Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 947
Ráadásul ott ül a háromtagú konvergenciatanácsban. Maga ellen beszéljen? Vagy a küldő ellen?
Előzmény: hurrá! (946)
hurrá! Creative Commons License 2006.08.29 0 0 946
Surányi a holdudvar része, aspirál Járai székére, mit nyilatkozna mást ? Előre küldték, lihegnie kell, hogy megkapja az elnöki pozíciót.
Előzmény: kígyószisz (945)
kígyószisz Creative Commons License 2006.08.29 0 0 945

Hát, nem pont a kormánytól, de tessék: Surányi György nem kíváncsi a jegybankelnök magánvéleményére. Szerinte nem megkerülhető az egyensúlyhiány helyreállítása, akár fájdalmas intézkedésekkel is.

Surányi beszólt Járainak

Előzmény: hurrá! (944)
hurrá! Creative Commons License 2006.08.28 0 0 944
Járai: A nagy átverések után nagy kapkodások jönnek

Haász János     2006. augusztus 28., hétfő 15:26

Három hónap alatt 1,25 százalékponttal emelkedett a kamatszint azután, hogy hétfőn újabb 0,5 százalékponttal emelt kamatot a monetáris tanács. A testület a döntését az infláció elszabadulásával kapcsolatos várakozásokkal magyarázta. Az MNB ugyanis arra számít, hogy 2007-ben 7 százalékos lesz a pénzromlás mértéke, elsősorban a kormányzati beavatkozások miatt. A jegybankelnök a konvergenciaterv kapcsán azt mondta: a nagy átverések után nagy kapkodások jönnek.

http://index.hu/gazdasag/magyar/jarkam060828/

Csendben várakozom, hogy mit kap majd a kormány-vezérelte független magyar sajtótól....

hurrá! Creative Commons License 2006.08.20 0 0 943

Ez meg már a vicc kategória:

Súlyos kritikák a kormánynak - meddig esik a forint?

06.8.18 11:47 

Elemzők szerint inkább hátrányos, hogy a kiszivárogtatott konvergenciaprogram-tervezet nem tartalmaz eurócsatlakozási dátumot. Van, aki szerint a program túl lassú, és ismét a rövid távú érdekeket helyezi előtérbe, ráadásul a tervezés hitelességén is újabb csorba esett. 

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=303901

Ízlelgetem: 'a tervezés hitelességén csorba esett' ! Csorba esett - azt mondja !  Csorba esett ! Ő sem meri leírni, hogy hazánkat a közösség már csak hazugsággyárnak tekinti. Hogy vezetőit a komolytalan kategóriába taszították. És a népet is azonosítják velük, mely tavasszal bizalmat szavazott e politikai bűnözőknek....

Francinál a dátum mindig is 'elegánsan' kezelt kérdés volt: szemrebbenés nélkül bármit mondott 2008 és 2010 között ! De azért tudjuk, hogy sajnos 2014 lesz !

hurrá! Creative Commons License 2006.08.20 0 0 942

Ahogy lapozgatok az elmúlt időszak termésében, egyik ámulatból a másikba esem:

Titkos dokumentumok az interneten

2006. augusztus 18., péntek 7:17     InfoRádió

A gazdasági növekedés drasztikus csökkenésével, növekvő államadóssággal, valamint a reálbér és a lakossági fogyasztás mérséklődésével számol a kormány a konvergenciaprogram tervezetében - írja az Index.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-65292/rss

A cikk szerint az államadósság, amely a maastrichti kritériumok értelmében legfeljebb a bruttó hazai termék 60 százaléka lehet, a mostani 67-ről 72 százalékra emelkedik 2008-ra.

Szüzanyááám ! Lassan már az az ing sem lesz az enyém, ami rajtam van !

hurrá! Creative Commons License 2006.08.20 0 0 941

Ha figyelmesen elolvasod hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy én Demjánt 'bárkiistának' jellemeztem. Merthát: Nemzeti - fityiszék; Művészetek - ...., stb.

