Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
'...te a Zopeleket szereted...' Ez itt csúsztatás. Én szeretem az opeleket, a sajátok a szívemhez is nőttek. De mint márka, a volvo a kedvencem. Meg a Saab. Mindezek mellett az opelek dizájnja, koncepciói, jövőképe szintén szimpatikus. De maga az OPEL márka nem vált ki olyan érzelmeket belőlem mint a két svéd... A vw sem, míg pl. az alfák igen, a fiat sem, míg pl. a BMW ige, stb...
Én, ha idôben kapcsolok, akor Fargo Svéd Acélnak keresztelem a fiam, de ezzel már elkéstem. A téglával csak szôr mentén, van egy ánglius mondás: "thick as a brick', ami kb annyit tesz, mint "hülye, mint 2 pár rendôrcsizma", ami ugye nem jó ómen egy kiskölöknek...
Említetted, hogy a házas státuszom miatt öreg vagyok. Újdonság: konvencionális is: lorené felvette a lore nevet (dehiszen azért lorené vazzeg! Szal IRL is), lore kölkök szintén felveszik lore és lorené xneveit (mert ez teccik és kész)
Max annyit intéznék el, hogy tégla legyen a jele az oviban. Tényleg, meg lehet kenni egy óvónőt annyira, hogy bevezesse az autós jeleket?
Hétfőn dél körül/kora délután és kedden kora délután van rá esély...
Az opel más, maradjunk ennyiben. Eddig 4 opelt tukmáltam a cégünkre, najó az elsőt még apám választotta 92-ben, kb. olyan szempontok szerint, hogy kedvező árú, piros dízel legyen.
Szóval a 2 corsa, 1 'F' astra és 1 'A' vectra használata során gyűjtött tapasztalatok alapján bátran állíthatom, hogy jó autók, lehet szeretni is őket (a corsát egyszerűen nem lehet széthajtani, elromlani se hajlandó soha) és a hírük rosszabb (főleg itt az indexen) mint a valóság. Igaz, egy V6 motor akármilyen autót öltöztetne...
El se merem árulni, hogy eddig LORE VECTRA volt az elsőszámú lehetőseég, bár lorenének a LORE V6 jobban tetszett.
Amúgy a gyerek téglafejű lesz, ne aggódj! :-))
Két hétig nem leszel? Akkor hogyan fogunk zabbantani? Legalább egy digitfotót felrakhatnál ide, hogy kinyomtassuk és nézhessünk vacsi közben, amint éppen eszel...
Amúgy ne kifogásold itten az opel magasztalásnak tűnő hozzászólásokat, majd' két hétre lelépek, mikor hazajövök kereshetem a mélyben a topikot. Ugyanis ez tényleg egy lusta banda... Najó, nem dolgozhat mindenki netközelben :-)
Észrevettem loreanyuka megjegyzésein, hogy fikázza az opeleket, a volvot meg magsztalja. A vectrát ma levénszarozta, szerinte a klímája is klimaxos, megamúgyis volvosakál. Lehet, hogy elviszem egy talira? :-)))))
Jól van na, neked szabad (csöndben, szolídan) opelizálni :-)
De ígérd meg, ha megérkezik a trónörökös, akkor valami Volvos névre kereszteled: mondjuk legyen Lore Amazon, vagy Lore Polar, vagy Lore Classic, esetleg Lore C70, neadjisten Lore T5, ha fiú, akkor T6. De nevezheted Lore Estate-nek is, vagy akár Lore Volvonak is...
Holnap volvozunk lorenével vidékre, nagyszülőket és leendőbeli nagyszülőket látogatni. Ebben a dög melegben jó lesz egy kis hűvös zingetés. Azóta i startom magam, 80-90-el autózgatok, tetszik. Autópályán van, hogy gyorsabban, de nem jellemző. Tényleg ez az M7-es nem árthat hosszú távon a kocsinak?
Trizzy,
a samsonite márkaszervízben megjavították a bőröndöt, nem csereberéltek semmit súlyos pénzekért, holnap megyek érte. Remélem jó lesz. Elég cikis lenne külföldön kinyithatatlan bőrönddel bajlódni (fel kéne törni, új bőröndöt venni, stb.).
CYRUS,
ilyen 'tapasztalatok' emlegetéésével nem lehet autentikus vitát folytatni a két autó összehasonlításáról. Ha a vectrák után beülnél egy 40-esbe, hasonlókat vagy rosszabbakat modanál a menetteljesítményekről. Az új vectrában pedig csak 16V-s 2.0i van, az pedig a kategóriájában vmiféle 'sprintbajnoknak' is mondható...
