Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2001.03.27 0 0 873
Te egy új Rákosi vagy,

hol lehet hozzád csatlakozni?

Előzmény: RedRiot (871)
naiv Creative Commons License 2001.03.27 0 0 872
Még a libsi politológusok is tudjáj, hogy az időközi választásokon a résztvételi arány jóval alatta van az oszágos választásénak...

Előzmény: folder (870)
RedRiot Creative Commons License 2001.03.26 0 0 871
A mostani a legjobb kormány '45 óta! De lehetne még jobb is, ha a következőek teljesülnének:

- 7 napos munkahét (a mostani törvénymódosítás-tervezet nagyon haladó, de még messze nem tökéletes.

- Magyar Kiráji Polgári Nemzetvédő Csendőrség létrehozása a balos libsi komcsi csocselék tomoruleseinek szetzuzasara, katonaságkerulo egyetemistak befogására

- Ne vegyünk se Gripent se F-16-ost, kovácsoljunk elég szuronyt, és biztonságban leszunk!

- Több pénzt kellene fordítani Magyar Nemzeti Milenejomi Keresztyény Alomalapítási célokra!
( pl. Honfoglalás 2.)

folder Creative Commons License 2001.03.26 0 0 870
"Nos a koalíció nem dolgozott hiába, ezt most a dabasi első forduló is megmutatta."

Tökéletesen igazad van. Az embereknek tele van a zsákja a politikával, amit az első forduló részvételi aránya is tisztán kifejezett.

f

Előzmény: naiv (869)
naiv Creative Commons License 2001.03.26 0 0 869
Nos a koalíció nem dolgozott hiába, ezt most a dabasi első forduló is megmutatta.

Az emberek értékelik, ha tesznek valamit az érdekükben, már pedig a koalíció sokat próbált és tett az érdekükben(lásd a topciban, sok helyütt kifejtve). És fog még tenni, ha kap még 4 évet(esetleg nyolcat).

Csak így tovább!

naiv Creative Commons License 2001.03.16 0 0 868
A legutolsó Baló riportból megint kiderült, hogy Orbán ill. a kormány továbbra is kitünően kézbentartja a szálakat.

Baló kapott egy kitűnő elővágást is, Postabank ügyben."Tudom, hogy ez nem divat manapság és meglepő lesz amit mondok, de meglepő módon a Postabank áron alúli el nem adását a nemzeti érdek motiválta".

Baló mézes mosolya lefagyott, szeme szikrát szórt....

Azóta már elindult a média kampány, mely elemzi, hogy micsoda nem kezelhető versenyhelyzetet teremt egy állami bank a piacon, amelyiknek van pofálya és nem símul bele a kamat kartellbe, netán igazi versenyre készteti a piac szereplőit...

naiv Creative Commons License 2001.03.03 0 0 866
Helyzet értékelés II.

Az SZDSZ "tovább olajozik"

A történet most nem az olajügyekröl, nem a hajánál fogva elörántott bünözö
hamis tanuvallomásáról és a fogékony és szintén megfelelö helyröl irányított media
léggömb fújásáról szól.

Újat kellett ktalálni, hiszen süllyedni látszik a hajó.
Túlzottan jól müködik a kormány, értelmes, hasznos, népszerü intézkedéseket tesz.
Ha ez így megy tovább még ismét megnyeri a választásokat és elapad a böségszaru,
melyet 1994-98 között kimerithetetlenül lehetett színi. Akkor még úgy gondolták egy ciklust
kibir a feltöltés, a polgári kormány úgysem fogja tovább húzni egy ciklusnál, hiszen
ugyan annyit fognak rabolni mint mi, tehát úgyan úgy fogják utáni öket, mint bennünket.

