Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
már találtam egy-két képet, de habár a méretük szvsz megfelelő lenne (olyan 1152x864 féle), a minőségük nem éppen a legjobb, de majd felteszem őket az extrára
a képkeresés közben ráakadtam egy érdekes töréstesztre, az amerikai NHTSA (vagy mi a franc) csinálta, méréseik szerint egy 1993as 240 jóval biztonságosabb, mint a 1999es C Mercedes. Ezekszerint a Merci csak 25 évvel van lemaradva:)
A napokban feltettem egy kérést a régebbi modellek képeit illetôen egy nemzetközi volvós levelezési listára, és kaptam egy választ egy *magyar* volvóstól. Képei nincsenek, de érdekelné a Klub. A kollégának megadtam a topic címét, remélhetôleg be fog nézni a közeljövôben... 850-es T5-ös kombit hajt :-)
Nem tudtok valami jó helyet, ahol a klubtagsági kártyákat lehetne lamináltatni? Csak jár az agyam, próbálkozok...
Fargo
nemesemeseztél...
Lehet, hogy a délutáni periódusodban behaluztad:)
Csemtét ápold szorgalmasan, és vigyázz nehogy elkapd... Tudod a te korodban...:)
Íme az "új" autóm adatai: 17 éves 360 GLS, 1985 köbcentis motorral. Metálkék színű. Kell rajta cserélni ezt-azt: olaj, olajszűrő, légszűrő, gyertyák, nem az igazi a kuplung meg a fék, a lengécsillapítók is öregek. Az első üléssel is gond van, vagy meg lehet csinálni, vagy szereznem kell egyet valahonnan. Egyéb apróságok: jobb külső tükör törött, csomagtartó tetejének teleszkópja nem az igazi, stb. Összességében viszont nagyon tetszik, örülök, hogy megvettem. Az első ülés a legmacerásabb benne, de remélem hamarosan megoldódik (majd a fizetés után).
Fargo,
az ajánlatom még mindig áll, mind az újság, mind a website elkészítésére vonatkozóan. A web-re vonatkozóan referenciát találhatsz mondjuk a www. hostess.hu URL címen.
a doktor úr
Jól indul a hét, ahogy beértem a melóhelyre szól egy kolléga aki 5 perccel később jött, hogy egy kopasz nézegeti a kocsimat. Aztán a kolléga ott téblábolt egy darabig erre a kopasz beszállt egy ott várakozó sárga taxiba és eltűntek. Hát rendszám felírva, ennyi. Azért elvittem onnan a verdát... Miért pont az én 11 éves roncsocskámat nézték ki???
"Volvo recently scored as the number one car brand in the American research company Strategic Vision's latest rating of "value for money".
Strategic Vision's study, The Total Value Index™, measures how new-vehicle buyers rate short- and long-term economic issues against the quality they see in the whole experience of owning their vehicles. In other words, did they get value for money?
The Total Value Index™ has a possible score of 1 000, which represents customers' ideal. Volvo (750), which was the leading car brand, was followed by BMW (748), Saturn (747), Volkswagen (747) and Lexus (745).
"It is reassuring to once again see how our US customers praise our products and services. To us, this is the most important receipt of the success of our efforts. Satisfying customer needs and expectations is the key issue for continued growth and profitability of our company", says Ola Lindwall, acting head of Volvo Car Corporations quality department.
The Total Value Index™ is calculated from the responses of more than 47,000 buyers who purchased their car during the period January through March 1999 and had owned their new vehicles for at least 90 days.
Earlier this year, Volvo S80 (922) was voted the overall winner in Strategic Vision's 1999 Total Quality Award™."
Szóval ez kb. annyit tesz magyarul, hogy 47.000 megkérdezett közül a Volvo tulajdonosok érezték leginkább úgy, hogy igazi értéket kapnak a pénzükért. 1000 pontból a Volvo, mint márka érte el a legtöbbet, (750-et,) megelôzve a BMW-t, a VW-t meg a Lexust. Ebben benne foglaltatik az S40 / V40 is, mivel már egy ideje kapható a tengerentúlon is!
