nem akarok fogadatlan prókátor lenni, sem más egyebével verni a csalánt, de:
Megint kérdeztem ügyvéd ismerősömet, s ha el nem tévesztem, azt mondta, hogy a KFF állásfoglalása nem joghatályos, a miniszteri rendelet - mely minisztériumhoz ők is tartoznak - erősebb. Ez pedig 6/1990..... Szerinte jól körüljárva meg lehet fellebbezni, ezt ügyvédek tudják, milyen jogcímen. (csak azért nem lehet, mert nem értünk egyet a bírói döntéssel). üdv
Reggel 70 fölött valamivel ment a moped. Úgylátszik jót tett neki az alátétáthelyezés. Most kb azonos fordulaton viszi a 60-at, mint korábban az 50-et.
Na, most kaptam meg a JANUÁR 2-án meghozott végzést. (kis időeltolódás). Nevetségesnek tartom. Szó szerint idézek belőle:
"A bíróság nem fogadta el az eljárás alá vont személy kifogásában hivatkozottakat, mely szerint az általa vezetett jármű megfelel a 6/1990. KÖHÉM rendelet segédmotoros kerékpárok fogalmának meghatározásáról szóló feltételeinek, tekintettel arra, hogy a Közlekedési Főfelügyelet 2006. szeptember 8. napján kelt állásfoglalása szerint (3098/2/2005. szám) az általa vezetett Microcar Virgo 2 típusú jármű kizárólag személygépkocsiként helyezhető forgalomba."
Persze ez még tárgyalás nélküli végzés, de akkor is enyhén szólva furcsa, hogy a bíróság kiad a kezéből egy olyan papírt, amelyben szembeállít egy rendeletet egy állásfoglalással és az állásfoglalásnak ad igazat.
Személyesen a GKM-től tudom :) , de közvetve - az én levelemet válaszra sem méltatták :( Nem vagyok jogász, nem tudom melyik rendelet előrébbvaló a másiknál, csak remélem, hogy a bíró is úgy fogja látni, ahogy te mondod. A jelenlegi helyzetben ennyi elég lenne, de még ha kedvező döntés születik is, tovább kell menni és számonkérni az EU-direktívákat. Ez így nem az igazi, hogy egyik megyéből átmegy az ember a másikba, és egyből feljelentik, mert ott még nem játszották le a meccset.
Sajnos a féltengely gumiharangját nem tudta a féltengelyes kicserélni, mert ilyen méretű gumiharangok nincsenek forgalomban. Szerencsére egyre több az alkatrészhirdetés a használtautó.hu -n.
bigyó2, kösz, nálam vmi gond van a visszajelzéssel, ill. az izzítás nem kapcsol. Ez már egy tyúkbeles (vill.szer.) témája lesz, lehet kontakt, relé ....stb.
hol olvastad a kihagyós változatot? Mert amit korábban megadtál, abban még most is nekünk jó. De! Ha kihagyták akkor a 6/1990 érvényes, abban jelzik a kategóriák új értelmezését - lásd korábbi szó szerinti idézeteimet - s ez egyenrangú, de fiatalabb a KRESZ-nél - ergo: nekünk ez is jó. Te hogy látod?
Ha kimarad a téma, vagy kedvezőtlen besorolást kap, akkor érdemes lenne a kormány képviselőjét megkérdezni nagy nyilvánosság előtt a mulasztásos jogsértésükröl. Ezt első lépésben járható útnak tartom, majd a többit ennek függvényében lépni.
Megmértem a szíj szélességét , 28 mm. Összesen 87 fogból áll. Az izzítás visszajelző helye: A visszajelzősor három szektorra osztott. A bal oldali szektorban a reflektor visszajelzője mellett, közvetlen jobb oldalán található.
Fogadok Xeniah, hogy eddig kerested a KRESZ jóváhagyott változatát. Én nem találom sehol. Remélem, nem kell megvárnunk, amíg megjelenik a Magyar Közlönyben. Valaki tudja, hogy annak mikor esedékes a következő megjelenése?
