Keresés

Részletes keresés

480T Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4369
Hali,

Kaptam egy levelet egy sractol:

...Alakulgatóban van a KLUB, de nekem úgy tűnik, egy szűk társaságnak szól az egész, illetve azon belül is külön létezik a 200asok klubja.Mi a véleményetek az egészről, szerintem másról kéne ,hogy szóljon a dolog, mint ki kit látott és mikor az autójában.
...

Hm, van benne valami...;(

Harvester,

Vegre egy 'muszaki' hang az eterben!
Az Ivanix b*szta el az ABS-ed a fekfolyadék csere kapcsán? Vagy már előtte feküdt meg?
Mennyiér sikerült az bontott ABS-t megvenned?

kb. Ket eve van nalam auto, es meg nem csereltem fekolajat. Nem is volt semmi gond, mig egyszer csak 3 oras varosi kavaras utan kigyulladtak az ABS es a fek hiba lampak. Mukodott a fek tovabb, csak nem volt ABS. Ilyenkor auto leallit, motorteto kinyit, kb. 10 perc hutes, utan minden ok.
Aztan elkezdett a 3 ora csokkeni es a hutesi ido novekedni. Vegul hirtelen fekezesre fel-fel villant a fekhiba, de el is aludt rogton. Mivel eppen ott voltam az Ivanix-nal kormanyszervo-szivattyu cseren, uccu neki csereljunk fekolajat, ugysem tettunk meg ilyet.Amikor leengedtuk, lattuk, hogy olyan mint a rostos Sio oszibarackle.
Uj olaj be(mint a viz), eredmeny ugyanaz, illeve rosszabb.
Namost akkor vagy valamelyik erzekelo, vagy ABS szivattyu.
Szerintem a tul suru fekolaj lefarasztotta a pumpat, es a hig, friss olajjal mar nem tudott elegendo nyomast csinalni.

Szerencsere a sracnak volt egy bontott.
Szivattyu csere, az meg nem akart leallni,folyamatosan probalt nyomast csinalni, de nem sikerult, mert orran-szajan dolt kifele az olaj. Sza ez a szivattyu meg folyt. Namarmost minden szerelesi muvelet baromi nehez mert kurvara nincs hely a motorterben, ezer fok meleg, sza szivas hegyek. Ezerrel ki a bontoba (Budafok->Rakoskeresztur) az egy darab volt, megvesz,
rohanas vissza Budafokra, pumpa atcserel, kozben retteges, muxik-e majd...

Vegul minden ok, csak masnap vizcso szet.
Jo kis het volt.
Az ABS ara rendkivul kedvezo volt.(100k alatt)

Lacka

aki aki.

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4368
Jó reggelt!

Sajnos megint hétfő van, dolgozom én is.

F.M.

Harvester Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4367
munka nem sakálkodik, csak én próbálok hiénázni egy kávét a főnök titkárnőjétől...

Előzmény: lore (4363)
lore Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4366
Sőt! Ivanixnál egy pofás kis volvos mappa is jár az autóhoz :-))))
Előzmény: Törölt nick (4365)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4365
Sziasztok,

Engem nem is annyira a loero erdekel, hanem, hogy legyen nyomateka elozeshez. Az 1.6-os Opel Astrank jobban huz. Persze meg nem akarom szidni, mert lehet, hogy tenyleg csak meg kell tanulnom Volvot vezetni.

Hogy mi dontott a Volvo mellett?
- Nem tetszett a Honda forum stilusa. :-) Nem erzem ugy, hogy en kozejuk tartozni.
- Nem tetszett a Honda marketing hozzaallasa.
- Nem tudtam megnezni egy Hondat Szegeden. (Kecskemet meg igenis messze van. :-))))

Akkor ahogy tanacsoltatok, nem koltok az 1.8-asra.

keton: Igen. Annyira uj, hogy a szalonnak is csak a mult heten jott meg. Meg kezikonyvet es videokazettat sem tudtak most adni, ahogy Volvoeknal szokas, mint megtudtam.

Udv, Bond

Harvester Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4364
Jó reggelt mindenkinek, szia Lacka

Az Ivanix b*szta el az ABS-ed a fekfolyadék csere kapcsán? Vagy már előtte feküdt meg?
Mennyiér sikerült az bontott ABS-t megvenned?

Harvester
diskréten érkdeklődik :-)

Előzmény: 480T (4350)
lore Creative Commons License 2000.06.26 0 0 4363
Jó reggelt!

Ma is dolgozni kell... munka sakálkodik?

lore

keton Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4362
Gratulálok az új autódhoz!
(ez már az új széria, ugyebár?)

