Keresés

Részletes keresés

bBIT Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1512
Kipróbáltam, jön a WinAmp-al a Fix Rádió rendesen.
Köszi a tippet!
zene.hu Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1511
Isten éltesse az "Emeletes" és a "Solaris-os" Tereh Istvánt!
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1510
Újabb önjavító próbálkozás:IDSN~ISDN
Előzmény: lokomotivum (1507)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1509

Megpróbáltam a javaslatodra, de sajna semmi. :o((

Kattintottam a jobb felső sarokban található online jelre, klikkeltem balodalt a linkeknél az online linkre az eredmény mindkét esetben 0. Dupla 0, ez nem ér !!! ;o((

Előzmény: cirrocumulus (1508)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1508
Nem próbáltál az online adásukba belehallgatni? Akkor eldől a kérdés :o)
Előzmény: lokomotivum (1507)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1507

"A FIKSZ Rádióra kicsit visszatérve:"

Nekünk valamiféle mikrohullámos rendszerű netünk van, semmiféle telefon, ADSL IDSN, vajon netes rádióként hallgatható-e ilyen körülmények között.

A 97,8 Mhz-en való hallgatásnak  ami 70 km-es körzetet jelöl Bp-től két akadálya lehet: vagy Bp. vagy Bük nem elég nagy így a kettő közötti távolság>70 km.

Előzmény: cirrocumulus (1504)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1506

"Az 1996-os riói fellépésükre Czigi már nem utazott velük."

Ezt a sajnálatos dolgot már olvastam valahol, és azt is, hogy már a betegsége gátolta az utazásban. Egyébként amikor ma munkába autóztam ill. onnan haza az Alhambrát hallgattam, és nekem továbbra is az szívszorongató zene marad, mint amilyennek előszö hallottam. Viszont az Április c. szám kapcsán van egy képzettársításom: szegény Czigi már biztos érezte a véget, búcsúzott az élettől, de ezzel a számával mintha azt sugallta volna: most tél van, elmúlás van szomorúak vagyunk de jön majd a tavasz, április, zöldbe borul minden, madarak dalolnak a napfényben és az élet megy tovább. Nekünk, tovább élőknek próbált optimizmust sugározni.

Előzmény: cirrocumulus (1503)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1505

"...akkoriban még a kimondhatatlanul hosszú Rauschenberger Ferenc nevet viselte..."

Tényleg mennyivel egyszerűbb: Feri! :o)))

Komolyra fordítva szót kicsit gondoltam rá is, csak tudván azt, hogy Vili bevonulása után őt helyettesíteni került a csapatba, és mivel Vili itt a képen van nem hittem volna igazán, hogy itt együtt vannak a képen. Kösz szépen!!!

Előzmény: cirrocumulus (1503)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1504

A FIKSZ Rádióra kicsit visszatérve: tegnap délután is volt egy rövid beharangozó közeleg a koncert megjegyzéssel.

Íme: Egy kis kedvcsináló. Régi, mondhatni ősi magyar progresszív rock együttes a SOLARIS, hamarosan koncertezik Budapesten és egy régi számot választottam tőlük a Marsbéli krónikákról, amely az együttes nevét viseli: Solaris. Ez fog most következni. ...(végig lejátszották)... Ez volt a SOLARIS 1995-ös lemezéről az együttes nevét viselő Solaris.

Előzmény: cirrocumulus (1498)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1503

Az egyik képen valami korlátnál állnak, leghátul jobb oldalt Tereh Öcsi, alant Tóth Vili és Kollár Attila: na most ki az aki Attila fölött áll és Vili fölött Czigi áll, mert ebben sem vagyok biztos?

Igen, eddig jó :o), tehát ezen a "korlátos" képen a középső sorban balról jobbra:

Kisszabó Gábor, Bogdán Csaba, Robi, Czigi és Raus Feri, aki a 2. korszakuk dobosa volt Tóth Vili után. Raus Feri dobol a Noabban is, és akkoriban még a kimondhatatlanul hosszú Rauschenberger Ferenc nevet viselte...

A '93-as koncerten a Solaris c. számuknál mindenki színpadon volt, azt együtt játszották el.

A 15. kép kapcsán: az 1995-ös los angeles-i koncertre mentek így együtt heten, két gitárossal, két basszusgitárossal. Az 1996-os riói fellépésükre Czigi már nem utazott velük.

