Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Hallottam egy eladó 164-es Volvoról, ha valakit érdekel. 30 év körüli, 3 literes motor, automata váltó, meg egyebek. Műszaki állapota eleég jó. Ha érdekel valakit, akkor megkérdezem a pontosabb adatokat, no meg az árat is.
Igazán sajnálom, de a következő két-három hétvégére már nagyon betelt a programom, szóval fényképezkedni nem nagyon érek rá. Ha fix időre kell menni és a Hajógyári szigetnél nem kell messzebb menni, akkor ez a hétvége esetleg jó lehet.
kicsit off leszekkk.....
trizzz.... mongggyá má valami ft-ot rája? ;) ...
figyu kelem kerítés tetejére kell, kb 60m-nek megfelelő mennyidég, viszonyleg jó állapotban. de most jut eszembe, hogy a házetőn is van némi pótlandó cserép.... - milyen állapotúak a tieid? - a felső réteg pikkelyesen mállik vagy alul-felül sima a cserép?
ja: huf.... olyan 20-30 huf között van bontottt cserép az exp/hirdi-ben. nem fogalalkoztam még velük, nem tudom milyet kínálnak, de majd utánakeresek....
.......most on......
van nekem még egy régebbi képem a 940estate-mről.... csináltam egy búcsúképet róla annakidején, nagyon szé lett....majd előkeresem mr fargo-nak.....
Szóval ha pénteken csinálnánk, akkor a helyszínt az Ivanixtól nem túl messze kellene megválasztani, hogy szegény srácoknak ne kelljen egy végiggályázott hét után még órákat szánni a hülyeségeinkre. Holnap erre is rákeresek...
Ha hétvégén (?) csinálnánk, akkor ki kellene jelölni egy helyet, ahova kivonulhatnánk szép autóinkkal, és megejthetnénk a dolgot. Végül is szinte bármilyen olyan hely megfelel, ahol lehet találni egy viszonylag kis kivágású szép hátteret, ahol nincsenek zavaró villanyvezetékek, romos házak, hasvakaró purdék, parkoló kocsik, randa épületek, kutyagumis utcakép, stb.
Ha tényleg megszervezzük a pikniket, akkor elgurulhatnánk pl. Pilisszentkeresztre, ahol van egy régi pálos-kolostorrom, ennek a környékét el tudnám képzelni háttérnek. Vagy összeköthetnénk a bajai halászlébulival, bár ott nem ismerem a környéket, de biztos találhatnánk egy alkalmas helyet. De említettetek még egyéb helyeket, (Szentendre, Csobánka, stb.), ezek is játszanak, bár nem ismerem ôket, illetve nem tudom mire gondoltok pontosan...
OK, majd még beszélünk erről, de apám már alszik, így az ő nevében nem tudok többet mondani, holnap este nyilatkozom. Én megyek aludni (ezzel meg is van az egésznapi termés?:), jóccakát
melyik péntek? Mert a mostani biztos nem jó. Mind mondottam jövőhéten is a csütörtök lenne megfelelő (du). Ha apámat sikerül megdumálnom, akkor nem kell profi fotós, ő maga az. Márpedig sikerülni fog:). Van egy olyan verzió is, hogy ha nem jön össze, akkor ha van szabadidőnk, elugrunk az autóval vmi szép helyre, nyomunk egy-két képet, aztán elküldöm neked az eredményt.
Ma beszéltem a Volvo Autó Hungária emberével, és a cégen keresztül lehet, hogy hozzá tud segíteni képekhez. Holnap estére eldôl.
Ha nem, akkor 2 esély van.
1.
Mivel ma szólt a nyomda is, hogy belevágnának egy nagyobb volumenű munkába, ami lefoglalja ôket egy jó ideig, ezért megfontolandó, hogy ne adjam-e le az anyagot nyomatni még holnap, csak hogy idôben kész legyen. Ez esetben sajna kimaradnak a régebbi modellek, kinyomjuk a kártyákat a most futó darabokkal... :-((( Holnap eldôl, be tudom-e suvasztani a munkát még idôben.
2.
Ha nem kapunk képet a VAH-tól, akkor fotózni kell. Ma jártam az Ivanixnál, esetleg meg tudnám szervezni, hogy elhozzanak pár kocsit fotózni (volt egy nagyon szép 700-as, 900-as, egy használható 300-as, no meg a PV). Idôpont tekintetében optimális a péntek 5-6 óra után lenne, mert munkaidô után lenne rá "kapacitás", a hétvégét meg nem szívesen áldozná rá emberünk. Érthetô. Maga a fotózás szerintem nem tartana tovább, mint 1-2 óra, még fűzöm a Trizzy-t, hogy érjen rá, meg esetleg van profi fotósom akit el lehetne rángatni (nem szívesen), és végsô esetben jómagam is meg tudnám oldani. Csak én nem vagyok profi, és kár lenne elkefélni, ha már megszervezzük...
Szóval neked mi a jó időpont, mert engem apám eléggé nyaggat, hogy neki így, meg úgy, meg ez, meg az, makacs, mint egy öszvér, nélküle meg nem megy. Hogy győzhetném meg? Sérti a büszkeségét, hogy nem csak ő csinálhat a világon fényképeket:)))
Ma volt egy kis idôm, beszaladtam a budai Skálába, ott is a játékosztályra, és rákerestem a VOLVO márkájú kiskocsikra. (Egyszer már találtam ott pár darabot, de ellopták a fiamtól az oviban az egyiket, a másiknak meg elhagyta a trónörökös a kerekét :-) Szerencsére találtam is C70-est, mégpedig mind kupé, mind kabrió változatban. FEL IS VÁSÁROLTAM AZ ÖSSZESET! OK, ez összesen 6 darabot jelent, nem nagy dolog. Viszont az autók szépek és egy mezei matchboxhoz képest fejedelmi kidolgozásúak. 190 Ft-ért jó vétel, szvsz...
Állítólag pár héten belül még hoznak eg szállítmányt, ha valakit érdekel, akkor Simba márkanév alatt a Mini-Cars márkát keresse. 7x12 centi világoskék kartonpapír alapra van felrakva, olyan átlátszó műanyag tokban...
(A Saab 9.5, 9.3 és a Landy Freelander is szép, a többi annyira nem.)
fotózás, hely idő, előreláthatólag neked mikor OK? Mert nekünk elég zsúfolt heteink szoktak lenni (ill. inkább apámnak, én jövőhéttől már szabad vagyok)
Ej, de nagy itt a punnyadás (tegnapi hozzászólásom óta 8!!! írás volt)
Szóval fotózásra felmerült még egy-két hely: visegrádi Duna-part, Óbudai-sziget. Úgy néz ki, hogy a jövőhét csütörtök délután megfelelő lenne
Fotózás rendben van, de ezen a héten már nem megy. Helynek pl szép lehet a pilisi feltáróút (vagy hogy hívják), ami Szentendre és Visegrád között van. Szép kanyarok, táj, stb. Egyébként apám operatőr, úgyhogy ért is hozzá egy "kicsit". Jövőhéten lehetne aktuális a dolog, de bővebbet valószínűleg csak pénteken tudok mondani(illetve azt most is, hogy mikor biztos nem jó).