Na most ez nem igy müködik. Túl sok lakás épül, egyenesbe fordul az oktatás szekere, támogatottak a
nagy családok, a cigányokat felkarolják (próbálják öket tanitani és munkára szoktatni) stb.
Ezért kellett Nógrádi, ezért kellett Szögyényinek megjelenni azonnal a szerencsétlen balatoni
balesetnél, ezért kellett Szögyényinek a vélhetöen sokszoros gyilkos növér védelmét elvállalni,
a Szolnoki Andrea felügyelte kórháznak nevezett kuplerájban. Ha tocsiknál bevált itt is beválik.
Ráadásul a középkorú "csikó" - Demszky - még mindig csikónak képzeli magát, azt hiszi kedvére ugrálhat a
politikai porondon, mint húszéves korában, mikor maoista tüntetéseket szervezett, majd késöbb a III/III-al
egyeztetett. Baromi ötletei vannak, azt az egyezséget amit nagypapiék összehoztak 1919-ben, akarja felrúgni,
azt az egyezséget mely 1919-2001 között szinte hibátlanul müködött, még a legnehezebb Rákosi és Kádár, Horn
idökben is. Buta villamos ügyeket talál ki erre, meg olyanokat, hogy az SZDSZ középen áll a FIDESZ és
az MSZP között, mikor mindenki tudja, hogy a párt egységes.
El is magyarázták ezt ország-világ elött, Demszky kényszeredett mosolya közepette: "nem hagyjuk, hogy
a párt egységébe egy ilyen polgári, nemzeti elkötelezettségü csapat éket verjen".

Úgy hogy az SZDSZ-MSZP csapat tovább "olajozik".
Hogy mi az olaj, lényegtelen:

Minden amivel dezinformálni lehet. Hívhatják RTLnek, féreg TV-nek, Indexnek, NapTV-nek.
Mindent a szent cél, a hatalomba visszakerülés érdekében:
Egy picnység csak:
Az INDEX indító lapjára korábban az új, friss topicok automatikusan felkerültek. Nézd meg most,
a szerkesztö "automatikusan" ott tartja a Torgyán témát egy hónapja...

További jó "olajozást" elvtársak.

cc Creative Commons License 2001.02.16 0 0 864
off
akkor miert az enyemre reagaltal? esetleg masodnicken te magad provokaltal?
Előzmény: Törölt nick (861)
naiv Creative Commons License 2001.02.14 0 0 862
Bár erről van külön topic,

mégis a kormány jó húzásai közé sorolom az amerikai vadászgépek megvételét.
Nem tudom, hogy jó áron jutottak e hozzá, lehetett volna e jobb áron is, de abba biztos vagyok, hogy a kitűnő, magasharcértékű repülőgépekkel jelentősen nőtt magyarország légi potenciálja, és ez jó hatással lesz a környezetünkre is...

naiv Creative Commons License 2001.02.13 0 0 860
Sumér jól vagy?

Nem volt elég a komeinistákból 40 év?

Előzmény: Törölt nick (858)
cc Creative Commons License 2001.02.13 0 0 859
azert teccik, hogy egy azota kimoderalt beirasra reagaltam es nekem estel :( kivancsi vagyok, ha azt lattad volna, miket irogatnal. csak hogy tudjad, egy szamomra kevesse toleralhato, szinten nem kormanyfan beironak javasoltam, hogy hagyja abba.
nem art elolvasni, hogy mi volt az elozmeny!
ugyi, nagy kombinator.
itt is elfogadom a bocsanatkerest :)

T. moderatorok, ilyenkor nem kene a topichoz nem tartozo reagalast is kivenni? felreertesre adhat okot.

Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 858
Egyértelmű! Láthatjátok, hogy próbálják lenyomni, de már a közvéleményt sem tudják tartósan félrevezetni, egyre kevesebben kívánják vissza a bolsikat! Viktor szuper! (Persze azért én az első fordulóban egy ellenzéki pártra fogok szavazni - lehet, hogy a másodikban is?)
Előzmény: naiv (-)
PuPu Creative Commons License 2001.02.13 0 0 856
Légyszíves legalább egy rendes halálhörgést hallatni, - ne dolgozzak potyára!
:O)))))
Előzmény: Törölt nick (855)
PuPu Creative Commons License 2001.02.12 0 0 854
Már mitől esne ki?
Demszy lesz a belügyminisztere a következő Horn kormánynak...
Mecsoda felállás, - aprófát fogtok hugyozni, - hogy fínom és választékos legyek!
:O)))))))
Előzmény: Törölt nick (849)
NICK Creative Commons License 2001.02.12 0 0 852
A jelenlegi állás szerint télleg lehet,hogy az MSZP-nek nem lesz több mint 50%-a.
Ugyanakkor a Fidesznek biztosan nem lesz.
cc Creative Commons License 2001.02.12 0 0 850
almodik a nyomor
cc Creative Commons License 2001.02.10 0 0 848
mint kevesse fideszfan mondom neked, hogy f@sz vagy, dugulj el.
Előzmény: Radics Laszlo (847)
naiv Creative Commons License 2001.02.10 0 0 846
Helyzetértékelés:

A 45-óta legjobb kormányon, most Torgyán foltot ejtett.
De ez csak egy folt, kár érte.
Torgyán áldozatul esett saját beképzeltségének és környezete baleksággal párosított mohóságának - kár érte, mint mezőgazdasági miniszter nem volt tehetségtelen. Még egy előnye volt, nem lehetett kompromisszumra bírni a szoclib vonallal, most jön a külföldiek földvásárlási kérdése, ezért mindenképpen el kellett távolítani (hosszú pihenés után nem volt véletlen a kazetta előkerülése).
Reméljük ebben a dologban Orbán konzekvensen fogja helyettesíteni.

De a 45 óta legjobb miniszterelnök (akire azt is merem mondani száz év óta a legtehetségesebb miniszterelnök) azt kell mondjam kitűnően kezelte ezt a kérdést is.
A FKGP frakcióból kiváltakkal hűségnyilatkozatot iratott alá, már korábban megtörtént a két évre szóló költségvetés elfogadása, a hátralévő egy évben a kormánytöbbség kényelmesen biztosított.

Szájer megkezdte a MASZOP-al az egyeztető tárgyalásokat EU ügyekben. Horn kapott egy "megbízó levelet" a szoci többségű EU-hoz dörgölődési célzattal. Szintén kitűnő.
Kovács vigyorogva kinyögte, nincs értelme a FIDESZ-MASZOP tárgyalásoknak, azt hiszi nyeregben van - most - téved, mint tévedett a NATO jugoszláviai beavatkozásának megitélésekor is - bár nenyelvcsapásszámban mindig jeles volt (ezalatt demagógiát értek) a kommunista múltja mindig is meggátolta abban, hogy az orránál tovább lásson. A MASZOP nem teheti, hogy lepasszolja EU ügyekben a FIDESZT mert egyszerüen partvonalon kívülre fog szorulni. Horn megbízása 3-as találat volt, a vén gengsztert szeretik kommunizmust soha meg nem ért szoci haverjai nyugaton (Schrőder), Horn végtelenül hiú, mindent megfog tenni, hogy újra víz fölé kerüljön, a viszály almája pedig bedobatott a MASZOP széksorok közé, mivel Kovács Laci legalább ugyanilyen hiú és még nyugdíjba vonulása előtt szeretne pártja miniszterelnök jelőltje lenni.

Ez volt a taktikai helyzet.

Ami pedig a tényeket illeti, Torgyán kinyírása mint sem változtat azon, hogy a Széchenyi tervet már 300.000 érdeklődő kereste meg, hogy a gyes alanyi jogú, hogy a minimál bér jelentősen meg lett emelve, hogy épülnek az új saját és bérlakások, hogy a születésszám növekedés elkezdődött, hogy a felsőfokú oktatás tandíjmentes, hogy gyakorlatilag családi adózás van és nem sorolom tovább most, mert ebben a topicban már többször megtettem.

Az MDF is tudja már merre kell mennie (pl. Lezsák, Gémesi ismét az elnökségben - ők vigyázni fognak arra, hogy Ibolyka békejobbja ne menjen tovább a kecsegtetésen túl), az FKGP Torgyánnal fog még némi gondokat okozni, de úgy vélem kezelhető ez, és nem lesz semmi akadálya annak, hogy a következő ciklust is egy hasonló koalíció irányítsa, egy megújult kisgazdapárttal.

Ehhez pedig sok sikert kívánok nekik, és magunknak.

üdv.

naiv

liberálmensevik Creative Commons License 2001.01.20 0 0 844
Kedves asta,
'minidiktátort' kár emlegetni szerintem. Annyira azért nem rossz a helyzet. Tényleg nem.
'Farkast' kár ok nélkül kiáltozni, az a 'lusta a juhász'-t igazolja. Jobban megfelelne az érdekeinknek, ha egyszerűen rendszeresebben (s nem háromhetente) szondáztatnánk meg és számolnánk meg a juhokat.
Üdv: lm
Előzmény: asta (843)
asta Creative Commons License 2001.01.20 0 0 843
Húhh, kedve Liberalmensevik! - De fején találtad a szöget! "Koravén újszülött" - hát ennél frappánsabban nem lehetett volna jellemezni a csapatot.