"Örömödet nem szeretném nagyon beárnyékolni, de ha Demján így "átszorozta" a képletet, akkor remélem Duma Franci visszalép, mert hát ugye 'valamicskének még maradnia kéne'.

Ez utóbbi persze vicc, a lopási kvótát (visszaosztás) ezzel Demján helyezte magasabbra... Élénken várom a fejleményeket :-))))

Előzmény: kígyószisz (940)
kígyószisz Creative Commons License 2006.08.20 0 0 940
Azért a Demján nem igazán gyurcsányista, Te is jól tudod, ugye?
És a Tri-Gránit másik fő tulajdonosa sem az.
Tehát ha erre hegyezted ki a hozzászólást, ebben most nincs igazad (a Leisztingernél vannak összefüggések).
Szerintem arról szól a cikk, hogy Magyarországon ez a két multi lenne képes.
Amúgy a "beszámítással" kapcsolatban igazad van (dehát a Demján már csak ilyen), ráadásul korábban mintha azt számolgatták volna, hogy a minisztériumi épületek eladásából bőven kijön az új kormányzati negyed, még tán kicsi marad is :-)
A Demján (Tri-Gránit) ugyan érdekelt a Ferdinánd-híd körüli területek körül, lehet, hogy ez belejátszana a dologba.
Én örülnék, ha ide jönnének, isten bizony! :-)
Előzmény: hurrá! (939)
hurrá! Creative Commons License 2006.08.20 0 0 939

vargailles és kígyószisz ferencvárosi rehab alapú vitájáról jut eszembe egy másik "rehab":

Demján vagy Leisztinger építheti a kormányzati negyedet    

2006. augusztus 17. 

http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=141213&hirlevelkatt=2006-08-17

A cikk sok érdekes infojábol ez tetszett a legjobban:

"A Figyelőnek nyilatkozó piaci szereplők azonban már azt is tudni vélik, hogy a Trigránit a régi minisztériumi épületeket is szívesen megvásárolná, és esetleg beszámítaná valamilyen konstrukcióban."

Egyrészt: ki lesz a győztes ? A többek között a Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját is "lejsztoló", az előbb-utóbb mindenkit megvevő Demján, vagy Lejsztinger, akit a fővárosi vizeken erőteljesen nyomuló kreatúrája támogat politikai lobbicsatornákon ? Ahogy ebben az országban mondani szokták: kire írják majd ki a pályázatot ?

Másrészt: engem kicsit zavar a "beszámítaná" szó. A magyar nyelvben ez azt sugallja, hogy a régi épületek értéke kisebb (lenne, egy kalkulációs bravúrral), mint az új objektumé lesz. De akkor mivégre ez a beruházósdi ? Ilyen nehéz időkben miért kell rettenetes pénzeket kiadni ? Nem hiszem, hogy ettől függene a kormányzati munka hatékonysága...  Persze ismerjük Duma Franci már eddig is mit csinált a szájából....

Árpi Creative Commons License 2006.08.17 0 0 938
Az ősember is felfestette a falra a vágyott mamutot. Lehet, hogy nem is vallási, hanem politikai célból? Az lett a főnök, aki a legnagyobbat tudta a falra festeni? :o)))
Előzmény: nyugis kertesz (937)
nyugis kertesz Creative Commons License 2006.08.17 0 0 937

Miért ne lenne szoci többség? Logikus, hogy a polgármester viszi az egész csapatot.

Az szdsz nélkül is megl lesz a KÉNYELMES többség. Ne fájjon a fejetek miatta.