Előzmény: lokomotivum (1502)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1502

Új video a honlapon: arövidségében igazán azt kifogásolom, hogy a végén olyan gyorsan eltűnik az utalás, hogy tulképpen Erdész Róbert 3. szólólemezéről van szó, akár ezzel a záróképpel állhatna le a lejátszás.

Érdekes volt végéignézni a fotótárlatot, de szerintem jobb lett volna, ha időrendnek megfelelően vannak összeszedve és nem ilyen csapongó módon.

Két képről ill. azok kapcsán van kérdésem, kérem aki tudja a választ segítsen!

Az egyik képen valami korlátnál állnak, leghátul jobb oldalt Tereh Öcsi, alant Tóth Vili és Kollár Attila: na most ki az aki Attila fölött áll és Vili fölött Czigi áll, mert ebben sem vagyok biztos?

A másik kérdésem a 15. kép nézegetése alatt ötlött föl bennem: ugye ott vannak heten a képen és arra lennék kiváncsi nagyjából mikor dolgozott először így együtt a teljes Solaris? Közben a 93-as SOTE koncertet hallgatom és erről azt kérdezem cirrocumulustól, hogy volt-e ezen a koncerten olyan rész amikor mind a nyolcan (mert ott nyolcan vettek részt) egyszerre fenn voltak a színpadon?

lokomotivum Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1501

"Mi a csuda az, hogy Ritual Opera?"

Bizony én is csak néztem, mert a topik korábbi hozzászólásaiból sem rémlett, cirrocumulus sem tett róla -személyes mail-váltásaink alatt- sohasem említést. Aztán letöltöttem az mp3-t és egyből ismerős volt, csak nem ugrott be, hogy honnan. Néhány(sok) percnyi gondolkodás imitálás és párszori meghallgatás után aztán lőn gyertyafény valamelyik agyféltekémben: hiszen a kezdő dallam a skandináv lottó reklámja! No nem hosszan meditáltam el a dolgon, de azért átfutott az agyamon hányan és hányan hallottuk már ezt a reklámot és fogalmunk sem volt róla, hogy Robihoz köthető a zenéje. Ha valakinek volt az rögtön tiltakozzon!

Egyébként "istók zicsi" nem cirrocumulus előbbi hozzászólása nyomán ismertem rá, hanem még hajnali két óra körül, amikor gyorsan átolvastam a Solaris-honlap friss dolgait.

Gonosz piszkálódás következik: reméljük Robi nem felejti el, hogy megígérte, folytatja bemutatkozását! És bízzunk benne még a koncert előtt olvashatjuk majd!

Előzmény: tillA (1499)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1500

Hát ez az! Erre írtam azt, hogy van egy meglepetés Robinál: erről még egyikünk sem hallott.

Fogalmam sincs, mi lehet, én valami poénos dologra tippelek a beharangozó alapján (ősi, skandináv típusú rituális rap) :o), meg amiatt is, hogy a föltett mp3 egy részletében felismerhető a skandináv lottó reklámzenéje...

Előzmény: tillA (1499)
tillA Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1499
Mi a csuda az, hogy Ritual Opera?
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1498

Halihó!

Attila most írt, hogy február 21-én, kedden éjféltől figyeljük majd a FIKSZ rádió műsorát: egy teljes 2 órás műsort készítenek velük, sok-sok zenével körítve!

Itt is meghallgatható majd: FIKSZ Rádió

Tehát: február 21-én 00:00-02:00 óra között!!!

EeToN Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1497
Én legalább kettőt látok. ;)
Előzmény: cirrocumulus (1495)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1496

Hű, azt most vettem csak észre, hogy új borítót kapott Robi CSAPDA trilógiájának az 1. kötete!

(Nyilván a másik kettő is, csak annak a képét még nem tette föl Robi.)

cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1495
El is felejtettem leírni: Robinál egy kis meglepetéssel is találkozunk :o)
Előzmény: cirrocumulus (1494)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1494

Halihó!

Kattintgassatok nagy erőkkel a SOLARIS honlapon !!!!!

Rengeteg új dolog került föl:

"ÚJDONSÁGOK: Oldalunk jelentősen bővült! A "Zenészek" menüpont, a "Diszkográfia", a "Fotó, videó", a "Vendégkönyv" és a "Sajtó" oldal sok újdonságot tartalmaz. Jó böngészést!"

Lesz miről beszélgetnünk mostanában!

Úgy látom, Robi volt a legaktívabb, ő két lemezével kapcsolatban is nagyon sok mindenről írt, és azt ígéri, hogy folytatni is fogja...

