utcaképben csak az jelent, hogy a fenti márkák milyen sorrendben követik egymást. Vajon a Cit után most Ren következik, avagy esetleg megint Cit vagy egy Pug. Az irdatlan bennszülött-kocsi áradatot semmi sem képes egyensúlyozni, bár a Mercedes és BMW hegyek (!) ezzel próbálkozának.
Pár érdekes észrevételt azért tettem az utóbbi héten:

- Franciahonban alig van Volvo. Árgus szemekkel lestem minden svédes rezdülést, az elsô napon a hömpölygô forgalomban sikerült felfedeznem 3 db 400-ast, s semmi mást. A következô 5 nap termése: 2 darab hetes, lepukkanva, 1 darab 9-es, so-so, kb 4 db 480-as és vagy féltucat 400-as, 2 db 850-es, 3 db 2-es. A legszebb mind közül egy 245 kobi volt, GYÖNYÖRŰ állapotban.

- Franciahonban a Mini Morrist kizárólag kengururáccsal forgalmazzák.

- Franciahonban jóérzésű ember japán autót nem vesz. (?)

- MG roadster minden mennyiségben.

- Porsche hegyek, fôleg Boxster, 2 Ferrari, 1 Lambo.

- Jobb ma egy Saab, mint holnap egy Volvo.

- Audi? Az mi?

- Olasz kocsik? Ja, persze.

- Közlekedési táblák teljesen feleslegesek. Franciahonban nincsenek, és nem is érdekelnek senkit. Hasonlóképpen a sávokhoz, (fel sem festik ôket), a piros lámpákhoz, vagy a kötelezô haladási irányhoz. Ennek ellenére balesetet nem láttam.

- Minden kocsi meg van húzva. Ami még nincs, az holnap meg lesz húzva. Mellesleg ez senki le sem sz***a. Karosszérialakatosok / fényezôk éheznek.

- Jaguarban kizárólag négerek ülnek.

- A gyalogos kapja be!

- Franciahonban mindenki azt csinál amit akar, ha ez valakinek nem tetszik, akkor dudál. De mosolyogni akkor is kötelezô. Annak is akire dudáltak, meg annak is, aki nyomta a kürtgombot. Anyázás nincs, mindenki türelmes, de nem udvarias.

- Forgalommal szembe biciklizni / motorozni vicces!

Más tapasztalatok:
Francia nôk:
Ennyi lompos, koszos, szakadt, rosszul öltözött és randa nôstényt egy kupacon még nem láttam. 6 nap alatt egyetlen valamirevaló némbert láttam: az is túrista volt, egy japán-európai félvér csajszi: még egy homokos is petróleumot fütyülne utána.

Kaja:
Hát, biztos jó a francia konyha, egyszer sikerült is bejutni egy étterembe, ahová a bennszülöttek vittek el, és eszement finomat ettünk. Ettôl az egy alkalomtól eltekintve elég kiakasztó volt a kaja, pedig végigpróbáltunk legalább egy tucat különbözô éttermet. A legbiztosabb az volt, ha a sarki kávézóban ettünk steakséget, bár itt is csak minden harmadikra sikerült eltalálniuk a dolgot. Valószínűleg a legjobb kajáldákat nem a mi pénztárcánkra szabták, a "neves" éttermekben egy vacsi fejenként nem áll meg 20k alatt. A kávézók koszosak, elhanyagoltak, igénytelenek. A pékségekben viszont direkt link van a Paradicsomhoz, fantasztikusak a francia pékek! A gyümölcsök is más dimenziókban érlelôdhetnek...

Furcsaságok:
A franciák jeleskednek az építészet területén is. Most már én is tudom, hogyan lehet 40 nm-re 30 szobát tervezni. E voila! A mi fürdônk úgy nézett ki, hogy ha ráültem a klotyóra, akkor az ÖLEMBEN figyelt a mosdókagyló, magyarul csak tetris módra behajtogatva tudtam beférkôzni az ülôkére, úgy hogy a végén a mosdón könyököltem, és a 2 lábam közé vettem a mosdókagyló egyik lábát. Lekászálódáskor a WC-papír tartója fél centi mély sebet szántott a seggemre, most kottázni lehetne rajta. A szoba elfogadható nagyságú volt, bár ennyi pénzért nálunk 4 csillagos hotelben is lehetne aludni.

A franciák szemetelnek. Viszont van a járda mellett egy kb fél méter széles és pár centi mély árok, amibe reggel belesöprik a dzsuvát, aztán kinyitják az utcai csapokat, és ebben a vályúban a víz elviszi a szemetet. Ezért csak pár óráig látható a Párizst ellepô szutyok, mert utána elmossa a víz. A kutyagumit is hasonló módon takarítják el.

A franciák bunkók. Nemes egyszerűséggel csak így lehet ôket jellemezni.

A magyar túristák is bunkók. A repülôgépen majdnem belemásztam egy társaságba, molesztálták a páromat. A Notre Dame-ban meg hangosan anyáztak és szentségeltek. No comment.

A francia csajsziknak mind koszos és büdös a haja.

A franciák az utóbbi ezer évben FÉLELMETESEN SOK pénzt költöttek Párizsra. A házakat tisztán tartják, az épületeik grandiózusak, a járdaszigeteket körben süllyesztett, ütésálló lámpabúrákkal kivilágítják, és amit néhány gótikus épületen az ólomüveg-ablakokkal műveltek, az már arcátlanság.

