Keresés

Részletes keresés

main ancienne Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3368

Üdv Mindenkinek!

Új vagyok itt a fórumon :-)
Élettársammal hat hónapja vagyunk Franciaországban. Toulouse -tól délre 80km re.
Szeretnénk megismerkedni közelben élő magyarokkal.

További szép napot
Laci

tessloff Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3367

Es mi az a harmadik?

Előzmény: Tuco Benedicto Pacífico (3363)
zümyke Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3366

Jajj, jajj :) amikor megírtam, és elküldtem, hogy tetszik a suffnis cucc, akkor utána napközben eszembe jutott, hogy talán pontosítanom kellett volna........ :) hmm igen pontosítanom kellett volna :)

Sajnos naivan becsületes nőszemély vagyok...egyébként :)

Előzmény: Törölt nick (3364)
zümyke Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3365

Hát Én is kidőltem tegnap estére. Belázasodtam. :( Biztos azért mert nincs kalapom :D a fene.... :)

Előzmény: evm100508 (3362)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3364

Miért tetszik annyira az a "suffni" ????

Esetleg Te is hàzi kisgazda - auto entreprenneur vagy ??????

:-))))

Előzmény: zümyke (3356)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3363

Lol fater, én tudok egy harmadik variációt is :P

Előzmény: tessloff (3353)
evm100508 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3362

Nagyon köszi, de ma már egy cseppet jobb. Csak azért estére kidőltem, férjem csak fél 8 után ért haza. Jobbulást Neked is!

Ez az a pálinka, amit említettél? :-)))

Igen, ezt én is ismerem, hogy kalapkúra. Bár, sosem próbáltam. :-)

mennék Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3361

Köszönöm! :)

tessloff Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3360
A à egy ekezetes "a" betunek felel meg. Ugy latszik az Index nem kompatibilis a telefonommal. Ezek utan azt hiszem vegkepp feladom az ekezetes betuket.
Előzmény: tessloff (3359)
tessloff Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3359
A nagyapam ezt hivta kalapkurànak: fogj egy kalapot es egy uveg jofajta pàleszt. Tedd az àgy végébe a kalapot es kortyolgasd addig a pàleszt amig 2 kalapot kezdesz latni. Ekkor huzd magadra a dunyhàt es aludj el. Reggelig izzadsz mint egy lo, de nathanak nyoma sem lesz mikor felkelsz. Mint minden gyogyszeres kuranal itt is fellephetnek mellekhatasok pl nem megfelelo minosegu kalap hasznalata eseten ;-D
Előzmény: zümyke (3358)
zümyke Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3358

úhha!

Jobbulást. Szólj, ha tudok valamiben segíteni. Én is pálesszel kúrálom magam. Nekem csak a torkom fáj. De van barack és szilvapálesz, amit Székelyesen megbolondítottam még egy pöttyet. Csudi jó! Elég csak egy kis gyüszünyi belőle, aztán már nem is érzem a torkomat és a fájdalmat sem :D Hát ilyen az, amikor az ember anyósa (made by anyós) elfelejt fokolót kérni :D... aztán csak úgy szemre "Istennek nevibe" : :)

Előzmény: evm100508 (3357)
evm100508 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3357

Igen, tudom, hogy ilyenkor nagyon fogékonyak a betegségekre, mégis úgy néz ki, hogy ő nem lett beteg, sikerült megelőzni, bezzeg én... Tegnap óta nyomom az ágyat... pont mikor elutazott a segítségem... :-( nade majd a jó magyar pálinka segít. :-)

zümyke Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3356

nagyon igaz :) a sufnis dolog pedig külön tetszik :)

GrG Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3355

Szerintem fel kell adni egy hirdetést franciául a lehető legtöbb francia fórumban arról, hogy 500€ kap az, aki munkához segíti (különösen olyan francia interimek kerestetnek, akik magyaroknak adnak németországi melót).

Az egyébként feltünt, hogy nem csak új nickje van, de a régi hozzászólásai is törölve lettek? Pedig olyan szép színes volt tőle a topik, most meg marad a vegytiszta értelem:-)

zümyke Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3354

:D

Előzmény: Törölt nick (3352)
tessloff Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3353

Mernok ur: Megadhatnal egy kicsivel tobb konkretumot is, a hirdetesed igy nagyon altalanos: ebbe az embercsempeszettol a telemarketingen keresztul a droglabor fenntartasaig a sufniban minden belefer. Feltunt, hogy eddig minden egyes uj nickeddel a kriteriumok is valtoznak. Eloszor Boulogne-Billancourt, aztan Parizs, aztan Reims most pedig egesz Franciaorszag. Holnap mi lesz? Szoba johetnek a Benelux allamok es Svajc francophone resze is? Az se tul pozitiv, hogy az eddig az osszes a forumon nyilvanosan jelentkezo topikolvasot elhajtottad.

