Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Szóval oda akartam kilyukadni, hogy szívesen elgurulok az anyagért, mondj egy helyet, ami közel van hozzád, és akkor ott találkozhatunk. Csak ne úgy add meg, hogy "ott a hentes háta mögött, jobbra a két telefonfülkénél", hanem hogy X és Y utca sarka Z kerületben, mert nagyon rossz a tájékozódó-képességem, ráadásul a városnak is csak bizonyos részeit ismerem. Jöhet emilben is...
Oda tudok menni bárhova. Valamikor délelôtt be fog ugrani hozzám egy szoftveres ember, a számlázó pogrom upgrade-jével, ezt még nem tudni mikor, de holnap reggel 9-kor pontosíthatom. Ezt leszámítva szabad az egész napom, illetve nincs idôhöz kötött programom.
Ja, még egy:
Ha a negatívot választjuk alanynak, akkor azt szép fogják darabolni kockákra. Ha sajnálod, vagy nem akarod, akkor célszerűbb papírképrôl dolgozni.
Meg még egy:
Működik még vajon a Fotex-féle fotó-CD szolgáltatás? Lehet hogy az lenne a legcélszerűbb, bár a minôségére nem emléxem...
OK, neked mikor és hol lenne jó? Apámnak úgy van dolga, hogy 8-18 között bármikor be kellhet mennie ("ügyeletes"), ezért nem tudok semmi biztosat mondani, úgyhogy jó lenne, ha te kezdenéd.
Próbáljuk meg, de szerintem az lenne a jobb megoldás, ha átpasszolnád a filmet -- ez utóbbi igen szép hetes nyomtatásban elég ramatyul nézne ki. Pedig egy fél órát szöszöltem vele :-(
Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy holnap délelőtt kész lesznek a képek, leülök a gép elé, elintézem a rendszámokat, és hatkor izibe dobom föl. Megfelelő?
ja, lemaradt, hogy Volvo&Szentendrei-sziget sakál! Lehet, hogy jobb lenne, ha a filmről szkennelnéd be, mert ez a szkenner otthonra jó, de ilyen feladatokra nembiztos, hogy OK, habár van, amikor meglepően szépen szkennel(ez azért az alapanyagtól is függ). Megbeszélhetünk holnap valamikor egy talit, mindjárt megkérdem.
még 1 pixelnyit balra és fönt be kellett volna feketítenem. Normális filmre dolgoztunk. Szerencsére szépen sütött a nap, úgyhogy ha nem rontottunk el valamit, jó képek lesznek.
WOW! Szépen tucc szkennelni? Ha igen, akkor legjobb az extra, de össze is futhatunk és akkor ha kölcsönadod afilmet, beszkenneltetem én stúdióban. A rendszámot nem árt leszedni, a '740' felirat jó ötlet. Ami nekem van, gyári Volvo anyag, azon a kocsik eredeti svéd rendszáma van, nem szórakoztak vele. Szerintem lehet rá rakni 'Volvo' vagy '740' feliratot is. ha macerás, ne bajlódj vele, majd én megcsinálom...
fargo,
a képeket tegnap megcsináltuk, Szentendrei-sziget&Visegrád, holnap előhívják, elküldjem neked, vagy az extrára tegyem fel? Azt hiszem mindegyiket elküldöm kicsiben, és a szerintünk legjobbakat pedig nagyban, úgyhogy ha másikat akarsz, akkor választhatsz. Még valami. A rendszám helyére fekete/fehér/740 felirat kerüljön? Szerintem a fehér lenne a legjobb, de csináltam gyári 740 feliratot, csak be kéne nyomorítani a rendszámtábla helyére, mert nem szemből van fotózva az autó. A fekete nemhiszem, hogy jól mutatna egy ezüstmetál autón. Egyébként a 740 felirat fekete alapon van (mint minden gyári Volvo-képen).
hi, fargo... :) .......
ill :( ...... inkább...... a kép asszem sajna ilyen. egy darab polaroid kép maradt meg a volvo-ról, és ezt próbálom scannelgetni. - tudod a polaroidon van egy olyan fólis borítás.... - val.színű emiatt lesz ilyen "szétesett"...... nem tudok jobbat..... sajna...... sorry....
még azt meg lehet próbálni, ha ujra nagy/kerepestarcsa felé lesz a tali, hogy beugrotok hozzám és beszkenneljük a szkenner maximális optikai felbontásásval interpoláció nélkül (600*600, 24bit), és a monitoron eldöntjük, érdemes -e 1:1 -ben gif-ként elmenteni. hm?........
addigis..... sok sikert a többi picture-hoz......
ja, szélmalomharc :-(((
Nem is tudom, néha miért tépem a szám, teljesen felesleges. Na mindegy...
Pirítós kollegának millió hála, átírta az ideiglenes weboldal szövegét kissé emészthetôbb formába, úgyhogy viszem a pongyolát a patyolatba :-) Ha minden igaz jó doktorunk jövô hétre elkékül az anyaggal, majd lehet vele dicsekednünk...
gbrl:
Köszi az új képet, megkaptam, de sajna még mindig nem jó. Valahol nagyon le van rontva, vagy a kicsi file-ból mentettél nagyobbat, vagy a jpeg tömörítésnél a skála másik végére tetted a csúszkát. Most 88k a file, de megfelelô tömörítésnél olyan 250-300k körül kellene lennie. A méret egyébként most tökéletes, de maga a kép szét van esve, nem tudok rajta segíteni. A papírkép az ilyen életlen, vagy a szkenneléstôl lesz az? Ja, csak egy tanács: ha szkennelsz, akkor úgy állítsd be a képkivágást, hogy ne legyen a színes rész (maga a kép) körül egy fehér vagy fekete keret, hanem a kiválasztó marquee-t egy hajszálnyival a képen belül húzd meg -- a szkennert gyakran megzavarja a kép körül lévô semleges sáv, rosszul kalibrál...
Azért köszi a próbálkozást, de ha túl nagy macera, akkor ne kínlódj vele, a legközelebbi kistali alkalmával (1-2-3 hét) kölcsönkérem majd, és beszkennelem izibe.
Sziasztok!
Most értem haza, házassági évfordulót ünnepeltünk, bowlingban levertem a családot.
ellenben a Csülök Pékné módra annyira el volt lőve (csípős mint állat!!!), hogy el is ment
a kedvem.
Na de sebaj, eldöntöttem, hogy S70-t akarok.
Minden jókat!!!