Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
A felsô kép szerintem semmiképpen sem a pávakék. Ha a pávatoll kékes-zöldes irizáló árnyalatára gondolsz, akkor az inkább a másik türkizes tónushoz áll közel.
Szerintem ez utóbbi a szebb, de hát ízlések és pofonok...
10 hét? Szerintem kevesebbre ne nagyon számíts, ismerve Murphy-t meg a nagy magyar gyakorlatot...
Igen, nekem uj prospektusom van, abban benne van a felso kep nagy ketoldalasban, azzal az alairassal, hogy ez itt a peacock green-blue. A masik kepet a sved weblap interaktiv szinezgetojebol vettem. A szalonban mutatott CD-n egy harmadik arnyalatot lattam. Gyongyhaz ide vagy oda, ekkora elteresek azert nincsenek.
Lehet, hogy kicsi reflektorokat kell szerelnem a kocsi tetejere, es azzal megvilagitani ugy, hogy olyan szinu legyen, amit akarok. :-)
Egyebkent ne gondoljatok kenyesnek. Egyszeruen csak nem szeretnem, ha eltakart szemmel kellene kozelednem a kocsi fele az elkovetkezo 5-10 evben. Nagy ervagas ez az auto, szeretnek nem csalodni benne.
Egyebkent vannak valakinek szallitasi tapasztalatai? Ha azt mondjak, 10 het, az tenyleg 10 hetet jelent?
Na, most megnéztem a Volvo honlapját, és ott van pávakék. Pár színt be tudtam azonosítani:
- Az azúrkék az elég randa, olyan mint a szilva, kicsit lilás és nem metál...
- A sötétkék az a sötétkék, ez a tucatszín. (Mint lore S40-ese, bár Te talán még nem láttad.)
- Az óceánkék (ôk atlantic blue néven írják, gondolom ugyanaz), az egy nagyon szép középkék, nekem ez az egyik kedvencem S40 téren. Viszont nem azonos a pávakékkel...
- Pávakéket még én sem láttam élôben, de ôk úgy hívják, hogy "Peacock Green-Blue Pearl", ami szerintem annyit jelent, hogy ez egy színjátszós gyöngyházszín, ami hol zöldet, hol kékeset mutat. Szerintem az alsó képhez van közelebb (színminta alapján), a felsô a mezei kék lehet. Nekem tetszik ez a pávakék, biztos hogy nem lesz tucatautó vele az S40-esed, legfeljebb majd úgy kell vele parkolnod, hogy megfelelô szögben essen rá a fény, hogy gyönyörködhess benne...
Azt hiszem V70-esben láttam valami hasonlót...
fargo
akit elragadott a hév, mert kocsivásárlásról van szó, s ez nem túl jó, mert ilyenkor mindig addig piszkálja magát, amíg új kocsi nem lesz belôle, ez pedig most neki nem tanácsos...
Áááá, Ericsson, svéd, szeretjük!!! Eri SH888-ad nincs? Egyébként tudtátok, hogy Stockholmban már az 50-es években is mobiltelefonáltak az Ericsson jóvoltából?
Oh, ha én is azon gondolkozhatnék, hogy melyik szín állna jobban az új S80/V70/XC/S60-asomnak...:-)
Ez a pávakék elég eltérően néz ki a két képen, nekem a felső jobban tetszik, tehát automatikus alkonyat-varázsló berendezést kéne szereznem:)
elôkapartam az S40 / V40 katalógust, abban nincs is pávakék. Van sötétkék, meg azúrkék, meg óceánkék metál, szerintem az óceánkék metál van közel ahhoz, amire én gondolok, bár meglehet, hogy a pávakék kicsit zöldesebb.
Lehet, hogy Neked már faceliftes prosit adtak, új színekkel?
ha tényleg nagyon nagyon izgat a szín és van rá egy fél napod, akkor telefonálj körbe néhány más városbeli Volvo kereskedést, hogy van-e nekik bemutató autójuk az adott színben. És menj el megnézni. Esetleg kérj egy árlistát, hátha más egy kicsit az árképzésük. Ez jól jöhet egy pici alkunál...:-) A www.volvocars.hu-n fenn van a dealerek listája, csörögd végig őket.
Nekem jobban tetszene, ha a pavakek a felso kephez lenne kozelebb. Az zavar, hogy meg a szalon se latott ilyet, hogy hogy nez ki. A vegen meg hupilila lesz, amennyire a Volvo web lapon szinhelyesek a kepek...
melyik amelyik nem tetszik? Szerintem a mezei sötétkék éleg gagyi, én biztos inkább a pávakéket választanám...
Ha gondolod, elôkaparom a kompresszoromat meg a régi jó DeVilbiss airbrushomat és festek valami szépet a kocsidra. Olyan kis pici, diszkrét jelvényszerűségre gondoltam, ami akkor szép igazán, ha a gyári fényezéstôl csak egy kicsit eltérô színárnyalatú. Lehetne pl. 007 logo, vagy "James a Király" logo, vagy ami tetszik...
Na, kipróbáljuk, hogy mutatna a vadiúj fényezésen?
Segitseg! Nem tudok donteni a pavakek es a sotetkek kozott. A katalogusban a pavakek direkt alkonyatban van fenykepezve, hogy szebbnek latsszon, a Volvo Web lapjan maskepp nez ki az interaktiv szinezesnel. Az egyik tetszik, a masik nem igazan. Szerintetek az alabbi ket kepbol melyikhez van kozelebb? Vagy tudtok meg olyan helyet, ahol errol a szinrol vannak kepek?