A fentieket epito, segito jellegu kritikanak szantam minden hatso gondolat nelkul.

Billy: Azt az egyet nem lehet felroni mernok urnak, hogy ne lenne kitarto. Az ajanlott uzlet vagy nagyon jo neki ezert ragaszkodik hozza ennyire, vagy pedig egy lelek nem jelentkezett. Ez utobbi esetben Mernok urnak be kellene latni, hogy egy kb 20-30 ember altal olvasott, latogatott topik nem a legmegfelelobb hirdetesi felulet....

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3352

Szerintem jol kib@szni a többi magyarral......

:-)))

Előzmény: tessloff (3351)
tessloff Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3351

Mit kell csinalni?

Előzmény: Törölt nick (3349)
zümyke Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3350

Hát igen! Kár, hogy van korhatár. :) És valóban pici korban nagyon fogékonyak a gyerekek a betegségekre, és egyetértek aranyalmával, általában 7-8 éves korukra növik ki. Nekem pl. állandóan mandula gyulladásom volt, és nagyon sok szurit kaptam. Annyira belejöttem, hogy 6 évesen egyedül mentem dokihoz, hogy beadják a szurit. :)

A tesóm pedig megtapasztalta, milyen is a porrszívó, ha az orrában van :D A  80-as években nálunk az volt, hogy kézi orrszívó "pumpa" részét (ahol nyomni kellet) eltávolították a szüleim, és a megmaradt tetejét (amit az orrába kellett dugni) tették a hagyományos porrszívóra. Öcsém úgy menekült, mint akit nyúzni akarnának. Én meg jókat röhögtem rajta 4-5 évesen, mert hát a testvéri szeretet abban a korban még nem az igazi :) lévén, hogy trónfosztott voltam. Szegénykémnek olyan volt, mintha az agyát szippantották volna.

Minden gyerek fárasztó tud lenni.Semmi baj nincs a kislányoddal. Most tágult ki a világ a számára, minden érdekli, mindent megfog. Elmúlik ez is. :)

Szép napot :)

Előzmény: evm100508 (3336)
GrG Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3348
Ja es hol huzzuk meg a hatart, onzo modon a mi gyerekkorunknal, vagy a nagyszuleinkenel esetleg a dedszuloknel? Mert akkor legkozelebb gozmozdonnyal es lovaskocsival menj latogatoba Magyarorszagra, vagy a piacra (es ne a supermarketbe) vasarolni. Dobri ur pedig kerulje a dobozos sort, es persze sehol sem fizethettek bankkartyaval, mintahogy a mobil is tilos (radio, tv, uenelejatszo ugye fel se merul)
Mivel mar ezt se tudjatok olvasni csok:-))
Előzmény: Nicsinyo (3346)
GrG Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3347
En emlekszem, hogy a kezi pumpálos mar volt gyerekkorunkban (nalam ez a 70-es evek). Egyebkent a nem megfelelo leszuvas a tudogyulladas kckazatat noveli es abbol is volt gyerekkorunkban. Persze tuleltut sok minden nelkul, de ennyi erovel mit keresel az interneten a szamitogepeddel, gyerek korunkban meg az se volt:-)
Előzmény: Dobri (3343)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3346

:-))) Egyetértek.

Előzmény: Dobri (3343)
evm100508 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3345

Mi is az orrszívósat használjuk, és nekünk más nem is vált be, egyszerűen nem szedi ki a cuccot. Én meg jobban tartok attól, hogy begyullad az arcürege vagy a füle, hogy ne használjam. Otthon ez a "szokás" és én nem nagyon tudok olyat, akinél problémát okozott volna, szóval mi is maradunk ennél. :-)

Persze ő sem szereti, de nagyon ügyesen tűrni, mert szerintem felfogja, hogy utána jobb neki. Egyébként meg amikor kikapcsolom a porszívót, már mosolyog is. :-)

Dobri Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3343

Gyerekekhez annyi közöm van,hogy van egy 15 hónapos unokaöcsém.Titeket olvasva az a kérdés fogalmazódik meg bennem,hogy maradtunk mi életben gyerekkorunkban?Szerintem akkor nem voltak ilyen dolgok,de emlékeim szerint gyerekkori játszótársam közül mind megérte a felnőtt kort.:))