És mi lesz az újszülöttből? Én, sajnos időnként már minidiktátort sejtek. Van bennem némi aggodalom. Szerinted?

Előzmény: liberálmensevik (841)
asta Creative Commons License 2001.01.20 0 0 842
Kedves, jó barátom!
Némi keserűséget érzek benned. Megértem. A gondolatmenet emberi szempontból tökéletes.

Amit én írtam, az önvigasztalás. Én is... Mégis, azt hiszem jobb szembenézni a tényekkel, megismerni a természetüket, talán akkor jobban tudunk védekezni.

Előzmény: boy666 (840)
liberálmensevik Creative Commons License 2001.01.20 0 0 841
A pragmatizmussal semmi baj nem lenne, felőlem akár kerámiacsapágyakat is tehetnek a köpönyegük tengelyére. Egy cseppet bosszantó és hiteltelen az 'elvhűség' emlegetése tőlük, s az, hogy az elvi vita közben nemhogy K.K.EU. Írországává váltunk volna, de a távközlés, internet ellátottság tekintetében tényleg úgy kezdünk lemaradni, hogy Bulgária tapossa a sarkunkat.
És semmi, de semmi nem indokolhatja ezt a lemaradást, amit a Cseh, Szlovén, stb.. sorstársainkkal összehasonlítva felhalmoztunk - főleg '98 után e téren.
(Szerzői jog, BSA-ORFK, Szingapúr-i egyezmény alá_nem_írása)
Sok más dolgot nem csináltak rosszul, de még többet még rosszabbul.

Tehát nem baj, ha pragmatikus a politikus, sőt : az lenne az igazi! De nálunk sajnos csak a hatalom megszerzésében az, a gyakorlásában nem annyira.
És csak nagyon ritkán esik egybe a politikus rövidtávú érdeke a társadalom közép , ill. hosszútávú érdekeivel.
A mostani kormány politikusai még a születés kínját élik át jobboldalon. Nem csoda, hogy van ám hangzavar. A figyelem követelése, a külvilág ráébresztése, stb..
Még ez sem volna baj, csak ne lenne ilyen kioktató ez a koravén újszülött. Főleg, ha ismerted, még ifjú liberálisnak. (pl. 90-92 között Fidesz tagként, mint 'rosszmagam')
A (kor)kép(idő)zavar nem szándékos, csupán a való élet girbegurbaságát próbálja ábrázolni.
Tisztelettel :
lm

boy666 Creative Commons License 2001.01.19 0 0 840
A hatalom megszerzése, megtartása evidens.
Viszont ( az, hogy egy politikus elvtelen az se nem jó, se nem rossz) ,vitatható.
Ha a politikus is ember(?) kimondható, hogy egy elvtelen ember se nem jó se nem rossz???, vagy egy elvtelen ember mennyire EMBER???

Előzmény: asta (838)
folder Creative Commons License 2001.01.19 0 0 839
Úgy veszem észre, vagyunk itt egy páran csalódottak, átvertek minket.
asta Creative Commons License 2001.01.19 0 0 838
Na akkor most közlök veled egy nagy igazságot: minden politikusnak a hatalom megtartása a cél. (Piszok jó a hatalom - már akinek, nekem nem annyira szimpatikus) Ebben tehát OVI sem különbözik a többiektől

Abban azért különbözik, hogy legalább esze van. Bizonyos szituációkat jól kezelt. A trendeket tekintve vannak jók és vannak rosszak. ( az, hogy egy politikus elvtelen az se nem jó, se nem rossz)
Jónak tartom, elvben, a gyakorlati gazdaságpolitikát, jól kezelte a külpoltikai problémákat - viszonylag persze, a lehetőségekhez mérten.
Nagyon rossz viszont a lehengerlés, a diktatórikus hajlamok. Sőt, ez nemcsak rossz, hanem veszélyes is.

Kisgadivezérrel azért rendesen kiba - zilikázott.:))) a kis álszentje.

Előzmény: boy666 (836)
jerrymouse Creative Commons License 2001.01.19 0 0 837
T.Osztap!

Ha jártál egyetemre, nem hiszem, hogy nehézséget okozott volna értelmezni azt, amit írtam. (Tudok ám írni igazán méretes körmondatot is, ha kell.)