érdi gnosztikus Creative Commons License 2006.08.17 0 0 936
Mért, kivel akar paktálni szerinted, ha nem lesz szoci többsége???
Előzmény: otterlo (934)
kuchen Creative Commons License 2006.08.16 0 0 935
Mi a közép? Hogy ha, már magadat is leszalámiztad, jobbról-balról? Hát szeletelgesd innen-onnan. Egyszer csak észreveszed, hogy a torkodon a kés. Feleségem útálja a köményt én meg el sem tudom képzelni a házi kolbászt, vagy a friss káposztasalátát nélküle. Ő imádja a paradicsomos káposztát én meg utálom, helyette lencsfőzeléket ennék. Ő meg azt nem szereti. 34 éve gyötörjük egymást a némberrel. Mit nem értesz? Kérdezz, úgy tanulsz.
Előzmény: Áfaanti (931)
otterlo Creative Commons License 2006.08.16 0 0 934
Azt hiszem tévedsz: aligha tartja be a párttársainak ebben a tárgyban tett ígéretét! De ez lehet, hogy ki sem tud derülni :)
Előzmény: érdi gnosztikus (932)
kuchen Creative Commons License 2006.08.16 0 0 933
Valamit végzetesen félreértesz. A harcálláspont katonai szakszó, de Te nyilván tornából is felmentve. Én nem vagyok Fidesz tag, csak (jobb hilján szimpatizáns). Hogy mi lennénk Orlaival ketten a Fidesz? Ez azért tényleg nevetséges. Én szuverén Kuchen párti vagyok és nem baj, ha sem Neked, sem a Fidesznek, sem a többi kisebb nagyobb pártnak nem tetszik. Tényleg kéne egy saját pártot alapítanom, de nem vagyok elegen. Néha, de egyre gyakrabban a feleségem sem támogat. Nem politikailag, Csak úgy.Akkor ki fog támogatni? Te biztos nem, de szerintem Orlai sem. Vannak vitáink. És?
Előzmény: Áfaanti (931)
érdi gnosztikus Creative Commons License 2006.08.16 0 0 932
DB második győzelme után aligha bírja ki ezekkel az emberekkel...
Előzmény: Törölt nick (928)
Áfaanti Creative Commons License 2006.08.16 0 0 931

Mondatodban van egy szó:"harcálláspontok". Ez a szó a fidesz végzetesen rossz, hibás és a bukáshoz vezető kampánystratégiáját tükrözi. Középre kell menni, mert a jobb már meg van. Komolyan, rátok van bízva- Orlai, Kuchen-  a fidesz netes képviselete? Hihetetlen! Ez a közelmúltban már bebukott Zoltán, itten most nem működnek az országos reflexek sem. Középre kell menni okosan, nyugodtan, békésen. Különben megint csak hatan csücsültök a testületben.

Előzmény: kuchen (930)
kuchen Creative Commons License 2006.08.16 0 0 930
Tisztázni kéne a harcálláspontokat. Mert, hogy mi a negatív és a pozitív az nézőpont kérdése. Én vállalom, hogy a multkor és eddig mindig jobbra szavaztam. És most miben ülünk? Nyakig a "reformokban".
Ertet Lenke Creative Commons License 2006.08.16 0 0 929
Egy dolgot azért el kell ismerni:

Az érdi jobb-oldal (ők annak mondják magukat) megtalálta az emberei között a legokosabbat, legrátermettebbet, és tényleg őt tette meg polgármesterjelöltnek.

A többiek meg itt (is) topikolnak, kampányolnak neki.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.16 0 0 928
De vajon a jobboldal kibírja-e? Itt nem egy sértődött ember egy elveszett szavazatáról van szó, amit ezzel az ámokfutással műveltek a fórumon, az sajnos százalékokkal lesz mérhető. Negatív irányba, sajnos. Biztos, hogy ez a cél?
Előzmény: kuchen (923)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.16 0 0 927
:-)))))))))))))))))))))))
Előzmény: Ertet Lenke (924)
kuchen Creative Commons License 2006.08.15 0 0 926
Ezt a reakciót nem értem, még, ha nem is szól. Én csak egy antiszociális kismalac vagyok... A magam sarát (biztos van) elcipelem. De másét...
Árpi Creative Commons License 2006.08.15 0 0 925
Nem mindegy ugye a "mihez képest". Vannak, akikhez képest szinte mindenki ballibsi. :o)
Ertet Lenke Creative Commons License 2006.08.15 0 0 924

Ajjaj, csak nem Te is ballibsi lettél?

