Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Frigyes,
szélesebb nem lett... Amúgy van egy-két trükk amit pl. Bolas is alkalmaz colos gyerek lévén a 7-esben, amolyan kagylósra kell venni a figurát. A volvo ülések frankón állíthatóak össze-vissza (eleje hátulja külön külön, gerintámasz, etc.), elejét egy kicsit fel kell emelni, slussz. A tető baromi mélyen van, lőrésből kukucskálsz, bár ez szvsz amiatt is feltűnő mert a vectrában baromnagy szvédő van...
Trizzy,
hámondom, hogy levizsgázott! Négyes lett a lelkemnek :-)
Ma derült ki, hogy megyek 9 napos gyakorlatot vezetni a Balcsira, jövő héten szerdától. Nélkülözzük egymást, hüpp-hüpp...
173/72. Egyébként nem volt annyira szűk, csak én nagyobbat vártam a külső
méret alapján. A mostani autóm (Almera) sem szűkebb, viszont egyértelműen
kevésbé masszív (ajtók, stb.). Tehát jól el lehet férni benne a mi méretünkben,
ezzel nincs gond, csak ha váltok, nagyobbat szeretnék a mostaninál minden tekintetben.
Váltani pedig fogok, mert Volvo az Volvo.
Amiben ültem, az még a régebbi változat volt, az újabb hosszabb, szélesebb, tehát
valszeg több hely is van benne. Nekem az ülések tűntek még keskenynek.
Lebeszélni semmiképpen nem foglak, legfeljebb irigyellek érte, hogy neked már van (lesz)
Volvod.
1. Xenonlampa ejtve. Nem tudtam, hogy ez az a kek ize. Nem akarok ejjel ugy kinezni mint egy eletveszelyes BMWs. Nem celom, hogy feljenek tolem... :-)
2. Tolatoradar ejtve. Majd ha nagyon hianyzik veszek. 30k-ert van a Conrad elektronikai katalogusban. Regebben lattam olyan visszapillanto tukrot is egy hong-kongi katalogusban, aminek a sarkaban irja ki a tavolsagot a mogotted levo targytol.
3. Radio: ezek az utolag beszerelt dolgok elegge megbontjak a muszerfal egyseget, nem? Meg nekem is tetszik a Volvo radion, hogy nincs tele gombbal az egesz, hanem egyszeruen kezelheto, megis mindent tud, amit kell. Nem szeretem a szazgombos radiokat, ahol allandoan tapogatozni kell a csatornavaltashoz. A fancy kinezet sem erdekel, ugyse nezegetem. A zajcsokkento, navigaco ilyesmi erdekelne, lehetne is hasonlo arban szerezni ilyen radiot, de tenyleg sajnalom a szep muszerfalat megbontani.
4. Riaszto: A gyari sok erdekeset tud, szoftveresen konfiguralhato. Azt mondtak a szalonban, tudnak hozza pager-t szerelni (ezt fontosnak tartom), meg automata ablakfelhuzot (ezt nem annyira).
Fargo, a klima benne van. Itt a listam meg egyszer a csomagok reszletezesevel egyutt. Meg karpit ugyben nem dontottem, de azt ugyis latni kellene. Hetvegen megyek tesztvezetesre, es ha nem ijesztenek el semmivel, akkor talan meg is rendelem. Ugyhogy addig van meg eselyetek befolyasolni. :-)
Alapár 5,250,000
Luxus csomag 619,700
Állítható magasságú és dőlésű utasülés
Elektromos ablak hátul
Automata klíma
Info center (fedélzeti sz. gép)
Ködfényszórók
Olvasólámpák elöl
Távirányítás a közp. zárhoz
Tempomat
Téli csomag 197,000
Kipörgésgátló
Fényszóró törlő/mosó
Fűthető első ülések
Textil padlószőnyeg
Utasoldali légzsák 0
Bőrkormány 49,500
Könyöktámasz elöl + rakodórekesz 36,000
Lehajtható könyöktámasz hátul 36,000
Riasztó Luxus csomaghoz 99,100
Bornholm nemesvelúr kárpit 99,000
Visby bőr/jacquard kárpit -
Metál/gyöngyházfény 172,200
HU-605 audio, CD, kazetta, rádió 254,800
Telefon-előkészítés ?
Összesen 6,813,300
Azt hiszem, a kocsid egy darabig ronda marad (sajnos).
Összességében az angolok már másodszor bukták el nyerő helyzetből,
így egy EB-n nehéz továbbjutni.
azért a VN770-el is szívesen elmennék rendet rakni a nem megfelelő magatartású egyedekkel szemben. Utána bekapcsolom az utánégetőt, és elhamvasztom(közben már kis országunk másik végén vagyok)
:))
ez egyenesen sakáll
Az M7-en le akar villogni valami Audi, erre egy enyhe gázfröccs, majd a kis kötsög mint pernye tovaszáll, hogy nyom nélkül feloldódjon az olvadt aszfaltban, s legközelebb kerekeim tapadását alázatosan szolgálva válljon füstté, ha töltök egy kövéret...
(Ez a bides desznó Oya is a zasszonyának fôzi a pampuskát, ahelyett, hogy végre idecseregne és elhúznánk a Farkasvölgybe, pedig versben sms-eztem neki, hogy a róka okádja rá a tikbelet...)
Na, ha holnap államvizsga, akkor most kell elvinni egyet sétálni. Sokat tanulni úgysem tud már, kell az eddig befogadott anyagnak egy kis "ülepedés". A léleknek jót tesz némi nyugodalom, a stressz leengedése, gondolatok megfésülése, lazítás.
Éjszaka nagyot kell aludni, reggel korán kelni, inget (blúzot?) vasalni, aztán egy kis koncentrációs gyakorlat után felszívni magunkat, berobogni a tetthelyre, az istenek jóindulatát kérni egy rövid fohászban, majd fókuszálni, és a porba alázni a vizsgáztatókat.