Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
"Másképp lát, aki motorkerékpáron vakációzik. Az autó kirekeszt a világból, nem is eszmélhetsz, hogy képernyő előtt ülsz megint. Tehetetlen szemlélője vagy a jelenségek vonulásának.
A motorkerékpárnak nincs képernyője. Kapcsolatba kerülsz mindennel. Nem is nézed már, annyira részese vagy, és a jelenlét érzése lenyűgöz. A talpad alatt arasznyira surranó út valóságos, járni is azon jársz, csak most belemosódik a surranásba, de ha akarod, leteheted a lábad bármikor, és talpaddal tapasztalod a tudatfolyamot"
Szasztok kiscsákók,
igen meleg az idő, remekül lehet punnnnyadozni. Szinte teljesen egészséges vagyok, úgy látszik kijavították a hibát a mátrixban.
lore
minek akarsz sárkányt venni? Nincs anyósod?:-). És eregetősre gondoltál, vagy olyat, ami összecsípi a hátadon a bőrt, és repked veled össze-vissza?
Fargo
Hogy sajnálom, hogy nem bírtam menni sárkányozni, pedig Oya mondta a közértben ahol összefutottam vele, hogy épp oda indul. Azt a rengeteg bébitápszert tényleg neked vette? Telerakott egy kocsit tökpürével, meg hasonló finomságokkal, és amikor kérdeztem, hogy kinek, téged nevezett meg. Namármostmár hogyisvanez?
Hehe, itt vagyok. Ezt a hétvégét!
Lassan dolgozni kell, úgyhogy be-benézek, lássam mennyire vagytok inaktívak.
Ja, aztán majd reagálok is, ezt a trz monogrammú kiscsákót meg kéne regulázni...
CYRUS:
Ha most meg se szólalsz 5000-ig, akkor még elôtte letiltatlak!
Komolyan, kollegák, mire fel ez a nagy punnyadás? Melegetek van, mi? Ez a nyár már csak ilyen...
Tegnap jó sárkányeregeteni voltamtunk. Naplementéig kellemes szél volt, millió repkedô szerkezet az égen, és estefelé elviselhetô hômérséklet. Eregetni nem sok kedvem volt, inkább csak nézelôdtem meg hanyattvágtam magam a fűben és hessegettem a szöcskéket a pocakomról és eszmecseréltem egy haverral. Erre megjött Oya mester, és véget vetett a semmittevésnek. Ha minden igaz, ma is lesz valami happening, bár ebben nem vagyok biztos. A napra egy jó kis érdi sztékolás tette fel a pontot -- kitaláltam, legközeebb hogyan kellene ezt kollektíve tennünk: rendelhetnénk egy nagy vájling Colorado csirkeszárnyat, és elcsámcsoghatnánk felette...
Hát nem nagyon erőlködtetek..
Sőt csak fargo és Triz meg én vagyunk legények a gáton..
Csak benéztem és mindjárt megyek vissza tanulni..
(Érzem kicsit kezd már megártani...)
Akit nem érdekel az ugorja át a Triznyáknak szóló részt!
Köszi fargo!
Kedden vagy szerdán jövök legközelebb, akkor majd kikísérletezem a dolgokat.
Trizzy!
Ne magyarázz, mert még bajod esik..
Egyébként pont a járművezetéstől való eltiltást tanultam, és abból azt vontam le, hogy nem biztos, hogy a B kategória miatt az A-t is visszavonják!
Idéznék:
BK 107:
"A BTK. 58. §-a (2) bekezdése szerint a járművezetéstől eltiltás meghatározott fajtájú járműre is vonatkozhat.
E rendelkezés alapvető célja, hogy ne tiltassék el mindennemű jármű vezetésétől az, aki csak bizonyos jármű vezetésével kapcsolatban jelent veszélyt a közlekedés biztonságára.
Ehhez képest a bíróság az eltiltás érvényesülési körét korlátozhatja a közlekedés egyes ágazataira -vasúti, légi, közúti, vízi járművekre- és ezeken belül az egyes járműkategóriákra.
E törvényhely alkalmazása szempontjából figyelembe kell venni: az elkövetett bűncselekmény jellegét, tárgyi súlyát és az elkövető személyiségének feltárt jellemzőit együttesen értékelve először azt kell eldönteni, hogy az elkövető valóban csak meghatározott jármű vezetésével kapcsolatban szegi-e a közlekedési előírásokat, és van-e alap annak megállapítására, hogy az esetleges egyéb jármű vezetése közben szabályosan közlekedik"
Még van 1-2 példa, de nem akarlak untatni vele..
Lényeg, hogy szerintem mivel ez bűncselekményekre vonatkozik és "a maiore ad minus" (többről a kevesebbre értelmezés) alapján, a szabálysértés, mint olyan, jóval enyhébben minősül.
Persze ki tudja?
Ez csak feltételezés, és okfejtés.
Az igazság odaát van..
Kezd súlyosbodni nem gondoljátok?
No, mindegy.
Lépek.
Legyetek rosszak!
Majd kedden v. szerdán benézek, addig ismét tanuló-kolostor lesz..
beszerzel egy bitmap manipuláló pogramot, (Photoshop, PaintShop Pro, whatever), és szépen átmented a kép méretét a megfelelô helyen.
Photoshopban pl. "image size" -> aztán megkeresed azt az ablakot, ahol a pixeles méretek szerepelnek, és átgépeled valami használhatóbb méretre, mondjuk 400 x 300 pixelre vagy valami. Aztán elmented jpeg formátumba. Itt esetleg szóba jöhet valami jobb tömörítést nyújtó jpeg utility (BoxTop ProJPEG, akármi), ez pici file-t csinál belôle. Ha kész a pici file, azt jól feltöltöd az extrás volvotopic lapra, aztán vagy belinkeled az elôzôekben említett módon, vagy berakod a képet, (mint ahogy az elôzôeket beraktad), ha elég pici.
Egy-két képpel egyébként nincs baj, csak amikor van vagy egy tucat, akkor sajna elég lassan jön át.
punnyadás-gátló szerem önpunnyadásba ment át, úgyhogy néma sikolyotok meghallgatásra talált bennem, utolsó képem a Volvo gyárban lévő munkahelyi pihenő témáját festi meg(ez a szöveg még a magyartanáromnak is tetszene)