Külön köszönet OyaBácsinak, aki maxxximálisan megkímélte az autómat, (tököntaszajtás ejtve), megtankolta és 2x LEMOSTA, mielôtt kijött elénk, úgyhogy minden hálám az Övé :-)

Már nagyon hiányzott a kocsim, komolyan töprengtem rajta, hogy kirángatom a 850-ese kormánya mögül azt a 40 kilós kócosfogú gallt, és megyek egy kört a verdájával, mielôtt magához tér. De hát inkább jobb a békesség...

Bocs, ha hosszú voltam.

Bolas Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3131
1./ Ma fél/háromnegyed 9 körül a Villányi úton a vasúti felüljáró elötti utcában.
Arccal a Villányira nézve figyelgetett..
2./ Mennék szivesen, de Bálnám sem lesz olyan állapotban meg én sem!
:-((((((
3./ Hanyagoljuk a témát..
4./ Kicsit erőltesd meg magad, mert tényleg szétesel!

Mára elég volt belölem.
Lépek vissza könyvekhez!

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (3130)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3130
Bolas,
1 hol láttad tehénkét, mikor?
2 Talira jössz és qs!
3 Mér gondolod, hogy minden felrakásomról tucc?:-)
4 Ötletek köszi mem tudok semmit lenyelni, alacsony a fájdalomküszöböm(?)
Előzmény: Bolas (3128)
lore Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3129
lore2 mail ment...
Előzmény: Oyabun (3127)
Bolas Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3128
Üdv mindneki!
Kicsit tanulóban vagyok..
Ráadásul a Bálnámmal is gondok vannak.
:-(
Csütörtökön elvittem megjavítattni, mert a kormányműve rakoncátlankodott.
Szereztem felújító készletet, ami egy csomag gyűrűt jelent. (Kb 18-20 db!)
A szerelőm szétkapta az egészet, majd délután hív, hogy nem lehet összerakni, mert 2 egyforma gyűrű van a csomagban, ami azt jelenti, hogy egyik hiányzik.
Semmi gond, mondom, hívom az alkatrészes csókát és minden megoldódik.
De ő azt mondta hogy külön gyűrűt nem lehet kapni, csak egybe az egész kormánymű-felújító készletet.
Mert senki sem akarja szétszedni 1 szaros simering miatt.
De 6-8 héten belül tud szerezni!
Hurrá, mondom, hívom a szerelőt vissza, hogy mi a helyzet és rakja össze a régivel, majd kitalálok utána valamit.
DE nem lehet összerakni mert a régi gyűrű törött!
Szóval trélerrel hazahozhatom..
:-((((((((((((((((((((((
Ez határozta meg meg az egész hétvégémet annak ellenére hogy nagyon rágyúrtam a tanulásra.
Mindenesetre, ma kiderült, lehet hogy még a héten az alkatrészes srác szerez nekem valahonnan belevaló gyűrűt.
Ami persze tök mindegy, hiszen a Volvos találkozóra tuti nem fogok tudni elmenni a tanulmányaim miatt..
:-((((((((((((((((((((((
(Egyetem nagyon NEM rulez!)
Viszont a gyorsulásira biztos megyek, persze valószinű Bálna nélkül...
Mivel időhiányban szenvedek, ezért nem tudok Bálnán segíteni, aki egyedül árválkodik immáron 5 napja nélkülem.

Triznyák!

Ma láttam a Tehenedet!
:-)
Csak a színét nem sikerült emberi formába öntenem.
Egyébként jól néz ki!
Ja, és jobbulást!
Igyál sok folyadékot!
Kb 3-4 litert!
De ne sört, hanem lehetőleg ásványvizet és rostos gyümölcsleveket.
Meg minden étkezés előtt egyél meg 2-3 evőkanál mézet!
Valószínűleg ökölbe fog szorulni tőle az arcod, de tuti rendberak!
Viszont az én tollammal ékeskedtél, amikor macseknak azt állítottad te raktad fel a fekete C70-et!
Pedig én voltam..
Sebaj!

Zsi!
Üdv köztünk!
Mikor lesz már 480-asod?
QS!

Legyetek rosszak!

Bolas, aki már úgyis mindegy!

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (3120)
Oyabun Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3127
Lore

Kő szönöm elektrikus levélt. Nem ma kezdtem a netelést (hanem úgy 93'-ban anno domini), de úgy érzem ez most fontos lenne. Ha tudod esetleg T. Riznyák kolléga számát lécci zavarjad el nekem. Grazie
Oya
Aki aggódik, mert 2 liter folyadék csütörtök óta vazze'

lore Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3126
Oyabun,
küldtem neked egy elektronikus levelet. Nyugi semmi chicken-heads attached :-)))
Szal csekk inboksz!

lore

Oyabun Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3125
Lóri vagy amit akartok seggszpír után szabadon...

Atól tartok. Fargo kolléga kommandós móccerrel be, gyerekek kiszabadít csúfgonosz terroristákok karmajiból, hazaszalad, majd MacIntos típusú számítógépre ráköt és szép Brájszolt képekkel helyettesít uccsó négy nap.
Majd pedig Párizsországból gyerekeknek hozott megamecsboxparkkal jáccik önfeledten...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!