Üvegtigris:
- Itt vagy te, egy tökös amerikai srác.
- Nem vagyok amerikai srác!
- De az akarsz lenni!
- Dehogy akarok!
- Akkor mi akarsz lenni?
- Tudja a tököm...Boldog.
- Ebben (autóra mutat)boldog lehet a tököd. B***ssz fel egy napszemüveget, rúgd ki a gázt, rúgd ki padlóig, hagy hajoljon a lemez. A kompresszorod úgyis jobban szív, mint bármelyik csajod!
- Hüm. Ez szép volt Gaben!
- Ööö olvastam valahol...
Újabb Üvegtigris szöszenet:
mit csináljak négyszáz fejnélküli malaccal?
- szopós?
- nem diznis. ilyen játék.
- játék? azt nem tudod eladni?
- hát mer van vele ez a kis probléma. hogy nincs feje. pedig aranyos. köszön is. meg a hasából ilyen hülyeség jön ki, hogy szeretlek, meg ilyenek.
- aha.
- gyárban ki akarták dobni, de a haver szólt.
- hát szerintem hajítsd el.
- azt nem lehet.
- mér'?
- nagyon sok pénzbe van!
Émmeg a Lovasi és HBB dalszöveg Összest gondoltam komolyan :)
Lévaynak rendezzünk gyűjtést a protkójára a tábor kezdetére ugye. Meg miazhogy mindig korán beírsz Lévay, ÉN meg nem számolhatok vissza rendesen. Valamint most 12-én vagy 13-án indul a tábor, mert itt-ott hallottam ezt is azt is. Mert ha nem 12-én, hanem 13-án, akkor egy nap megúszod Lévay a fogkiveretést;).
a disznoölest pedig teljesen komolyan gondoltam, csak kar, hogy nyaron ezt a hömerseklet nem engedi meg. Olvasotaborbol is kellene télit is rendezni, mint Olimpiabol. Micsoda hogolyocsatak lehetnenek, a palinka is jobban csuszna...
Feco, itt vannak az igert oldalszamok. Igy egy kicsit hosszunak tünik, de olvasd vegig, jol fogsz szorakozni, aztan csemegezz, vagj ki egy ket frappans reszletet, persze csak ha neked is tetszik. Amugy szoba jöhetö könyveim nagy resze Düsseldorfban van, de 20.-a körül megyek haza, es küldök meg par ötletet, Darvasi, Hrabal, Esterhazy, ilyesmi. Meg talan versek, ha belefer. Olyan iranyba mozgok, hogy mi az, hogy közep-europai atmoszfera, hangulat, szoval semmi komoly, csak a megfoghatatlan titok, mi e temaban erdekel. Es csak irodalomra szamits tölem, jo kis idezetekre, mikröl kiscsoporton beszelgetni jo.
Szoval: Ficsku Pál: Szakbarbárok (magyar RAPszódia); Pufi Pressz 2002. 69-76 (fejezetcímek: éjféli himnusz, reggeli dugás; a boldogság-ügy; a hajnali etetés misztériuma); 101-105 (a ha effektus; a néma sörözők országa...)
Jó munkát, nyúlpress
...én ajánlanám a következő idézetet a 'Tango & Cash' c. anti-kultúra filmtermékből:
"ZSARUUUU, ZSARUUUUUUU, IDE TEGYÉTEK, IDE TEGYÉTEK, ZSARUUU, ÚGYIS KINYÍRLAK...!!!"
vagy a "... és megint dühbe jövünk" című klasszikusból:
(a maffiózó mondja a kistermetű büfés pasinak, aki Bud Spencer barátja)
"Na, idehallgass te búbánatos aszottmajom, miért nem akarod beállítani a mi játékautomatánkat?"
Nagyon értékelem a poénokat, de ebből még nem lesz szöveggyűjtemény:))
Oké Zoli, remélem, hozzám is eljut, ha már én szerkesztem... (?) Csak technikailag annyit, hogy igazából ebben a hónapban érek rá, meg egy picit július elején... csók mindenkinek (kivéve a lányokat:))
Feco, ha nem is HBB, de eszembe jutott meg egy nagyon jo Kispal szöveg legujabbkori törtenelmünkhöz, a Balnak ki a partra c. lp-n van, cime nem jut most eszembe. Pontatlanul probalok idezni, hiaba, öregszem, valamikor ezeket kivülröl fujtam... "Es egy par üveg sörtöl majd mindenki elfelejti, hogy itt az lett pont, amit nem akart senki" - valami ilyesmi. Meg hogy tancolj diszno. Gyülik a disznos tematika! Csinalhatnank tabor vegen szinhazi elöadas helyett egy disznovagast is, de most komolyan, ha birkat tudtunk mindig venni, most vehetnenk egy disznot, ennel közepeuropaibb jelenseg nem kell, irodalma is van, pl Hrabalnal hosszas elvezettel, többször is. nyulpress
viharos ket napos pesti konzultacion vettem reszt, "Rigo, nyúl es a közepeuropaisag a budapesti szorakozohelyek tükreben". Jo volt, csak rövid. Hazafele elolvastam Ficsku Pal: Szakbarbarok c. könyvet, szöveggyüjtemenybe ajanlom, holnap mondok oldalszamot is. Pl azt a reszt, ahol a Vendel nevü felsödisznosdi kocsmaros hosszan fejtegeti, hogyan is lehet az emberi civilizacio alapja a sör, különös tekintettel a magyar keresztenyseg sorsanak alakulasara. De a malacfalu c. allegorikus iras sem rossz, ahol szinten emlitett kocsmaros malaclaboratoriumot rendez be az olban, es kutatja, melyik tv-müsor megtekintese milyen hatassal van a hizok növekedesere (tevek beszerelve, filozofiai hatter: a boldog diszno a jo diszno. Lasd meg a temahoz: "egy leszedalt orszag tapsolgat a szarnak, es boldogan elnek, amig meg nem halnak. Csak hang legyen es feny..." /Kispal/)
Üdv mindenkinek, mar csak alig egy honapnyit kell aludni, es kezdödünk! Andrasom, ezert a visszaszamlalas? Mindenki nyula