Az egyéni kategóriában az S80-as lett a gyôztes, 922 ponttal...
Úgy látom, én már sose jutok el a találkozóra, 3 hét múlva jönnek
a német vendégeim, akikkel megyünk a Balatonra egész hétvégére.
Na mindegy, egyszer talán nekem is sikerül.
Ja, tegnap éjjel letöltöttem a Volvo sajtóoldalairól vagy 100 db képet a futó modellekrôl. De jó minôségű 700-ast, 200-ast, 400-ast és egyéb régebbi modelleket nem találtam...
elkezdtem dolgozni a klubos anyagokon, de szükségem lenne szép, jó és használható képekre. Az új modellekkel nincs gondom, a régiekhez viszont nincs anyagom. Szóval kellenének képek a 200-as, a 400-as, a 700-as és a 900-as szériáról. Vannak ugyan a netrôl meg a topicból nyert jpeg-jeim, de azok túl picik. Legalább 150-200k körüli méretre lenne szükségem. Szóval ha valakinél akad hasonló méretű kép, esetleg tudja, hogy hol lehet elérni, az küldje el emillel, vagy szóljon róla.
Ez az, ez az, hol a manóban vannak a T. Topictársak? Mindenki a Balatonban áztatja a féltengelyeit?
Ma elbeszélgetés volt Klub ügyben, szeptember 9-re szeretnénk meghirdetni az Elsô Igazi Nagy Volvo Találkozót. Mivel szuper jó bulit akarunk csinálni, ezért most elkezdjük szervezni, bevonva a vezérképviseletet, Ivanixot, talán az IKEÁ-t, meg még pár egyéb céget.
Hétfôn beadja a Gergô a domain-név regisztrációt, a cégbírósági bejegyzés állítólag a postán van már visszafelé, szóval napok kérdése. Van postafiókunk, jövô héten lesz kis kártya, amit lehet osztogatni szélvédôkre, meg a szervízekben megforduló kocsik forgalmijába, (stílszerűen több típus képével -- megfelelô kocsihoz a megfelelô kártyát) aztán kb 2 héten belül elkészül a periodika is.
Talán még a hétvégén felrakunk valami kisebb terjedelmű de komolyabb hangvételű ismertetôt a Klubról, annak törekvéseirôl.
Közben szeretnénk tartani egy "kistalit", kb. 3 hét múlva hétvégén, olyan kicsit zingetôs, szalonnasütôs-piknikelôs egynapos összejövetelt, saját örömünkre.
Hamarosan elkezdem felrakni ide a kis kártyák terveit, meg az ideiglenes kis weboldalt, figyeljetek.
Üdv!
Mi a helyzet Szegeden?
Onnan jöttem, és ismét oda megyek hétfőn.
(Topictársaknak említeném meg csak suttogva, hogy lehet hogy mégsem a Bálnával megyek, hanem az öreg autójával.. De nem akarom elkiabálni!)
345!
Gratulálok!
Mivel lore most nincs itt én teszem fel neked a bűvös kérdéseket!
Mennyit fogyaszt?
Hogy néz ki/ milyen állapotban van?
(kivül/belül)
Mire szeretnél költeni elképzeléseid szerint?Milyen színű?
stb..
fargo!
A mostani időjárást tekintve sajnálom a sikamikálásodat..
:-(
Viszont örvendek is az esőnek, mert az utóbbi időben Trizzy Tehenéhez kezd hasonlítani a Bálnám..
(utoljára asszem május elején jutottam hozzá a kitakarításához.. De mivel kicsit tudok pihenni és az idő is úgy akarja hétvégén nagyon belevágok!)
Bolas, aki rendezgeti csendesen az életét és hiányolja CYRUSt, Macsekot, Templart, lorét gurulót, A.GY.-t meg a többieket..
Hát mindenki letette a lantot?
Vagy beadta a Volvo kulcsot?