Egyébként egyik autótípusnak sem a menetteljesítmény a fő erénye, de az opelnél előrébb van a listán az értékes tulajdonságok között...
Ivanixnál? Ááá, nem! Nem volt rá idôm. Ez a mai nap nagyon kakára sikeredett: délelôtt árakat kalkuláltam, egészen pontosan 270 (!) darabot. Holnap kezdem elôrôl, az az érzésem, túl vastagon fogott a cerka.
Közben az egyik ügyfél pimasz pénzügyesével veszekedtem, az istennek sem akarnak kifizetni egy jókora számlát. Nem mintha nem futná nekik, csak szívatnak. Nem tudom mit képzelnek ezek a pénzügyesek, szerintem a napokban rá fogom rúgni az ajtót és rondán nézek a szemébe.
Aztán meg egy nagyon fontos telefont vártam, lett volna egy életbevágó tárgyalásom. Csak nem hívott fel az illetô, fél hatkor feladtam.
Aztán meg telefonáltak a táborból, ahol a lányom múlatta az idejét, hogy a csajszi dög beteg, lázas meg fáj a torka, meg egész nap csak fekszik, elmehetnék érte és hazavihetném. Átrohantam a délutáni csúcsforgalmon, másfél óra alatt leküzdve 50 kilométert, s mikor odaérek mit látok? A gyerek ott vihorászik az udvaron, kutya baja sincs, csak "úgy hiányzott neki az anya...". No, amit a lányom kapott, az nem fért volna be a Volvoba...
Mellesleg ahogy elindultam érte, telefonált a "fontos ember", hogy végre felszabadult, és akkor most leülhetnénk tárgyalni. Ja, hogy most nem jó? Akkor legközelebb csak jövô hét közepén... Eszelôs szívás és vérciki...
Aztán meg itt punnyad a topic, aztán meg jön ez a lore gyerek, és itt fikázza a Volvokat, meg magasztalja az Opelet :-)))
stét :)
Fargo én nagyon is elképzelhetőnek tartom, haver Opelnél, dolgozik, eléggé soxor hozott haza kocsikat...Hát nem vagyok az 1,6 os vectrától elájulva.....sőt még a 2.0-től sem....
a 'zannyapupposát' nem más, mint az_anyja_púposát. Hogy mije púpos az anyjának, azt nem tudom, talán a háta?
Néhai kedvenc regényeim egyikében szokott emígyen felkiáltani a fôhôs: majd' 20 évig nem jutott ez az eszembe, de a napokban beugrott, és jót nosztalgiáztam. Húsz év -- micsoda távlat!
Az igenis 1.6-os S40 volt, mert rá volt írva. Bötükkel. Így: 1.6. És a Karolinán egymás után 3x is lenyomta a Vectrát. És mindketten tolták neki, mint atom. Nem tudom, miért vagy hogyan, de a Volvo jobb volt. Lehet, hogy csak a Vectra sofôrje bénázott?
Mielőtt fargo és co. sikoltva kapcsolná ki gépét:
Ez csak arra utalt, hogy utcai versenyekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Úgy nagyjából be lehet tájolni a pozíciókat, ennyi.
Azérmer:
1. A vezetők nem azonos súlyúak.
2. A vezetők vezetési tudása nem azonos.
3. Az autók nem gyáriak.
4. A vezetőn kívül más súly is volt a vectrában.
5. A volvokon ritka a típusjelzés, fargo csak tippelt, az egy 2.0-ás volt.
6. A volvos bététette az Ivanixos ócsótuningot (léxűrő + gyertyák)
Fentiek valamelyike. Az 1.6 16V-k között a vectra az egyik legagilisabb.
lore
ps: ja, hogy ez nem az OPEL topik?? :-))))))
pps: Ájm hiör!
Ma este tanúja voltam egy S40 1.6 és egy Vectra 1.6 16V elkeseredett küzdelmének. Ha csak egy paraszthajszálnyival is, de a Volvo gyôzött. Mind a 3 egymást követô lámpánál :-)
Szerintem mindegyik elérhetô. Csak a Bertone kupéval lenne gondod, nagyon ritka és nagyon drága ami még használható. Sima 242-est még fel lehet viszonylag olcsón lelni, de 262-est...
Ezeket birom:
Saab900T16 S `93ig
Saab9000T16 és társai `98ig
Volvo 262C Bertone asszem `7x
Volvo 480ES és társai `90től
és a megfizethetetlen kategóriás többiek...
Ya!!!
Ha átscrolloztok a Saab topicba raktam be
pár gyöngyszemet.Csak ha nem haragusztok.....
ide nem merem. :)
Saab&Volvo 4ever