Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2011.10.06 0 0 95

Es o jatszotta Rakoczit , a Rakoczi hadnagya cimu filmben a komenistak alatt 54-ben vagy 55-ben

Előzmény: zsuzsa (94)
zsuzsa Creative Commons License 2011.10.06 0 0 94

Derek, szerintem senki... én is csak néhány szinész életrajzból ( Gobbi Hilda, Honthy Hanna ) emlékszem rá. Közepes szinész volt, de a nyilasok haverja volt és Szálasi idején a Nemzeti Szinház igazgatója lett.

Megjegyzem Csurka legjobb darabjait pont az átkosban a "komcsi csürhe" regnálása idején mutatták be, Dörner meg fogllakoztatott, népszerü szinész volt annakidején. Ráadásul ő Bruce Willis és Eddie Murphy szinkronhangja, szóval nem értem a fröcsögéseiket...

Előzmény: Derek (92)
Nantuckay Creative Commons License 2011.10.06 0 0 93

Nem mintha fiatal lennék, de az illető ilyeneket mondott többek között:

“Jó egypár évtizede munkálkodom a magyar eszmékért és a magyar eszményekért, mert nekem eszmények kellenek, melyek kitartást adnak a további munkálkodásra. Ilyen eszményképem Szálasi Ferenc. Szálasi Ferencet csak a múlt héten ismertem meg. Eszméit, gondolatait, amelyekért küzdött és harcolt, régen ismerem, s őszintén szólva azt hittem, egy szangvinikus embert fogok megismerni. Szálasi Ferencben azonban olyan embert ismertem meg, akire lángoló szeretettel kell tekintenünk. Megismertem egy olyan embert, amilyen nincs még egy az országban. Az ismeretségben egy embert kaptam, aki úgy gondolkodik, mint mi mindannyian, magyarok. Az ismeretség óta erősebb lettem, s úgy érzem, nekünk magyaroknak meg kell tisztítanunk egymást.

Előzmény: Derek (92)
Derek Creative Commons License 2011.10.06 0 0 92

Vilagos beszed , akar Kis Ferenc is modnhatta volna.Vajon tudja-e a fiatalok kozul valaki ki volt o?

Előzmény: zsuzsa (90)
őszkaján Creative Commons License 2011.10.06 0 0 91

Rosszul emlékszel Kati. Döbrentey volt szerintem a mulatozós. Legalább is ezt terjesztették. De lehet, hogy én is öregszem.

Előzmény: Kitty Bennett (64)
zsuzsa Creative Commons License 2011.10.06 0 0 90

Már délelőtt is ritam, hogy ez a ember kicsit meghibbant...

A Hátország a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbe vágóan fontos visszafoglalási igényt jelent be. Ennek a visszafoglalásnak egyik első, kicsi, de nem jelentéktelen ütközete lehet ez a színház. A magyarság a hátországból, az elnyomott, háttérbe szorított, elhallgatott, félreszorított nemzeti értékeivel, Bornemisszáival. Csokonaijaival, de Németh Lászlóval és Illyés Gyulával, fel egészen a mai követőkig megindítja a visszafoglalást a liberális, pesti vicchullám, pénzcsinálás és újabban a szórakoztató liberális állam sokszor a bordélyházak szintjére süllyedt csomópontjai ellen.

Előzmény: marcipannyuszi (81)
Nantuckay Creative Commons License 2011.10.06 0 0 89

Olvasd el az egészet. Ezek csak szemelvények. Nem mintha nem ütnének igen mélyen.

Előzmény: WYW (85)
asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 88

Ennyire....nem érte kár...a színházért.

Előzmény: toloba (86)
asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 87

Jézus segíts!

toloba Creative Commons License 2011.10.06 0 0 86

Elovastam.

Ez a Dörner ennyire hülye?

Kár érte....

WYW Creative Commons License 2011.10.06 0 0 85

Azért ezt olvasva kezdek kissé elbizonytalanodni.

asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 84

Az egész országból összegyűltek Kapolcson ....hagyománya van. Ezt ő teremtette.

Ha semmi mást nem tett volna, már akkor is a kisújja többet ér egy  Dörnernél.

Előzmény: mert mindig a hoki (73)
asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 83

Az van, hogy Tarlóst ezért a kultura meggyalázójának fogom tekinteni ezután sokakkal együtt. Egy embernek, aki már rég nem önmaga.

De látszik is rajta. Törődött, megfakult - egy év alatt....kellett neki majmot csinálni magából vénségére? Nem sajnálom! Megérdemli.

Előzmény: H. Neville (67)
toloba Creative Commons License 2011.10.06 0 0 82
Márta István nem érti

Dörner György lesz február 1-jétől az Új Színház igazgatója, miután csütörtökön Tarlós István főpolgármester kinevezte a direktori posztra. A városvezetés döntése szerint a Madách Színházat továbbra is Szirtes Tamás irányíthatja, aki 2004 óta igazgatja a zenés ­teátrumot.