A tervezetet nem módosították tovább, morcmancs a régebbi változatra utalhat. Úgy néz ki, hogy egyszerűen csak kihagyták a mi részünket a rendeletből. Vmi miatt nem merték felvállalni - persze ez még nem 100%. De nem baj, a tervezet megvan, abban megfogalmazták, hogy szükséges a segédmotorok fogalmának újradefiniálása vmint a személyszállítás lehetővé tétele az eu-direktívák miatt. Erre szerintem már lehet hivatkozni megfelelő helyen és követelni az eu-direktívák betartását ill. a magyar törvényekbe való átültetését, ha volt képük kihagyni a KRESZ-módosításból. :)
megvan, xeniah találta meg a tervezetet, nézd meg az 1718-as topicot, onnan rámehetsz. Ezt tovább módosították volna? Pedig ez passzolna az eddigi fejleményekhez, logikához. Meglátjuk.
én nem tudom, hogy Te hol olvastad a tervezetet, amit nemrég én letöltöttem - már nem tudom ki ajánlotta, de innen a fórumról - nos abban határozottan és egyértelműen a 6/1990 szerint leírták a mopedautó paramétereit, mint smkp-t. Nemrég ezt le is írtam, de ez majd néhány nap múlva úgyis kiderül. Én abban reménykedem, hogy az EU felé tendál a KRESZ, erre vannak Bizottsági ajánlások, állásfoglalások. üdv
Ez jo otlet lenne veggvonulni az autopalyan, de smkp al ott nem lehet menni :) es csak verekedes lenne belole ha lassitanank a forgalmat, de ha te vallalod hogy kimensz az BMW ele 60 al amikor o 160 al jon akkor beallok moged en is :) vagy eled ....
Sziasztok! A tervezett KRESZ módosítás ajánlása szerint megpróbálják megmagyarázni, hogy a fekete az fehér, vagyis a mopedautó szgk-nak kell vizsgáztatni, magyarázatul kitalálták az "áttételes kormánymű" mint erre okot adó fogalmat. Merthogy ezekben a kis aszfaltpattanásokban az található. Pláne szervóval! Valakinek piszkosul zavarhatja a szemét a minisztériumban, hogy van kb. 800-1000 olyan aixam ami után minthogy nem autó, nem tudják beszedni a pénzt. Ez tarthatatlan! Szgk lesz! Miért? Azért mert csak! Rend a lelke mindennek! :) Kedves mopedautósok, ha szgk-nak kell hogy vizsgáztassátok a csepp verdákat, javasolnák nektek egy-egy pénteki napra szabadságot kivenni, majd csoportosan elindulni mondjuk Bp-M7, Bp-M5, Bp-M3 autópályákon. 30-40 mini, tuti 10-20 km-es káoszt idéz majd elő. Hátha a fejükhöz kapnak majd... Reméljük a legjobbakat de készüljünk a legrosszabbra... Üdv!
Ez sem tetszik és nem is írtam ilyet, hogy matricázzon mindenki! Érdekes ember lehetsz, hogy ennyire kiforgatod más szavait és az igenből is nemet próbálsz kimagyarázni. Részemről itt lezárva, tényleg feleslegesen szaporítjuk a topicot...
Sajnálom, pedig erényeid is lehetnek. Egyikünk sem isten, mésis mennyi minden intézhető. Volt egy érzésem, amikor a hirdetések között találtam matricarendszámos járgányt. Megkérdeztem olyan szakember véleményét, akinek joga van büntetőeljárást kezdeményezni, egy olyan feljelentésből , ami azért készült, mert feltehetően nem smkp, és a szükséges egyedi azonosító helyén más van. Tudom, Ő is hülyeségeket beszél, de legalább nem írja tele a topicot. Tudodmit? Legyen igazad, abbahagyom hülyeségeim ezirányú szaporítását. Mindenki matricázzon! Elöl-Hátul! Hiszen ez SMKP! Nem Tűnik fel valamely bírónak? Majd kioktatom! Remélem ez tetszik.