Szerintem a Dómot (természetesen) ne hagyjátok ki, a kastélyt is érdemes mindenképpen megnézni, és látogassatok ki a Sempione parkba is, megéri. :) Nekünk legalábbis nagyon tetszett. :) Voltunk a Scala-ban is, ha időtök engedi oda is látogassatok el. Egyébként már a belvárosban sétálgatni is nagy élmény, ott van minden egy helyen; Dóm, Scala, a "fedett utca". :) Nem tudom a meccs, hogy lesz, de nekem a "Stadion-túra" is nagyon "bejött" (lehet csak azért mert imádom a focit :); főleg az öltözők. :D :D
Jó szórakozást, szép hétvégét, érezzétek nagyon jól Magatokat!
úgy néz ki, összejön a hétvégi túra milánóba! szombaton reggel érkezünk és vasárnap délután már indulunk is vissza.
Szerintetek két nap alatt mik azok a látnivalók, amiket mindenképpen érdemes belevenni a programba Milánóban és a környéken, esetleg a hazafelé vezető úton? A fix program az Inter-Napoli meccs, emellé szeretnénk magunkba szívni valamit a város és az ország hangulatából.
Köszönöm a választ!Október 26-án Assagoban a Forumban lesz Michael Bublé koncert. Nagy kedvencem, és mivel előtte lesz az államvizsgám, gondoltam megjutalmazom magam az úttal. Néztem buszt Budapestről, 26-án reggel 5-re ér Milánóba és 27-én este indul vissza Budapestre. Ezért gondoltam, hogy talán Assago-ban lenne a legjobb szállást foglalni, mert 9-kor kezdődik a koncert, és este 11-ig biztos eltart. Akkor meg ugye visszamászni Milánóba tök egyedül nem hiszem, hogy biztonságos lenne...:-( A másik problémám az, hogy interneten próbáltam szállást keresni, és assago-ban két horror árú szállodát dobott ki, így lassan kezdek lemondani erről a lehetőségről, pedig a szívem vérzik érte! A koncertjegy körüli mizéri sem semmi, neten csak a legolcsóbb jegyet lehet lefoglalni, én meg úgy gondoltam, ha már elmászok addig, jobb szeretnék az első sorok egyikében helyet foglalni. Nem is olyan egyszerű ez, pedig azt hittem, hogy hip-hop megszervezem magamnak ezt a kis utazást.
Assago nincs messze (olasz viszonylatban), csak ugye nem mindegy melyik rèszèn vagy Milànonak. Olyan kb. Milànohoz, mint Szentendre BPesthez. :) Mondjuk hozzàm kozel van, amugy egy szar hely,1 percet sem èrdemes Assagora elvesztegetni. A Forum viszont nem a vàrosban van, hanem egy kulso rèszèn. Azt hiszem megy oda busz. Ha meg koncert lesz, akkor biztos...milyen koncert amugy? Milàno nem veszèlyesebb mint màs vàros, nyilvàn èjszaka ne jàrkàlj egyedul meg ne buszozz (mivel nem is jàrnak), amugy nem gàz.
ez kabaré :) néztem idénre próbafoglalást, ár szerinti rendezésben és lás csodát, kidobott 100-at és a legdrágábbak után volt a Scala Nord és még 3-4 társa, szóval nem túl jó a kereső.
Aztán foglaltam márciusra, már csak 97-et dobott ki, persze a SN ninics benne :)
Én most próbáltam október elejére foglalni, csak, hogy kidobja-e; és nekem kiadta, tehát elvileg meg lehet találni az oldalon, sőőőt még szabad hely is van. :)
Megmondom őszíntén ott még nem is kerestem. Több oldalon is fent van, de foglalni sehol sem lehet náluk. Nem hiszem, hogy az Octopus kivétel lenne. Valszeg valami hiba lehet, de én ezt már régebben ( néhány hete ) is tapasztaltam az oldalukon.