DCs

Előzmény: Törölt nick (4358)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4361
Sziasztok!

Most lesz vége a meccsnek, jól elkenték a jugók száját. (Most lett 6:0).

Bond: Gratulálok, győzött a jobbik.

Volvo sakál.

F.M.

Már 6:1

fargo Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4360
lore:
így már értem...

James:
Gratula a kocsihoz! Az 1.8 tényleg nem éri meg, sokkal nagyobb fogyasztást és adóterheet hoz, míg erôben szinte semmit sem számít. Chiptuning & Co. tényleg segíthetnek a dolgon, s ha lejár az 1 éves garancia, akkor meg lehet próbálkozni a vezérműtengelyek módosításával. Ha ezt hozzáértô ember követi el, s hozzáigazítja az elektronikát is, akkor könnyen elérhetô a 2 literes motor teljesítménye. A két kék közül szerintem mindegy, hogy melyiket választod, mindkettô szép. Viszont majd szeretettel várunk a szeptemberi találkozóra :-)

lore Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4359
Bond,
a megoldás: diszkrét tuning. 100-120k HUF-ért kb. +15LE-vel ajándékkozhatod meg az amúgy is 109LE-s kocsid. (nekünk alapban csak 105 :-() Légszűrő, gyertyák és chiptuning.
Amúgy meg rá lehet hangolódni az ilyen motorok teljesítményére, nekem anno az 57LE-s (!) astrával sikerült, nagyon szerettem.
Az régi 1.8 tuti, hogy nem éri meg, a mostani mitsu GDi sokkal jobb lehet, de az sem éri meg. Én maradnék az 1.6-osnál, azt ráznám gatyába.

Mi döntött végül a volvo mellett? Nehogy azt mondd, hogy a honda szalon messze volt! :-)

fargo,
aszonta nem saját termés, tehát valszeg nem a családból volt... :-)

lore
ps: Nagyanyó bablevese világhíres lehetne!

Előzmény: Törölt nick (4358)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4358
Sziasztok,

Tegnap megrendelodott a Volvom. :-) Sajnos a szint ott sem tudtam eldonteni, interaktiv CD ide vagy oda. De mar csak ketto maradt, az atlantic kek es a pavakek-zold, lassan majd csak sikerul. Vilagos belsovel lesz, hogy tagasabbnak tunjon, remelem nem fogom megbanni. Majd tartok benne hazipapucsot es otthonkat. :-)

A probavezetesnel az tenyleg kiderult, hogy az 1.6-os motor gyenge. Furamod 4-esben es 3-masban egyforman tul sokaig tartott 80-rol 100-ra gyorsitani.

Mivel az autot hosszu idore veszem, felek, hogy megbanom a kisebb motort. De itt azt olvastam, hogy az 1.8-as nem eri meg az arat, a 2.0-as meg tenyleg tul draga. Meg harom hetig valtoztathatok barmin, amig a gyartosorra kerul, szerintetek erdemes az 1.8-ason gondolkodni?

Udv, Bond

fargo Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4357
Furcsa família, nagymama babalevest fôz...

Biztos hogy akarsz trónörököst?

:-))))

Előzmény: lore (4356)
lore Creative Commons License 2000.06.25 0 0 4356
Sziasztok,

keton,
vitázzunk csak a sakálopelekről! :-)

A.GY.,
mihez nem lehet hozzászólni?

Bolas,
legközelebb menj bele! Itt se jelentkezik sokat...

Csodajól esett 500 km-t vóvózni! Persze a csúcspont Nagyanyám babalevese és Nagyapám bajai halászléje volt, nem is beszélve Anyósom sültjeiről... Húbame, morog a hasam... mire ezt lefutom... :-)

lore

480T Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4355
Fargo,

Eleg durva az ar de ha belegondolsz, az autocomputerek is nagyon huzos arban vannak ha uj kell. Ja van mar laptop az automban... ;)

Chiptun:
Ha jol sejtem, akkor the az ATC-nel voltal...
kar hogy nincs hitelesitve a meropadja, az en autom 300 Nm szerinte.
de jo is lenne...
De zsenialisan tud beszelni az ember, raadasul olasz nyelvtanar eredetileg.

Lacka

tevedek?

fargo Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4354
Hali :-)

Oriza:
az élet értelme...

480T:
450k az ABS? Ez azért már több a soknál, nem? 450k-ért belerakhatsz 3 PC-t a kocsidba..