Mit meg nem él az ember ...
Előzmény: Törölt nick (922)
kuchen Creative Commons License 2006.08.15 0 0 923
Ugye nem nagyon udvariatlan, ha csak a magam nevében; kibírom.
Előzmény: Törölt nick (922)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 922
Szerencsére tényleg megkönnyítitek a választást. Ha a civilek nem lennének, akkor max. nem mennék el, de így hogy indulnak.............nem kérdés.

Rátok, itt helyben : soha. Erről meggyőztetek rövid pár hetes észosztás után.
Előzmény: kuchen (918)
kuchen Creative Commons License 2006.08.15 0 0 921
Húúúú Sándor! De neves személyiségek lettünk! Pláne én! Akit olyanok vesznek a szájukra mint... Kösz, hogy kiállsz mellettem, de hadd higgyék, hogy azonosak vagyunk, na jó, csak egypetéjü ikrek. Ez valami olyan, mint az Érdi Lap. Egy réteg szarozza, lesajnálja, megveti, vagy csak kritizálja. De alig várja, hogy megjelenjen és két pofára zabálja. Van, aki meg csak éhes a józanságra és csak eszi.
Előzmény: Törölt nick (920)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 920
Én az Érdi Lapban már régóta hozok szemelvényeket a fórumról, már képet is közöltem innen, és többször ajánlottam az olvasóknak, hogy nézzenek bele. Arról fogalmam sem volt, hogy Kuchen Zoli fórumozik, egészen addig, míg nem küldött egy írást róla. Azt pedig el sem tudod képzelni, hogy valakinek önálló gondolata legyen? Vagy önállóan, saját elhatározásából cselekedjen? Azt sem írtam, hogy mindenki bal és liberális, csak azt, hogy a többség bal és liberális vagy civil. És ha a választás motiválna, miért nem léptem be már tavasszal? Hamisak a megállapításaid. Mellesleg, mivel folyton együtt emlegetsz Kuchennal, közlöm, hogy két, egymástól független személy vagyunk, akik nem beszéljük meg, ki mit és miért ír. Egy dolog Kuchen, egy dolog Juhász. Ráadásul Kuchen Zoli nem is tagja a Fidesznek, semmi köze hozzá, ki parancsolna neki?
Előzmény: Áfaanti (919)
Áfaanti Creative Commons License 2006.08.15 0 0 919

Legalább két éve rendszeresen írok itten!

Kenese bácsi nem a szívem csücske, meg hát az SZDSZ sem, van rá okom bőven miért. Ti, Orlai és Kuchen fordítva ültök a lovon , de nagyon. Ha ezt folytatjátok csak a jobboldalnak ártotok. Tényleg az az érzésem miután az Érdi Lap lehozott a netről szemelvényeket ti parancsra berobbantatok. Itt nem mindenki bal  és liberális, tuti, hogy nem. Úgy leminősíteni a fórumot ahogy ti teszitek folyamatosan, már abnormális. Nem is értem mi a célotok. A tma is elírogatott itten még mint hümér is, de ti a választások miatt tartjátok időszerűnek a folyamatos beszédet? Hurrá, pimpipi, zálogház, tanuljatok tőle jobboldali jóneveltséget. Visszakéne olvasgatni uraim mielőtt minősítünk és az igazat írni, csak is az igazat. 

kuchen Creative Commons License 2006.08.15 0 0 918
Ki akar szétrobbantani benneteket? Nyugodtan szidjátok egymást, vagy értsetek egyet, kettőt. hármat. De engedtessék meg a más véleményen lévőknek is ez a szabadságjog.
Előzmény: kígyószisz (917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!