Az önéletrajzát a szokásos jópofa humorával indította: "1958-ban, igen fiatalon születtem."

Attila önéletrajza majd egy kicsit később kerül föl.

Amit Gömör Laci leírt..., hát, nem akarom őt megbántani, biztos, hogy poénnak szánta, de azért elég borzasztó lett szerintem...

Legjobban Tamás leírása tetszik: nagyon jó olvasni, ahogy a Solarisszal kapcsolatos érzéseiről ír! Mind az egész régiekről, amikor még nem is volt tagja a zenekarnak, mind a mostaniakról, mert azok a jövőbe is mutatnak egy kicsit.

cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1493
És magának a Galaktika Magazinnak a netes oldalán is fent van bannerként a koncert híre!!! (Bal oldalon, középen)
Előzmény: tillA (1491)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1492

Már a januári számban is volt egy ilyen egész oldalas hirdetés :o)

Nagyon-nagyon jó érzés :o)))

Előzmény: tillA (1491)
tillA Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1491
A Galaktika folyóirat tegnap az újságosstandokra került számában egészoldalas koncerthirdetés van. Jól néz ki, már csak ezért érdemes a lapot megvenni.
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1490

Halihó Merrin!

De jó, hogy újra itt vagy körünkben!!!

A SOLARIS honlapon rendeld meg a jegyedet, mert így ajándék DVD is jár a jegyek mellé, jegyek@solarisstudio.hu : itt tudod megrendelni, de ezt úgyis látod majd a koncertről szóló oldalon.

Kérdezz bátran ezen a jegyrendelés oldalon, Erdész Robi fog válaszolni a kérdésedre, ő intézi nagyon profin a jegyrendeléseket, megtudhatod tőle, hol vannak még jó helyek.

Legutóbbi leveledben említetted a NOAB-ot...

Azt ugye tudod, hogy megjelent már... (még szeptemberben)

Gyere gyakran!

Szia

Előzmény: merrin (1489)
merrin Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1489

Szervusztok!

Nem hiszek a szememnek. Külhonból mefáradtan hazatérvén belenéztem - eléggé el nem ítélhetően - rég olvasott forumunkba és orcám lehullott: SOLARIS koncert?!!!! Ráadásul karnyújtásnyi (78 nap) távolságra!

Ott a helyem életem párájával együtt, a hasonszőrű baráti körömnek is leadom az infót, mert  - ahogy látom -  a régi hagyományok jegyében a publicitás most sem közelíti meg pl. Baby Gabiét (kiváló tiszteletem fenntartásával persze :))

Nnna szóval: Lehetek-e olyan pofátlan, hogy a tanácsotokat kérjem a tekiintetben, hogyan juthatnék - egyelőre - két klassz koncertjegyhez, ahonnan jól látni és főleg hallani lehet.

Előre is köszi: Merrin

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1488
;-)
Előzmény: lokomotivum (1487)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1487
Ugyan már! Semmi megbántó nem volt a megjegyzésedben, ráadásul teljesen jogos is volt. :o)))
Előzmény: Törölt nick (1484)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1486

Rendben :o)

Várom a hívásodat.

Szia

Előzmény: Törölt nick (1485)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1485

Köszönöm a lehetőséget előre is !

Amint ismét járok BP-en, előtte pár nappal felhívlak...

Előzmény: cirrocumulus (1479)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1484

Félreértés ne essék, nem akartam bántó lenni. Csak az önjavítós hozzászólások rendre mindig megtetszenek a topicokban (főként, hogy én is szoktam ilyenekre kényszerülni).

Szóval nem javítgatni akartalak, hanem az "akku-"(-mulátor) fogalmát képzeltem magam elé. Sajnos akusztikus változatban kevéssé sikerült, pedighát jófajta képi fantáziával bírok.

Azazhogy az egész egy vidámnak indult fantáziabéli képtársításként futott le bennem.

Elnézésedet kérem, ha bántóra, fogadatlan prókátor általi kijavítgatásra sikeredett !

Előzmény: lokomotivum (1477)
lokomotivum Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1483

Kedves Topiktársak figyelem!

Néhány perccel múlt éjfél, és beléptünk február hónapba. Ebben a hónapban különösen ajánlok figyelmetekbe két napot, amikor okvetlenül meg kell nézni a fórumot: a 15-t és a 18-t. Ezeken a napokon mindent függeszetek fel -mint sielés, vitorlázás, netalán munka vagy tanulás- és figyeljetek az újdonságokra! Köszönet a türelmetekért! :o)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!