Előzmény: GrG (3342)
GrG Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3342

Sziasztok

Na engem megköveztek, de mi mind a két gyerekünknél használtuk a porszívós változatot és nagyon jól bevált. Persze utálják, ki ne utálná, de fontosabb, hogy kitisztuljon az orru- és elég hamar megszokja és utána már csak a rend kedvéért tiltakozik. Mi próbáltuk a szájjal szívható verziót, igen az humánusabb, de nem feltétlenül jobb (gyengébb lassabb, a gyerek meg igy is úgy is utálja). Utazásnál mindig a szájjal szívót visszük, de itthon megy a porszívó.

Immunrendszer: nekünk otthon felirtak egy gyógyszert, ami elvben immunrendszer-erősítő, de itt a patikában azt mondták már vagy 10 éve nincs mert nem ért semmit. És adtak valami gyomort erősítő/javító cuccost, mert hogy a betegségek nagyrészét megeszik (mármint szájon át jut be)....

Előzmény: aranyalma12 (3341)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3341
Abban egyetértek, hogy sokan betegen viszik a gyereket közösségbe. A gyerekorvosunk viszont elmagyarázta, hogy a kicsik fogekonyabbak a betegségekre, amit idővel kinőnek, ahogy erősödik az immunrendszeruk. Ez kb. 7-8 éves kor körül lesz.
Nálunk is sokszor volt, hogy mire az egyik meggyógyult, a másik lebetegedett. Felváltva vannak itthon, ha betegek. Gondolom meg pár év és jobb lesz a helyzet ahogy nagyobbak lesznek.
Én ajánlom, hogy a szezonális inluenza oltást vegyetek fel, mert az kicsit javít a helyzeten.
Előzmény: evm100508 (3336)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3340
Én sem ajánlom a porszívósat. Fiamnál azt használtam, de már bánom.
ő is sokat volt náthás, nagy kínlodással ment a szívás, mert nem szerette és utána sokat vérzett az orra, mert a hideg szívó levegő kiszáritotta a nozijat. Pár alkalom után már nem tudtam használni, mert rögtön vérzett az orra. Regóta nem használjuk, (7 éves), viszont nem szeret orrotfújni, szerintem a rossz élmények miatt. Lányomnàl mar nem használtam, és nála nem gond az orrfújás.
Nálam bevált a tengeri sós orrspray.
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3339

Hello,

Lebeszélnélek a porszivosrol, mert :

- a gyerek nàthàs, màr eleve nyügös....

- megtàmadod egy "raketa" gyàrtmànyu porszivora szerelt kütyüvel, és az orràban piszmogsz....

abbol semmi jo nem fog kisülni !

Viszont :

Itt franciàban a gyögyszertàrakban lehet kapni 2 félét :

- egy szippantos (kôrtéset) ami ugye szart sem ér....

- egy szivokàsat, ami ugye ugy van kialakitva, hogy fel van szerelve egy kis "szivoszàllal" és anyuka (vagy akàr apuka) szivja meg a cuccost.

Nàlunk ez vàlt be a legjobban, és miota kisfeleségem otthon él, màr szàllitottam vagy 20 darabot a baràtnô-kismamàknak....

Az àra ugy 5 - 6 €, cserélhetö fejek, és sterilizàlhato.....

Billy

Előzmény: mennék (3332)
tessloff Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3338
Csatlakozom az elottem szolohoz, en sem lattam. Igaz nem is kerestem, mert szerencsere a gyerekek nem sokat taknyosak, igy az egyszeru manualis eleg volt.
Előzmény: mennék (3335)
evm100508 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 3336

Mennék, én úgy tudom, hogy nincs ilyen itt, de kérlek cáfoljatok meg, hogyha igen. Mert nekünk van ilyen otthonról (Mo-ról), de pont most lett taknyos kicsit lányom, és azon gondolkoztam, hogy hozunk majd még egyet otthonról, mert itt nem láttam, és úgy hallottam, hogy ilyen nincs itt.

Zümyke, nagyon köszi. :-) Hát... nagyon fárasztó a kiscsaj azért. :-) Szüleimet is rendesen lefárasztotta. :-)))

Fenébe, hogy csak 3 éves kortól lehet. Egyedül itt a Petite Squire, amit tudok, hogy ilyen piciket lehet vinni, mi is voltunk már egyszer, de utána egy hónapig beteg volt... Sajnos hozzák ide nem kicsit betegen is a gyerekeket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!