Hiába tett le az asztalra vaskos és részletesen kidolgozott koncepciót Márta István, az Új Színház 13 éve pozícióban lévő igazgatója, mégis Dörner György pályázata nyert, amely a színházi szakmai bírálóbizottság szerint jóval elnagyoltabb és átgondolatlanabb volt. A bizottság, amely előzetesen véleményezte a pályázatokat, Márta István kinevezését javasolta 6:2 arányban. Megjegyzendő, hogy a Dörnerre leadott két szavazat  a városházi delegáltaktól származott.

A magát radikális jobboldalinak tartó Dörner György kinevezése meglepő. Tavaly a hasonlóan fideszes irányítású Pécsett annak ellenére sem választották meg színházigazgatónak, hogy a Fidesz fő potentátjaival jó kapcsolatokat ápoló Eperjes Károly ajánlotta őt. A politikai­lag szélsőséges ­MIÉP-pel és Jobbikkal kokettáló Dörner személye a mérsékelt jobboldali pécsi városvezetés számára nem volt elfogadható. Igaz, ott  több jelölt közül lehetett választani.

A mostani, budapesti eset hasonlít a József Attila Színház nyáron lezajlott igazgatói pályázatához, amelyen szintén a szakmai bizottság állásfoglalása ellenére nevezték ki igazgatónak a Fideszhez közel álló Nemcsák Károlyt.

Dörner György az esetről nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Márta Istvánt ma reggel, a marosvásárhelyi repülőtéren érte a hír, épp a budapesti színházakról adott elő Erdélyben, s hazafelé tartott. A döntés politikai vonatkozásait nem akarta kommentálni, de nem titkolta, hogy értetlenül álla dolog előtt. Mint mondta, a színház gazdaságilag stabil lábakon állt, 13 év alatt sikerült jól működő teátrumot szerveznie, színi iskolával, galériával, határon túli kapcsolatokkal, megnyert és ciklusokon átívelő pályázatokkal, mindezeknek a sorsa bizonytalanná válik. Hozzátette, a csütörtök esti rendkívüli társulati ülésen arra kéri a színészeket, hogy ne demonstráljanak, nem vár látványos gesztusokat, inkább a színpadon bizonyítsanak érte és magukért.

A döntés indoklását október 13-ra már korábban megbeszélt (eredetileg a döntési határidő lejárta előttre tervezett) személyes találkozójukon fogja megkérdezni Tarlós Istvántól. A Főpolgármesteri Hivatal ugyanis eddig nem indokolta választását. Márta István tudni szeretné, miben hibázott.

A Színház.hu internetes portál szerint Dörner György pályázata kétéves műsortervet ad – a kinevezés öt évre szól –, s a magyar drámák színházaként definiálja a megújuló Új Színházat. De ez inkább irodalmi koncepció, mint színházi, írja a honlap. A pályázat rengeteg általános bírálatot fogalmaz meg, rendezők nevét is említi, akiket itt kérnének fel rendezésre, ám nem szól a társulatról. Szerepel viszont benne, hogy a színház új intendánsa Csurka István lenne.

nol.hu/kult/marta_istvan_nem_kommentalta_dorner_kinevezeset

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.06 0 0 81

Dörner színháza az elfajzott liberális felfogás ellen küzd

Az Új Színház igazgatója "megindítja a visszafoglalást" a liberális, pesti vicchullám, a pénzcsinálás és a szórakoztató állam ellen. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Seol (60)
asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 80

Bizony! Én láttam előtte  és láttam mi lett belőle....Szinte zarándokhellyé vált.

Előzmény: Derek (56)
asta Creative Commons License 2011.10.06 0 0 79

Viccelődhetsz...de én az elejétől ott voltam...és mindig csodáltam. Rengeteget tett a magyar kulturáért éveken át és kormányokon át. Önzetlenül és szeretetből. Még most is érzem a hangulatát az akkori estéknek.....nagyon sajnálom, hogy ezt tették vele. Méltatlan volt...az igazi értékek tönkretétele.

Egy senkiért....egy senki, egy rosszmodorú polgármester...vette magának a bátorságot. Szégyelje magát!

Hogy jön ide miferink...úgy mégis!?

Előzmény: Törölt nick (55)
WYW Creative Commons License 2011.10.06 0 0 78

Nem jól emlékszel, Döbrentei Kornél volt az az enber.

Előzmény: Kitty Bennett (64)
csillag100 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 77

Ha nem vetted volna észre a politikus mindig politikai döbtést hoz, ez azért van, mert ővé a felelőség.