Sőt ! A saját honlapjukon egyáltalán nem adnak meg semmit... Próbálhatod előre bármeddig, folyamatosan azt írja ki, hogy nincs hely. Amit azért nehezen hiszek. Más foglalási oldalakon kersztül ( booking.com és társai ) ugyanez a helyzet. Most vagy annyira jó és olcsó a hely, hogy jövőre sincs egy darab szobájuk sem, vagy valami gond van a foglalási rendszerükkel.
biztos én vagyok a láma, de nem találom a Scala Nordot az Octopuson. Tavaly voltam már ott és mivel mindent tekintetben nagyon korrekt hely, márciusban és ott szeretnék megszállni, viszont nem lelem sehol... Kíváncsi lennék, most kb. mi az ár, a saját honlapjukon a tapasztalatok alapján jóval drágábbat adnak meg.
Sajnálom, hogy már nincs hely. Mi még http://www.hostelsclub.com/index-hu.html -on nézelődtünk, itt is voltak egész jó árúak, a Scala Nordba pedig itt foglaltunk http://www.octopustravel.com/IntlHome.jsp; van ilyen utazási iroda többeközött Tatabányán (mi ott mentünk be); és nagyon jó ajánlatokat tudtak mondani, azok voltak a legolcsóbbak, forintban kellett fizetni.
A meccsre szerintem biztos, hogy fogsz jegyet kapni a helyszínen. Mi ott vettünk anno, de biztos, hogy lehet a holnapon is rendelni.
Sok sikert a keresgéléshez, és érezzd nagyon jól Magad kint! (Biztos, hogy nagyon klassz lesz. Én mindenesetre irigyellek. :D :P )
sajnos a Scala Nordban már nincs szabad hely, de nagyon szimpatikus ajánlat volt. Esetleg valami hasonlót tudtok mondani?
A jegyet hogy vettétek? Ti is meccs előtt a stadionnál? 10.06-án mennék az Inter Napolira, már délelőtt kint leszünk, a meccs este lesz. szóval elvileg lenne időnk a jegyvásárlásra.
Én egy barátnőmmel voltam július végén Milánóban. A Scala Nordban szálltunk meg. Csak ajánlani tudom. 21 000 Ft-ot fizettünk három éjszakára, reggelivel. Tiszta, kulturált, és van saját fürdő is a szobához. A Stadionhoz mi gyalog mentünk, kb. 45 perc volt, kényelmes sétával; visszafele pedig metróztunk, úgy is hasonló kb a táv, mert jó 10 perc a Meazza-tól (San Siro) a megálló, a kastély előtt szálltunk le, és onnan még kb 20 perc a hotel, szintén gyalog.:)
azért nem olyan kicsi a San Siro, hogy csak úgy megteljen,Kivéve a Bilan elleni házi rangadó. Esetleg a Juve ellen lehet számolni komoly nézőszámokkal.
Lenne egy pár kérdésem, kérlek segítsetek nekem, ha lehet! :-) október 26-án szeretnék Assago-ba menni egy koncertre. Már azt megnéztem, hogy milyen messze van Milánótól (10 km), csak azt nem tudom, hogy hogy tudnék odajutni. eurolines-os busszal mennék Budapestről, és onnan kellene délután továbbvergődnöm Assagoba. A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire biztonságos Milánóba menni hétvégére nőként teljesen egyedül? mekkora város Assago? nagyon szeretném ezt a hétvégét, de mivel egyedül mennék, természetesen van bennem egy kis félsz is, ezért kérlek segítsetek a válaszaitokkal!
nemsokára utazunk Milánóba, szeretnénk körbenézni a városban és megnézni egy Inter meccset. Hogyan lehet jegyet venni a stadionba innen Budapestről? Tudtok ajánlani valami olcsó szállást?
Szàllàst nem tudok, vonattal 1 ora alatt bent vagy Milàno Centrale-ban, ettol jobb ès gyorsabb megoldàs nincs is. Az Orio al Serio-rol is megy busz, de az ugye forgalomfuggo, mert autopàlyàn megy, a vonat a leggyorsabb ès szinte mindig òrànkènt jàr.