Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
punnyadás-gátló szerem önpunnyadásba ment át, úgyhogy néma sikolyotok meghallgatásra talált bennem, utolsó képem a Volvo gyárban lévő munkahelyi pihenő témáját festi meg(ez a szöveg még a magyartanáromnak is tetszene)
jól elbeszélgetek magammal, kisajátítom a fórumot(á la lore). Többiek? Hölgyek, Urak? Merre jártok? Valaki szóljon!! Különben abbahagyom (na persze, erre vártok)!
345,
A Volvó szerelő megtalálása nem kérdés. Klubtalálkozóinkon nyüzsögnek a Volvószerelők és a Volvóalkaltrészbolt tulajdonosok. Én a 244-emhez mindent igen gyorsan be tudtam szerezni.
Lehet, hogy nem a legolcsóbb az alkatrész beszerzés, de mérlegeld azt is, hogy ha egyszer rendberakatod akkor egy darabig nem kell hozzá alkatrész:-)
Lore pofi:
Kikérem magamnak mindkettőt! Kevés tudom hogy hazuccc!
1. A vodoo bábud már rég lepasszoltam. Annyit segítek, hogy a talin adtam oda valakinek. Nem igaz, tegnap láttam az opelod műszerfalára szögelve. Iszonytató állapotban volt szegény...
2. Mondtam én valamit is? Templar hihetetlen szellemi képességeiről nem én tehetek! Persze, a rávezető szövegedből egy 4éves gyerek is kitalálta volna....
Te meg kis amolyan izé vagy! Nem igaz, én nem is vagyok izé, az te vagy!
Mi az, hogy még mindig csuklasz? Az hogy még mindíg csuklom!
A teflonban nem csukoltál! Nem folyamatos a dolog, 10perc csuklás, 5perc szünet. Az 5percben hívtalak.
Most akkor mióta csukolsz? Két nap volt, de most úgy néz ki, abbamaradt.ű
És mit csinálsz ilyen későn? Természetesen csuklottam, meg akkor értem haza.
És hány kiló vagy? kb. 82-85 között ingadozom, és te?
És hol a Macska? Melyik? Géza a kertben, Pümpi az IKEA-ban, illetve most már otthon.
És mikor fekszel le? Veled? SOHA!
Fogkefédet a magyar fogászok szövetsége is ajánlja? Nem, ugyanis nem mernek használt fogkefét ajánlani.
Mindig leoltod a villanyt amikor kimész egy helyiségből? Nem, nem vagyok az az oltogatós fajta. Pazarlós fajta vagyok.
Vagy csak ha sötét van? Nem félek a sötétben, de nem szeretek lámpánál aludni.
Hány literes a 765 csomagtere? Nem tudom. 2500? Lehajtott üléssel?
lore akibe még szorult kérdés Nem baj Lóri, kiszorítjuk.
nem, nem programoztam, egy kiállításon voltam. Viszont láttam egy Ford Ka-t, villanymotorosat. Gyakorlatilag egy 1.3-as benzines menettulajdonságait tudja és nem sokkal nehezebb (valami 80 kilóval). 150-200km egy feltöltéssel, konnektorból. 12 sec alatt százon. Teljesen jó kis városi autócska lehetne belőle, ha nem csak egy kísérleti prototípus lenne.
Volvo sajnos nem volt kiállítva. Sok érdekes volt még különben, de nem igazán a topic támájához kapcsolódik :-)
345,
elsők az észérvek, ez tény. A szív közbeszólása korlátozott... Szintén jó hezitálást kívánok.
Harvester,
Mit csináltál No.-ban. Az S60-hoz dobtál össze vmi progit? :-)
Omegás Kóbor? Most Omega vagy S80? Egyébként én többször láttam itt tankolni és akkor egy Fronterával volt. Úgy látszik több lábon áll a fiú, nem baj, gyűlik a nép az értelem körül!
Ha már autófenntartás: mennyire van esélyem, hogy találok egy 34x-es Volvohoz egy jó szerelőt, illetve alkatrészeket? Egyébként tudom, hogy egy Volvot fenntartani nem olcsó mulatság, de abban reménykedem, hogy ez a kisebb Volvo talán nem annyira vészes. Előbb-vagy utóbb persze úgyis lesz Volvom, ez nem kérdéses, az a kérdés, hogy most vegyek-e.
Egyik Volvo sem az alacsony fenntartási költségéről híres. Ezt be kell ismerni. Mint minden márkának, ennek is van számos elénye és hátránya is. Kérdés az, hogy számodra mi a fontossági sorrend. Ha egy műszakilag és küllemében elegáns, szolid és sokáig működőképes autót szeretnél, vegyél Volvot. Ha olcsó autót akarsz, akkor nem ez a legjobb választás.
Az a helyzet, hogy beszéltem egy olyan ismerősömmel, aki hajlandó volna nekem autót nézni (én is nézhetnék, de azzal nem járnék jól). Ő azt mondta, hogy jó ötlet a 345-ös Volvo, de az 1.4-es motor elég kevés hozzá, érdemes 2000-es motorral venni, az viszont megeszik 10-11 litert. Ő az alacsonyabb fogyasztás és az olcsóbb alkatrészek miatt inkább egy Volkswagent ajánlott. Meg ne kövezzetek, de én szeretem a régi Volkswageneket is (van is egy 1.6-os Santanám). Tudom, hogy ebben a topicban nem kérdés, hogy Volkswagen vagy Volvo, de nekem jó lenne az alacsony fenntartási költségekre is gondolnom. Ezért is nem gondolkozom egy 240-esben. Egyébként második autót akarok venni (feleség, 2 gyerek miatt), bár ha Volvo lesz, akkor azt én fogom vezetni, az biztos. Szóval, tudtok mondani valami biztatót? El vagyok bizonytalanodva...
Kikérem magamnak mindkettőt!
1. A vodoo bábud már rég lepasszoltam. Annyit segítek, hogy a talin adtam oda valakinek.
2. Mondtam én valamit is? Templar hihetetlen szellemi képességeiről nem én tehetek!
Te meg kis amolyan izé vagy! Mi az, hogy még mindig csuklasz? A teflonban nem csukoltál! Most akkor mióta csukolsz? És mit csinálsz ilyen későn? És hány kiló vagy? És hol a Macska? És mikor fekszel le? Fogkefédet a magyar fogászok szövetsége is ajánlja? Mindig leoltod a villanyt amikor kimész egy helyiségből? Vagy csak ha sötét van? Hány literes a 765 csomagtere?
Templar,
hétévégén vidéken leszek, ennél figyelmesebben szoktál olvasni irgumburgum :-)
Látom Királyunk kilétére rájöttél, nem csalódtam benned.
Frigyes Mester megtalálta topikunkban a szelleméhez illő táptalajt, ez így van jól!
Repülés közben láttam futni... najó hagggyuk :)
Herr Frigyes Meister,
Es ist nicht so merkwürdig, weil diese Wörter Synonime sind!