Már az én egyetemi éveim után alakult meg a FIDESZ, amikor én először találkoztam OV-vel szimpatikus volt ő is és a szervezet is.

DE. Ők mikor színleltek, akkor, vagy most? A Nagy Imre temetésen hatalmas volt.
Szerinted a mai OV elmondaná azt a beszédet? -Ha ez a fejlődés, akkor ugyan már ne tapsoljak neki.

Két apró megjegyzés még: nem minden szoci a Rózsadombon lakik és kapzsi;
nem minden F-MPP párt tag apjának van kőbányája, stb.

Tudod, engem azért nagyon meglepett a korábban írt politikai pálfordulásuk, az, hogy kiderült, a Fidesz "közeli" cégeket ki alapította és vezette, milyen mennyiségű pénzt síboltak ki belőle a tisza kezeket ígérő ifjú magyar konzervatívok, a koalíció TJ-vel - ami Kövér szerint most már "kényszerkoalíció"-nak lett beállítva stb. A kormányzati stílus, a mindent titkosítani, plusz sorolhatnám, Nmezeti Gödör, autópályák, Nmezeti Színház, Schwajda és háziépítésze stb. nem biztos, hogy érdemesek a legjobb címre.

Jerry

Előzmény: Törölt nick (832)
boy666 Creative Commons License 2001.01.19 0 0 836
" az ember fejlődik", "jobbra döngölte magát"

Szerintem OV teljesen elvtelen karrier-politikus.
Egyetlen vágya a hatalom minden áron való megszerzése és megtartása.
A lánglelkű liberálisnak már '94-ben be kellett látnia, hogy azt a helyet a szadesz már betöltötte.(sőt az nem is tágas és mindenhonnan támadott)
A maszop felé nem nyithatott, tehát marad a jobboldal.
Felfalta a kereszténydemokratákat és a madöf lemaradóit.(pedig:KDNP-imához,Antall-kormány hazudik,stb.)
Amikor a bohóckirállyal összeadta magát, már kilógott a lóláb az pedig, hogy a kisgizda őrültségek elhatalmasodása idején sem tesz semmit, önmagát minősíti.
Azontúl teljesen fantáziátlan, a legrosszabb időket idéző bolsevik módszerekkel próbálkozik.
(listák, ellenségkép, országimázs-rombolók, média-megrendszabályozás)
asta Creative Commons License 2001.01.19 0 0 835
Kedves Ostapmindenbenderek!

(Amit most írok az lett volna az eleje az előbbieknek, csak nem tudom miért lefejezte a gép) szóval: Hajrá, most talán megtudom hol a jobb/bal
Ostap szellemes a megjegyzés. Persze, hogy szinleltek. Ettől volt hányingerem. Normális ésszel nem lehetett bevenni azt a maszlagot. De azért tudatom veled, hogy a rózsadombon is élnek rendes emberek. stb.stb.

Előzmény: asta (834)
asta Creative Commons License 2001.01.19 0 0 834
zért tudatom Veled, hogy a Rózsadombon is vannak rendes emberek.

Amikor az Orbán miatt lezárta a rendőrség az egyetemet (torzonborz formájában) akkor tetszett, az agyagbadőgölősért meg kifejezetten imádtam. Ezt a nyakkendős/öltönyös formáját már nem annyira díjazom. (most jön a kelep - vigyázat!!!!)

Picit, nagyon jobbra döngölte magát ( lám, milyen jól megtanultam tőled a fogalmakat, úgy jobbra, ahogy te gondolod)Remélem, csak retorikában, mert mint alant írtam, okos a fiú. Ilyen értelemben, sajnos Mindener hozzászólása sem nélkülözi a szomorú igazság morzsácskáit.

minderbinder Creative Commons License 2001.01.19 0 0 833
Kedves Ostap!

"az ember fejlődik"

No ha ezt a fiukra vonatkoztatod, akkor lemaradt az igekoto: "vissza".
Amit ezek most csinalnak, az inkabb kadarizmus, mint polgai demokracia (vagy mi a franc, aminek probaljak elsutni).
Miutan azt allitod , hogy egyetemen jaratos vagy, elso felhordules utan menj be a konyvtarba es olvasdd el a kadari korszak dokumentumait. Ne a vegevel kezdd, mert ami most van az inkabb az elejere kezd hasonlitani. Meg fogsz lepodni a hasonlosagon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!