Húúúú de utáltam a kukorica morzsolást ! Meg a libatömést .
A tyúkokról eszembe jutott egyetlen tyúkvágásom ... gimnazista voltam még , mikor anyám Pesten volt műtéten . Tyúkhús levest kívánt . No én a tyúkot megfogtam , és irány a szomszéd , hogy vágják le . Senki nincs otthon .... nyomás a másik szomszéd .... ott sincs senki . Tanyavilágban több szomszéd kilométerekre ... Mit volt tennem , levágtam a nyomorultat , de rosszul lettem . Tetemet felraktam egy szőlőkaróra , és bementem lefeküdni . Mikor úgy éreztem , hogy túléltem a gyilkolást , mentem a tyúkért . Csakhogy az sehol ....gondoltam elvitte a macska , másikat kell vágni . Legszívesebben világgá mentem volna , de kellett az a húsleves . Megyek a nyárikonyhába késért , hát a tyúk a pad alatt , a macsek meg nézi . :-))
Úgyhogy megúsztam , de a levessel ebéd helyett csak vacsorára értem Pestre .
Meg ástunk/kapáltunk/szőlőt metszettünk (a tavaszi szőlő nyitás meg felért egy szántással ) , markot szedtünk , veteményt locsoltunk , és mellékesen tényleg főztünk/mostunk is .
Egy normális vidéki parasztcsaládban régen minden családtag dolgozott. A feladatokat mindig a képességek alapján osztották be. Nehéz fizikai meló férfiak, könnyebb fizikai meló fiúk. A nők főztek mostak takarítottak. Ezzel a genderbaromsággal kihalt volna a társadalom.
Mosógép, szárítógép, mosogatógép, robotgép, mikró, meg a kutyafasza is rendelkezésre áll. Gyerekek az iskolában, óvodában esznek meleg ételt, sok esetben a felnőttek munkahelyén is megoldott ez, valamint százezer ételfutár van városokban. Mi a töknek kell napi 2 órát házimunkával tölteni?
Amiért szerintük a szerelés, barkácsolás, favágás, fűnyírás, ház körüli karbantartások a férfi dolga, a mosást, főzést, takarítást meg meg kell osztani, hadd építhesse a nő is a karrierjét.
Történelmileg miért nem a nők kovácsoltak? A malmoknál miért a férfiak és nem a nők pakolgatták a zsákokat? Miért a férfiak és nem a nők szántottak? A nehéz fizikai munkákat miért a férfiak csinálják és nem a nők? A sok egyenlőtlenséget hangoztató agyontanult genderologús miért nem harcol azért, hogy a történelmileg kialakult egyenlőtlenség jegyében a nők is végezzenek nehéz fizikai munkát? Pl. a 25 kg-os cementeszsákokat ne a férfiak, hanem a nők pakolják kézzel.
A jelenség ugyanaz, mint amikor a gyerek kiakad a szülőre, mert valamiért leszidja, valamit nem enged neki, és bosszúból nem ízlik neki az étel, odaszól az anyjának, hogy az lenne a legjobb, ha elköltözne otthonról, stb. Magyarán bántani akarja a szülőt, aki ellene vétett valamit az ő értékrendje szerint.
Csak most más világban élünk, ez is egy eszköz a gyerek kezében. Viszont ha a bántalmazásnak valóban van oka, akkor ez jó. De ez már eleve csak nagyobb gyerekeknél jöhet szóba. Sajnos a kicsik védtelenek.
De vajon mi a bántalmazásnak az a mértéke, ahol jogos lehet, hogy akár egy gyerek, akár egy nő bíróság elé citálja a bántalmazót?
itt edz mellettunk az a sulyloko kiscsaj, aki olimpiat nyert, ott se hallok hangos szot. (es igen, az ilyen uszovero, kinzi, abuzalo edzoket is semmibe veszem, vennem ki a gyerekemet ilyen helyrol mint a huzat. nem ezen mulik az eredmeny.)
Mondjuk, ha kulturáltabban kommunikál, akkor meg is érdemli, hogy odafigyeljünk a mondanivalóra. Nem vagyok egy érzékeny valaki, és nem kell széplelkűnek lenni, de azért na.