Az, hogy szakmai döntés sok esetben értelmezhetettlen, mivel ki dönti el, hogy kit nevezünk szakmának, főleg a kulturális világban. Mik a kritériumai, milyen szempontból itélkeznek. Legtöbb esetben ott is az van, hogy ki a szimpi, kit tartok barátomnak, melyik írányzathoz és akolhoz tartozom, tehát úgyanolyan szubjektiven itélik meg az emberek teljesítményét azzal a külömbséggel, hogy felelőség nélkül.

Milyen szakmai döntésnek ítéled meg Alföldi Nemzetibe való kinevezését. Semmilyenek sem lehet mondani, egyszerüen a liberális városvezetés és holdudvara találta megfelelőnek. A "szakmát" és még a nagyérdemüt is megosztotta és megosztja.

Vagy Székhelyi szegedi kinevezése milyen szakmai döntésnek minösül, semmilyenek. Politikai döntések születtek és születni fognak. Van amikor a nagyérdemünek és a szakmának is tettszik, van amikor nem.

Amióta a világ a világ bármely rendszer is van mindig folytonos és folyamatos kultukamf folyik. Ha valaki ebből túl sok következtetést probál levonni az rossz uton jár. Minden esetben a hatalom birtokosai határozzák lényegében meg az írányok és csk a döntéshozok általános humán müveltségén és értékrendjén mulik.

Előzmény: mamicska (70)
Nantuckay Creative Commons License 2011.10.06 0 0 76
Előzmény: Kovács 2.0 (68)
Detonátor Creative Commons License 2011.10.06 0 0 75

Jaj, úgy csinálsz, mintha most jöttél volna a hathuszassal. :-) Máskor nem így szok ez lenni? Dehogynem.

Előzmény: mamicska (70)
Detonátor Creative Commons License 2011.10.06 0 0 74

Bokákkal nem foglalkozom, max nőivel. A természetfilmekben nagyon kedveltem őt is, meg máshol is. De csak benéztem, úgyhogy "dilizzetek" tovább. ;-)

Előzmény: mamicska (71)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2011.10.06 0 0 73

népszerű volt a budapesti értelmiség körében.

Hááááát.... ez inkább súlyosbító körülmény.

Előzmény: Kovács 2.0 (68)
Kovács 2.0 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 72

Jó szinkronhang volt. Az igazán emlékezetes teljesítményei 15-20-25 évvel ezelőttiek. Az utóbbi években már inkább ripacskodott.

Előzmény: Detonátor (69)
mamicska Creative Commons License 2011.10.06 0 0 71

szegény jó Végvári Tamás bokájáig sem ér

Előzmény: Detonátor (69)
mamicska Creative Commons License 2011.10.06 0 0 70

jaaaaa, ha te helyesled, hogy valaki politikai döntést hoz akkor, amikor szakmait kellene - hát nincs miről beszélgetnünk.

Előzmény: H. Neville (67)
Detonátor Creative Commons License 2011.10.06 0 0 69

Nagyon jó szinkronhang. Bruce Willis, Michael Douglas, Eddie Murphy. Nyam-nyam. :-)

Előzmény: mamicska (25)
Kovács 2.0 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 68

Egyetértek azzal, hogy súlyos hiba volt Tarlós részéről Dörner György színházigazgatói kinevezése. Márta István párthovatartozástól függetlenül népszerű volt a budapesti értelmiség körében.

Az egészben az a röhej, hogy Eperjes Károly lett volna az ideális jelölt. Mivel az említett színház egyik vezető művésze, ezért nem lett volna rossz szájíz a kinevezése. Pláne, ha Márta afféle művészeti vezetőként ott maradhat mellette (Gondolom, nincs rossz viszony kettejük között, hiszen időtlen-idők óta együtt dolgoznak. Még az is lehet, hogy Márta el sem indult volna Eperjes ellen.). Szamóca is rémisztő dolgokra képes, ha politizál, de Dörner Györgynél nagyságrendekkel nagyobb kaliberű színházi ember. Ráadásul nincs az a jobboldali, aki tiltakozna ellene.

Tarlós! Elkúrtad!

H. Neville Creative Commons License 2011.10.06 0 0 67

mond.

Tarlósnak joga volt dönteni? igen.

ha mindeképp a politika szemszögéből akarjuk nézni a dolgot, akkor nézzük onnan. Tarlós jobboldali főpolgármester? igen. a jobboldali szavazók ültették bele a főpolgármesteri székbe? igen. Dörner kinevezésével az őt megválasztó szavazók kívánalmai szerint választott? igen.

Demszky húsz évig az őt megválasztók igényei szerint hozta döntéseit? igen.

most akkor mi van?

Előzmény: Madárberkenye (62)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.10.06 0 0 66

Minden nap sziporkázok...

S nincs ebben semmi meglepő...

Na de egy újszülöttnek ugye minden vicc...

Előzmény: Madárberkenye (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!