Eclipseboy:
Szerintem megérte, mert kaptam +70 lóerôt és + 100 Nm-t. A fogyasztás kicsit több lett, de hát valamit valamiért. Nem turbos kocsinál szerintem meggondolandó, ott nem hoz ennyit a chiptuning. 85k volt a beavatkozás, no meg ÁFA, de ettôl alkalomadtán eltekintenek...

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4353
Sziasztok!

Úgy látom, nem maradtam le semmiről.

Most elmegyek buliba, ha még alkalmas leszek rá, utána benézek.

Volvo sakál.

F.M.

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4352
punnyadékok.......
Eclipseboy_ Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4351
fargo!

Tudom, hogy már írtad, de hogy érzed, mennyit javított a chip-tuning? Megérte rákölteni a pénzt? Pontoosan mennyiért is csinálták, ha nem vagyok indiszkrét?

480T Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4350
Jo hajnalt,mindenkinek!

Orom latni ezt a rengeteg hozzaszolast 400-as ugyben!

Baas,
sajna valszeg nem fogsz talalni jo allapotu klimas 480-ast. En kb. 1 eve zsurizgetem a neten es az autos ujsagokban es ha van eppen elado 480-as akkor bizti nincs benne klima. sza mindenkepp erdemes lenne kintrol hozni valamit.
Szerettem volna a 480-asomat 460-ra cserelni, persze ugyanolyan fullosra. Csak 2 akadt , 1994-es es azutani de 2.5-3 M Ft-ert. Majdem megvettem Fargo ex-autojat(1.4M) csak sajna lecsusztam rola.Kozben rakoltottem az automra az kb. 400-500k-t es mar nem akarom eladni,mert nem tudnek hasonlot venni.
Vannak hibai ennek az tipusnak is(alapjarat,karpit, hatso lampak), de hat ,melyiknek nincsenek?

Mas.

Elmentem Ivanixhoz, csereltunk fekolajat, ABS lehalt. Uj ar 450k! Szerencsere a bontoban akadt egy es nagyon kedvezo aron meg tudtam venni. Megathankx to : http://www.extra.hu/volvobonto/
Ma meg elszallt egy vizcso, szerencsere megereztem a fagyalloszagot, es idoben utana tudtam tolteni es kibirta 96 C-vel a bontoig.
Ott persze volt belevalo cso, es minden ok.
ismet koszonet a bontosoknak! http://www.extra.hu/volvobonto/
Ha barmi alkatresz kell, eloszor erdemes oket hivni, kb. olyan kategoriat kepviselnek (V) bontok kozott mint az Ivanix a (V) szervizek kozott.
Biztos sokan ismerik mar kozulunk oket... ;))

Lacka
ABS es vizcso szakerto

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4349
Én vagyok az élet értelme:-)
Előzmény: fargo (4348)
fargo Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4348
Az nem a Te számod, hanem az az Élet Értelme :-P
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (4347)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4347
Megasztán az én számom a 42:-)
Előzmény: fargo (4345)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4346
Persze, már beszéltem vele, hazaszaladt az S betűs rucijájért:-)
Előzmény: fargo (4345)
fargo Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4345
Én benne lennék, az Oya tudja a számod?
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (4344)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4344
Kerekedj fargo, buli van!! Sárkányozzunk fúú a szél! Oyamesterre rákötünk egy lepedőt, és végigröptettyük a belvároson! hm?:-)

trz

Előzmény: fargo (4342)
keton Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4343
csak amikor a 7-es ütközője kilukasztja a légzsákot... :-))))

bocs, de ezt nem bírtam magamban tartani

DCs

Előzmény: Frigyes Mester (4341)
fargo Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4342
OK, OK, bocsesz, csak végül ma késô délutánra jött össze egy fontos találkozóm, amit már hetek óta szerveztem, és nem tudtam idôben netközelbe jutni, hogy jelezhessek. Csak most fogok felkerekedni, hogy a délutánra tervezett beszélnivalóimat lezavarjam Oya Mesterrel :-(
Előzmény: Frigyes Mester (4339)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4341
Nem is azért mondtam, egy Almera nem annyira masszív darab, bár nekem 4
légzsákom és alacsony önrészű Cascom van. A lényeg az, hogy nem szoktam félmunkát
végezni semmilyen térem.
Tényleg nem vagyok agresszív, csak autózgatok és reszelgetem a körmömet.

F.M. (a szerény ibolya)

Előzmény: keton (4340)
keton Creative Commons License 2000.06.23 0 0 4340
azért nem biztos, hogy jól jártál volna:)
Előzmény: Frigyes Mester (4339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!